Trampoline test: Hvilken er best i test?

    Rang

    Produktnavn

    Butikk

    #1

    #2

    #3

    #4

    Trampoliner skaper mye glede blant både barn og voksne, og har siden 2000-tallet vært et helt vanlig inventar i de fleste hager i Norge. Selv om den teknologiske utviklingen har ført til at mange barn heller sitter inne enn å leke ute, er trampolinen fortsatt noe som skaper frydefull latter langt utover sommerkveldene.

    Den karakteristiske svarte og blå matten er populær, men idag finnes det mange forskjellige modeller. Med flere billige modeller på markedet kan det være vanskelig å vite om man skal gå for kvalitet eller pris. I denne testen kan du lese mer om et utvalg modeller og finne ut hvilken som passer best for deg.

    Våre anbefalte produkt i 2023

    Favorit Trampoline

    Berg sin Favorit trampoline skiller seg ut med sitt stilsikre design, men det er ikke bare dette som gjør den til et solid valg. Den runde trampolinen er en av de sikreste på markedet med sin kraftige ramme, og gode kvalitet.

    Rammen er galvanisert og lakkert med pulver, slik at den ikke vil ruste og dermed varer lenge. De unike dobbelt-koniske fjærene sørger dessuten for den beste spretten, og gjør hoppingen lett og behagelig. I tillegg vil Foot Protection System forhindre føttene i å sette sed fast blant fjærene.

    Det følger også med et sikkerhetsnett, som matcher standarden til selve trampolinen. Sikkerhetsnettet er strekt ut og holder seg på plass og er også svært praktisk da det ikke fysisk må lukkes som de fleste andre nett som finnes. Dette gjør det tryggere for foreldre å vite at barna ikke kan falle ut gjennom denne åpningen.

    oval trampoline salg

    Rektangulær Trampoline

    Glem den gamle, runde trampolinen på stålrammer som alle har i hagene sine, den rektangulære trampolinen fra Jumpmaster er best i test. Det er en svær trampoline som kommer med solid stålben. Med en stor trampoline på 457 x 300 cm har man god plass å boltre seg på, og fasongen gjør det lettere å trene på akrobatiske øvelser, men finnes også i en rund modell. Hopppematten har en utmerket sprett og fjærene er av beste kvalitet.

    I tillegg er duken rundt matten laget av kvalitetsvinyl og er godt sikret slik at man ikke kan sette fast foten ved fjærene.

    Firkantet trampoline best i test

    VidaXL Fem Deler Trampolinesett

    Om du er ute etter den tradisjonelle runde "hagetrampoline " anbefales VidaXL Fem Deler Trampolinesett. Dette er en kvalitetstrampoline i fem deler som inneholder alt du trenger, inkludert sikkerhetsnett, sikkerhetspute, stige og regntrekk. Med en slitesterk konstruksjon og hoppeduk som har vektkapasitet på 150kg, er det sikkert for barna å hoppe på denne trampolinen.

    Stigen gjør det lett å klatre opp i høyden, i tillegg til at sikkerhetsnettet og ringen rundt gjør det tryggere og forhindrer skader. Dette er en XXL trampoline, med en diameter på hele 457 cm som vil generere mange timer med mye moro.

    trampoline oval xxl

    inSPORTline Fitness Trampoline

    For de voksne som ønsker å bruke en trampoline til å trene, holder det som regel med en liten trampoline. Å hoppe på trampoline har flere helsegevinster, og en Fitness Trampoline vil gi deg en frydefull treningsøkt. Denne vil trene hofter, lår og rumpe uten å belaste leddene for mye, i tillegg til at du får bedre blodsirkulasjon, noe som kan føre til en bedre lungekapasitet.

    Trampolinen passer til alle som ønsker å forbrenne kalorier og/eller trene opp viktige muskler, enten du er nybegynner eller profesjonell idrettsutøver. Med det praktiske håndtaket som du kan støtte deg på, kan du gjøre en rekke en rekke forskjellige øvelser. Denne tar ikke mye plass, er lett å legge sammen for lagring og og passer perfekt i hjemmet!

    test trampoline liten

    Trampoliner - God trening

    Om du er lei av kjedelige spinningtimer eller din trofaste treningsrutine begynner å bli kjedelig, bør du vurdere å skaffe deg en trampoline. Å hoppe på trampoline er en underholdende form for trening, som er like gøy for både barn og voksne.

    Å hoppe på trampoline aktiverer flere store muskelgrupper i kroppen, og har flere helsegevinster i tillegg til en sterkere kropp. Å hoppe opp og ned på matten vil ikke føles som trening og du pusher deg kanskje litt mer bare fordi det er gøy, noe som raskt kan føre til en bedre kondisjon. I tillegg til å brenne kalorier, er det en fin måte å trene opp både koordinasjon og balanse. For de aller minste kan det å manøvrere seg på det ustødige trampoline underlaget være med på å utvikle en bedre balanse hos barnet og gjøre de mer stødige.

    Dersom man ønsker å benytte seg av en trampoline med mål om å trene, er det lurt å investere i en liten fitness trampoline. Ved trampoline-trening er det ikke om å gjøre å komme høyest opp som på de store, men å hoppe ned i trampolinen for å aktivere musklene, og øke kondisjonen. Dette er en treningsform hvor pulsen stiger til værs, men det er så gøy at det motiverer til å fortsette. Det beste er at dett er en form for trening som passer for alle.

    Små trampoliner

    Sikkerhet og kvalitet er viktig

    Selv om trampoliner kan bringe store gleder, er det ikke til å stikke under en stol at det skjer mange ulykker. Det oppstår antageligvis flere hundretalls skader knyttet til disse hoppemattene hvert år, og de fleste skjer i hjemmet. Noen mer alvorligere enn andre, og i de fleste tilfeller slipper man unna med lettere brudd eller skrubbsår, men det er fare for alvorlige nakkeskader dersom man lander feil.

    Skal man gå til innkjøp av en trampoline er det derfor flere faktorer å ta under betraktning. Selv om pris kan variere, er det ikke her du burde tenke at du skal spare inn ved å kjøpe den billigste på markedet. Går du for høy kvalitet vil den holde lengre, og dermed minske faren for skader ved at visse deler av trampolinen ryker. Det er også viktig å gå til kjøp av sikkerhetsnett til trampoline, da det er fare for å sprette ut av mattens område dersom man mister kontrollen.

    Dette er ikke påbudt, men hører likevel med som setebelte i bilen og det anbefales på det sterkeste, da sikkerhetsnettet fungerer som en beskyttelse. Et sikkerhetsnett bør holde en høy standard og må skiftes ut rundt jevnlig. I tillegg må matten vedlikeholdes, og utstyr som stige og andre reservedeler må skiftes ut dersom man ser at det ikke lenger er slik det en gang var. På sikt kan det derfor bli billigere å kjøpe en dyrere i bedre kvalitet dersom man vet at man kommer til å få bruk for den over mange år.

    En trampoline bør plasseres på et sted hvor den ikke står i veien og har god plass rundt, over og under. Den bør stå på et stødig underlag og ha god kontakt med bakken. Dersom den vil lette ved vindkast kan det være lurt å stroppe den fast. Er trampolinen våt vil duken være glatt og man bør unngå å hoppe på den. Det er også viktig å ikke være for mange på en trampoline og samlet vektanvisning bør ikke overskrides, helst skal man bare være en om gangen.

    Jo flere man hopper sammen på en gang, jo større er sjansen for sammenstøt og skader. En vektforskjell mellom barn voksen vil føre til ujevne balansepunkter på matten. I tillegg kan for høy vekt føre til ødeleggelser av matten, som igjen kan føre til uforutsette og plutselige skader.

    Barn bør alltid overvåkes av voksne når de leker på trampolinen, og det kan være lurt å lage regler som gjelder. Skal man gjøre salto og andre avanserte øvelser må man først ha opplæring i dette.

    Trampoliner sikkerhet

    Pakk bort trampolinen om vinteren

    Når den varme sommeren går mot slutten og trampolinen ikke lenger er like hyppig i bruk, er det på tide å tenke på å pakke den bort. Duken tåler en belastning på 100-150kg, men store mengder snø liggende en hel vinter vil slite på fjærene som holder matten. Å ta fra hverandre hele trampolinen vil ta ca. 1 time, og er en liten pris å betale når sommeren kommer igjen og trampolinen fungerer like bra som året før.

    Sørg for at selve hoppeduken og sikkerhetsnettet er tørt før du pakker det ned, slik at du slipper å ta det frem neste sesong fullt av mugg og jordslag. Det kan være lurt å ta sammen hele stålkonstruksjonen også, men denne kan stå til neste sesong om du ikke vil ta den fra hverandre.

    Trampolinens konstruksjon

    En trampoline er satt sammen av en stålramme, hvor det er festet en hoppeduk med fjærer i midten av konstruksjonen. Rammen bør være tung slik at den lett kan tåle sprett, samtidig som den står stødig. Jo flere fjærer, jo bedre sprett vil det være i trampolinen, og for den ultimate trampoline bør det være om lag 120 fjærer på 23 cm rundt matten. Slike fjærer er også galvanisert og vil holde i lang tid, så lenge de ikke utsettes for alt for høy belastning ofte.

    I tillegg til selve trampoline-konstruksjonen, er det flere sikkerhetsfaktorer som utgjør det vi idag ser for oss når vi snakker om en trampoline. Over fjærene ligger det en beskyttelses duk, for å unngå oppskraping og skader dersom man lander utenfor matten. Dette vil som regel hindres av et sikkerhetsnett, som monteres opp fra rammen og festes på yttersiden av selve mattens areal.

    Forskjellige typer trampoline

    Trampoliner kommer i flere forskjellige modeller, størrelser og fasonger. Den mest vanlige er den runde med en diameter på rundt 4 meter, men man finner også trampoline med oval, firkantet eller rektangulær fasong for eksempel. De ovale og rektangulære har mer plass til å utføre akrobatiske sekvenser med horisontale bevegelser og som beveger seg fremover. Det finnes også vinklede trampoliner som er egnet for mer avansert akrobatisk bruk, hvor hoppeflaten skrår oppover i en V-fasong.

    Den mindre versjonen, en mini trampoline, er også kalt trampett. Denne kan brukes for å gi ekstra sats i turn når man gjør salto eller andre akrobatiske øvelser hvor man som regel lander på en tjukkas eller matte, men kan også brukes til trening.

    Trampolinens opprinnelse

    Det var George Nissen og Larry Griswolds som i 1936, utviklet trampolinen slik vi kjenner til den i dag. Begge hadde bakgrunn som turnere, men Nissen drev med stupekonkurranser i tillegg. De ble inspirert av trapesartistenes bruk av nettet, og begynte å eksperimentere med å strekke ut et tøystykke festet til spiralfjærer og en stålramme.

    Dette resulterte til trampoliner som ble brukt til å trene opp turnere, men ble raskt utviklet til sin egen gren innenfor idrett. Trampoliner ble brukt til å trene opp piloter under 2.verdenskrig. Pilotene kunne nå orientere seg på en måte som ikke før var mulig, slik at de kunne oppleve forskjellige kroppsstillinger som de ville gjøre i et fly.

    Mye moro for pengene!

    Det er liten tvil om at en trampoline er en god investering. Her er det mye moro for pengene for barna. Ved hjelp trampoline test kan du sikre et kjøp av høy kvalitet. Trampoliner er en favoritt hos barn, men det er selvfølgelig viktig å finne et kjøp som både fremmer sikkerhet og moro på en gang!

    Testvinnere

    ⭐⭐⭐⭐⭐

    #1 Testvinner

    Hastverk? Vårt valg:

    © Sweat.no 2024

    Om oss