Vektdyne til barn - For dypere søvn

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  Vektdyne eller kuledyne blir brukt som tilleggsbehandling eller lindrende benhandling innen psykisk helsevern i spesialthelsejenesten og i kommunale tjenester, men dynene blir også brukt for "normale" barn som sliter med søvn.

  Vektdyne skal gi dypere og bedre søvn fordi den reduserer kroppsuro. Grunnen til at vektdyne gir effekt er fordi dynen er tyngre en vanlig dyner, og på den måten skaper dynen et trykk rundt kroppen. Følelsen av en tung dyne over kroppen kan sammenlignes med følelsen av å bli omfavnet over hele kroppen. For barn kan dette gi en beroligende effekt, fordi trykkstimuleringen fra dynen kan redusere stress og øke søvnkvaliteten. Trykket aktiverer dyptliggende hudreseptorer, som igjen fører til en frigjøring av kroppens egne feel-good-hormoner. Dette gir en avslappende effekt og kan få barnet til å roe seg raskere. Vektdyne barn kan derfor være nyttig, fordi barn også påvirkes av stressende omstendigheter og situasjoner i løpet av dagen. Vektdynen kan hjelpe å redusere dette stresset.

  Lenge har vektdyne blitt brukt som tilleggsbehandling eller lindrende behandling innen psykisk helsevern i spesialhelsetjenesten og i kommunale tjenester. Vektdyne har blant annet blitt brukt av barn og unge med kognitive funksjonshemminger som utviklingshemming, autisme eller adhd.

  Vektdyne adhd er fint for barn som sliter med denne diagnosen fordi kuledynen eller vektdynet enten har kuler eller tyngde som trykker flere steder på kroppen. Noe som kan ha sansestimulerende og beroligende effekt. I følge dansk forskning har det kommet frem at barn med adhd vil falle raskere i søvn dersom de bruker vektdyne, fordi dynas tyngde motvirker uro og angst.

  Ofte er vektdyne 3 kg eller vektdyne 5 kg mest norsmalt for barn, men det finnes også vektdyne 7 kg for barn. Dette velger man ut i fra kroppsvekten på barnet. Under ser du hva som er normalt å velge med tanke på riktig vektdyne barn kg:

  • Kroppsvekt: 20–30 kg | Optimal vektdyne-vekt: 3 kg

  • Kroppsvekt: 30–50 kg | Optimal vektdyne-vekt: 5 kg

  • Kroppsvekt: 50–70 kg | Optimal vektdyne-vekt: 7 kg

  Søvnproblemer oppstår for store deler av befolkningen – voksne som barn – og det har derfor aldri vært viktigere å investere i søvnen sin.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Ønsker du at barnet ditt skal få bedre søvn, uavhengig av om barnet har en kognitiv funksjonshemming eller ikke, har vi plukket ut våre anbefalte produkter som kan gjøre kjøpet ditt enklere.

  Sansestimulerende dyne fra Hugged

  Denne vekkdynen til barn fra Hugged kommer i størrelsen 100x150 centimeter, og du velger mellom 3 eller 5 kilos vekt på dynen. Hugged sin vektdyne er sansestimulerende og designet med utgangspunkt i å gi barnet fred og komfort når de skal legge seg etter en lang dag. Dynen fungerer på mange måter som den siste kjærlige klemmen før barnet ditt sovner, og som den første klemmen når barne våkner igjen. Hugged sin vektdyne for barn er fylt med små fine glassgranulat, som er med på å øke vekten på dynen. Dynen vil gi et konstant trykk som stimulerer barnets følelse av berøring og lindrer sensoriske integrasjonsvansker. Dette vil gjøre at barnet ditt vil "føle seg selv" og hvordan det står til med kroppen, som videre øker sikkerheten og roen for å kunne sovne og sove godt gjennom natten uten å våkne opp. Ettersom dynen er 100x150 centimeter anbefales denne til de aller yngste barna, som er under 140 centimeter høye.

  Produktinformasjon

  • Farge: Hvit

  • Størrelse: 100cm x 150cm

  • Maskinvask ved 40 grader

  • Vi anbefaler lav sentrifugering og at den tørkes hengende.

  • Trekk 100% OEKO-TEX bomull

  • Fyll med glasskuler/glassgranulater inne i et tynt polyesterlag, som sikrer optimal bruk.

  • 100% fornøydgaranti

  • Gratis frakt i hele Norge (2-4 dagers levering)

  • Dynen er oppbygget av 7 lag

  vektdyne barn - bra for adhd

  Til barn over 140 centimeter

  Cura sin Pearl Classic vektdyne er kjent for sin høye kvalitet. Dynen består av syv lag, hvor alle lagene oppfyller en funksjon for å oppnå høyeste kvalitet og komfort. Det ytre stoffet på dynen er av 100 prosent bomull som blir fulgt av et fukttransporterende og slitesterkt polyesterstoff. I midten av dyna er fylt med naturlige, finslipte glassperler sammen med polyesterpolstring. Fyllet har blitt sydd inn i et rutenett slik at det ikke glir rundt inni teppet. Dette gjør at barnet som bruker dyna vil føle et jevnt og behagelig trykk på kroppen, som vil gjøre at barnet kan slappe av. Her kan barnet få følelsen av en dyne som gir en nydelig og myk favn over hele kroppen. Cura Pearl Classic kan kjøpes i 3, 5 eller 7 kilo for barn, men kommer også i 9, 11 og 13 kilo. Ettersom dyna er 135x200 centimeter kan barnet her få en dyne som de kan ha lenge. Dyna anbefales til barn som er over 140 centimeter lang.

  Produktinformasjon:

  • Størrelse: 135 x 200 cm

  • Ytterstoff: 100% Bomull

  • Fyll: Glassperler og polyesterpolstring

  • Vaskeanvisning: Maskinvask 60°C

  vektdyne for barn test

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: