Vi har vasket yogamatter - hvilket yoga mat cleaner produkt fungerte best?

  Våre valg

  1

  Manduka eKO yogamatte vask reise spray

  Lengre yogaøkter kan bidra til mye svette, og over tid kan dette føre til vondt lukt samt en ansamling av bakterier på din yogamatte. For å holde matten ren og hygienisk, kan det være lurt å gå til innkjøp av en yoga mat cleaner. Dette er produkter som enkelt fjerner bakterier og holder matten din ren, samtidig som moderne renseprodukter også kommer med gode dufter som gir matten en frisk odør.

  Hvordan vaske yogamatte med yoga mat cleaner?

  Å vaske yogamatter i vaskemaskinen vil kunne bidra til at tekstilene i matten brytes ned. Dette er ikke anbefalt, da det vil gi matten din mye kortere levetid. Det er likevel viktig å holde matten ren, og vi anbefaler generelt at du renser den etter hver eneste yogaøkt som varer 30 minutter eller lenger.  For å holde matten ren, burde du gå til innkjøp av en yoga mat cleaner. Sprut på et godt lag med en slik spray, og la væsken sitte i noen minutter. Etter dette kan du tørke av væsken med en fuktig klut og la matten tørke utenfor direkte sollys.

  Dette er en av de absolutt beste måtene å rense din yogamatte på, spesielt om du har kjøpt en organisk matte eller et produkt laget av miljøvennlige tekstiler. Ikke alle yogamatter tåler å f.eks bli spylt med en hageslange eller vasket i et badekar, og med en spray spesiallaget for yogamatter, er du helt sikker på at produktet ditt ikke vil bli ødelagt. 

  Våre anbefalte produkter: Manduka eKO-sprayene

  Det finnes mange alternativer for å rense din yogamatte, men Manduka sine eKO-sprayer er ekstra skånsomme, og selv om de er spesiallaget for Manduka sine eKO-matter, fungerer de utmerket på veldig mange produkter. Sprayene inneholder kun nedbrytbare ingredienser og har ikke noe alkohol i seg. Dette gjør Manduka eKO-serien til gode produkter om du ønsker å ta godt vare på både matten din og planeten vår.

  Sprayflaskene kommer i to forskjellige størrelser, så avhengig av hvor mye du trener, vil du kunne finne en mengde som passer perfekt til dine behov. De minste flaskene er også på under 100 ml og kan med det pakkes i håndbagasjen om du skal ut og fly.  Du kan velge mellom flere forskjellige dufter, inkludert både lavendel, sitrongress, ingefærgress og palmarosa. For aktive utøvere er dette ekstra spennende, da du for hver flaske du har brukt opp, kan prøve ut en ny og frisk lukt.

  Prisen på Manduka sine eKO-sprayer er også veldig rimelig, så alle som ønsker å holde matten sin hygienisk, vil kunne ta seg råd til å prøve.

  Pass på dette når du kjøper yoga mat cleaner

  Når du skal vaske din yogamatte, er det viktig å kjøpe produkter som er egnet for dette. Mange matter er laget av organiske stoffer som fort kan bli ødelagt om du renser de med vanlig såpe.  For å være på den sikre siden, anbefaler vi at du holder deg til nettbutikker som er eksperter på yogautstyr. F.eks har den norske nettbutikken C33 både vårt anbefalte renseprodukt samt mange yogamatter og annet yogautstyr. Dette gjør at du kan være trygg på at de vet hva de driver med, og om du enda ikke har kjøpt en yogamatte, har de også flere Manduka eKO-matter, produktene eKO-sprayene opprinnelig ble laget for. Les også vår fullstendige yogamatte test.

  Når du handler på nett, er det også lurt å sjekke ut hvilke vilkår du får som forbruker. Her kan vi igjen se på C33 som et godt eksempel, da de både tilbyr et 30 dagers åpent kjøp og gratis bytte samt fri frakt om du handler for over 500 kr.  Både hos dem og andre nettbutikker vil det selvfølgelig alltid komme visse vilkår og regler knyttet til slike tilbud, så det kan være lurt å lese seg opp på de respektive nettsidene, så du er sikker på at du forstår hva du har krav på.

  Hold matten din ren med en yoga mat cleaner

  Uansett om du bruker din yogamatte under yogaøkter eller til å trene styrke, er det viktig at du holder matten din ren. Lengre treningsøkter kan både føre til bakterieansamlinger og at matten din begynner å lukte. For å være hygienisk kan det være lurt å kjøpe inn en spray spesielt egnet til å rense yogamatter, da veldig mange yogamatter kan bli ødelagt om du vasker de i vaskemaskinen eller med vanlig såpe.

  Har du enda ikke et yndlingsprodukt, vil vi anbefale at du tester ut en av Mandukas eKO-sprayer. Disse vil fungere godt på de fleste yogamatter, men er spesielt egnet for å skåne matter laget av naturlige stoffer.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner