Liten tursekk - Til de kortere turene

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Tursekker finnes i mange størrelser. Til dagsturer og kortere turopplevelser kan det være unødvendig å ha den største tursekken. Vi har derfor sett på de mindre tursekkene som går under kategorien dagstursekk. Se flere varianter i tursekk test.

  For deg som liker å bruke fritiden til skogs eller fjells, kan det være fint med en dagstursekk hvor du kan pakke med deg det du trenger av diverse utstyr. Når du kjøper liten tursekk er det fortsatt mange sekker, størrelser og merker å velge mellom. Nummer én er at du bør finne en sekk som passer for ryggen din, og som er stor eller liten nok til din bruk.

  Under kategorien liten tursekk finner vi tursekk 30 liter, tursekk 25 liter, tursekk 20l, tursekk 15 liter og tursekk 10 liter. Skal du på litt lengre dagsturer kan det være smart å velge en tursekk på 30 eller tursekk 40 liter. Med en slik sekk kan du få med deg utstyr, mat, drikke og skift til både jakt, ski, fotturer, klatring eller til og med trening.

  Uansett hvordan dagtur du skal ut på, så er det fortsatt ulikt hva man har med seg og hva man legger i ordet dagstur. For noen er det kanskje kun en enkel matpakke, drikke og ekstra jakke som skal i sekken, og en tursekk på 15 liter vil være nok. For andre er dagstur kanskje å ha med seg stormkjøkken, pledd, sitteunderlag, mat, drikke og klær. Når du kjøper sekk bør du derfor kjøpe en med utgangspunkt i hva du skal bruke den til. Når det kommer til valg av merke, er det mange gode ryggsekker til tur å velge mellom. De aller mest populære og anerkjente merkene er kanskje Bergans, Osprey, Low Alpine og Fjellräven. Dette er produsenter som lager dagstursekker til både dame og herre, og er kjent for å ha høy kvalitet.

  Det er også viktig å velge en sekk som har riktig bæresystem for deg og din kropp. Grunnen til at det finnes egne sekker for dame og herre er fordi en kvinne trenger et annet bæresystem enn mannen. Disse sekkene er designet og tilpasset kvinners anatomi, med å ha en annen utforming av hoftebelte og skulderstropper. Bæresystemene er laget for å gi justeringsmuligheter slik at du kan tilpasse sekken til egen kropp. På noen tursekker kan man justere rygglengden, mens andre sekker kjøpes ut i fra størrelse; S, M, L. Når du kjøper ryggsekk er det lurt å vite rygglengden din i forkant, som måles fra nedre del av nakken og til til rett over hoftekammen. Gjør du dette får du en tursekk du kan bære med komfort på ryggen din.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  Vi har plukket ut våre anbefalte produkt av liten tursekk i 2022. Pris på tursekk kan være dyrt, avhengig av merke og produsent, men følger du med på kampanjer og tilbud kan du gjøre gode kjøp.

  Dagstursekk for den allsidige

  Osprey Skarab 22 anbefaler vi til deg som vil ha en allsidig dagstursekk. Sekken er en unisex-modell, og dermed designet til både menn og kvinner. Skarab 22 har stor kapasitet og passer til dagsturer året rundt. Ryggpanelet på sekken er innovativt med Bump-Foam som gir god ventilasjon og komfort, mens lavprofilselen og det polstrede hoftebeltet skal gi deg utmerket lasteoverføring. Selv når du har lastet sekken full og tung. På toppen av sekken er det en stilig glidelås som gjør det enkelt å pakke ned og ut. Utvendig er det et hydreringserme som lar seg sluse reservoaret ditt inn i sekken, uten at du trenger å pakke ut alt først. Sekken har også en skjult, ripesikkert lomme som er plassert ovenfor ryggpanelet. Dette gir deg trygg lagringsplass til for eksempel solbriller, telefon, lommebok og nøkler. På undersiden av sekken finner du en separat lomme som skjuler det integrerte og avtagbare regndekselet. Osprey Skarab 22 har doble hoftebeltelommer som enkelt gir deg tilgang til snacks eller hodelykt når det er nødvendig. Sidelommene har en tosidig glidelåstilgang som er store nok for vannflasker på opp mot 1 liter. I tillegg er det en innvendig nettinglomme under lokket hvor du kan oppbevare verdisaker trygt.

  Osprey Skarab 22 rommer 22 liter, og sekken uten noe i veier 740 gram. Dette gjør at du har plass til det du trenger, og sekken i seg selv veier ikke unødvendig mye.

  Egenskaper oppsummert:

  • 15mm side kompresjons remer

  • AirScape™-ryggpanel med bølgeskumventilasjon

  • Sidelommer i netting med tosidig tilgang

  • Ekstern tilgang til hydrering 

  • Kompresjons remer på side

  • Brystbelte med magnetisk spenne

  • Elastisk sidelomme

  • Feste for vandrestaver

  • Topplokk med glidelås lomme

  • Ripefri lomme for solbriller og elektronikk

  • Tilgang til øverste del via glidelås

  liten tursekk voksen

  Tursekk dame til sykkel, klatring eller fottur

  Osprey Tempest 9 er en liten tursekk som er spesielt utviklet til damer. Vi anbefaler sekken til den aktive damen som enten vil bruke tursekk til terrengsykling, fotturer i skogen eller å klatre opp på en fjelltopp. Tempest 9 vil gi deg god komfort og den plassen du trenger, med 9 liters volum. Sekken er utstyrt med en lomme for drikkebløre, et pustende, kroppsnært AirScape-ryggpanel og integrerte remmer og og hoftebelte som følger bevegelsene dine. Tursekken har også funksjoner som gir deg muligheten til å feste for eksempel isøks, gåstaver, sykkelhjelm og blinklys når du skal på tur. Sekken er laget med bluesign-godkjent resirkulert kvalitetsnylon med høy tetthet og PEC-fri DWR-impregnering. Osprey Tempest 9 veier 900 gram i seg selv. Sekken finner i flere farger. Her får du en liten tursekk med god kvalitet og komfort.

  Tursekk dagstur test

  Tursekk til både menn og kvinner

  Stormberg har her utviklet en tursekk kalt Nordtinden, som er en tursekk til både menn og kvinner. Sekken rommer 30 liter, noe som gjør den til den ultimate tursekken som gjør at du kan fylle den med det du trenger til både lengre dagsturer eller overnatting utendørs. Nordtinden har et eget rom i bunnen slik at du får plass til telt, sovepose eller hengekøye. Sekken har også hoftebelte og polstrede skulderstropper som vil være med på å stabilisere vekten og gi deg optimal komfort.

  Egenskaper oppsummert:

  • Størrelse: H54cm x B32cm x D18cm

  • Regulerbar brystreim

  • Regulerbar hoftereim med glidelåslommer

  • Polstret ryggplate med ventilerende mesh

  • Regntrekk

  • Mulighet for drikkeblære

  • Elastiske lommer på siden gir lett tilgang til vannflaske

  • Feste til liggeunderlag under foran under sekken

  • Festemuligheter for turstaver

  • Hovedmateriale: 100% PU-behandlet polyester

  • Fôr: 100% polyester

  • Stropper: polyester

  • Duraflex-spenner

  • YKK-glidelås.

  tursekk 30 liter dame

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss