Truger test

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  Skal du ut å gå i fjellene på vinterstid, og trenger gode truger? Markedet er fullt av forskjellige truger i ulik prisklasse og med ulike spesifikasjoner. I denne testen skal vi trekke frem de beste alternativene for deg!

  Våre anbefalte produkter i 2022

  MSR Evo Trail Charcoal

  Lette truger av høy kvalitet fra Evo.

  Pålitelige bindinger

  MSR Evo Trail sine bindinger er enkel i bruk og passer for skostørrelser mellom 35 og 48. De taes lett på og av som er en fordel når hender kan bli kalde ute i snøen.

  test truger

  Oppgradering: MSR Lightning Explore

  Toppmodellen fra MSR. For lengre turer.

  Markedets råeste fjelltruge

  Denne modellen er markedets råeste fjelltruge. Trugene er utstyrt med aggressive heldekkende sagtenner og atlas sine beste bindinger. Dette en truge som kan takle all slags terreng og ethvert underlag.

  Utrolig feste på alt terreng

  Rammen på toppmodellen er dekket i aggressive sagtenner som gir et feste ingen andre truger kan tilby. Trugen gir et jernfeste på is, stein og skare.

  En truge for de spesielt interesserte

  Med en prislapp på over 4000 kroner er ikke dette en truge for hvermannsen, men har du litt ekstra penger på bok og trenger det lille ekstra er dette trugen for deg. Ønsker du et eventyr med bratte, isdekkede fjell, eller en lengre tur i dypsnøen kan vi anbefale disse trugene.

  truger best i test

  Hva er en god truge?

  Når du kjøper en truge bør du velge en leddet binding med stegjern innebygget. Trugen bør være lagd av aluminium, plast eller andre lette materialer som gir trugen lav egenvekt. Det finnes ikke et godt svar på hva slags truger du bør velge rett og slett fordi ulike truger er gode til ulike oppgaver. Skal du gå lange turer i mye snø bør du velge store truger, mens skal du gå på is eller annet hardt underlag bør du velge lette, mindre truger.

  truger dame

  Truger kommer også i forskjellige prisklasser. For de fleste holder det med en simpel hyttetruge noe som ikke trenger å koste all verdens, men skal du gå lange turer på hardt underlag der det er fare for stein, bør du velge en litt dyrere truge. Dyrere truger har ofte også bedre bindinger noe som både gjør de mer komfortable og mer brukervennlige.

  truger barn

  Hvordan går man på truger?

  Det viktigste hvis du skal kjøpe deg truger er jo selvfølgelig å vite hvordan man bruker dem. Når du går på truger bør du gå nesten som du pleier, men pass på å løfte knærne så du ikke subber trugene i snøen. Bruk også gjerne staver, dette hjelper både godt i oppoverbakker og som en liten bonus er det god trening for overkroppen.

  atlas truger test

  I bratte bakker kan det være en fordel å ta korte og presise skritt. Presise steg vil gjøre at du får bedre tak i underlaget, og får bedre feste. Hvis det er mye løssnø kan det være en fordel å gå fiskeben, og bruke stavene aktivt på samme måte du gjør når du går langrenn.

  Truger kan være ganske tungt. Finn et jevnt tempo som passer deg og hold deg til det.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss