Sesamfrø - En god kilde til kalsium

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Sesamfrø er rike pü vitaminer, mineraler, flerumettet fett og proteiner, og er faktisk en av de mest nÌringsrike matvarene pü markedet. Frøene kan brukes til blant annet matlaging, topping pü matretter eller smoothien.

  Sesamfrø er det man kaller en ettürig steppegressplante og kommer fra en plante som vokser i Afrika og India. I dag dyrkes sesamfrø flere steder i verden, og man bruker büde bladene og frøene fra planten. Det finnes büde sorte sesamfrø og gulhvite, som er den vanligste type sesamfrø som brukes. Frøene er kjent for ü vÌre en av de mest nÌringsrike matvarene pü markedet. Sesamfrø nÌringsinnhold er sunt og bra; De er rike pü blant annet vitamin B og E, kalsium, sink, fiber, antioksidanter, flerumettet fett, omega 3 og proteiner. Hvis du kjøper sesamfrø med skall tilfører du kroppen enda mer kalsium og jern nür du spiser frøene. Sesam har et større innhold av kalsium enn melk, sü dersom du av ulike grunner holder deg unna melk kan du fü i deg rikelig med kalsium gjennom sesamfrø.

  Büde svarte sesamfrø og gulhvite har flere bruksomrüder, frøene har en mild nøttesmak. Mange bruker sesamfrø i hjemmelaget knekkebrød, brød og kjeks, pü eller i kaker. Det er ogsü vanlig ü strø sesamfrø pü toppen av hamburgerbrød, rundstykker og bagels. Frøene passer i tillegg godt sammen med fisk. Sesamfrø er en naturlig og viktig topping pü sushien eller ü panere laks med sesamfrø. Hjemmelaget wok bør ogsü ha sesamfrø sammen med grønnsakene, dette gir en ekstra god og nÌringsrik topping. Hvis du velger ü riste sesamfrø vil de de ristede sesamfrø gjøre seg spesielt godt pü hjemmelaget sashimi og i ponzusausen.

  Sesamfrø sunt

  Sesamfrø er og blir sunt, og det er flere grunner til at du bør tilføre sesamfrø svarte eller gulhvite i kosten din. Det har vist seg at sesamfrø beskytter vürt kardiovaskulÌre system, fordi innholdet av de flerumettede fettsyrene reduserer risikoen for hypertensjon, hjerteinfarkt og angina pectoris. For personer som lider av diabetes har det i følge studier vist seg at sesamfrø eller -olje kan bidra til ü senke blodtrykket og blodsukkernivüet. Ettersom sesamfrø har et høyt innhold av kalsium kan frøene bidra til ü redusere risikoen for osteoporose eller benskjørhet.

  Noen andre fordeler ved ü tilføre mer sesamfrø i kostholdet er at det høye innholdet av antioksidanter, vitaminer og mineraler kan bidra et bedre immunforsvar og bekjempe frie radikaler. Mens det høye innholdet av fiber vil vÌre med pü ü beskytte slimhinnene og redusere risikoen for irritasjon som gastritt og halsbrann, og dermed beskytte fordøyelsessystemet ditt.

  VĂĽre anbefalte produkt i 2021

  Vi har funnet vüre anbefalte produkter av sesamfrø, her er det ene og alene din kreativitet som kan stoppe bruken av sesamfrø i kostholdet ditt. Som nevnt er frøene büde sunne, allsidige og gode pü smak.

  Økologiske sesamfrø med skall

  Helios sine sesamfrø med skall er anbefalt til deg som büde ønsker et høyt nÌringsinnhold og god smak. Frøene har et høyt innhold av kostfiber, umettet fett og en god kilde til protein, samtidig som Helios Sesamfrø er en kilde til kalsium, magnesium, jern og kalium. Frøene passer godt i eller utenpü forskjellige bakverk, i mßslien, grønnsaksretter eller salater. Hvis du steker eller rister frøene für du frem enda mer av den gode smaken pü frøene.

  Helios sesamfrø

  Sesamfrø med skall fra Manna

  Sesamfrø fra Manna kommer med skall. Frøene er rike pü protein, kalsium, vitamin B og E, og har en god og nøtteaktig smak. Manna Sesamfrø anbefales pü grunn av sitt høye innhold av kostfiber og protein, samtidig som at de er rike pü kalsium, Vitamin B og E, og en god kilde til umettet fett. Samtidig er sesamfrøene smakfulle og dekorative. De kan brukes som ingrediens i bakst, i salater, frokostblandninger og wokretter. De kan ogsü brukes som topping pü smoothie-bawl.

  økologiske sesamfrø

  Uskrelte sesamfrø fra Urtekram

  Urtekram Sesamfrø er uskrelte frø som er valgt ut spesielt pü grunn av sin aromatiske og nøtteaktig sjarm, i tillegg til at de er en god kilde til kostfiber og protein. Ettersom frøene har en deilig, sÌregen og nøtteaktig smak passer de til ulike type matretter. Frøene kan tilføre büde smak, konsistens og estetikk i matretten din. Trener du mye styrke for eksempel har du gjennom sesamfrø en god kilde til protein, som igjen bidrar til büde vekst og opprettholdelse av muskelmasse. Frøene har en god, knasende og sprø konsistens. De passer seg i bakverk, wok, salater, mßsli, sushi og sashimi.

  Organiske sesamfrø

  Stor pose sesamfrø med skall

  Denne posen med 500 gram uskrelte sesamfrø fra Kung Markatta anbefales til deg som ønsker en stor pose med nÌringsrike frø. De er økologisk dyrkede, rike pü protein og kostfiber. I tillegg har Kung Markatta sine sesamfrø en deilig smak. Frøene er en favoritt hos mange som trener eller er opptatt av ü leve sunt. Uskrelte sesamfrø fra Kung Markatta kan brukes til topping pü havregrøten eller mßslien. De egner seg ogsü godt i hjemmelaget brød, salater, panere kylling, vegetarboller, pü fisk eller sushien. Bruker du kreativiteten din godt nok har frøene mange bruksomrüder, og kan sette en deilig smak pü maten din.

  sesanfrl kung markatta

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? VĂĽrt valg: