Pulk test | For barn eller hardbarket tur, eller begge deler? 💪👶

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  #7

  En pulk gjør det mulig for hele familien å ta del i vinterens skiturer. Når du skal velge en modell må du tenke gjennom hva denne skal brukes til. En pulk kan nemlig benyttes til frakt av barn, til lengre ekspedisjoner og som oppbevaring i stedet for en sekk. Det finnes mange modeller å velge fra og her er det viktig å tenke på kvalitet, varme, praktiske funksjoner og brukervennlighet.

  Vi har sett på markedets beste pulker og plukket ut modeller som egner seg til ulike formål. Pulk kan gjøre en tur mye lettere dersom du velger en modell av god kvalitet og en som egner seg til terrenget og området du skal ferdes i. Velger du den riktige modellen får du en pulk som kan vare i flere år fremover og en praktisk turvenn.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  Acapulka Scandic Tour 120

  Scandic Tour 120 er den nest minste pulken fra Acapulka og er designet for å kunne brukes i kombinasjon med større sekker. Dette er det perfekte valget for korte turer i utfordrende terreng, hvor du ikke behøver å ha med mye utstyr. Pulken kan enkelt festet på sekken dersom du skulle komme over områder uten snø. Vekten er lav hvilket gjør dette til et utmerket valg på turer hvor du heller vil bruke en transportpulk fremfor en sekk.

  Til tross for den lette vekten er Scandic Tour 120 et høykvalitetsprodukt som gir deg en god flyt og stabilitet over snøen. Pulken er designet med spennremmer og i skroget finner du d-ringene. Profilmeiene er utskiftbare og trekket kommer i Cordura. Dette er en praktisk, lett og brukervennlig modell som egner seg godt i bratt terreng.

  acapulka test

  Fjellpulken Xcountry Turpulk

  Turpluken, Xcountry er en romslig, praktisk og lett pulk. Denne kan like godt anvendes i fjellet som i skogen og kommer med solide samt slitesterke fordeler. Dette er en turpulk som egner seg godt til oppbevaring av utstyr og glidelåsåpning sørger for enkel tilgang. Glidelåsåpningen befinner seg bakerst på pulken og her kan du oppbevare småting du gjerne har bruk for på tur, som for eksempel matpakke, termos, solkrem og ekstra briller.

  I fronten av pulken vil du finne en lomme som gir god plass til mindre ting, kamera, votter og smøring får du enkelt tilgang til her. Modellen er svært allsidig og kan kobles til snøscooterdrag, persondrag eller hundedrag. Selen kommer med kryssreimer og modellen har en lav vekt til tross for slitesterke og solide løsninger.

  test av fjellpulken xcountry

  Beste varepulk

  Hvis du er på jakt etter en slitesterk transport pulk, vil lastebrettet til Fjellpulken være et godt valg. Her får du med en pulksele, pulkdrag samt et oversnøringsstrikk for sikker transport. Varepulken egner seg godt til tunge oppgaver som ellers ville gitt slitasje på annet utstyr, blant annet til frakt av propantanker, matvarer, tungt utstyr og annet du trenger på hytten.

  Varepulken er slitesterk og klarer selv de tøffeste oppgavene i ujevnt terreng. Selen som medfølger, kommer med kryssreimer samt et oversnøringsstrikk og fjærdemping. Hvis du skal frakte varer til eller fra hytten, eller til områder rundt hytten, vil transportbrettet til Fjellpulken gi deg en trygg og sikker frakt.

  varepulk test

  Beste produkt: Fjellpulken Xplorer Ekspedisjonspulk

  Testens beste produkt er Xplorer pulken til den anerkjente Fjellpulken produsenten. Denne modellen er del av en motstandsdyktig pulkserie og du kan velge mellom tre forskjellige lengder: 154cm, 168cm og 188cm. Modellen kommer med et solid lastesikringgsystem og en ekstra polstret ekspedisjonssele. For å komme til i bakende av pulken kan du benytte deg av en praktisk glidelåstilgang, og en utvendig lomme sørge for ekstra oppbevaring.

  Xplorer har en lett vekt til tross for sin robuste utforming og gir god plass til turutstyret. Modellens skrog kommer i glassfiberarmert polyester og er forsterket med en solid aluminiumslisten. Innvendig finner du også lastesikringsfester samt flere dragfester. Derfor klatrer Xplorer til topps i vår test.

  fjellpulken xplorer pulk

  Barnepulk

  Testens andreplass går også til et produkt fra Fjellpulken nemlig deres klassiske barnepulk. Denne modellen leveres med flere praktiske funksjoner, blant annet en rygg, klassiske sele, drag og veltebøyle. Det medfølger også en vindskjerm som er sikret mot velting og gir barnet beskyttelse mot UV-stråler. Skroget er stabiliserende og modellen er utformet til å forebygge velting, selv i ujevnt terreng.

  Den klassiske barnepulken har designet med fokus på kvalitet, sikkerhet og komfort. Det lave tyngdepunktet gjør pulken meget sikker mot velting og dette er et allsidig produkt som kan brukes både i fjell og skog. Med en god flyteevne vil du enkelt kunne håndtere pulken over snø.

  barnepulk test

  Fjellpulken Søskenpulk

  Hvis du skal ha flere barn med tur, vil søskenpulken fra Fjellpuken være et godt valg. Her sitter barna trygt og godt etter hverandre i pulken. Barnet som sitter bakerst vil sitte litt høyere enn barnet fremst, slik at begge barna får en god utsikt til tross for at de er samme høyde. Konstruksjonen på pulken ligner de klassiske pulkene til produsenten. Modellen er skli- og veltesikker og kommer med en isolerende matte i bunnen.

  Ryggen på søskenpulken er justerbar og trekket er både vann- og vindavstøtende. Pulken glir lett, er solid og har en praktisk stormhette med lufteluke. Glidelåsen er toveis slik at barna også får kontroll på omgivelsene. Skroget er utformet i glassfiberarmert polyester, hvilket gir god sikkerhet. Med denne søskenpulken kan hele familien bli med en trygg og sikker skitur.

  søskenpulk test

  Acapulka Delta Force 135

  Delta Force 135 fra Acapulka er testens letteste pulk. Denne modellen er en del av ekstrem serien til produsenten og fremstår allsidig og enkel i bruk. Meiene er utskiftbare, og pulken har et unikt design. Takket være vingene har pulken et god stabilitet som gjør at den kan benyttes med skiseil og kite. Du får godt med plass i denne romslige pulken, samtidig som den er liten og lett nok til at du kan bære den på ryggen dersom du møter på et bratt terreng.

  Delta Force 135 er designet for å være en ekspedisjonspulk og egner seg godt til lengre turer som gjerne strekker seg over flere uker. Modellen er utformet med praktiske bærehåndtak og dermed lett å frakte med seg. Du kan enkelt feste denne på sekken eller bære pulken på ryggen hvis terrenget ikke tillater sleping. Pulken er romslig, lett og den perfekte turvenn til lengre ekspedisjoner.

  delta force pulk test

  Tips til barnepulk

  Det anbefales at du ikke bruker pulken på barn under 6 måneder, og helst bør ikke temperaturen synke under 10 minusgrader når du er på tur. Husk at vinden kan gjøre det kaldere enn hva termometeret viser, så vær obs på omgivelsene og respekter vind og vær. Husk alltid solkrem og solbriller til barnet for å beskytte dem mot solen og kontroller hvordan barnet har det når dere er på tur. Ta gjerne flere pauser slik at barnet kan få komme ut og bevege seg for å holde på varmen.

  Sikker bruk av pulk

  Det er viktig at du føler du har kontroll på pulken, og derfor må du passe på farten. Når du plasserer barnet i pulken bør du også sjekke at sikkerhetsbeltet er godt festet rundt posen barnet ligger i og sørg for at barnet armer er fri, men samtidig beskyttet takket være det ytterste trekket til pulken. Pass på at posen som barnet ligger i ikke er for kald eller varm og kontroller temperaturen ofte under tur.

  Pulk til barn

  Når pulken skal brukes til barn, er det viktig at den holder godt på varmen. Alle pulkene i denne testen gir god plass og flere kommer med en isolasjonsmatte som plasseres i bunnen. Skal barnet sitte eller ligge lenge i pulken, kan det likevel være lurt å legge inn en ekstra underlagsmatte i bunnen. Her er det også mulig å benytte seg av et skinn eller en god og lun pose til barnet.

  Konklusjon

  Fjellpulken Xplorer Ekspedisjonspulk

  Xplorer kommer ut som testens beste produkt. Med flere gode og solide funksjoner er dette det perfekte valget for krevende skiturer. Modellen er robust, slitesterk og vil vare i mange år fremover. Praktiske detaljer som ekstra lommer på utsiden gjør også dette til en brukervennlig pulk.

  Fjellpulken Transporter Brett

  Lastetbrettet til Fjellpulken er testens beste varepulk. Her får du et lastebrett som er svært robust og sørger for en sikker transport. Denne modellen kan brukes til alle oppgaver og blir gjerne benyttet til frakt som ellers ville ført til slitasje på andre pulker. Skal du frakte tungt utstyr til og fra hytten, vil lastebrettet være et godt valg.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss