Sykkelsko test - Sykkelsko til terreng og landevei

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Gode sykkelsko er alfa omega for et optimalt tråkk, god komfort og skadeforebygging enten du sykler landevei eller terreng. Sykkelsko er spesielt laget for tråkket når du sykler. Vi har funnet våre favoritter som vi anbefaler til deg.

  Sykkelsko til terreng- og landevei-sykkel er to ulike produkter, men med samme funksjon. Sykkelskoen sørger for at all kraften går ned i pedalen, i motsetning til om du bruker vanlige sko hvor kraften forsvinner fordi skoen bøyes. Med sykkelsko slipper du å bruke unødvendig kraft på å holde beina plantet i pedalene, noe som ellers krever en del kraft og sliter på små muskelgrupper som blir fort stive. Dersom du er helt nybegynner på sykkelen, er det fortsatt å anbefale og bruke sykkelsko. Det kan virke skummelt å ha skoene festet i pedalene, men hvor godt skoene festes til pedalene kan stilles inn på pedalene. Du kan fint ha et enkelt klikk ut av pedalen, og det er en vanesak man fort blir vant til.

  De fleste sykkelsko på markedet er laget for at du skal kunne sykle bedre og raskere. Mange sykkelsko er laget av mest-materialer som gir god pusting og holder føttene svale om sommeren. De dyreste skoene er ofte aget av en type skinn eller kunstskinn for en stram passform og som gjør at skoen former seg etter foten. En av grunnene til at sykkelsko anbefales fremfor vanlig sko er fordi sålen på sykkelsko er stivere enn vanlige sko, dette fordi kraften skal gå ned i pedalen. Sålene er ofte laget av enten nylon, karbon eller en blanding, avhengig av prisen på produktet. De fleste sykkelsko har et slags spenningssystem, enten med borrelås, klikk-spenne eller BOA-spenne hvor man justerer passformen ved hjelp av et "låsesystem".

  Sykler du mye, og både terreng og landevei, må man som regel ha to par sykkelsko. Ett par sykkelsko terreng, og ett par sykkelsko landevei. For de som sykler året rundt bør man også ha sykkelsko vinter, disse er laget spesielt for å holde varmen på vinterbruk. Gjerne med Goretex og foring inne i skoen, de er også høyere for å unngå at snø, sludd, regn skal komme inn i skoen.

  Blant de mest populære merkene og skoene på markedet finner vi shimano sykkelsko, northwave sykkelsko, scott sykkelsko og giro sykkelsko. Mens Adidas five ten sykkelsko er en helt egen sko for terreng, med flatere såle og et stilig design, som også er veldig populære. Dette er alle merker som leverer god kvalitet i ulike prisklasser, til både terreng og landevei og til ulike årstider. De fleste merker leverer også egne sykkelsko dame og til herre, eller unisex-modeller. Sykkelsko spinning er også en egen sjanger innenfor skoverden, selv om du fint kan bruke terrengskoen inne på spinningsykkelen. Prinsippet med spinningskoene er det samme som vanlige sykkelsko, de skal sitte godt på foten og hjelpe deg med å få kraften ned i pedalen.

  Når du skal kjøpe sykkelsko er det viktig å kjøpe sko som sitter bra. Sykkelskoene skal sitte godt rundt foten og de skal være strammere enn vanlige sko eller løpesko, dette for å hindre at foten beveger seg i skoen. Siden sålen er stiv kan det føles som om skoen glir når du løfter på hælen, det er fordi sålen ikke kan bøye seg i tåpartiet. Vanligvis er ikke dette et problem når du sitter å tråkker på sykkelen, fordi man ikke har den samme bevegelsen i foten når man sykler som når man for eksempel løper.

  Terrengsko og landeveissko er to ulike produkter, både i funksjon og utseende. Terrengskoene har en yttersåle med solide knaster, dette gir skoene godt grep og gjør at du kan gå i grovt og teknisk terreng. Konstruksjonene på sykkelskoene er også mer solide, fordi terrengskoene er laget for å tåle røffere bruk og påkjenningene som kan oppstå når du sykler i skogen. Landeveisskoene har som regel en kompakt og minimalistisk konstruksjon, med yttersåle i plastikk eller karbon. Overdelen av skoen er ofte ventilert for å holde føttene avkjølt på varme dager. Skoene har også strammesystemer som sikrer at føttene dine sitter komfortabelt og godt. Landeveissko har også et annet cleats- og pedalsystem.

  Noen velger likevel å bruke terrengpedaler til landeveissykkelen, men det er anbefalt å ha egne pedaler til landevei og terreng.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Vi har sett på sko til både landevei og terreng, og kommer her med våre anbefalte produkter i 2021.

  Lett og stabil sko

  Denne terrengskoen fra Diadora er en lett og stabil sko med god kraftoverføring og er anbefalt til deg som er aktiv syklist og sykler konkurranser. Skoen er lett og komfortabel, og har enkel BOA-stramming med velvro stropp for god passform og lav vekt. Diadora-skoen har karbonforsterket såle med myke gummiknaster gir deg et godt grep mot underlaget, når du må av sykkelen i terrenget. Skoene har også en lest som gir god passform til nordiske føtter.

  Passformen er race-fit, som gjør at skoen passer til både honkurransesyklisten og topp-mosjonisten. Yttersålen er speed MTB-karbon forsterket såle og en 6-er på stivhetindexen. Overdelen på skoen har suprell-air-mesh og morpho Cage. Det er viktig å merke seg at Diadora er små i størrelsen og det kan derfor være lurt å gå opp en størrelse fra det du normalt bruker. Skoene veier 320 gram.

  Diadora sykkelsko test

  Toppmodell terrengsko fra Birk

  Denne toppmodellen fra Birk er en terrengsko til både treningsentusiaster og de som konkurrerer. Skoen har en stiv kagbonsåle og ATOP-spenner. Her får du mye sko for en rimelig pris.

  Sålen er 100 prosent karbon, hælkopp med antislipp og to ATOP strammehjul. Birk PRO Carbon MTB kommer med utbyttbare pigger som gir deg et bedre grep i gjørmete forhold, og det følger også med en praktisk skipose. Hælkoppen med antislipp-belegg gjør at skoene sitter støpt på foten. ATOP-strammingen gjør det også enkelt å stramme eller justere skoen. Birk PRO-skoen har kommet godt ut i flere tester. Kjøper du disse er det verdt å merke seg at de er store i størrelsen, så du bør gå ned en størrelse enn det du normalt bruker.

  Sykkelsko carbon

  Kvalitetssko med nylonsåle

  Dette er en rimelig kvalitetsko fra Birk, med nylonsåle. Skoen har hælkopp med antislipp-belegg, som gjør at Birk TEAM MTB sitter som støpt på foten. Terrengskoene har to strammehjul fra ATOP, dette gjør det enkelt å både stramme og justere skoen. I tester har disse kommet godt ut, fordi de er blant de beste og rimeligste terrengskoene på markedet, med både er gode og rimelige sko med nylonsåle og BOA-stramming.

  Skoene er store i størrelsen, så velg gjerne en størrelse mindre enn du normalt bruker.

  Sykkelsko test

  Pustende landeveissko

  Denne Northwave-skoen er kjent for å være en svært god landeveissko, som passer til både trening og konkurranser. De puster godt, er lette og har en god kraftoverføring. Skoen har også refleks i materialet, som gjør deg synlig i trafikken og mørket. Extreme GT har fulkarboninnlegg i pedalområdet som gir økt stivhet. Skoene er anatomisk konstruert og har en komfortable fotbuen som gjør at passformen passer til de fleste føtter. Northwave Extreme GT har også SLW2-hjul for optimal tilpassing, dette kan gi en jevn fordeling av trykket på framfor og vrist. SLE2-hjulene har mikrojustering og full åpning i én og samme knapp som gjør tilpasningen veldig enkel.

  Andre egenskaper som gjør at vi anbefaler skoene er fordi de har Morph Carbon-såle med karboninnlegg i pedalområdet som gir en stivhet på 12. Skoene er også konstruert med X-Frame 2, som vil si at overdelen på skoen overfører hver eneste watt med kraft, samtidig som det gir topp komfort helt uten trykkpunkter. Med teknologien performance regular Fotseng gir det deg god støtte, i tillegg til at skoen har integrert hælkappe med fibre i forskjellige retninger som holder hælen godt på plass.

  Sykkelsko pris

  Terrengsko til dame

  Scott MTB Expert er en terrengsko spesielt for damer. Disse anbefales fordi de har god kvalitet, god passform, har et komfortabelt Boa strammesystem og en lav vekt. Her får du mye for pengene., samtidig som du får god kvalitet. Skoen har ventilert og sømløs overdel, og med BOA strammesystem og anatomisk stropp gir dette en individuell og optimal tilpasning over framfoten. Den sømløse overdelen med ventilasjonshull sørger for topp komfort. Forsterket front- og bakdel gjør skoen mer rustet for røffere forhold. De har også en komposittsåle med gode justeringsmuligheter for cleats. I tillegg til høyfriksjonsgummi i sålen som gir deg optimalt grep under de fleste forhold.

  Scott sykkelsko

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: