Sterkere skjelett og beinvev med K2 vitamin - Best i test 2024

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  K vitamin er et fettløselig vitamin som består av vitamin K1 og K2 vitamin. Forskning viser at K2 vitamin styrker beinvevet ved betennelser. Kjøp kosttilskudd med K2 vitamin og få sterkere skjelett og beinvev.

  En sunn, frisk og sterk helse krever et variert og næringsrikt kosthold. Kroppen vår trenger et daglig inntak av ulike typer vitaminer, mineraler og næringsstoffer, slik at vi holder oss friske og oppnår en sterk helse. Et viktig vitamin i vår daglige kost er K2 vitamin. Vitamin K er et fettløselig vitamin som er viktig for skjelettet og bidrar til at blodet skal kunne levre seg. K vitamin består av vitamin K1 (fyllokinon) og vitamin K2 (menakinon). Forskning har funnet at vitamin K2 styrker beinvevet ved betennelser og bidrar til at bjetennelsesceller får nedsatt aktivitet (1). Dette skjer gjennom at K2 vitamin aktiverer to proteiner i kroppen. Proteinet Osteocalcin øker tilførselen av kalsium til skjelettet, som igjen styrker bendannelsen. Mens proteinet Matrix gla protein (MGP) reduserer kalsium i åreveggene. Med andre ord er det en positiv sammenheng mellom inntak av K2 vitamin og hjerte og karsykdommer. Vitamin K2 dannes, i små mengder, av bakterier i tarmen. Vitaminet kan man få i seg gjennom en rekke matvarer, såkalte "vitamin K2 foods". Typiske matvarer med et høyt innhold av K2 vitamin er fermentert og modnet mat som yoghurt, rakfisk og oster som gammelost og blåmuggost. Andre matvarer som er rike på vitamin K2 i eggeplomme, kyllinglever, klippfisk og som fra kyr som har gresset i tre til sek måneder per år (1).

  Vitamin K2 - Test av kosttilskudd

  Selv om flere matvarer er rike på K vitamin, kan det likevel være utfordrende å få i seg nok av K2 vitamin. Dette kan skyldes allergier, vegansk livsstil eller at kostholdet generelt ikke består av ernæring med vitamin K. For mange kan det derfor være smart å ta K2 vitamin gjennom kosttilskudd. I vår K2 vitamin test av forskjellige typer av kosttilskuddet har vi funnet produkter av høyeste kvalitet, hvor innholdet av K2 vitamin har vært en viktig faktor. Gode produkter å velge er fra produsentene Thorne Research Inc, Holistic, Helhetshälsa og MSM Norge. Produsentene tilbyr vitamin K2 i flytende form, som tabletter eller kapsler. Til personer som ønsker å abonnere på kosttilskudd kan nettstedet K2 Vitamin anbefales. For en prisgunstig penge kan du her abonnere på kosttilskuddet K2/D3 vitamin med kapsler for 90 dagers forbruk.

  Ved kjøp av kosttilskudd anbefales det generelt å velge produkter av kvalitet, med riktig næringsinnhold, høye/lave nok doser med vitamin K2 og produkter som er trygge å bruke. Ved bruk av kosttilskudd er det generelt viktig å ta riktig dosering, samtidig som tilskuddet ikke skal erstatte et vanlig kosthold og hverdagslig aktivitet. Kosttilskudd er ment for å være et supplement i kostholdet. Ved bruk at vitamin K2 som kosttilskudd er det også anbefalt å innta kapslene, tablettene eller flytende tilskuddet sammen med et måltid. Grunnen til dette er fordi K vitamin er et fettløselige vitamin, og best opptak vil skje sammen med et måltid. For mange kan det være enklest å gjøre sammen med frokosten.

  Våre anbefalte produkt i 2023

  For å hjelpe deg på veien mot hvilket kosttilskudd med K2 vitamin du bør velge, har vi plukket ut våre testvinnere for 2023. Her finner du anerkjente produkter som er høye på kvalitet.

  Norsk kosttilskudd av vitamin K2 med essensielle vitaminer og mineralet selen

  Ønsker du et helnorsk alternativ og et av markedets virkelig beste kosttilskudd er vitamin K2, fra produsenten Vitamin K2, et godt valg. Ved bruk av dette vil du få et kosttilskudd som inneholder de essensielle vitaminene K2, D3 og B1, i tillegg til mineralet selen. Alle ingrediensene har dokumenterte helsemessige egenskaper som er godkjent av norske helsemyndigheter. Ved daglig bruk at dette kosttilskuddet vil du oppnå gode helsemessige effekter. Vitamin B1 bidrar til normal hjertefunksjon, vitamin K2 bidrar til å opprettholde en normal benbygning, vitamin D3 bidrar til å støtte normal muskelfunksjon og støtter immunsystemets normale funksjon, mens selen beskytter sellene mot oksidativt stress. Enklere forklart vil kosttilskuddet bidra til bedre hjertehelse, benhelse og immunsystem. Vitamin K2 er et godt valg til deg som ønsker et produkt av høyeste kvalitet. Et abonnement på K2 vitamin vil gi deg 90 dagers forbruk for en hyggelig pris. I tillegg til at du vil motta en ny pakke før du er tom.

  vitamin k2 test

  Flytende vitamin K2/D for sterkere bein og immunforsvar

  Kombinasjonen vitamin D og K2 vitamin er en populær sammensetning når det kommer til kosttilskudd. Mens vitamin D bidrar til å beskytte beinstrukturen, styrke immunforsvaret og en kardiovaskulær funksjon, er vitamin K2 viktig for å opprettholde en normal beinstruktur. Thorne Research sitt flytende kosttilskudd med vitamin D3 og K2 vil bedre beskyttelsen av dette, og dermed bidra til å opprettholde sunne og sterke bein og en normal funksjon av immunsystemet. Produktet er laget av ren kokosolje hvor vitaminene er oppløst av mellomkjedede triglyserider og konservert med blandede tokoferoler (vitamin E). Tar du 1 dråpe daglig vil du få i deg 100 mcg K2 vitamin og 500 ie vitamin D3. Vi anbefaler produktet til deg som ønsker et naturlig kosttilskudd med helsefremmede effekter.

  Vitamin k2 fra thorne

  Vitamin K2 for normal blodlevring og fungerende knokler

  Om du ønsker vitamin K2 gjennom kapsler kan produktet fra svenske Helhetshälsa anbefales. Kosttilskuddet inneholder fettløselige vitamin K2 i vegetabilske cellulosekapsler. 1 kapsel inneholder 100 mcg vitamin K2, og anbefalt daglig dose er derfor 1 kapsel daglig. Gjør du dette vil dette bidra til normalt fungerende knokler i skjelettet, normal blodlevring og gi deg et reservelager ved mangel på vitaminer. Reservelageret skjer fordi vitamin K2 ikke holder seg lenge i kroppen. For mange er ikke kalsium i seg selv nok, fordi det transporteres i knoklene. Ved inntak av vitamin K vil dette aktivere bestemte proteiner og dermed bidra til å bygge og vedlikeholde knoklene i kroppen. Kosttilskuddet fra Helhetshälsa er både vegansk og vegetarvennlig.

  Vitamin k2

  Flytende vitamin K2 med vegansk vitamin D3

  Et annet godt produkt for veganere er MSM Norge sitt flytende kosttilskudd. Produktet inneholder både K2 vitamin og vitamin D3. Kombinasjonen av dette vil bidra til å opprettholde en normal beinbygning. Mens K2 vitamin i seg selv er mest kjent for sin rolle i kroppens utnyttelse av kalsium og normal blodlevring. Fordelen ved å innta vitamin K2 flytende rett i munnen er at opptaket vil økes. Produktet er helt vegansk, naturlig fremstilt og et godt valg til deg som trenger ekstra tilførsel av både vitamin K2 og D Vitamin. Anbefalt daglig dose er 1 milliliter, som kan fordeles på 0,5 milliliter to ganger daglig.

  Vitamin k2 dråper

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss