Manualer & hantler test - Billige justerbare manualsett & håndvekter

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  Det å ha et vektsett med manualer eller hantler kan gjøre trening hjemmefra mye enklere. Det gir muligheten for fleksible treningsøkter, hvor du kan trene alle muskelgruppene i kroppen.

  Om du kjøper et sett med manualer, kan du nemlig trene mange av øvelsene du ellers må på et treningsstudio for å prøve ut, og det er også enkelt å øke vanskelighetsgraden med tyngre vekter ettersom du kommer i bedre form.

  Flere faktorer bør vurderes før du velger deg ut produktet du ønsker å kjøpe, inkludert pris, hvor avansert utstyr du ønsker samt hvor mange forskjellige vektklasser du trenger. Nedenfor har vi gått gjennom en rekke forskjellige produkter, så du enkelt kan finne de perfekte vektmanualer for deg!

  Dette bør du ta hensyn til når du kjøper manualer

  Den første åpenbare tingen å tenke over når du skal kjøpe manualer vekter, er hvor mye tunge vekter du faktisk trenger, og for å finne ut av det, er det lurt å tenke ut hvor hardt du ønsker å trene samt hvor mye du ønsker å satse.

  Manualer kan både brukes til trening for å gå ned i vekt samt for å øke muskelmasse og generell styrke. Skal du trene for å få økt mobilitet eller vekttap trenger du ikke nødvendigvis de tyngste manualene. De fleste vil kunne nå sine treningsmål og utføre de vanligste øvelsene med et par lette manualer. I de fleste tilfellene kan så lite som en hantel fra 1 kg, 5 kg og opp til 10 kg være nok.

  Ser man på den andre enden av spekteret og ønsker manualer for økt muskelmasse og styrke, vil tyngre hantler være nødvendig. Slike vekter for kroppsbygging og styrke kan ofte begynne fra 10 kg og gå helt opptil 40 kg på de tyngste.

  Best i test: Våre vinnere

  Treningsvekter er nok de mest populære treningsverktøyene som selges på nett, noe som gjør at du vil få veldig mange alternativer å velge mellom. Dette kan gjøre at du kanskje ikke helt vet hvor du skal begynne, og nettopp derfor har vi gått gjennom en rekke produkter og samlet våre favoritter nedenfor.

  black friday banner

  Testvinner: Bowflex

  Bowflex tilbyr noen av de bestselgende justerbare hantlene som du kan finne i dag på markedet.

  SelectTech, har justerbarvekt mellom 2 og 24 kg som betyr at du kan bruke den fra du går som nybegynner til sterkere viderekomne.

  • Plasseffektiv for hjemmetrening

  • Tren mange forskjellige øvelser uten å kjøpe manualer i forskjellige størrelser.

  Et minus er at de kan bli for store for noen øvelser, men tanken på å investere i et fullt sett med tilsvarende manualer for å dekke gjør dette til et kjempekjøp som forsvarer prisen.

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  Bowflex justerbare manualer

  Justerbare manualer 2 - 32 kg

  I kategorien justerbare manualer har vi testet to typer, Bowflex og Nuo. Begge fungerer på lignende måte, og lar en enkelt skifte ut vekter på en sømløs måte. Fordelen med dette for hjemmetrening er at en bare trenger et sett manualer, noe som er veldig plassbesparende.

  Dette er et produkt designet for de som bruker de fleste av de innebygde vekt "hakkene". Om en bare ønsker 30kgs manualer er det mye billigere å bare kjøpe to manualer på den spesifikke vekten. Denne er optimal om to-tre personer på forskjellig nivå ønsker å trene med manualer. En får da utnyttet justerbarheten mest mulig.

  Om en går for Nuo eller Bowflex sin variant er litt som epler og pærer. Begge smaker godt. Det vil ikke ha voldsomt mye å si hva en velger, begge fungerer bra for det de er.

  Vi gir de vertfall terningkast 5 biceps.

  💪💪💪💪💪

  Justerbare hantler nuo

  ​Beste manualsett: 💪

  Med dette settet får du et manualsett med 6 forskjellige vektskiver samt to vektstenger på 2 kilo. I forhold til f.eks Abilica Trio og manualer fra Benefit, kommer dette vektsettet med større volum. Fordelen med et manualsett er at du får mange flere vekter og enkelt kan øke tyngden når du kommer i bedre form. Med en totalvekt på opp til 15 kg er dette et manualsett som passer godt til de fleste fra nybegynnere til de godt trente som ønsker noen enkle manualer gjemme.

  Manual sett i koffert

  ​Billige vekter: Iron Gym 4kg

  Iron gym manualene kan gjøre susen om du er på budsjett og ønsker billige vekter. For under 200 kr får du et par med vekter, og her trenger du ikke å kjøpe noe ekstra utstyr for å begynne å trene. Det tar liten plass og er perfekt for å trene hjemme, og siden de ikke er like harde som vekter med jern på utsiden, vil heller ikke gulvet ditt ta like mye skade om du skulle ha litt feil teknikk og glippe en av vektene i starten. For deg som er ute etter minst mulig økonomisk risiko eller ikke er sikker på om trening med vekter er det du ønsker å drive med, vil Iron Gym 4kg være midt i blinken. Få den ekstra lille utfordringen som 8 kg ekstra gir og se hvordan du på kort tid kan komme i veldig mye bedre form!

  Manualer 4kg

  Abilica Vektstang

  Abilica vektstang er enkel å justere, da du selv velger hvilke vekter du kjøper til stangen. Den billige prisen gjør også at dette ikke blir noen dyr affære, da du under for under 250 kr får stangen, og med det burde ha litt ekstra å bruke på vektskiver.  Abilica er generelt sett kjent for å levere gode produkter til både nybegynnere og mer erfarne utøvere, og deres vektstang er intet unntak. Stangen gir et veldig godt feste, mens noen solide skruer gjør at vektene enkelt holdes på plass.

  Om du lurer på hvor du kan skaffe deg gode vektskiver til din Abilica stang, har vi gjort en grundig gjennomgang her. Bare pass på at du må ha en størrelse som passer til diameteren på vektstangen din. Dette er absolutt et godt alternativ om du ønsker å kjøpe en vektstang, og siden de finnes overalt på nett, har det heller ikke noe å si om du er på utkikk etter vekter i Trondheim eller Bergen.

  Manual fleksibel størrelse

  Manualer – hvorfor trene med frie vekter?

  Med manualer vekter kan man enkelt trene samtlige muskelgrupper i kroppen. Ofte gir slike frivekter deg en rekke fordeler som avanserte treningsmaskiner på et treningssenter ikke kan gi, og med justerbare manualer er det også enkelt å selv velge hvor tunge økter du vil ha.

  Mann i treningsstudio

  En av de største fordelene med slike hantler er at begge hender er mer fri og ikke låst inn i et fast bevegelsesmønster. Det gjør at små justeringer enklere kan utføres i et løft, noe som kan hindre unødvendige skader og belastninger. Ved å bruke løse håndmanualer vil man i tillegg aktivere støttemuskulaturen til muskelgruppen man primært trener. Det hjelper deg å ha god teknikk under øvelsene og gjør at du kan kontrollere vekten bedre. Bevegelser med håndvekter er mye mer likt den naturlige bevegeligheten vi har i det daglige livet. Så man oppnår en mer funksjonell styrke med frie vekter enn det man gjør ved å bruke maskiner.

  Med såkalte baseøvelser som kan gjøres med håndmanualer vil man trene mer enn en muskelgruppe samtidig. Ved å for eksempel trene skulderpress aktiverer man både triceps og øvre del av ryggen i tillegg til skuldrene.

  Hvor skal du trene?

  Når man skal kjøpe manualer for hjemmetrening, vil lagringsplassen samt hvor man skal trene være en annen faktor å ta hensyn til. Hjemmetreningsutstyr kan ta stor plass, og det samme vil være tilfelle dersom man kjøper et stativ med vektmanualer. Å kjøpe flere ulike manualer med en fast vekt vil derfor kunne være det mest praktiske. Har du derimot liten plass, vil det å kjøpe hantler hvor man kan legge til og fra vekt gjerne være et bedre alternativ, de er ofte kjent som Power Blocks.

  Materiale – hva er vektene laget av

  En annen viktig ting å tenke over når man skal gå til innkjøp av manualer, er de ulike materialene som blir brukt. Det finnes ikke så veldig mange alternativer, men det er likevel viktig å tenke på hva du kjøper. Den viktigste delen av en manual er vektskivene. De fleste vil være laget av jern og komme i ulike størrelser for de ulike vektklassene. Manualer kommer stort sett i to former; sirkel- eller rektangelform. Det er ingenting som tilsier at den ene typen er bedre enn den andre, så egne preferanser bør bestemme valget. Håndtaket på en manual bør også sjekkes før innkjøp. På den gjennomsnittlige manualen for lettere vekter vil diameteren være på rundt 3 cm. Noen manualer kommer med grep dekket av gummi, mens noen har et røffere jerngrep. Igjen er det ikke noe som tilsier at det ene alternativet er bedre enn det andre, men mange foretrekker gummigrep pga. komfort.

  Mann holder manual

  Vedlikehold

  Vedlikeholdet som må gjøres på manualene kan også være en faktor å tenke på før man slår til på et kjøp. Med tanke på hvordan manualer er konstruert, er det imidlertid ikke noe tidskrevende eller tungvint å holde hantlene dine parat for dine fremtidige treningsøkter.

  For manualene som er konstruert i flere deler, hvor vektskivene er boltet fast til grepet, vil det som regel være nødvendig å stramme boltene etter noen måneders bruk.

  Går man til innkjøp av power blocks, vil det kunne være litt ekstra vedlikeholdsarbeid for å holde festemekanismen i orden. Men litt regelmessig smøring av olje vil som regel holde.

  Manualer som er konstruert som en eneste stor solid konstruksjon vil trenge minst vedlikehold da det er laget ut ifra en stor klump med jern.

  Frakt

  Om man bare trenger noen lette vekter for utholdenhetstrening, vil ikke fraktkostnadene være de største. Skal man kjøpe hantel for kroppsbygging, kan utgiftene i forsendelsen være noe høyere. Heldigvis vil de fleste som selger slike type varer tilby gratis frakt om man kjøper over en fastsatt sum. Når man går gjennom utsjekksprosessen i en nettbutikk, vil frakten bli kalkulert på slutten så man får full klarhet i hva alt kommer til å koste før ordren blir plassert.

  Treningsvekter XXL, Clas Ohlson eller Gymgrossisten – Hvor bør du handle?

  Ønsker du å handle treningsvekter hos Clas Ohlson, XXL, Jula, Biltema, Europpris eller Gymgrossisten? Alle butikkene har en del forskjellig sportsutstyr, hvor XXL og Gymgrossisten er butikkene som virkelig spesialiserer seg på folk som er interessert i trening. Denne gangen fant vi dessverre ikke noe passende hos Europris eller Clas Ohlson, som under andre kategorier har levert en del billige alternativer. Både Jula og Biltema hadde en del billige manualer, men ønsker du en rimelig variant, vil vi anbefale at du først ser på vår budsjettvinner, Iron Gym 4 kg.  XXL og Gymgrossisten hadde flest av våre testvinnere, men en rask pristest viste dog at XXL sine vekter kostet litt mer. F.eks må du ut med ca 700 kr mer dersom du kjøper Abilica vektstangsett hos XXL, og vi fant heller ikke vår helhetlig testvinner, 25 mm-stangen fra Abilica, hos XXL. Dette gjør at vi i denne omgangen vil anbefale Gymgrossisten dersom du ønsker å kjøpe noen av våre testvinnere, hvor du også kan få fri frakt dersom du handler for over 500 kr.

  Opplev de positive effektene av å trene med vektstang

  Å trene med vektstenger kan gi deg mange helsebringende effekter, og ovenfor håper vi at du har fått innsikt i hvor det er lurt å kjøpe dine vekter i forhold til hvor du kan få best treningsvekter pris samt hvilke produkter som kan passe best for deg. Uansett hva du velger, vil et sett med vekter enkelt kunne hjelpe deg å komme i bedre form, da slike produkter enkelt kan benyttes til å trene hele kroppen!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss