Medisinball test | Se toppvalget vårt

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Jakter du på et perfekt verktøy til hjemmetrening? Medisinballer gir store øvelsesmuligheter og passer for alle – både nybegynnere og erfarne. Medisinballer kan brukes til utvikle koordinasjon, kjernestyrke, fleksibilitet og bevegelighet.

  Medisinballer kan brukes med en partner, mot en vegg eller til trening alene. Dette er en vektball og kan brukes som et supplement til vekttrening. Medisinballer varierer i størrelse og tyngde, og som nybegynner bør du starte med en lavere vekt. Vi har sett på noen av de mest populære ballene på markedet, slik at du enkelt kan finne den rette typen for deg.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Xerball: Medisinballer i forskjellige størrelser

  Xerball er en kjent produsent innen treningsverktøy og de står bak tre ypperlige medisinballer. Her kan du velge mellom en vekt på 6,8 kg, 9,1 kg og 11,3 kg. Den laveste vekten starter noe høyt, og derfor egner disse seg for erfarne og øvde.

  Dette er en medisinball som hjelper deg med å trene hele kroppen – uansett om du vil fokusere på muskelstyrke, stabilitet, kraft, kondisjon eller ledd. Medisinballen er utviklet for å gi et godt grep, uavhengig av hvilken vekt du velger. Ballen holder godt på formen, selv etter mye bruk. Dette sikrer en lang levetid.

  Xerball har gjort det mulig for oss å tilsette mer luft i ballen, noe som kommer godt med under hyppig bruk. I tillegg er medisinballen utstyrt med et holdbart gummibelagt, som øker komfort og levedyktighet. Dette er en slitesterk medisinball som vil vare lenge og gi et godt grep under hele økten. Velg den vekten som passer for deg, og start effektiv hjemmetrening du også.

  Medisinball best i test

  Wallball - For crossfit

  Wallball er et ypperlig valg dersom du driver med crossfit. Dette er en ball med null sprett, som kan brukes til mange øvelser. Selv om ballen er utviklet spesielt for crossfit, kan du fint bruke den til tradisjonelle øvelser. Modellen har en diameter på 37 cm og en vekt på 5 kg.

  Wallball er skapt for å vare lenge. Ballen er nemlig produsert i PVC og vinyl, hvilket er to slitesterke materialer. Innmaten består av både bomull og gummi, noe som gir lite sprett. Her får du også et godt grep, takket være nettingen som fungerer som et alternativt håndtak.

  Med en vekt på 5 kg, er dette et godt alternativ for de som nettopp har begynt å trene med medisinball. Selv erfarne kan få god bruk for ballen til tyngre øvelser. Ballen kommer i stilrene farger, med et svarte og grå detaljer. Materialet gjør at du kan bruke medisinballen utendørs, selv på gress og ujevnt underlag. Tørk av den med en våt klut og ballen er klar til bruk igjen.

  Medisinball 5kg

  Everlast Medisinball

  Everlast er et tyngre alternativ for de som vil ha en gjennomgående treningsøkt. Ballen har en vekt på 7,5 kg og passer dermed best til erfarne. Utseendemessig skiller denne modellen seg ut, med svart og lekkert design.

  Ballen kan brukes til både kondisjonstrening og styrketrening, men blir ofte brukt for å gjøre vanlige øvelser mer effektive. Her er det nemlig benyttet en unik Powercore-teknologi, som sørger for at vektplasseringen blir sentralisert. Dette gjør at du får mest mulig ut av tradisjonelle øvelser. 

  Hvis du ønsker å tilføye treningsrutinen det lille ekstra, vil Everlast være et godt valg. Som nybegynner trenger du gjerne en noe lavere vekt, men dette er et godt alternativ for de som ønsker å utfordre seg selv eller allerede har begynt å trene med medisinballer.

  Medisinball 10kg test

  Trening med medisinball

  Du kan gjøre mange fine øvelser med medisinball. Knebøy med medisinball er et populært alternativ og her velger mange en medisinball med håndtak. Dersom ballen ikke har håndtak, kan du plassere den mot en vegg og stille nedre del av ryggen mot ballen. Med en hoftebreddes avstand og lett bakoverbøyd kropp, «setter» du deg ned og stopper i 90 graders vinkel.

  Det er også mulig å gjøre situps med medisinball. Da setter du deg på ballen før du går fremover slik at ender opp i en bakoverlent stilling med kneleddet i en 90 graders vinkel. Armer plasseres over brystet eller bak hodet, og kroppen løftes mens du krummer rygger.

  Medisinball øvelser

  Å kaste medisinball er noe mange forbinder med gymnastikktimer på skolen. Men mulighetene er endeløse. Mageøvelser med medisinball har blitt en favoritt for mange – både hjemme og på treningssentre. Du kan gjøre magetrekk, rygghev, sidehev og hoftehev.

  Et godt tips er å starte med lav vekt, gjerne rundt 1 kg. Erfarne kan starte med en vekt på rundt 3 til 4 kg, før de jobber seg oppover. Bruk gjerne YouTube og internett til å finne riktige øvelser og utførelser, slik at du er sikker på at stilling og posisjon blir rett.

  Hvis du savner vektene på treningsstudioet, er medisinballer et godt supplement og et ypperlig alternativ. Ballen er små nok til å kunne plasseres inn i skapet eller under sengen, slik at de er alltid er tilgjengelig når du trenger den.

  Konklusjon

  Xerball – Beste medisinball

  Xerball tilbyr tre profesjonelle baller av høy kvalitet. Her kan du velge en vekt som passer deg og egenskapene er bevart på tvers av modellene. Dette er en ball med ekstremt godt grep og en lang levetid.

  Wallball – Beste medisinball for utendørs crossfit

  Wallball er et godt valg for de som liker å trene crossfit og for de som ønsker å gjøre øvelser utendørs. Ballen har en diameter på 37 cm og en vekt på 5 kg. Det slitesterke materialet gir en lang levetid, og sørger for enkel rengjøring etter bruk på gress og jord.

  Everlast Medisinball

  Everlast Medisinball er en unik vektball utstyrt med Powercore-teknologi. Dette gir en sentralisert vektplassering, slik at du får mest mulig ut av øvelsene. Med en vekt på 7,5 kg passer denne medisinballen best for erfarne, men den kan også brukes når du vil ta øvelsene til et nytt nivå.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: