Linfrøolje - En olje med mange helsefordeler

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Linfrøolje lages av linfrø, og er den eneste planteoljen som inneholder mer omega-3 fettsyrer enn omega 6. Oljen kan brukes til büde matlaging eller smøres pü huden.

  Det er mange gode grunner til ü bruke linfrøolje i kosten. Oljen som lages av linfrø har et høyt innhold av vitamin E og en god kilde til vitamin K1, i tillegg til at det er den eneste planteoljen som har et høyere innhold av omega 3-fettsyrer enn omega 6. Til sammenligning har mange andre matoljer mer omega 6-fettsyrer enn omega 3, og mange oljer inneholder ikke en gang omega 3. Linfrøolje har 52 prosent omega 3 fra alfalinolensyre, mens valnøttolje har 10 prosent og rapsolje kun 8 prosent.

  Dette gjør linfrøolje til et godt alternativ, men oljen skal helst ikke brukes til steking. Dette fordi fettsyresammensetningen gjør oljen skjør. Likevel kan du fint bruke oljen som et godt omega 3-supplement i kostholdet ditt ved ü ha oljen i salater, dressinger, supper, sauser, smoothies eller gryteretter.

  De fleste oljer laget av linfrø er kaldpresset, som vil si at den er uraffinert og fremstilles uten bruk av varme. Kaldpressede linfrøoljer er derfor ikke tilsatt kjemiske stopper, men heller beholdt sine naturlige nÌringsstoffer og opprinnelige smak. Kaldpresset olje er derfor den beste for helsen vür. Varmer eller steker du oljen kan den fü en kraftigere smak, og de frie fettsyrene kan oksidere eller harskne under oppvarming. Dette er grunnen til at linfrøolje bør brukes til salatdressinger, kalde drikker eller at du topper varm mat med oljen. Pü den müten für du büde frem den gode smaken av oljen, samtidig som du beholder alle nÌringsstoffene.

  Linfrøolje sunt

  At linfrøolje er sunt kan flere studier bekrefte. Tilfører du oljen i kostholdet ditt kan den vÌre med pü ü redusere smerte, betennelse eller hevelse om du sliter med leddgikt. Linfrøolje kan ogsü redusere kolestrolet i blodet og vÌre godt for hjertet. Sliter du med fordøyelsen kan linfrøolje hjelpe deg med ü fü i gang magen igjen. Hvis du ikke spiser fisk kan innholdet av linfrøolje omega 3 vÌre nok til ü dekke kroppens ukentlige behov for omega 3-fettsyrene.

  Linfrøolje hür og hud

  Linfrøolje skal visstnok ha en positiv effekt pü büde huden og hüret vürt. Mange smører oljen pü huden for ü lindre eksem, tørr hud eller for ü holde huden hydrert, glatt, fast og gi huden en ny glød.

  Hvis du bruker oljen i hüret kan linfrøolje styrke hürveksten, samtidig som hüret vil bli mer skinnende.

  VĂĽre anbefalte produkt i 2021

  Under für du servert vüre anbefalte produkter i 2021 av kaldpresset linfrøolje.

  Kaldpresset olje fra Biofood

  Biofood Linfrøolje er büde økologisk og kaldpresset, og en plantebasert olje med god smak. Oljen er laget av kaldpressede linfrø og kan brukes pü mange müter. Smaken bører preg av pepper. Du kan ringle oljen over ferdige varmretter, salater, dressinger, supper, vinaigrette eller i smoothies. Ettersom oljen er kaldpresset bør den ikke brukes til steking. Det du kan gjøre er ü ta Ên til tre teskjeer som et naturlig tilskudd i smoothie eller juice. Ønsker du en god salatdressing kan du blande 1 del linfrøolje med 1 del mild kaldpresset olje, 1 del sitronjuice og valgfritt krydder. Bruker du oljen daglig i kostholdet ditt vil du fü i deg rikelig med viktige . Biofood sin linfrøolje egner seg ogsü godt til ü behandle huden eller hüret, dersom du sliter med eksem eller tørr hud eller at du trenger ü styrke eller fü en bedre glød i hüret ditt.

  linfrøolje hvor kjøpe

  Linfrøolje til dressinger og kalde retter

  Denne linfrøoljen fra Kung Markatta er en kaldpresset olje som passer perfekt til dressinger og kalde retter som salater. Oljen anbefales til deg som prioriterer ü fü i deg gode fettsyrer og har fokus pü et variert og balansert kosthold. Kung Markatta linfrøolje er rik pü omega 3. Linfrøoljen har en spennende og deilig smak som ogsü kan tilsettes i supper, over ferdig grillet/stekt kjøtt, fisk eller grønnsaker. Smaken pü oljen beskriver som pepperaktig. Ettersom oljen er kaldpresset bør du ikke bruke oljen til steking eller varmebehandling, men heller ta oljen over ferdige varme retter. Linfrøolje er laget av og presset pü det man kaller Oxyguard-metoden. Denne metoden gjør at linfrøolje kan utvinnes fra frøene uten at de blir utsatt for varme, syre eller lys i løpet av prosessen. Pü denne müten bevares büde smak og innhold.

  linfrøolje helsekost

  Kaldpresset og uraffinert linfrøolje

  Denne økologiske linfrøoljen fra Helios er büde kaldpresset og uraffinert. Her für du ogsü en olje som har et høyt innhold av blant annet Omega 3-fettsyrer. Oljen er mild i smaken og egner seg godt til flere bruksomrüder; Salater, dressinger, supper, smoothies, juice eller toppe varme retter som fisk eller kjøtt med en dÌsj linfrøolje.

  Helios økologisk linfrøolje

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? VĂĽrt valg: