Romaskin test: Vannmotstand, sammenleggbar og et billig valg (inkl Concept 2, Abilica & Actila)

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Trening med romaskin har mange fordeler. Forbrenn kalorier og gå ned i vekt, styrk kroppens muskler og sener uten slitasje. Ikke solgt?

  Kjøper du den feile romaskinen vil den fort havne på kottet. Dårlige romaskiner (ofte billige) gir ingen flyt i trening. Roingen oppleves "røskete" og en får aldri den rofølelsen og en hastighet som gode maskiner leverer.

  Ved å f.eks trene med en Concept2, bruker du nemlig store deler av kroppen, noe som fører til et veldig høyt energiforbruk, og som med svømming vil ikke roing gi kroppen noen harde støt og passer derfor også veldig godt til personer som driver med forebyggende trening eller ønsker å trene opp belastede muskelgrupper.

  Nedenfor skal vi gå gjennom hvordan du kan finne det best kjøpet for ditt bruk.

  crossfit roing 500m

  Best i test: Våre vinnere

  Så hvilken er best for deg?

  Vår test inneholder mange forskjellige typer romaskiner, inkludert både en med vannmotstand samt en sammenleggbar versjon du enkelt kan sette bort om du har liten plass. Når vi velger våre favoritter, går vi både gjennom hvilke funksjoner som tilbys, hvor god verdi du får for pengene samt en rekke andre kriterier som kan være med på å avgjøre om et produkt er bra eller dårlig.

  ⭐Toppmodell: Concept 2 Høy modell

  Har du noen gang lurt på hvorfor alle romaskinene på treningssentre rundt om i landet er C2 maskiner?

  Grunnen er enkel: Romaskinene fra C2 er kvalitet.

  Luftmotstanden gir en ubeskrivelig flyt som simulerer roing og gjør treningen til en drøm.

  Har du lyst på samme kvaliteten hjemme så er det ingen grunn til å lese videre på siden.

  Det er ingen romaskiner over denne.

  Produktet for de som er villig til å bruke litt penger på sin egen helse (ved å trene hjemme).

  Concept 2 test modell 4 pm5

  🥇Concept 2 Modell D PM5

  Synes du concept 2 modell E er litt i dyreste laget? Men vil alikevel ha kvalitet fra C2?

  Deres Modell D stiller med de fleste egenskapene som modell Een. Til en litt rimeligere pris. Er fortsatt ikke en billigmodell, så om en ser etter en romaskin for noen få tusenlapper er dette ikke modellen. Se heller på et av forslagene under.

  Concept 2 har vunnet uttallige priser for sine romaskiner og er universellt sett på som det beste merket. Det negative er for mange prisen. Du ser forhåpentligvis forbi det. Når en kjøper et treningsredskap som kan brukes i titalls år har en ikke lyst å kjøpe noe som fungerer bare greit. En vil ha noe som gir en best mulig treningsøkt dag ut og dag inn - for helseeffekten - for treningsutbyttet. Det gir romaskinene fra concept 2.

  Concept 2 modell D test

  Abilica QuickRower

  Abilica QuickRower er et godt produkt for de fleste som vil komme i gang med treningen. Her får god pris, og med hele åtte forskjellige motstandsnivåer kan du enkelt øke vanskelighetsgraden når du kommer i bedre form.  Romaskinen har en magnetstyrt motstand som vi ikke liker, men om du vil ha en enkel romaskin for en billigere penge er denne "ok". Den gir deg minimalt med forstyrrelser når du trener. I tillegg kommer maskinen med en snedig datamaskin som lar deg følge tiden på økten, hvor mange kalorier du forbrenner, din rofrekvens samt hvor langt du har rodd. Her får du med andre ord en komplett pakke, og det skal godt gjøres at du kommer til å behøve en ny roer dersom du går til innkjøp av denne.

  Magnetmotsand

  ​🚣‍♀️Sammenleggbar Romaskin: Abilica TurbineRower

  - Du kommer virkelig i flytsonen med denne.

  Abilica TurbineRower er en moderne, sammenleggbar med luftmotstandsteknologi. Den lar deg trene med hele kroppen, og ved å trene med luftmotstand får kroppen din også minimalt med belastning – selv om maskinen gir bedre treningseffekt enn veldig mange andre produkter på markedet. Denne er robust og tåler personer opp til 130 kg, og med 8 forskjellige motstandsnivåer kan du enkelt justere tyngden, slik at du får en optimal treningsøkt. Har en liten plass hjemme er det perfekt eller for folk som ikke ønsker å ha treningsutstyr stående fremme 24 timer i døgnet. Uavhengig av om denne er sammenleggbar eller ikke, er den en av de beste til hjemmebruk i den lavere prisklassen.

  Turbin roer

  Best i test ​Romaskin Vann

  Det er lite som kommer så nære ekte roing som å prøve ut en med vannmotstand. Sammenlignet med en billig romaskin med magnetisk motstand får du mye mer for pengene her, og en bedre og mer realistisk hastighets følelse. På romaskiner med vann simulerer du nemlig øvelsene du ville brukt om du padler på havet, og om du ønsker tyngre strømmer eller følelsen av motvind, kan du enkelt fylle på mer vann via utstyret som kommer med maskinen. En med vann koster som regel litt mer enn andre typer maskiner, men vi mener likevel Titan Life er en billig mtp. hvor god kvalitet og hvor god treningseffekt du kan få om du kjøper den. 

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  Vannmotstand waterrower

  Romaskin XXL, Gymgrossisten, Jula, Prisjakt eller Finn.no?

  Enten om du ønsker deg en master romaskin eller en fra Abilica, Merida eller Masterfit, er det viktig å finne et utsalgssted som er eksperter på sportsutstyr samt som har et stort utvalg og gode priser. Handler du på prisjakt, er det enkelt å finne en billig pris, men ved å tilby produkter fra så mange forskjellige nettbutikker, får du ingen garanti for at utsalgsstedet byr på gode garantier og kjøpsvilkår. Finn.no på sin side selger for det meste brukt utstyr, her finner du ofte en god romaskin pris, men til gjengjeld kan ofte utstyret være i dårlig stand eller være av en eldre modell som ikke kommer med all den gode teknologien mange av de nye produktene produseres med.

  XXL er en butikk som spesialiserer seg på sportsutstyr og har med det også et godt utvalg romaskiner. Dessverre fant vi ikke våre testvinnere blant utvalget hos XXL, så om du ønsker å prøve ut et av disse produktene, kan du heller sjekke ut Gymgrossisten eller en av de andre nettbutikkene som fører disse typene.

  Jula er en butikk med mye forskjellig – også treningsutstyr. Vi fant en rimelig romaskin hos Jula, men denne var produsert av et firma vi ikke har så god kjennskap til, hvor du med en Romaskin fra XXL eller Gymgrossisten får mer anerkjente produkter du kan være sikker på er montert av personer som spesialiserer seg på sportsutstyr.

  Mann trener på romaskin

  Tren effektivt med en romaskin

  Er du helt ny til trening med romaskin, er det viktig å ikke gå for hardt ut i starten. Generelt sett anbefaler ekspertene at du begynner med et moderat tempo, f.eks med ca. tyve tak pr. minutt. Dette gir deg god mulighet til å få inn riktig teknikk, noe som er essensielt for å unngå slitasjeskader og andre plager. Etter noen uker med roligere tempo, kan du øke med 2 - 5 tak pr. minutt. Alle romaskiner tilbyr også justerbar motstand. Dette gjør at en kan øke motstanden når du kommer i bedre form.

  Kom i form!

  Å trene med en romaskin er en effektiv måte å komme i form på, hvor kroppen får minimal belastning, men likevel veldig god treningseffekt. Ved å kjøpe fra vår best i test-kategori, kan du få et produkt av høy kvalitet til en pris som gir deg god verdi for pengene dine. Her finnes produkter av forskjellige produsenter med forskjellig motsandstype. Uansett hva du velger, vil nok en romaskin til hjemmebruk hjelpe deg å komme i form, da dette er en treningsform som passer til så og si alle!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss