Krom - Kosttilskudd som stabiliserer blodsukkeret

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Det er mange gode grunner at kroppen trenger mineralet krom. Søtsug er noe de fleste av oss er kjent med. Krom mot søtsug er ingen myte og kromtilskudd har vist seg å virke stabiliserende på blodsukkeret.

  Et stabilt blodsukker er viktig for å holde energinivået oppe gjennom i hverdagen. Et variert, balansert og sunt kosthold er nøkkelen til en frisk og rask hverdag. Og i dette kostholdet bør vi få i oss det daglige behovet av ulike vitaminer og mineralet. Et viktig mineral kroppen vår trenger i små mengder er krom. For de fleste av oss kan et sunt og variert kosthold være nok, men kost- eller mineraltilskudd kan likevel være nødvendig. Tilskudd av krom-tabletter eller krom gjennom matvarer vil virke stabiliserende på blodsukkeret, fordi krom hjelper insulin med å regulere blodsukkeret (1).

  Krom vekttap gjennom stabilisering av blodsukkeret

  Lavt blodsukker gir ofte et søtsug, som igjen kan føre til at vi spiser mye usunn mat og dermed går opp i vekt. Overvektige eller personer som har mål om å gå i ned i vekt bør derfor være ekstra varsom på å holde blodsukkeret inntakt. Krom inngår i forbindelsen glukose toleranse faktor, GTF, som er med på å forsterke virkningen av insulin. Hvor insulin er et viktig hormon som regulerer blodsukkeret. Dette er grunnen til at krom er med på å stabilisere og regulere blodsukkeret. Mineralet er også viktig for nedbrytingen av fett og karbohydrater (1). Ved et daglig inntak av krom vil man derfor unngå søtsug ved å holde blodsukkeret mer i sjakk. Det er likevel viktig å understreke at man må kombinere krom som kosttilskudd med et sunt kosthold for å få effekt.

  Krom - Tilskudd gjennom kosthold eller tabletter

  Generelt sett er det alltid best med et variert og balansert kosthold, uansett om man skal opp, ned eller holde vekten. Mineralet krom finnes naturligvis i en rekke matvarer som for eksempel kjøtt, fisk, mandler, nøtter, tørket aprikos, skalldyr og fullkornsprodukter. I en travel hverdag er det ikke like lett å få i seg dagsbehovet av vitaminer og mineraler, og derfor kan kosttilskudd være et fint supplement.

  Noen kan også lide av krommangel, noe som er svært sjeldent i Norge, hvor symptomer ofte er høyt blodsukker eller sukker i urinen. Når det kommer til daglig inntak av krom har ikke Norge noen anbefalte daglige doser, men kosttilskudd som selges i Norge skal ha en maksimal grense på 125 mikrogram krom.

  Krom - Best i test kosttilskudd

  Kosttilskudd som selges i Norge er ufarlig å bruke, men man bør likevel være varsom, kjøpe produkter med kvalitet og følge produktets anbefale daglige dose. Det selges i dag mange varianter av krom som tilskudd, enten i form av multi-vitamin-mineraltilskudd med små mengder krom, som te eller som rene tilskudd med høyere innhold av krom. I vår test av krom som kosttilskudd har vi sett på kvalitet, innhold, pris, omtaler og sammensetning. Våre vinnere er produkter fra produsentene Pharma Nord, Thorne Research Inc., Solaray og Tea Zero.

  Våre anbefalte produkt i 2023

  Under kan du lese mer om våre testvinnere og anbefalte produkter av krom. Her finner du både kapsler, tabletter og te som inneholder krom.

  Organisk bundet kromtilskudd mot søtsug

  Solaray er en anerkjent produsent av en rekke kosttilskudd og har gjennom flere år vært kjent for å produsere kvalitet. Krom Pikolinat er derfor et trygt valg. Produktet er et treverdig organisk bundet (GTF og biologisk aktivt) kromtilskudd som stabiliserer blodsukkeret og demper søtsuget. Tilskuddet inneholder pikolinsyre for bedre opptak i kroppen. Mens krom vil bidra til normal omsetning av karbohydrater, fett og proteiner og hjelpestoffet GTF (glukosetoleransefaktor) vil bidra til å regulere blodsukkeret i samspill med insulin. Produktet er vegetabilsk og fritt for gjær. Anbefalt daglig dose er 1 tablett daglig sammen med mat og et variert kosthold.

  Kosttilskudd krom

  Oppretthold det normale sukkernivået med Chromium

  Også Thorne Research Inc. er kjent for å produsere kosttilskudd av høy kvalitet. Denne boksen inneholder 60 tabletter bestående av 500 mikrogram med krom. Med andre ord et rent krom-produkt til deg som trenger ekstra tilførsel av mineralet. Ved bruk av dette produktet vil du få i deg tilstrekkelige med krom som igjen vil jobbe sammen med insulin for å fremme opptak av glukose i cellene. Dette gir en god karbohydratmetabolisme og hjelper deg med å opprettholde normale blodsukkernivået. Anbefalt daglig dose er 1 tablett om dagen kombinert med et sunt, variert og balansert kosthold.

  Thorne Krom

  Et av markedets mest avanserte og beste produkter

  Bio-Chrom fra Pharma Nord er kjent for å være et av markedets beste og mest avanserte produkter. Pharma Nord sin Bio-Chrom er laget med en patentert og organisk kilde kalt CromoPrecise. Denne spesifikke kromkilden er produsert under GMP og de høyeste farmasøytiske standardene for å sikre utmerket kvalitet og sikkerhet med grundig dokumentasjon. Produktet inneholder derfor ingen levende gjærceller, men et kromholdig proteinrikt pulver lavet av gjærceller. Er du allergisk mot gjær, bør du derfor ikke kjøpe Bio-Chrom. Bio-Chrom er et godt valg til deg som ønsker et tilskudd med et høyt innhold av krom og effekter som normal omsetning av fett, karbohydrater og protein og normale glukosenivåer. Ved å ta 1 tablett daglig får du i deg 100 mikrogram med krom. Pakningen inneholder 60 tabletter.

  Krom tilskudd

  Norskutviklet te med kombinasjonen grønn te og ekstrakt av grønne kaffebønner og krom

  Om du ønsker noe helt annet enn tabletter eller kapsler, kan Tea Zero anbefales. Dette er en norskutviklet te som inneholder en kombinasjon av grønn te og ekstrakt av grønne kaffebønner og krom. I tillegg inneholder teen urter som storborre og schisandra, mens smaken av fersken gir deg en varm og deilig opplevelse. Ved å drikke en kopp av denne teen daglig vil du få i deg tilstrekkelig med krom som vil bidra til normal forbrenning av karbohydrater, proteiner og fett. Dette vil hjelpe deg med å opprettholde et normalt blodsukkernivå og dempe søtsuget. Tea Zero kjøpes på nett ved at du tegner en abonnement til en gunstig pris. Fordelen med dette er at du vil få tilsendt te i posten til ønsket månedlig forbruk.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss