Gymmatte for baby, barn og voksne – Test av stor (XXL) og tykk gymmatter for 2021

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  En gymmatte kan brukes til mange ulike aktiviteter. For eksempel blir det stadig mer populært å ha en hjemmegym og trene hjemme. Mange butikker og nettbutikker selger utallige varianter av gymmatter, og det er derfor mye å sette seg inn i når du skal velge den rette matten for deg. På denne siden har vi testet ulike gymmatter, og har dermed gjort jobben lettere for deg. Det finnes flere typer matter til ulikt bruk, og hvilken gymmatte som er den beste for deg vil variere ut fra hva den skal brukes til. Skal den for eksempel brukes til baby eller barn er det viktig med en stor og tykk matte. Dersom den skal brukes til styrketrening eller yoga for voksne, vil det viktigste være at matten er stabil og ikke er for myk. Andre ganger skal matten kanskje kunne brukes til litt av hvert, og da vil en god allround gymmatte være et godt alternativ. Vi har tatt hensyn til at forskjellige mennesker har ulike behov knyttet til gymmatter, og har derfor testet matter innen følgende kategorier:

  • En god allround gymmatte

  • Gymmatte for baby og barn

  • Tykk gymmatte

  • Stor gymmatte

  Slik kom vi frem til våre anbefalte gymmatter 

  Vi har gjennomført tester av matter i ulike kategorier. Vi utfører alle testene selv, og vi har lang erfaring med bruk av gymmatte. I testene har vi først og fremst undersøkt hvordan mattene er i bruk ved ulike typer aktivitet. Her har vi hovedsakelig sett på tykkelse, størrelse, hardhet, stabilitet og friksjon. Videre har vi sjekket om produktene er praktiske å rulle samme for lagring eller for å ta med seg på reise eller trening. Ellers har vi sett på pris og om du får et godt produkt for pengene.

  Mann og dame trener

  Vi stiller generelt høyere krav til de dyreste mattene. Vi har også tatt hensyn til design, og om det er en stilren matte som passer inn i de fleste hjem. Sist, men ikke minst, har vi undersøkt innhold av giftstoffer i produktene. En del matter inneholder for eksempel ftalater, som kan virke skadelig for miljøet og mennesker. Dette er spesielt viktig å ta hensyn til dersom matten skal brukes av baby eller barn.

  Toppliste:

  • Abilica gymmatte til baby og barn

  • Zabuton gymmatte

  • Abilica gymmatte for voksne

  Hvordan velge riktig gymmatte?

  Når du skal kjøpe gymmatte kan det være lurt å tenke gjennom hva den skal brukes til. Skal den brukes til én spesifikk aktivitet, eller skal den brukes til litt av hvert? Det er dessuten en fordel å reflektere rundt hva den skal brukes til i framtiden. Kanskje er du i en opptreningsfase etter skade nå, og kommer til å trene hardere og mer aktivt om noen måneder? Eller kanskje du ønsker en matte som kan brukes både av deg selv og barna? Du bør også tenke over hvor mye penger du ønsker å bruke på gymmatten. Vi mener at det ikke er noen vits å betale for mye, men samtidig lønner det seg å betale litt ekstra nå for å få en matte som holder i flere år framover. En matte som virker billig ved første øyekast, kan vise seg å være av dårlig kvalitet og fort bli ødelagt og du må kjøpe ny etter kort tid.

  Det er viktig å velge en gymmatte uten giftstoffer, noe de aller billigste mattene ofte inneholder. Det vanligste er ftalater. Disse kan lekke ut til omgivelsene under bruk, og du bør derfor unngå produkter med ftalater til babyer og barn. Også voksne kan bli skadet av ftalater, og reproduksjonsevnen kan svekkes. Noen matter har en tendens til å lukte sterkt, særlig når de er nye. Dette kan være ubehagelig, særlig dersom du skal ligge med hodet på matten og dermed kjenner en slik lukt godt.

  Kvinne trener planke

  Våre anbefalte matter

  I våre tester har vi tatt hensyn til alt det overnevnte, slik at du trygt kan velge en av våre testvinnere uten å bekymre deg for om du betaler for mye i forhold til det du får, eller være redd for giftstoffer eller vond lukt. Produktene er best i test på grunn av gode bruksegenskaper, design, kvalitet og materiale. Siden det finnes ulike bruksområder for gymmatter, deler vi vinnerne inn i ulike kategorier. Nedenfor vil vi presentere testvinnerne i de ulike kategoriene.

  Beste gymmatte stor: Abilica Gymmatte – perfekt for aktiv trening

  Vinneren i kategorien «gymmatte stor» er denne store matten. Den er stabil og ligger stødig på gulvet. Den er hele 120 x 60, og du får dermed god plass til å utføre de aller fleste øvelser. På grunn av mattens størrelse slipper du å stadig justere plasseringen din på matten for å ikke havne på gulvet, noe som kanskje er det aller beste med «gymmatte stor». Her har du virkelig plass til å ta deg ut fysisk! Du kan for eksempel utføre styrkeøvelser for rygg og mage, og du kan tøye når du er ferdig å trene. Det følger med et eget treningsprogram med eksempler på øvelser. Den flotte rødfargen gir deg ekstra energi og er fargen vi anbefaler. Fargen assosieres gjerne med aktivitet. Mange hevder at pulsen øker dersom du ser på noe rødt, og dette er fargen øyet lettest registrerer. Også denne matten er selvsagt uten ftalater og andre giftstoffer. Den tåler vann, og kan til og med brukes i basseng. Det er enkelt å rengjøre matten, for eksempel med en fuktig klut.

  Dette er et kvalitetsprodukt, så her får du god verdi for pengene. Kjøper du denne matten av typen «gymmatte stor», har du et godt produkt i årevis.

  Abilica gymmatte

  Turner? 👉AirTrack 🤸

  Eneste turnmatte vi har testet er AirTrack. Dette er en diger oppblåsbar turnmatte for de som trener dynamiske gymnastikk bevegelser.

  Denne har veldig god lengde og er perfekt for cheerleading og tumbling. Den er lett å slå opp (trenger pumpe) og ta med seg utendørs. Om en har god plass inne er det også en genial lekematte som gir deg ekstra sikkerhet og lar ungene hoppe og sprette og utfolde seg uten fare.

  Vi gir den 👍 og ⭐⭐⭐⭐⭐.

  Turnmatte test

  Beste gymmatte tykk: Zabuton Gymmatte– en behagelig og stabil matte

  I kategorien «gymmatte tykk», var naturlig nok mattens tykkelse det viktigste kriteriet. Vår vinner ble Zabuton gymmatte, som er tre centimeter tykk. Det er få matter i kategorien «gymmatte tykk» som kan måle seg med denne. I tillegg til å være tykk, gir materialet god motstand. På denne måten får du virkelig følelsen av å ligge på en tykk matte. Mattens kjerne er laget av lateks, noe som gir god støtte og stabilitet. Samtidig holder den godt på kroppsvarmen, slik at du ikke blir kald. Den er spesielt laget for rolige yoga- og meditasjonsøvelser. Her har du virkelig muligheten til å ligge og slappe av og finne din indre ro, uten å kjenne på et hardt og kaldt gulv. Matten er også egnet til rolige tøyningsøvelser, der du skal ligge eller sitte lenge i ro. Det er mulig å utføre enkelte styrkeøvelser på matten, men dersom du skal bevege seg hurtig og eksplosivt anbefaler vi vår testvinner i «gymmatte stor» eller vår allround vinner, i stedet for «gymmatte tykk». Utenpå latekskjernen er det er vaskbart trekk, noe som gjør det enkelt å holde matten ren. Trekket er økologisk, og dermed miljøvennlig og fritt for giftstoffer. Trekket finnes i fargekombinasjonene svart og hvitt, eller svart og grått. Det er altså stilig, men samtidig nøytralt og tidløst. Dette er en behagelig variant av «gymmatte tykk» som du vil ha glede av i mange år!

  Veldig tykk treningsmatte

  Hvor bør jeg kjøpe min matte?

  Mange kjøper gjerne gym matter hos fysiske butikkjeder som G sport, XXL og Biltema. Disse butikkene selger flere gode alternativer, men har ofte et begrenset utvalg. I tillegg selger de mye annet, og har dermed ikke spesialisert seg på gymmatter. Dersom du skal reise rundt fra butikk til butikk for å undersøke ulike matter, vil det ta mye unødvendig tid. Det vil da være tidsbesparende og mer miljøvennlig å handle på nettet. På denne siden har vi funnet de beste gymmattene for deg. På jakt etter våre testvinnere har vi saumfart flere nettbutikker og testet langt flere produkter enn du kan finne i fysiske butikker. Våre testvinnere fra utvalgte nettbutikker tilbyr vanligvis den beste prisen og svært god service. I stedet for å bruke mye tid på å reise til de fysiske butikkene kan du klikke varen rett hjem fra din egen stue. Nettbutikkene har vanligvis svært raskt leveringstid, og siden de er norske slipper du å betale for fortolling av varen. De fleste nettbutikkene har fri frakt på våre testvinnere.

  Siden vi har funnet testvinnere i ulike kategorier, finner du garantert en matte tilpasset dine behov og din økonomi.  Dette er en enkel og trygg måte å handle på, og vi er sikre på at du gjør et godt kjøp når du velger et av våre produkter.

  Trening av situps

  Hvorfor velge en av våre gymmatter?

  Våre testvinnere er grundig vurdert av våre testpersoner. Ved å teste matter til ulikt bruk har vi kommet fram til vinnere i fire kategorier. De fleste mattene kan også brukes til andre aktiviteter. Dersom du har en gymmatte hjemme har du muligheten til å trene i ditt eget hjem. På denne måten slipper du å dra til treningssenteret, og du sparer dermed både tid og penger. Du kan trene i ro og fred hjemme, uten mange fremmede mennesker rundt deg. Slik kan du enkelt legge inn en treningsøkt i en ellers travel hverdag.

  Forskning viser til mange gode helsegevinster av trening, så dersom en gym matte fører til at du trener mer er det en god investering i egen helse. Uansett hvilken av våre testvinnere du velger, vil du gjøre et godt kjøp!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: