Liggeunderlag test - Foretrekker du oppblåsbart?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Skal du på langtur og sove under åpen himmel eller i telt? Da trenger du gode liggeunderlag! I denne testen skal vi hjelpe deg å finne det beste alternativet for deg.

  Hva er viktig å tenke på når du kjøper liggeunderlag?

  Markedet er fullt av liggeunderlag. Tykke og tynne, oppblåsbare og robuste, lette og tunge. Men hva bør du egentlig velge? De viktigste kriteriene for et godt liggeunderlag er isolasjon og komfort. Teltduken er ikke spesielt tykk. Derfor blir det liggeunderlaget som skal isolere varmen fra den kalde bakken. Det er derfor viktig at liggeunderlaget isolerer godt. Isoleringsevnen i liggeunderlaget måles i noe som heter r-verdi. Under kan du se en oversikt over hvilken r-verdi liggeunderlaget ditt bør ha til ulike bruksområder.

  • Lavlandet midtsommers: Ca. 2–2,5

  • Sommerfjellet/lavlandet vår og høst: 3–3,5

  • Tidlig vår/sen høst: Minst 4

  • Vinter: Minst 5 

  Komfort er også viktig når du velger liggeunderlag. Et komfortabelt liggeunderlag er langt, bredt og har en tykkelse som gjør at ujevnheter i underlaget ikke presser på hofter og skuldre. Et komfortabelt liggeunderlag bør være omtrent 20 cm lengre enn deg. Stoffet bør være mykt og behagelig, så plast overlag bør unngås. Oppblåsbare liggeunderlag er ofte litt dyrere, men har en tendens til å yte bedre komfort.

  Sist, men ikke minst kan vekt være viktig. Skal du på langtur kan det lønne seg med et lett liggeunderlag som opptar minimalt med plass i sekken. Det er absolutt mulig å finne et lett og kompakt liggeunderlag, uten at dette går utover komforten og isoleringsevnen.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  Urberg Airmat Pump - Best i test liggeunderlag

  Testens beste liggeunderlag. Et oppblåsbart liggeunderlag av svært god kvalitet. Liggeunderlaget har innebygd pumpe og tverrgående luftkanaler. Det er laget i det lette og slitesterke materialet 70D Ripstop Nylon for ultimat funksjonalitet og komfort. Det er verdt å merke seg at liggeunderlaget kun han har en r-verdi på 1,9, og er derfor best egnet for vår og sommersesongen.

  Godt egnet for tur

  Uansett om du skal på langtur i fjellheimen eller på camping i hagen, er dette liggeunderlaget et godt kjøp. Med sine 640 gram er dette et av markedets letteste liggeunderlag av sitt slag. Dette gjør det egnet for lange turer, der man helst ønsker en lett sekk. Med på kjøpet får man også en pakkpose som gjør at liggeunderlaget fint kan tas med på langtur uten at det tar for stor plass.

  Pris

  Prisen på liggeunderlaget er under 500 kr, noe som plasserer det i mellomsjiktet mellom de rimeligste og dyreste produktene på markedet. For et oppblåsbart liggeunderlag av denne kvaliteten er dette et godt kjøp.

  Oppsummering:
  • Lett og kompakt

  • God isolering

  • God pris

  test av liggeunderlag

  Oppblåsbar liggeunderlag: Aerostat Down 7.0 Wide liggeunderlag

  Luksus liggeunderlag fra Exped. Liggeunderlaget er overlegent når det kommer til komfort og er et godt valg for deg med litt penger på bok.

  Unik teknologi

  Megamat duo 10 er et nyutviklet dununderlag basert på Exped sin teknologi.

  Luksus i villmarken

  Et liggeunderlag av unik kvalitet. Liggeunderlaget er fylt med dun, noe som gir det en særdeles myk og god opplevelse. Med en r-verdi på 9,5 og en tykkelse på 10 cm er dette er perfekt valg hvis du skal på tur på vinterhalvåret. Et bedre isolert liggeunderlag skal du lete lenge etter.

  Stiv prising

  Med en prislapp på litt over 3000 kr, er dette en luksus de færreste av oss kan unne oss. Men har du lyst på komfort når du sover i teltet, så er dette liggeunderlaget for deg. Selv om prisen er høy får du også her mye for pengene. Er du ofte på langtur i vintersesongen, kan dette være et liggeunderlag det er verdt å ta seg råd til.

  Oppsummering:
  • Unik teknologi

  • Svært komfortabelt

  • Perfekt for vintersesong

  • Litt dyr

  liggeunderlag best i test

  Mammut Bamse Extreme

  Mammut Bamse Extreme liggeunderlag er et rimelig liggeunderlag i skumgummi fra den anerkjente sveitsiske produsenten Mammut.

  Norges mest solgte liggeunderlag

  Mammut Bamse Extreme er norges mest solgte liggeunderlag. Et klassisk liggeunderlag i myk skumgummi for optimal isolering og komfort. Liggeunderlaget har en fin tykkelse som både gjør at liggeunderlaget avdemper der det trengs og isolerer godt. Liggeunderlaget har en R-verdi på 3,5 og egner seg derfor best i vår/høstsesongen.

  Lett og brukervennlig

  Liggeunderlaget er laget av skumgummi og er derfor svært lett. Det faktum at liggeunderlaget ikke er oppblåsbart gjør også at liggeunderlaget er svært brukervennlig. Etter en lang dag kan det være deilig å bare rulle ut liggeunderlaget og legge seg.

  Pris

  Med en pris på 379 kr får du med veldig mye for pengene. Du finner nok ikke et mer gjennomført liggeunderlag i denne prisklassen.

  Oppsummering:
  • Norges mest solgte liggeunderlag

  • God isolering

  • Rimeligste i testen

  mammut liggeunderlag

  Sea To Summit,

  Et selvoppblåsbart sea to summit liggeunderlag. Liggeunderlaget er godt egnet for vinterhalvåret.

  Høy r-verdi

  Liggeunderlaget har en r-verdi på 4,1 og har derfor en isolasjonsevne som er godt egnet for turer i senhøst/vintersesongen. Med dette liggeunderlaget blir du garantert ikke kald, selv om bakken under er dypfryst. Med 8 cm bredde har du en garantert behagelig og varm natt.

  Litt tyngre, men en helt annen opplevelse

  Med en vekt på i overkant av en kilo er dette liggeunderlaget av de tyngre på markedet. Det er derfor ikke det mest ideelle hvis du foretrekker lav vekt foran komfort og isolering. Er disse to punktene viktig for deg er dette derimot et glimrende alternativ. Comfort Plus SI Regular liggeunderlag består av store triangulære kjerner i skum som ikke komprimeres når du ligger på det og sikrer konsekvent varme gjennom hele lengden av matten. Det er laget i det slitesterke materialet  30D strikket stretchstoff på utsiden, og det behagelige materialet 30D polyester brukes på undersiden, sammen med et antiskli-mønster.

  Pris

  Med en prislapp på 1799 kr er dette et av de litt dyrere alternativene. Hvis du bare skal bruke liggeunderlag en gang i året er nok ikke dette liggeunderlaget for deg, men hvis du derimot ofte er ute på tur og er avhengig av et liggeunderlag som holder deg varm og komfortabel kan dette anbefales.

  Oppsummering
  • Høy kvalitet og komfort

  • Høy r-verdi

  • Litt dyrere

  xxl liggeunderlag vinter

  Bergans sleeping mat extreme

  Tidløs klassiker fra Bergans i myk skumgummi. Et rimelig liggeunderlag meg svært god isolasjonsevne. Liggeunderlaget har lukkede porer og trekker derfor ikke vann.

  Lett og brukervennlig

  Fordi liggeunderlaget er laget av skumgummi veier liggeunderlaget kun 620 gram. Dette gjør at underlaget er perfekt hvis du ønsker en lett bagasje. Bergans liggeunderlag er også et svært brukervennlig, når det ikke kreves oppblåsing. Det kan være verdt å merke seg at underlaget ikke er det mest praktiske hvis du leter etter et kompakt liggeunderlag du kan ha i sekken. Underlaget er ganske stort og må festes på utsiden av sekken.

  God isolasjonsevne

  Med en r- verdi på 3,5 har liggeunderlaget fra bergans en god isolasjonevne og egner seg godt også utover høsten. Bergans Sleeping mat extreme er laget av EVA skum med lukkede celler, slik at det ikke trekker til seg fukt og isolerer godt.  Dette gjør det til et naturlig valg hvis du ønsker et robust liggeunderlag som holder deg varm og tørr gjennom natten.

  Rimelig godt alternativ

  Liggeunderlaget koster kun i underkant av 400 kr, noe som gjør det til et rimelig alternativ de fleste har råd til. Her får man virkelig mye for en billig penge.

  Oppsummering:
  • Lav vekt

  • Rimelig

  • Robust og godt isolert

  Liggeunderlag skum

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss