Linfrøolje - En olje med mange helsefordeler

    Rang

    Produktnavn

    Butikk

    #1

    #2

    #3

    Linfrøolje lages av linfrø, og er den eneste planteoljen som inneholder mer omega-3 fettsyrer enn omega 6. Oljen kan brukes til både matlaging eller smøres på huden.

    Det er mange gode grunner til å bruke linfrøolje i kosten. Oljen som lages av linfrø har et høyt innhold av vitamin E og en god kilde til vitamin K1, i tillegg til at det er den eneste planteoljen som har et høyere innhold av omega 3-fettsyrer enn omega 6. Til sammenligning har mange andre matoljer mer omega 6-fettsyrer enn omega 3, og mange oljer inneholder ikke en gang omega 3. Linfrøolje har 52 prosent omega 3 fra alfalinolensyre, mens valnøttolje har 10 prosent og rapsolje kun 8 prosent.

    Dette gjør linfrøolje til et godt alternativ, men oljen skal helst ikke brukes til steking. Dette fordi fettsyresammensetningen gjør oljen skjør. Likevel kan du fint bruke oljen som et godt omega 3-supplement i kostholdet ditt ved å ha oljen i salater, dressinger, supper, sauser, smoothies eller gryteretter.

    De fleste oljer laget av linfrø er kaldpresset, som vil si at den er uraffinert og fremstilles uten bruk av varme. Kaldpressede linfrøoljer er derfor ikke tilsatt kjemiske stopper, men heller beholdt sine naturlige næringsstoffer og opprinnelige smak. Kaldpresset olje er derfor den beste for helsen vår. Varmer eller steker du oljen kan den få en kraftigere smak, og de frie fettsyrene kan oksidere eller harskne under oppvarming. Dette er grunnen til at linfrøolje bør brukes til salatdressinger, kalde drikker eller at du topper varm mat med oljen. På den måten får du både frem den gode smaken av oljen, samtidig som du beholder alle næringsstoffene.

    Linfrøolje sunt

    At linfrøolje er sunt kan flere studier bekrefte. Tilfører du oljen i kostholdet ditt kan den være med på å redusere smerte, betennelse eller hevelse om du sliter med leddgikt. Linfrøolje kan også redusere kolestrolet i blodet og være godt for hjertet. Sliter du med fordøyelsen kan linfrøolje hjelpe deg med å få i gang magen igjen. Hvis du ikke spiser fisk kan innholdet av linfrøolje omega 3 være nok til å dekke kroppens ukentlige behov for omega 3-fettsyrene.

    Linfrøolje hår og hud

    Linfrøolje skal visstnok ha en positiv effekt på både huden og håret vårt. Mange smører oljen på huden for å lindre eksem, tørr hud eller for å holde huden hydrert, glatt, fast og gi huden en ny glød.

    Hvis du bruker oljen i håret kan linfrøolje styrke hårveksten, samtidig som håret vil bli mer skinnende.

    Våre anbefalte produkt i 2023

    Under får du servert våre anbefalte produkter i 2023 av kaldpresset linfrøolje.

    Kaldpresset olje fra Biofood

    Biofood Linfrøolje er både økologisk og kaldpresset, og en plantebasert olje med god smak. Oljen er laget av kaldpressede linfrø og kan brukes på mange måter. Smaken bører preg av pepper. Du kan ringle oljen over ferdige varmretter, salater, dressinger, supper, vinaigrette eller i smoothies. Ettersom oljen er kaldpresset bør den ikke brukes til steking. Det du kan gjøre er å ta én til tre teskjeer som et naturlig tilskudd i smoothie eller juice. Ønsker du en god salatdressing kan du blande 1 del linfrøolje med 1 del mild kaldpresset olje, 1 del sitronjuice og valgfritt krydder. Bruker du oljen daglig i kostholdet ditt vil du få i deg rikelig med viktige . Biofood sin linfrøolje egner seg også godt til å behandle huden eller håret, dersom du sliter med eksem eller tørr hud eller at du trenger å styrke eller få en bedre glød i håret ditt.

    linfrøolje hvor kjøpe

    Linfrøolje til dressinger og kalde retter

    Denne linfrøoljen fra Kung Markatta er en kaldpresset olje som passer perfekt til dressinger og kalde retter som salater. Oljen anbefales til deg som prioriterer å få i deg gode fettsyrer og har fokus på et variert og balansert kosthold. Kung Markatta linfrøolje er rik på omega 3. Linfrøoljen har en spennende og deilig smak som også kan tilsettes i supper, over ferdig grillet/stekt kjøtt, fisk eller grønnsaker. Smaken på oljen beskriver som pepperaktig. Ettersom oljen er kaldpresset bør du ikke bruke oljen til steking eller varmebehandling, men heller ta oljen over ferdige varme retter. Linfrøolje er laget av og presset på det man kaller Oxyguard-metoden. Denne metoden gjør at linfrøolje kan utvinnes fra frøene uten at de blir utsatt for varme, syre eller lys i løpet av prosessen. På denne måten bevares både smak og innhold.

    linfrøolje helsekost

    Kaldpresset og uraffinert linfrøolje

    Denne økologiske linfrøoljen fra Helios er både kaldpresset og uraffinert. Her får du også en olje som har et høyt innhold av blant annet Omega 3-fettsyrer. Oljen er mild i smaken og egner seg godt til flere bruksområder; Salater, dressinger, supper, smoothies, juice eller toppe varme retter som fisk eller kjøtt med en dæsj linfrøolje.

    Helios økologisk linfrøolje

    Testvinnere

    ⭐⭐⭐⭐⭐

    #1 Testvinner

    Hastverk? Vårt valg:

    © Sweat.no 2024

    Om oss