Treningsvekter - Test av vektsett & frivekter til en billig og god pris

  Gode treningsvekter er alfa omega om du ønsker å effektivt komme i form hjemme. Slike produkter tar stort sett liten plass og gjør at du enkelt kan få trent hele kroppen. Du vil få mye å velge mellom, og hva slags utstyr du trenger, avhenger av hva du ønsker å trene samt hva du vil oppnå. F.eks lar manualer deg trene øvelser hvor du også må jobbe med stabiliteten i kroppen, mens en vektstang holdes med begge hender og gjør det derfor lettere å fokusere på ren styrke. Kettlebells er et litt mindre kjent hjelpemiddel, men som likevel kan være veldig effektivt og er spesielt populært i kampsportmiljøer over hele Norge.

  På nett finnes det alt fra billige vekter for å komme i gang til avanserte vektsett som gir deg alt du trenger. Her på Sweat.no har vi gått gjennom en rekke forskjellige produkter og kommet frem til noen testvinnere vi mener stikker seg ekstra positivt ut. I tillegg vil vi også lære deg noen effektive øvelser, så du enkelt kan komme i gang etter du har funnet beste vekter til trening.

  Gode øvelser med vekter:

  Roing med vektstang eller manualer

  For å trene roing med treningsvekter kan du sette deg på kne på en benk og løfte armen/dra manualen med ryggen opp fra gulvet. Dette er en veldig god øvelse for øvre del av ryggen/skulderpartiet. En annen variant utføres med vektstang, hvor du begynner stående, for så å bøye ryggen i en nesten 90-graders vinkel. Løft så vektstangen opp og ned fra bakken, 8 - 10 repetisjoner er en fin start.

  hantel og vektskiver

  Knebøy med treningsvekter eller kettlebells

  For å gjøre knebøy med manualer eller kettlebells, trenger du bare én vekt. Hold en av vektskivene/håndtaket på kettlebellen med to hender. Ta så en vanlig knebøy og merk hvordan dette blir ekstra utfordrende. En veldig god øvelse som er enkel å gjøre vanskeligere med tyngre vekter ettersom du kommer i bedre form.

  Arnoldpress med frivekter

  Arnoldpress er en flott øvelse for å enten varme opp eller brenne ut det siste du har av energi i skulderpartiet. Ta en manual i hver hånd og roter håndflatene mot deg. Løft så manualene over hodet samtidig som du roterer armene så håndflatene peker vekk fra deg.

  Curl med manual

  Kanskje den mest ikoniske styrkeøvelsen noensinne, og også en fantastisk øvelse for å få store biceps. Hold manualene inntil kroppen med strake armer og løft vektene opp mens du roterer armene og bøyer de innover mot kroppen.

  Ez curl bar

  Kettlebells

  Kettlebells er en form for frivekter hvor du enkelt kan trene med hele kroppen via noen få øvelser. Så og si alle kettlebells består av to deler; et håndtak og en vektball. Likevel finnes det en del forskjellige typer, i forskjellige materialer og vektklasser. Internasjonalt godkjente kettlebells er hule og har derfor samme størrelse uavhengig av vekt, mens billigere varianter ofte vil variere mer i forhold til hvor tunge de er.  Via våre kettlebellartikler har vi gått gjennom alt fra hvilke produkter som kan passe best for deg og hvor det er best å kjøpe vekter, til hvordan du mest effektivt kan trene med treningsvektene. Vi hjelper deg også med å finne billige vekter dersom det er det du er ute etter.

  Manualer

  Manualer er treningsvektene vi alle kjenner til, da de nok er de mest ikoniske verktøyene du vil finne på gymmen. Som med kettlebells kan du med slikt treningsutstyr vekter enkelt trene med hele kroppen, f.eks ved å utføre vanlige styrkeøvelser hvor du legger til ekstra tyngde via manualene. Mange som kjøper manualer, handler såkalte vektsett, hvor du enten får flere manualer i samme pakke eller løse vektskiver du kan skru på manualene for å justere tyngden. Dette pluss ting som hvor du kan finne beste treningsvekter pris har vi gått gjennom i våre manual-artikler her på treningsmatte.no.

  Vektstenger

  Vektstang kan brukes til mer enn bare benkpress og finnes både som billige vekter og dyrere, olympisk godkjente varianter. De fleste vektstenger kommer i sett med tilpassede vektskiver, men du kan også velge å kun kjøpe stangen dersom du allerede har noen vektskiver eller ønsker å kjøpe de separat.

  mann med vektløftingssko

  Det gode med en vektstang er at du bruker begge hendene for å løfte den. Dette gir deg god stabilitet så du kan fokusere på selve styrkeøvelsen. På den andre siden utfordrer manualer og andre frivekter balansen og kroppens stabilitet. Dette er det også nyttig å trene, så å ha et vektsett bestående av både frivekter og en vektstang kan være veldig lurt om du ønsker å ha alle vekter til trening hjemme.

  Vektskiver

  Vektskiver gjør at du enkelt kan øke og senke vekten på både dine manualer og vektstenger – bare pass på at din vektstang har ca. samme diameter som hullet på dine vektskiver. Nesten alle respekterte produsenter av treningsutstyr til vekter har et sett med vektskiver, så enten om du er på utkikk etter et produkt fra Abilica eller Iron Gym, finnes det mange gode varianter å velge mellom. Lurer du på hvor tunge vekter du burde kjøpe? Eller hvilket materiale som er optimalt for deg? Som med alle produktene nevnt ovenfor, har vi tatt en grundig gjennomgang av vektskiver i en dedikert artikkel her på Treningsmatte.no. Her vil du finne informasjon om alt fra hvor du kan finne treningsvekter til salgs til hvilke vektskiver som passer best til hjemmebruk.

  Vektplater

  Kjøpe XXL vekter eller hos Gymgrossisten eller Sportamore?

  Du trenger ikke lenger å være i en by og f.eks handle vekter i Bergen eller Trondheim for å finne gode vekter til trening. Alle våre anmeldelser inneholder nemlig testvinnerprodukter samt en lenke til hvor du kan få kjøpt de på nett. Vi har funnet mange gode XXL vekter samt også både manualer, vektstenger, vektskiver og kettlebells hos Gymgrossisten og Sportamore. I tillegg finnes det også billigere varianter av treningsvekter hos f.eks Clas Ohlson og Biltema. Generelt sett har vi funnet flest av våre testvinnere når det kommer til vekter hos Gymgrossisten. Både Sportamore og XXL satser på et veldig bredt utvalg treningsutstyr, mens Gymgrossisten har et spesielt fokus på vekttrening og har derfor et ekstra imponerende utvalg.

  Skal du handle vekter til trening, kan det derfor være lurt å først sjekke ut Gymgrossistens produkter, men først anbefaler vi at du går inn på vår anmeldelse av produkttypen du er ute etter, for å sjekke ut nøyaktig hvilke typer som kan passe best for deg!

  Jente lener seg på vektstang

  Finn de beste treningsvekter på nett!

  Via vår nettside vil du finne all informasjon du behøver for å komme i gang med treningen. Her finnes dedikerte artikler som hjelper deg å finne gode produkter samt nyttige tips og triks til hvordan å trene mest effektivt. Før du handler ditt utstyr, vil vi derfor anbefale at du sjekker ut noen av våre tekster. Det er nemlig enkelt å bli overveldet av det store utvalget du får om du skal kjøpe vekter på nett, men følger du våre tips, kan du enkelt finne beste vekter pris samt gode produkter som gjør treningen både enkel og effektiv.

  © Sweat.no 2023

  Om oss