Truger best i test: Turglede og god trening

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  #7

  Skal du ut å gå i fjellene på vinterstid, og trenger gode truger? Markedet er fullt av forskjellige truger i ulik prisklasse og med ulike spesifikasjoner. I denne testen skal vi trekke frem de beste alternativene for deg.

  Vinteren er en fin mulighet til å utforske naturen, gi kroppen fysisk aktivitet og hodet nye impulser. Mange velger langrenn, alpint eller randonee, men også truger er en populær aktivitet. Tur med truger krever mindre utstyr, gir deg muligheten til å vandre gjennom snøen uten å synke ned og åpner en annen dør for nye eventyr. Truger kan brukes på fjellet eller skogen, og er en aktivitet som styrker muskler, hjerte og lunger. Ettersom bruksområdene for truger er mange, er det også ulike typer truger man kan kjøpe. Mest vanlig er den tradisjonelle varianten med metallrammer og nylonbelter som er enkle å bruke for alle. Oppblåsbare truger er nyere type som er lettere å transportere med seg. Trugene har oppblåsbare rammer som gir god flyt i løs snø. Mange liker å bruke truger kun på fjellet, og da er egne fjelltruger et godt valg. Disse er robuste og designet spesielt for tøffere forhold og kupert terreng med større klør for bedre grep. Også de minste kan tidlig introduseres for truger. Barn som liker turer i naturen kan med egne truger til barn med størrelse og design tilpasset de minste i familien.

  Best i test truger - Våre anbefalte produkter i 2023

  I vår truger-test har vi samlet gode kjøp i ulike prisklasser for både nybegynnere og mer erfarne turgåere. Felles for alle våre anbefalinger er at du får kvalitet og egenskaper til vinterens eventyr.

  Solid og robust vinner til den turglade dame og herre

  MSR Lightning Ascent M3 er en sikker vinner i vår "truger dame test" og "truger herre test". Modellen er laget for begge kjønn som elsker lange turer og ekspedisjoner i vinterlig natur. Lightning Ascent M3 gir deg solide og ekstremt lette truger hvor hver truge veier kun 2,24 kilo. Trugene har 360 grader Traction Frame, stålramme rundt hele, Durable DTX Crampon stegjern under foten og leveres med Paragon-binding som gir god stegkontroll. Denne modellen fra MSR vinner på sin høye kvalitet med truger laget i ekstremt robuste materialer som tåler en trøkk. Trugene har en lengde på 76 centimeter, en bredde på 20 centimeter og tåler en maksimal vekt på 127 kilo. Ved behov kan trugene forlenges med 13 centimeter.

  Lightning Ascent M30 MSR

  MSR Evo Trail Charcoal

  Lette truger av høy kvalitet fra Evo.

  Pålitelige bindinger

  MSR Evo Trail sine bindinger er enkel i bruk og passer for skostørrelser mellom 35 og 48. De taes lett på og av som er en fordel når hender kan bli kalde ute i snøen.

  test truger

  Mest for pengene: Lett aluminiumsramme, faste stegjern og justerbar hælstøtte

  Trugene som gir deg mest for pengene finner vi fra Sydvand. Skaring Trekk Snowshoe er laget for å gi både kvalitet, grep og komfort. Trugene har et fleksibelt bindingssystem som ved bruk av en hånd kan åpnes og lukkes enkelt. Rammen er lett i vekt med T6 aluminium, stegjern i slitesterk jern er faste, hælstøtten kan justeres og polstrede stropper gir høy komfort. Skaring Trekk Snowshoe passer til turglade menn og kvinner med en skostørrelse på mellom 36 til 46. Trugene kommer i tre forskjellige størrelser i lengden og bredden.

  Sydvang Skaring Trekk Snowshoe

  Atlas truger til mannen som vil ha en solid allrounder

  En annen god vinner i vår truger-test er Atlas M Range BC26 6WD sin "backcountry"-truge til mannen som vil ha en solid allrounder. Range-BC takler alle utfordringer og er en solid truge til allsidig bruk. Trugene har en helt ny Reactiv-Trac-ramme med klør langs siden av rammen som gjør at den takler alle utfordringer. Med Atlas sine egne packflat-binding får du brukervennlighet og sikkerhet som passer de fleste skogtyper. Range-BC vinner også på at du får truger med avrundet design og 19° hælløft som reduserer belastningen på legg og sener på de bratte stigningene.

  truger tilbud

  Oppgradering: MSR Lightning Explore

  Toppmodellen fra MSR. For lengre turer.

  Markedets råeste fjelltruge

  Denne modellen er markedets råeste fjelltruge. Trugene er utstyrt med aggressive heldekkende sagtenner og atlas sine beste bindinger. Dette en truge som kan takle all slags terreng og ethvert underlag.

  Utrolig feste på alt terreng

  Rammen på toppmodellen er dekket i aggressive sagtenner som gir et feste ingen andre truger kan tilby. Trugen gir et jernfeste på is, stein og skare.

  En truge for de spesielt interesserte

  Med en prislapp på over 4000 kroner er ikke dette en truge for hvermannsen, men har du litt ekstra penger på bok og trenger det lille ekstra er dette trugen for deg. Ønsker du et eventyr med bratte, isdekkede fjell, eller en lengre tur i dypsnøen kan vi anbefale disse trugene.

  truger best i test

  Rimelige truger til nybegynnere eller enklere turer

  Gridarmor Lierne Snowshoe er vår billigste testvinner til nybegynnere eller for deg som vil ha truger til enklere turer. Lierne Snowshoe er et godt valg hvis du vil ha truger som er glatte, enkle å bruke og behagelig å ha på. Trugene har en ramme i plast, holdbare stegjern og justerbar spenne over foten og hælen. Dette er egenskaper som gir deg behagelig passform og god komfort gjennom hele turen. Lierne Snowshoe passer til menn og kvinner, barn eller voksne, i skostørrelse 36 til 44. Trugene kommer i to ulike størrelser hvor lengden og bredden er det som avgjør hvilke som er best for deg.

  Gridarmor Lierne Snowshoe

  Best for de minste: Tubbs truger barn

  Barn kan også ha stor glede av trugeturer med familien. Flex Junior fra Tubbs er spesielt designet for de minste med en maksimal vekt på 41 kilo. Trugene passer til vinterens turer på fjellet, utenfor hytta eller hjemme i skogen. Flex Junior har en passende lengde på 43 centimeter, en bredde på 18 centimeter og en lett vekt på kun 1,1 kilo per par. Trugene har en ramme i solid plast og en kvalitet som tåler røffere underlag, løs snø eller snølek i hagen.

  truger barn test

  Hva er en god truge?

  Når du kjøper en truge bør du velge en leddet binding med stegjern innebygget. Trugen bør være lagd av aluminium, plast eller andre lette materialer som gir trugen lav egenvekt. Det finnes ikke et godt svar på hva slags truger du bør velge, rett og slett fordi ulike truger er gode til ulike oppgaver. Skal du gå lange turer i mye snø bør du velge store truger, mens skal du gå på is eller annet hardt underlag bør du velge lette, mindre truger. For at du skal bli mest mulig fornøyd kan det være verdt å merke seg hva som kjennetegner gode truger. Dette er de viktigste egenskapene:

  • De er laget av slitesterke materialer som tåler vær og vind, sammen med forsterkede stropper og slitesterke rammer.

  • Grep på truger er en viktig egenskap som sørger for at du får godt grep i snøen. I test av truger kommer de med skarpe klør og godt designet bindinger best ut.

  • Gode truger har justerbare løsninger som lar deg tilpasse trugene til egen kroppsstørrelse og vekten du bærer, slik at du får komfort og stabilitet under hele turen.

  • I løpet av en lang tur kan det være behov for å bære trugene. De beste trugene har derfor polstrede stropper og komfortable håndtak for å minske belastningen på kroppen.

  truger dame

  Dyre eller billige truger?

  Tilbud kan være greit å følge med på, spesielt hvis du har planer om å gå lange turer og ønsker det beste av det beste av utstyr. Truger kommer i forskjellige prisklasser, hvor de billigste alternativene koster rundt 1000 kroner og de dyreste har en prislapp på over 5000 kroner. For de fleste holder det med en simpel hyttetruge som ikke trenger å koste all verdens, men skal du gå lange turer på hardt underlag der det er fare for stein, bør du velge en litt dyrere truge. Dyrere truger har ofte også bedre bindinger noe som både gjør de mer komfortable og mer brukervennlige. For mange av oss er det en vurdering av kvalitet kontra pris. Ofte er det fristende å gå for det rimeligste alternativet, men ønsker du gode opplevelser og lang holdbarhet anbefales det å investere i kvalitetstruger.

  truger barn

  Hvordan går man på truger?

  Det viktigste hvis du skal kjøpe deg truger er jo selvfølgelig å vite hvordan man bruker dem. Når du går på truger bør du gå nesten som du pleier, men pass på å løfte knærne så du ikke subber trugene i snøen. Bruk også gjerne staver, dette hjelper både godt i oppoverbakker og som en liten bonus er det god trening for overkroppen.

  I bratte bakker kan det være en fordel å ta korte og presise skritt. Presise steg vil gjøre at du får bedre tak i underlaget, og får bedre feste. Hvis det er mye løssnø kan det være en fordel å gå fiskeben, og bruke stavene aktivt på samme måte du gjør når du går langrenn.

  Truger kan være ganske tungt. Finn et jevnt tempo som passer deg og hold deg til det.

  atlas truger test

  Dette bør du tenke på ved kjøp av truger

  For en best mulig opplevelse er det viktig å velge truger som passer deg og din bruk. Ved kjøp av truger er det viktig å velge en størrelse og passform som passer din størrelse og vekt, men også velge truger til det terrenget de skal brukes i. Som nevnt krever fjell- og skogsturer mer robuste modeller. Nybegynnere og erfarne har naturligvis ulikt utgangspunkt for behov. Spesielt når det kommer til bindingssystemer, her har noen mer avanserte systemer enn andre. Du bør derfor vurdere brukervennlighet som passer ditt nivå.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss