Havkajakk - Til både røff sjø og stillere vann

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  En havkajakk skiller seg ut fra andre kajakker fordi den har en smalere sittebrønn eller cockpit og er ofte utstyrt med minimum to vanntette skott, dekksliner og lasteluker, og et ror eller senkekjøl. Det finnes likevel mange varianter innenfor havkajakker, og vi har plukket ut produkter vi anbefaler til deg i 2024.

  Havkajakk er en av de mest populære typen kajakk fordi den egner seg godt til både lengre ekspidisjonsturer eller dagsturer, og den tåler røff sjø og stillere vann. I tillegg kan du pakke med deg mye av det du trenger av bagasje på turen. Hvis du er av dem som er glad i å utforske naturen til "sjøs" så er havkajakk tingen for deg. Kajakkene kommer i mange varianter. Du kan kjøpe en med kortere lengde og med oppsvinget stevner for padling blant skjær og holmer eller du kan kjøpe en havkajakk med lengre lengde. Som vil si at kajakken har en lang vannlinje for å gi deg en raskere fart over lengre distanser.

  Andre kjennetegn på havkajakker er at de generelt sett har en smalere sittebrønn eller cockpit, noe som gjør dem godt egnet til det man kaller eskimorullerm. En havkajakk er som regel også utstyrt med minimum to vanntette skott, dekksliner og lasteluker, og et ror eller senkekjøl. De fleste havkajakker er spesielt laget for lengre turer eller dagsturer der man krysser åpent hav, og de går godt i bølgerog vind med mye last. Ettersom en havkajakk er laget for lengre turer, er også lasterommene store slik at du kan ha med deg det du trenger på tur. Lengden på en havkajakk er fra 16 fot (480 centimeter) og oppover, mens bredden er mellom 53 til 63 centimeter. Vekten på en havkajakk ligger som regel mellom 25 og 30 kilo når de er laget av polyetylen (plast), en kajakk laget av glassfiber er to til tre kilo lettere, mens en karbon- og kevlarkajakk kan veie under 20 kilo. Det finnes også oppblåsbar havkajakk, som er enklere å både transportere og oppbevare en de faste kajakkene. Uansett er det lurt å velge type havkajakk ut i fra bruk, nivå, erfaring og ambisjoner.

  Å padle til sjøs krever mer erfaring, så det er ikke sikkert at den første turen din skal gå langt ut på sjøen, av sikkerhetsmessige årsaker. Det krever mer å padle kajakk på bølgete sjø enn i et lite tjern i skogen. Er du helt ny kan det være smart å starte med en havkajakk nybegynner.

  Våre anbefalte produkt

  Det er et mylder av kajakker å velge mellom på markedet. For å gjøre valget ditt noe enklere har vi, etter mye research, funnet våre anbefalte produkt som vi anbefaler til deg som vil ut å padle til havs. Dette er alle havkajakker som er anerkjent for god kvalitet og holdbarhet, de koster noen tusenlapper, men er likevel en investering for deg som elsker å dra på padle-eventyr.

  Oppdatert for sommeren 2024.

  Slitesterk og behagelig havkajakk

  CITIUS 60 E Classic Epoxy Sandwich er en stabil turkajakk som passer både nybegynnere og erfarne padlere. Den gir glede fra første padletak og er lett å mestre. For padlere over 80 kg, er den ekstra stabil sammenlignet med Citius 55. Dette gjør den trygg og komfortabel.

  Kajakken har et vanntett rom for bagasje. Dette er praktisk for lengre turer, da du kan oppbevare utstyr trygt. Citius 60 er rask og balanserer fart og stabilitet godt. Den er enkel å justere med justerbare sparkebrett som tilpasses med et håndgrep.

  Fargene på kajakken er hvit med striper i rødt, blått, oransje, grønt eller lilla. Med en lengde på 520 cm og en bredde på 60 cm, er den lett å manøvrere. Vekten på 16,0 kg gjør den enkel å bære. Den passer for padlere som veier mellom 60 og 120 kg. Citius 60 er en utmerket kajakk for tur og trening.

  havkajakk plast test

  Rask og manøvreringsdyktige havkajakk (For mindre padlere)

  Prijon Seayak 500 LV er en havkajakk designet for damer eller mindre padlere. Den kombinerer fart, stabilitet og komfort på en imponerende måte. Kajakken er perfekt for bruk på større elver, innsjøer og langs kysten. Den er spesielt god for lengre turer på åpent vann.

  Navnet Seayak har lenge stått for kajakker med attraktivt design og pålitelig ytelse. Seayak 500 LV følger denne tradisjonen. Den har en sporty og elegant form som gjør den rask, men samtidig stabil. Dette gir en sikker padleopplevelse.

  Kajakken har et lavt totalvolum og en smal seteluke. Dette gir en god sittestilling for mindre padlere. Prijons tursetesystem med 3-D lårstøtter og sledefotstøtter kan justeres individuelt. Dette gir god komfort på lange turer.

  Seayak 500 LV har mange festemuligheter på dekk. Dette gjør det lett å transportere bagasje og annet utstyr. Kajakken har dekksboks, sikkerhetsline og skattebeslag. Dette gjør turen praktisk og sikker.

  Materialet er HTP, som er robust og holdbart. Kajakken er 500 cm lang og 55 cm bred, og veier 26 kg. Den er lett nok til å håndteres av én person, men fortsatt solid og stabil i vannet.

  Oppbevaringsplassen er god, med 50 liter foran og 95 liter bak. Den har en nyttelastkapasitet på 100 kg, noe som gjør den ideell for lengre ekspedisjoner. Kajakken passer for padlere som veier mellom 50 og 80 kg.

  Prijon Seayak 500 LV er en flott kajakk for dem som ønsker fart, stabilitet og komfort. Den er spesielt god for mindre padlere og har mange funksjoner som gjør lange turer på åpent vann til en glede.

  havkajakk test

  Stødig havkajakk - Scorpio II

  Scorpio II LV CLX med Skudder er en imponerende havkajakk som kombinerer design og funksjonalitet. Den har en skrogprofil som ligner på Cetus-modellen, med en slank baug og en stabil liten "V"-form. Dette gir jevn og enkel kontroll under alle forhold.

  En av de mest bemerkelsesverdige funksjonene er P&H Skudder-systemet. Dette systemet kombinerer fordelene med både skeg og ror, og gir padleren fleksibel og presis kontroll. Det er spesielt nyttig på lange turer eller under krevende forhold.

  Scorpio-dekket er utviklet for moderne havkajakkpadlere, med mange tilleggsfunksjoner. Den har fordypninger for sikker oppbevaring av delt padle, og innstøpte innsatser for kajakkseilmast. Dette gjør Scorpio II LV CLX til en av de mest velutstyrte polyetylenkajakkene på markedet.

  Med en lengde på 508 cm og en bredde på 53 cm er den lang og slank, noe som øker effektiviteten i vannet. Volumet på 271 liter gir rikelig med plass til utstyr. Den er designet for padlere med en maksimal vekt på 110 kg, som passer de fleste voksne.

  Kajakken har flere luker – baug, hekk, dag og mini – som gir enkel tilgang til oppbevaringsrom. CoreLite X-konstruksjonen gjør kajakken lett og robust, med en vekt fra 27,5 kg, noe som gjør den enkel å håndtere både i vannet og på land.

  Scorpio II LV CLX med Skudder er et godt valg for padlere som ønsker en avansert, velutstyrt og pålitelig havkajakk. Den tilbyr en unik padleopplevelse som både nybegynnere og erfarne padlere vil sette pris på.

  havkajakk best i test

  Stabil og god oppblåsbar kajakk

  For deg som ønsker en kajakk som er lett å pakke med seg inni bilen, er oppblåsbar kajakk et godt alternativ. Aqua Marina Betta kan kjøpes enten som 1- eller 2-mannskajakk. Aqua Marina Betta er en stabil og god havkajakk, som flyter jevnt og trutt på vannet og er enkel å padle med. Den anbefales til deg som ønsker å padle rolig ute på sjøen, vil utforske små kanaler eller bare ta deg en pause fra brygge- eller strandlivet. Skal du derimot på de mest ekstreme ekspidisjonene eller på lengre turer, er ikke dette kajakken du bør velge. Dette er en mer kosekajakk til havbruk.

  Når du skal blåse opp kajakken brukes en fotpumpe som følger med, og det tar cirka 10 minutter å fylle opp kajakkens tre oppblåsbare deler med luft. Her har du stol, gulv og skrog. Aqua Marina Betta har også solide håndtak foran og bak, som gjør det enkelt for deg å bære den til og fra sjøen. Når du tar ut luften fra kajakken kan du brette den sammen og oppbevare den i posen som følger med.

  test av havkajakk

  Beste elvekajakk

  Spade Kayaks' "Queen of Hearts" kajakk fremstår som et ideelt valg for padlere som verdsetter både komfort og sikkerhet under utfordrende forhold. Denne modellen skiller seg ut med sin gjennomtenkte konstruksjon som fokuserer på padlerens ergonomi, noe som er essensielt for de som tilbringer lange dager på elven.

  Ergonomien i "Queen of Hearts" er nøye tilrettelagt gjennom intelligente designvalg. Cockpiten er konstruert for å gi et direkte og effektivt grensesnitt mellom padler og båt. Dette sikrer optimal kontroll og håndtering under padling, noe som er kritisk i utfordrende vann. Fotstøtten, lårstøtten, setet, hofteputene og ryggstøtten er alle nøye tilpasset for å støtte padlerens kropp optimalt, noe som bidrar til å redusere tretthet og øke komforten.

  Det innovative sete-skinne-tårn-systemet i "Queen of Hearts" tilbyr ikke bare en behagelig sittestilling, men også en stabil og sikker støtte gjennom faste situasjoner og over store fall. Dette er spesielt verdifullt i utfordrende situasjoner hvor båtens integritet og padlerens sikkerhet settes på prøve. I tillegg tilbyr dette systemet en funksjonell nødtrinn, noe som forbedrer sikkerheten ved å muliggjøre en rask og sikker utgang fra kajakken under kritiske forhold.

  Denne gjennomtenkte kombinasjonen av ergonomi og sikkerhetsfunksjoner gjør Spade Kayaks' "Queen of Hearts" til en foretrukket modell for seriøse padlere som krever det beste av utstyr når de møter utfordrende stryk og lange padledager. Med sitt fokus på padlerens velvære og sikkerhet, tilbyr denne kajakken en optimal balanse mellom funksjonalitet og komfort.

  Elv kajakk

  Når det kommer til best i test havkajakk er Hasle Excursion 500 en av de mest populære, mest solgte og beste kajakkene du kan få tak i i Norge. VG ga denne havkajakker terningkast seks, og kajakken er også blitt brukt i blant annet 71 grader nord. En av grunnene til at Hasle Excursion 500 er så godt likt er fordi du her får en allround havkajakk som kan brukes både på kortere og lengre turer til havs. Med denne får du en stabil opplevelse til turpadling både innenskjærs og på åpent hav. Hasle Excursion har god lastekapasitet og kan enkelt pakkes når du skal på tur. En annen grunn til at dette er en av Norges mest solgte havkajakker er fordi den også egner seg godt til nybegynnere, samtidig som den egner seg for mer viderekomne og erfarne padlere. Med andre ord er dette en kajakk som du kan ha lenge, uavhengig av nivå.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss