Dette bør du vite om proteinpulver

  Proteinpulver er et populært og kjent kosttilskudd som mange kan ha nytte av. Dette er enkelt og greit proteiner i pulverform som gjør det enklere å dekke sitt proteinbehov. 

  Hvorfor trenger vi proteiner?

  Proteiner er et livsviktig næringsstoff med mange ulike oppgaver i kroppen. Protein er bygget opp av 20 ulike aminosyrer der 8 av disse kalles for “essensielle aminosyrer”. Dette betyr at kroppen ikke klarer å produsere disse selv, men må tilføres gjennom kosten.

  tilbud på proteinpulver norge

  Dette næringsstoffet blir gjerne omtalt som “kroppens byggeklosser”,  og nok protein i kostholdet er blant annet helt nødvendig for å vedlikeholde og bygge muskler. Proteinpulver er derfor et kosttilskudd som mange benytter seg av. Det er et godt kjent produkt blant mange treningsentusiaster, spesielt de som trener styrke da proteinbehovet øker i takt med treningsmengden din, men uansett om du trener mye eller lite trenger kroppen proteiner.

  Det kan være mange fordeler med et økt proteininntak. Proteiner bidrar til et mer stabilt blodsukker samt at det metter godt, og dermed gir en bedre og mer langvarig metthetsfølelse. Med proteinpulver kan du enkelt få i deg mye bra protein uten at du må bruke lang tid på kjøkkenet for å lage deg et måltid. En av fordelene med proteinpulver er at det er et enkelt og praktisk produkt du kan ha med deg på farten. Dette kan for eksempel være i forbindelse med trening, når du trenger noe raskt og lettvint på jobb, eller man vil ha et lite kveldsmåltid.

  ren proteinpulver online

  Mange ulike typer proteinpulver - finn din favoritt

  Proteinpulver kommer i mange ulike varianter og er en ingrediens som kan brukes til så mangt når du lager mat. Det blandes vanligvis ut med vann eller melk slik at du får en proteinshake, men proteinpulver er også smart å bruke som ingrediens for å proteinberike for eksempel smoothies, pannekaker og bakst. Her er det bare fantasien som setter grenser! Enkelt forklart er proteinpulver konsentrert protein fra en animalsk eller plantebasert råvare, i pulverform. I dag finner du proteinpulver laget av blant annet myse, kasein og egg, i tillegg til at det finnes flere veganske varianter med for eksempel erteprotein og soya. De forskjellige produktene tilbys i mange ulike smaker som for eksempel jordbær, vanilje og sjokolade.

  billig og bra proteinpulver salg

  Myse og kasein

  Den vanligste typen proteinpulver lages av melkeproteiner som vi kan dele inn i to: myseprotein og kasein. Melkeproteiner betegnes for å være en bra proteinkilde på grunn av et høyt innhold av essensielle aminosyrer og dets høye biologiske verdi. Derfor sier man at melkeproteinene har høy kvalitet.

  Myseprotein, også kjent som “whey protein”, er det flytende biproduktet som blir igjen ved osteproduksjon. Når du lager proteinshake med myseprotein får du en drikk med tynn konsistens som er lett å drikke. Myse tas raskt opp i kroppen og musklene får dermed umiddelbar tilgang til de viktige byggesteinene - noe som kan være fordelaktig i forbindelse med en treningsøkt. Kasein er et ostestoff som gjerne har en noe mer kremet konsistens enn myse. Kaseinprotein har et tregere opptak i kroppen og som derfor vil være gunstig når man har lengre perioder uten mat, for eksempel om kvelden før en natt med faste. Da vil du kunne legge deg god og mett samtidig som du vet at musklene dine har en jevn tilførsel av protein over tid som legger til rette for en mer effektiv restitusjonsfase. Både myse og kasein inneholder en høy konsentrasjon av aminosyren leucin, som har vist seg å være viktig for stimulering av muskelvekst. Derfor kan det være lurt å kombinere ulike proteinpulver som bidrar med både myse og kasein da disse utfyller hverandre. 

  Trenger jeg proteinpulver?

  Proteinpulver kategoriseres som et kosttilskudd, noe som betyr at produktet skal fungere som et supplement i kostholdet ditt og ikke erstatte det å spise variert mat. Det kan være mange gode grunner for å bruke tilskudd slik som proteinpulver i kosten. Vi bør alle være obs på å få i oss anbefalt daglig inntak av protein og proteinpulver er et rimelig alternativ til andre proteinkilder.

  on proteinpulver nettbutikk

  Proteintilskudd kan for mange være en praktisk og lettvint måte for å sikre sitt proteinbehov. Uansett om du trener mye eller lite så er det viktig at kroppen hele tiden har nok proteiner til rådighet. Eksempelvis kan proteinpulver være et fint tilskudd for deg som ønsker å gå opp i vekt, men som sliter med å få i deg nok energi i løpet av en dag. Ekstra energi i flytende form kan være lettere å innta, som for eksempel en proteinshake blandet ut med melk. Samtidig kan en proteinshake kan også være et fint alternativ til deg som ønsker å gå ned i vekt.

  protein shake pulver

  Du kan spare mange kilokalorier ved å velge en mettende proteinshake med digg smak fremfor å gå løs på sjokoladeplata når søtsuget kommer. I tillegg vil proteiner bidra til en bedre metthetsfølelse enn om du hiver innpå snacks og søtsaker. Protein har også en større termisk effekt sammenlignet med fett og karbohydrater. Termisk effekt er et mål på hvor mye energi som kreves for å fordøye og metabolisere det man spiser. Dette betyr at kroppen bruker flere kalorier når du spiser og fordøyer protein i forhold til karbohydrater og fett- det er gunstig når målet er å redusere kroppsvekten.

  tilbud på proteinpulver butikk norge

  Proteinpulver har god holdbarhet slik at det kan oppbevares lenge uten at det går utover kvalitet eller smak. I tillegg er proteinpulver også ofte billigere og mer praktisk i bruk sammenlignet med for eksempel biffkjøtt - det er tross alt mer lettvint å ta med seg en shake fremfor 200 gram biff på en treningsøkt. De ulike produktene angir også porsjonsmengde og næringsinnhold per porsjon på pakningene sine, noe som gjør det lettvint for deg å styre ditt energi- og næringsinntak. 

  Hva slags proteinpulver bør jeg kjøpe?

  Få tips til hva slags proteinpulver du bør se etter. I vår proteinpulver test gir vi deg en oversikt over 10 populære proteinpulver fra ulike aktører i markedet.

  Dette er et spørsmål mange lurer på. Her får du tips og råd til hvordan du enkelt kan beregne ditt daglige proteinbehov.

  Hvorfor trenger vi proteiner?

  Vi mennesker klarer oss ikke uten proteiner. Lær mer og finn ut hvorfor proteiner er så viktig. Vi anbefaler også å ta kreatin.

  © Sweat.no 2024

  Om oss