Romaskin test: Vannmotstand, sammenleggbar og et billig valg (inkl Concept 2, Abilica & Actila)

  Våre valg

  1

  TITAN LIFE Trainer R22 Water Rower

  2

  Romaskin med luftmotstand - Abilica TurbineRower

  3

  Abilica QuickRower

  4

  Concept 2 Modell E PM5

  5

  Concept 2 Modell D PM5

  Trening med romaskin har mange fordeler. Forbrenn kalorier, styrk kroppens muskler og sener uten slitasje.

  Kjøper du feil romaskin vil den fort havne på kottet. Dårlige romaskiner (ofte billige) gir ingen flyt i trening. Roingen oppleves "røskete" og en får aldri den rofølelsen som gode maskiner leverer. Les under hva vi anbefaler. Ved å f.eks trene med en Concept 2 romaskin, bruker du nemlig store deler av kroppen, noe som fører til et veldig høyt energiforbruk, og som med svømming vil ikke roing gi kroppen noen harde støt og passer derfor også veldig godt til personer som driver med forebyggende trening eller ønsker å trene opp belastede muskelgrupper. Nedenfor skal vi gå gjennom hvordan du kan få beste romaskin til ditt bruk, inkludert hvor du finner beste romaskin pris, om det lønner seg å kjøpe brukt, hvilke funksjoner som er de beste samt om du burde kjøpe Abilica winrower en Concept 2 romaskin eller om det finnes andre alternativer som kan være bedre.

  Tren effektivt med en romaskin

  Er du helt ny til trening med romaskin, er det viktig å ikke gå for hardt ut i starten. Generelt sett anbefaler ekspertene at du begynner med et moderat tempo, f.eks med ca. tyve tak pr. minutt. Dette gir deg god mulighet til å få inn riktig teknikk, noe som er essensielt for å unngå slitasjeskader og andre plager. Etter noen uker med roligere tempo, kan du øke med 2 - 5 tak pr. minutt. Noen romaskiner tilbyr også justerbar motstand. Dette kan det være lurt å ha dersom du planlegger å trene med romaskin over en lengre periode, da det gjør at du kan øke vanskelighetsgraden når du kommer i bedre form.

  Best i test: Våre vinnere

  Så hvilken romaskin er best for deg? Er du på utkikk etter en Concept 2 romaskin til salgs eller kanskje en Casall r300? Vår romaskin test inneholder mange forskjellige typer romaskiner, inkludert både en med vannmotstand samt en sammenleggbar versjon du enkelt kan sette bort om du har liten plass. Når vi velger våre favoritter, går vi både gjennom hvilke funksjoner som tilbys, hvor god verdi du får for pengene samt en rekke andre kriterier som kan være med på å avgjøre om et produkt er bra eller dårlig.

  ​Romaskin Vann: Titan Life Water Tower

  Det er lite som kommer så nære ekte roing som å prøve ut en romaskin med vannmotstand. På romaskiner med vann simulerer du nemlig øvelsene du ville brukt om du padler på havet, og om du ønsker tyngre strømmer eller følelsen av motvind, kan du enkelt fylle på mer vann via utstyret som kommer med maskinen. En romaskin med vann koster som regel litt mer enn andre typer maskiner, men vi mener likevel Titan Life er en billig romaskin mtp. hvor god kvalitet og hvor god treningseffekt du kan få om du kjøper den. 

  ​🚣‍♀️Sammenleggbar Romaskin: Abilica TurbineRower

  Abilica TurbineRower er en moderne, sammenleggbar romaskin med luftmotstandsteknologi. Den lar deg trene med hele kroppen, og ved å trene med luftmotstand får kroppen din også minimalt med belastning – selv om maskinen gir bedre treningseffekt enn veldig mange andre produkter på markedet. Dette er også en robust romaskin som tåler personer på opp til 130 kg, og med 8 forskjellige motstandsnivåer kan du enkelt justere tyngden, slik at du får en optimal treningsøkt. En sammenleggbar romaskin er praktisk for personer med liten plass hjemme eller for folk som ikke ønsker å ha treningsutstyr stående fremme til enhver tid. Men uavhengig av om denne Abilica romaskin er sammenleggbar eller ikke, kan den fort være beste romaskin til hjemmebruk mtp. hvor god kvalitet den kommer med samt hvor mange funksjoner maskinen byr på.

  Du kommer virkelig i flytsonen med denne.

  Abilica QuickRower

  Abilica QuickRower er et godt produkt for de fleste som vil komme i gang med treningen. Her får du grei romaskin pris, og med hele åtte forskjellige motstandsnivåer kan du enkelt øke vanskelighetsgraden når du kommer i bedre form.  Romaskinen har en magnetstyrt motstand som vi ikke liker, men om du vil ha en enkel romaskin for en billigere penge er denne "ok". Den gir deg minimalt med forstyrrelser når du trener. I tillegg kommer maskinen med en snedig datamaskin som lar deg følge tiden på økten, hvor mange kalorier du forbrenner, din rofrekvens samt hvor langt du har rodd. Her får du med andre ord en komplett pakke, og det skal godt gjøres at du kommer til å behøve en ny romaskin dersom du går til innkjøp av en Abilica QuickRower.

  ⭐Toppmodell: Concept 2 romaskin modell E (PM5)

  Har du noen gang lurt på hvorfor alle romaskinene på treningssentre rundt om i landet er C2 maskiner?

  Grunnen er enkel: Romaskinene fra C2 er kvalitet.

  Luftmotstanden gir en ubeskrivelig flyt som simulerer roing og gjør treningen til en drøm.

  Har du lyst på samme kvaliteten hjemme så er det ingen grunn til å lese videre på siden.

  Det er ingen romaskiner over denne.

  Produktet for de som er villig til å bruke litt penger på sin egen helse (ved å trene hjemme).

  🥇Concept 2 Modell D PM5

  Synes du concept 2 modell E er litt i dyreste laget? Men vil alikevel ha kvalitet fra C2?

  Deres Modell D stiller med de fleste egenskapene som modell Een. Til en litt rimeligere pris. Er fortsatt ikke en billigmodell, så om en ser etter en romaskin for noen få tusenlapper er dette ikke modellen. Se heller på et av forslagene under.

  Concept 2 har vunnet uttallige priser for sine romaskiner og er universellt sett på som det beste merket. Det negative er for mange prisen. Du ser forhåpentligvis forbi det. Når en kjøper et treningsredskap som kan brukes i titalls år har en ikke lyst å kjøpe noe som fungerer bare greit. En vil ha noe som gir en best mulig treningsøkt dag ut og dag inn - for helseeffekten - for treningsutbyttet. Det gir romaskinene fra concept 2.

  Romaskin XXL, Gymgrossisten, Jula, Prisjakt eller Finn.no?

  Enten om du ønsker deg en Concept 2 romaskin eller en fra Abilica, Merida eller Maxfit, er det viktig å finne et utsalgssted som er eksperter på sportsutstyr samt som har et stort utvalg og gode priser. Handler du på prisjakt, er det enkelt å finne en billig pris, men ved å tilby produkter fra så mange forskjellige nettbutikker, får du ingen garanti for at utsalgsstedet byr på gode garantier og kjøpsvilkår. Finn.no på sin side selger for det meste brukt utstyr, her finner du ofte en god romaskin pris, men til gjengjeld kan ofte utstyret være i dårlig stand eller være av en eldre modell som ikke kommer med all den gode teknologien mange av de nye produktene produseres med.

  XXL er en butikk som spesialiserer seg på sportsutstyr og har med det også et godt utvalg romaskiner. Dessverre fant vi ikke våre testvinnere blant utvalget romaskin hos XXL, så om du ønsker å prøve ut et av disse produktene, kan du heller sjekke ut Gymgrossisten eller en av de andre nettbutikkene som fører disse typene. Jula er en butikk med mye forskjellig – også treningsutstyr. Vi fant en rimelig romaskin hos Jula, men denne var produsert av et firma vi ikke har så god kjennskap til, hvor du med en Romaskin fra XXL eller Gymgrossisten får mer anerkjente produkter du kan være sikker på er laget av personer som spesialiserer seg på sportsutstyr.

  Kom i form med en romaskin!

  Å trene med en romaskin er en effektiv måte å komme i form på, hvor kroppen får minimal belastning, men likevel veldig god treningseffekt. Ved å kjøpe en romaskin fra vår best i test-kategori, kan du få et produkt av høy kvalitet til en pris som gir deg god verdi for pengene dine. Her finnes både produkter fra Titan og Abilica, og vi har også beskrevet mange andre populære produsenter og merker. Uansett hva du velger, vil nok en romaskin til hjemmebruk hjelpe deg å komme i form, da dette er en treningsform som passer til så og si alle!

  Populære produkter:

  • Titan Life WaterTower

  • Abilica QuickRower

  • Infiniti r80

  • Concept 2 romaskin

  Populære romaskinmerker og produsenter:

  • Actila

  • Titan

  • Merida

  • Maxfit

  • Accord

  • Nordic

  • Kettler

  • Rio

  • Powerline

  • Abilica

  • Titan fitness

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  © Sweat.no 2020