Barnekajakk - La barnet padle selv

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  Kajakk er en investering som du og barna dine kan ha mye glede av ute i det fri. For at barna skal få en best mulig opplevelse, lære seg å padle selv og å styre kajakken selv er det en god idé å kjøpe en egen barnekajakk. De er litt mindre, og designet for små nybegynnere.

  Det finnes mange ulike modeller av kajakk, hvor barnekajakk er en av dem. Hvis det er sånn at du ønsker å ha med familien din på kajakktur, og at du vil at barnet ditt skal lære seg å håndtere kajakk er det definitivt en god idé å investere i barnekajakk. Disse er designet spesielt for små nybegynnere. De er lettere å håndtere, kontrollere og noe stødigere på vannet en kajakk for voksne. Men også for voksne kan du kjøpe kajakk i mange ulike varianter, så det du uansett bør tenke på før du skal kjøpe kajakk er følgende:

  1. Hvordan bruksområde kajakken skal brukes til, er det til turer, fiske, fart og spenning eller til trening? Ut i fra dette velger du kajakk til barnet ditt.

  2. Fysisk form. Noen barn er naturligvis i meget god form, og vil kanskje til og med satse på padling, som idrett, mens andre vil bruke den mer til læring og tur. Ut i fra dette velger du også kajakk til barnet ditt. Slik at barnet får en best mulig opplevelse og mestringsfølelse.

  3. Ambisjonsnivå. Igjen spiller det en rolle hvilken bruk det er snakk om, hvor mye det skal padles og på hvilken måte det skal padles. Er det snakk om turer i ny og ne, trene mye med kajakk eller være ofte på kajakkturer. Er planen å padle mye, bør man også investere deretter, mens er det snakk om lite padling trenger man ikke kjøpe den dyreste og beste, innenfor sitt bruksområde.

  4. Kroppsvekt og størrelse. Barn vokser fort, så er det snakk om å kjøpe kajakk til 8-åringen din kan det være lurt å kjøpe en barnet kan vokse litt inn i. I tillegg til å kjøpe kajakk ut ifra hvilken vekt barnet har.

  5. Materiale. Kajakker lages i ulike materialer, hvor hard plast er en av typene på markedet.

  6. Kunnskap om sikkerhet. Dette er et viktig punkt, både for barn og voksne som padler kajakk. Sikkerheten er viktig, fordi kajakker med et menneske inni fort kan velte. Er barnet nybegynner er det desto viktigere å starte med en kajakk som ikke velter over ende så fort man sitter litt urolig.

  På markedet for kajakker finner du rekreasjonskajakker som er en fin kajakk for nybegynnere, tur- eller skjærgårdskajakker som er laget for turinteresserte, havkajakk eller ekspidisjonskajakk som passer perfekt for dagsturer, surfski som er kajakk for treningsturer, racing- eller treningskajakk som er for den mer erfarne, elvekajakk for fart og spenning i elvene og sit-on-top eller det man kaller oppblåsbar kajakk. Med andre ord er det viktig å kjøpe en kajakk som passer for barnets bruk, om du ikke kjøper det som inngår i kategorien barnekajakk kan du fint kjøpe en mindre kajakk som er egnet som nybegynnere, og dermed litt eldre barn over 12 år.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  Vi har sett på kajakker for barn, og kommer her med våre to anbefalte produkt i 2022. De koster noen tusenlapper, men er kajakker med god kvalitet. La barnet padle selv, få oppleve mestringsfølelsen og gleden av å gli i vannet.

  Kajakk for de yngste nybegynnerne

  Aquarius Delfi er en kajakk som er laget spesielt for de yngste nybegynnerne. Kajakken anbefales til barn som nettopp har eller skal starte med kajakkpadling, og som ønsker å føle seg trygg på vannet. Barnekajakken har en flatbunnskonstruksjon med en fin kjøllinje. Dette bidrar til at kajakken er retningsstabil. Aquarius Delfi er beregnet for barn med en kroppsvekt på opp til 50 til 60 kilo, og den er både enkel å kontrollere og bruke også for de aller minste.

  Lengden på kajakken er 300 centimeter, bredden er 61 centimeter og vekten er 10 kilo. Cockpiten er 60x39 centimeter. Kajakken er laget av glassfiber.

  barnekajakk test

  Liten og romslig kajakk for nybegynnere

  Denne kajakken anbefales til nybegynnere og lite padleerfaring. Kajakken er ikke en barnekajakk, men fordi den er liten, romslig og har en komfortabel sittebrønn kan denne fint brukes av barn. Kajakken glir godt i vannet, er stabil og har god ytelsesevne. Fin 96 er en effektiv og lettpadlet kajakk.

  Spesifikasjoner:

  • Materiale: Polyeten

  • Lengde: 290 cm

  • Bredde: 76 cm

  • Bærekapasitet: 130 kg

  • Vekt: ca. 22-24 kg

  • Sittebrønn: 115 x 50 cm

  • Sittebrønnsdybde: 34,5 cm

  • Størrelse, spruttrekk: XL (112,5 x 61,5 cm)

  • Bruksområde: Fritid

  Test av barne kajakk

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss