Våtdrakt test - finn den beste til ulike bruksområder

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Om du vil snorkle, dykke, seile, surfe eller driver med triatlon er våtdrakt et must have, da temperaturen i vannet ikke alltid er høy, men også skåne seg maneter i vannet.

  I motsetning til tørrdrakt, slipper våtdrakter inn vann, men varmes også opp av kroppsvarmen vår. Våtdrakt er som regel laget av neopren, som virker som et isolerende lag på kroppen, for best mulig effekt er det viktig at drakten sitter tett til kroppen. Kjøper du en for stor størrelse blir det for mye luft mellom drakten og kroppen, som gjør at det kommer inn for mye vann og videre at kroppen kjøles ned. Avhengig av tykkelsen på neoprenet har våtdrakten en flyteevne, uten at det kan sammenlignes med en redningsvest.

  våtdrakt 7mm

  Det finnes mange forskjellige typer av våtdrakter på markedet; med glidelås, borrelås, langermet, kortermet, ulike tykkelser og kvaliteter. En tykkere våtdrakt med lange ermer og ben er som regel både varmere og har en bedre flyteevne enn en tynn med korte ermer og ben.

  De som bruker våtdrakt er som regeler snorklede, dykkere, seilere, surfere eller triatleter/ute-svømmere.

  Triatlon våtdrakt til konkurranser kan ha andre preferanser eller kvaliteter enn våtdrakt til annen vannsport. En god våtdrakt svømming og triathlon drakt bør sitte tett til kroppen, en slik svømmedrakt er også elastiske i skulderpartiet for god bevegelighet.

  Pris ved kjøp av våtdrakt varierer, du kjøpe til en pris som 10 000 kroner eller en rimelige til mellom 1500 og 2000 kroner. Den største forskjellen ved en billig og dyr våtdrakt er oppdriften eller flyteevne. Flyteevne gjør også at man svømmer raskere i vannet, våtdrakten gir også beskyttelse mot maneter og andre ting i vannet. Våtdrakter triathlon er ofte påbudt i konkurranser, fordi temperaturen i vannet kan ligge helt nede på 15 grader. Våtdrakt for vannsport er også bevegelige laget av neopren, holder varmen og har flyteevne, men til lek og moro trenger man ikke gå for de dyreste alternativene her.

  våtdrakt triathlon

  Våtdrakt barn og våtdrakt junior finnes det også mange av på markedet, men her er kanskje det viktigste varmen, beskyttelse og flyteevne i forbindelse med vannsport. Ved vannsport, for både voksne og barn, kan våtdrakt sko være et kjøp å gjøre, for å beskytte føttene inn og ut av vannkanten ved sjøen.

  I valg av kjøp av våtdrakt finnes det som sagt mange produkter i ulike prisklasser, type og formål. Før man kjøper er det alltid lurt å prøve våtdrakten da størrelse kan variere og det er viktig å velge en som sitter godt til kroppen, spesielt ved kjøp av triathlon våtdrakt. Ønsker man den billigste variant er våtdrakt Europris rimelig, men ikke den man ville anbefalt til konkurransebruk, men heller til lekende vannsport. Våtdrakt dame og våtdrakt herre bør også skilles, enten velger man unisex eller så kjøper man til sitt eget kjønn. Da fasong og størrelse er laget ut i fra dette. Drakten til dame har større plass til pupper og innsving på midjen, mens for herrer passform ut i fra en herremodell. De tykkeste draktene til damer ligger på 6 mm, fordi damer ofte fryser raskere enn menn.

  våtdrakt xxl

  Når man skal velge våtdrakt bør man da velge med tanke på bruk (triatlon eller vannsport), temperatur i vannet, årstid den skal brukes, konkurransebruk eller for moro skyld.

  Våre anbefalte produkt i 2024

  Vi har tatt en nærmere titt på våtdrakter til både dame og menn, og under følger våre anbefalte produkter.

  Beste produkt

  Merket Orca ble grunnlagt av triatleten Scott Unsworth i 1992, med en lidenskap for å utvikle raskere og bedre våtdrakter enn de som allerede eksisterte på markedet. Denne modellen er laget spesielt for damer, har flytepaneler, glidelås bak og egner seg godt til bruk i "åpent vann", både for trening og konkurranser. Svømmedrakten egner seg for helårsbruk, og derfor best til trening. Den er laget av 95 prosent kloropen og 5 prosent polyester. En heldrakt med lange ben og ermer, og en tykkelse på 2-2,5 mm neopren som gir god bevegelse, prestasjon og virker varmende.

  beste våtdrakt dame

  Beste produkt

  HEAD er kjent får å være en ledene global produsent og markedsfører av premium sportsutstyr og klær. I denne svømmedrakten for menn får du god kvalitet for pengene. Drakten egner seg godt for svømming utendørs i forbindelse med både trening og konkurranser. Våtdrakten er laget av fleksibel og bevegelig neopren som er 3 mm tykk på frem- og baksiden og 2 mm rundt armene og skuldrene. Dette er en "allround"-drakt som er ideell for de som ønsker både fleksibilitet og komfort. Glide Skin belegg gjør at den gir minimalt med motstand i vannet og den lave nakken gir komfort.

  Her får du også: Standard glidelås bak, Hexagonale armpaneler for å maksimalisere effekten og ekstra sømmer for enkel justering av armlengde.

  våtdrakt triathlon

  Helly Hansen, Water Wear Salopette

  Helly Hansen leverer her en allsidig salopette i neopren for damer, og drakten uten ermer egner seg godt for mange typer vannsport. Den er også enkel å kombinere med andre neopren- og Water Wear-produkter fra Helly Hansen.

  Helly Hansen sin nye kolleksjon med neoprenprodukter for vannsport er utviklet i samarbeid med Norges landslag i seiling. Produktene er derfor komfortable og godt egnet til vannsport. Water Wear Salopette er kanskje det mest allsidige neoprenplagget for seilere, og kan gjerne brukes sammen med overdelen som egner seg best til forholdene du skal ut i, eller brukes alene ,som den kjøpes, på varmere dager.

  I denne drakten får du egenskaper som: 3mm tykk elastisk neopren av høy kvalitet, skulderstropp med borrelåsåpning på den ene siden, strategisk plasserte vindtette områder, komfortable og slitesterke Flatlock-sømmer, borrelåsåpning for toalettbesøk, forsterkninger på sete og knær i tillegg til glideskinnsmansjett ved beinåpning.

  helly hansen våtdrakt

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss