Lutein - et kosttilskudd som fremmer god øyehelse

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Du har sikkert kommet over ordet "lutein" i reklamer og på pakningsvedlegg, og i relasjon til syn og øyehelse. Men hva er lutein? Lutein er et antioksidant forekommer naturlig i kroppen, og som også finnes i en rekke forskjellige frukt og grønnsaker. Særlig ser vi at det finnes i mørkegrønne bladgrønnsaker som for eksempel grønnkål. I mange år har beviser pekt mot at lutein hjelper til med å beskytte øynene mot skader som oppstår fra solstråler, og at det også bidrar til å fremme og opprettholde en sunn og normal øyehelse. Som vi ser, så finnes det mengder med lutein i mat, men det finnes også et utvalg av kosttilskudd som inneholder alt kroppen trenger for å ha en sunn øyehelse. I denne testen kikker vi på et utvalg av kosttilskudd som alle inneholder lutein og en rekke andre virkemidler som er godt for synet ditt! 

  Utviklet med tanke på syn og øyehelse!

  Vi starter med et kosttilskudd fra den svenske produsenten Helhetshälsa. Dette kosttilskuddet er utviklet spesielt med tanke på øynene og synet ditt, og er i kapsel-format. Hver kapsel inneholder fra som omsettes til A vitamin ved behov, samt sink. Disse virkemidlene bidrar på hver sin måte med å opprettholde normal øyehelse. A-vitamin er fettløselig, som betyr at det må tilføres kroppen via kostholdet. I denne sammensetningen bidrar blant annet til normal omsetning av jern, og normal celledelings-prosess, som begge er viktige for synet. Samtidig bidrar det også til å gi deg en normal hud – det er ikke uten grunn til at så mange hudpleie-produkter inneholder vitamin A! 

  Sink finnes overalt i kroppen sine celler, men i størst grad finnes det i muskler, prostata, skjelettet og i øynene våre. Sink er også et fettløselig mineral, som må tilføres kroppen via kostholdet, da det ikke produseres naturlig i kroppen. Sink hjelper også til med omsetningen av Vitamin A. Dette kosttilskuddet inneholder også C og E vitaminer, og selen. Disse bidrar til å beskytte kroppen sine celler mot oksidativt stress, som forårsakes av frie radikaler ( https://sml.snl.no/frie_radikaler_-_ern%C3%A6ring) som bryter ned umettet fett i cellemembraner, arvestoff og proteiner. Dette kan føre til blant annet hjerte og kar-sykdommer.

  Lutein test

  Flott kosttilskudd for alle over 55 år

  Disse kosttilskudd-kapslene er spesielt designet for å fremme sunn og god øyehelse. Kapslene er spesielt utviklet for personer over 55 år som ønsker å ta bedre vare på øynene sine. I tillegg til å inneholde gode mengder lutein, inneholder disse kapslene Omega-3 fra , samt og E, alle viktige ingredienser for å opprettholde en god øyehelse. Kapslene er spesielt utviklet for å gi deg tilstrekkelige nivåer av de forskjellige næringsstoffene, og det anbefales at du tar to kapsler om dagen, gjerne sammen med et måltid. Husk å rådføre deg med lege hvis du går på blodfortynnende medisiner eller har sykdom som gir deg problemer med å fordøye fett. Dette produktet anbefales av optikere.

  Lutein for øyehelse

  Inneholder lutein og zeaxanthin

  Öga Plus er et kosttilskudd i kapsel-format som inneholder sink og vitamin A, og som er spesielt sammensatt for å opprettholde en sunn øyehelse. Både sink og vitamin A er viktige komponenter for øynene våre, og må tilføres gjennom kosthold. Hvis man ikke spiser nok matvarer som inneholder disse stoffene, så er kosttilskudd som dette flotte alternativer som gir deg muligheten til å opprettholde øyehelsen din. Disse kapslene inneholder selvfølgelig også gode nivåer av lutein og zeaxanthin som er viktige for at øynene våre skal fungere optimalt, og har mindre risiko for å bli skadet av frie radikaler og sol. I tillegg inneholder kapslene pulver og ekstrakt utvinnet fra blåbær, som i seg selv inneholder store doser av det meste som er bra for øynene våre! I tillegg til å være rik på mineraler og , så er kapslene svært rike på antioksidanter.

  Kosttilskudd for øyne

  Mange flotte virkestoffer fra blåbær, fra New Nordic

  Disse supersunne tablettene fra den svenske produsenten New Nordic, inneholder en rekke forskjellige ingredienser som bidrar til sunn øyehelse. Som navnet tilsier, så inneholder disse tablettene blåbær, som er proppfulle av antioksidanter og antocyaner som er godt for synet. I tillegg til blåbær inneholder disse tablettene vindruekjerner og tagetes. Tagetes er en blomst som ikke bare ser pen ut, men som også inneholder store mengder lutein. Lutein er en karotenoid som du finner naturlig i kroppene åre, og en av bestanddelene som finnes i den gule flekken i netthinnene våre. Det er altså et viktig stoff som har positiv innvirkning på synet vårt, og øynene i seg selv! Hver pakke inneholder 120 tabletter, og det anbefales å ta 2 tabletter om dagen, gjerne i forbindelse med et måltid eller et glass med vann.

  blåbær lutein helsekost

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: