Tennis racket - Hvilken bør du velge?

    Rang

    Produktnavn

    Butikk

    #1

    #2

    #3

    #4

    #5

    Tennisracket får du kjøpt i de fleste sportsbutikker, men det er mye å velge mellom og vi har derfor plukket ut de vi anbefaler til både nybegynneren, mosjonisten og den mer proffe spilleren. Tennisracket barn er også med på listen.

    Når du skal kjøpe tennisracket bør du tenke på størrelse, vekt og materiale. Når det kommer til størrelse på du kjøpe racketen ut i fra om det er til barn, junior eller voksen. Tennisracketen skal hverken være for stor eller for liten, og en tennisracket får du mange ulike størrelser. Vekten på racketen er viktig, for herrer som spiller tennis er vekten ofte 300 gram, mens kvinner og juniorer som regel bruker 300 gram eller tyngre. Når det kommer til materialet henger det ofte sammen med hvor mye racketen koster. Dyrere modeller er naturligvis laget av bedre materialer. Det beste du får på dagens marked er racket med grafitt i seg. Grafitt er det som gir mest følelse i racketen, mer fart og bedre stabilitet. De enklere og rimeligere variantene av racketer er ofte laget av grafitt-kompositt, som er en blanding av grafitt og aluminium. Dette er det nest beste på markedet. De aller billigste racketene, spesielt tennis racket barn, er laget av aluminium.

    Videre bør du kjøpe tennis racket ut i fra hvor mye du spiller tennis. Spiller du kun litt om sommeren eller i ferier er det ikke nødvendig å velge en toppmodell, men heller kjøpe en rimeligere variant. Spiller du ofte, kanskje ukentlig, og har lyst til å bli bedre for hver gan bør du kjøpe en racket som er er laget av grafitt.

    Når det kommer til grepsstørrelse på racket er dette også individuelt, og noe man bør ha i bakhodet ved innkjøp. Juniorer eller barn bør ha et grep på 0 eller 1. Kvinner 1 eller 2, og menn bør ha et grep på 2, 3 eller fire. En tommelfinger-regel når du kjøper racket til tennis er å kjøpe den minste hvis det står mellom to ulike størrelser. For stort grep er det vanskelig å gjøre noe med etter å ha kjøpt racketen, men kjøper du for liten kan du legge på "grip-tape" i etterkant.

    I tennis racket test er det blant annet Wilson Pro Staff 97 som har kommet ut som en vinner. Dette er en racket for de litt mer erfarne og til deg som spiller mer enn en gang i måneden, men likevel kan nybegynner yte godt av den. Racketen krever at du slår ordentlig gjennom ballen, men selv om du er ny i tennis tvinger denne tennisramma deg til å lære riktig, ta fulle slag og dette gjør i følge testen Pro Staff til et godt valg for deg som er ny og vil lære, men også for den "proffe".

    Våre anbefalte produkt i 2023

    Vi har plukket ut våre anbefalte produkter innen tennis racket i 2023, i ulike prisklasser.

    Dyr modell, men et godt valg for den ivrige

    Denne racketen er en dyr modell fra Wilson, men et stilrent design og et godt valg for den ivrige tennisspilleren. Her får du en utrolig bra kontroll og god fart i slagene. Racketen passer til deg som ønsker den ultimate kontrollracketen med maksimal presisjon, komfort og litt fart. Racketen er også anbefalt til de som konkurrerer, men kan fint brukes til deg som bare trener tennis også.

    Racketen veier 340 gram.

    test tennisracket

    Allsidig tennisracket

    Dette er en helt ny variant av Babolat Pure Drive som er kjent for å være en av de mest allsidige racketene til tennis på markedet. Mye på grunn av kombinasjonen mellom fart, kontroll og spinn. Babolat Pure Drive kommer her i en ny og oppdatert variant. Den har likevel samme vekt og balanse som forgjengeren. Racketen anbefales til både nybegynnere, mosjonister og konkurransespillere som søker fart og spinn.

    Strengemønsteren er optimalisert med FSI Power Technology, som innebærer en bredere avstand mellom strengene og diamantformede hull for strengene. Dette gir en utvidet sweetspot, samtidig som du har mulighet til mer fart og følelse. Racketen har også fått en oppdatert vibrasjonsdemping, Pure Cortex Feel. Den er utviklet sammen med spesialbedriften SMAC. Racketen leveres med eller uten streng. Velger du å kjøpe med strenger er det Babolat SpiralTek, Babolat RPM Blast eller Solinco Tour Bite Soft som anbefales.

    Racketen veier 300 gram.

    test av tennisracket Babolat

    Start-kit til barn

    Dette er et start-kit anbefalt til barn i alderen 9 til 12 år. Her får du racket, to baller og vannflaske. Racketen er ideell for allsidig spill på tvers av banen, har kraft og presisjon. Vekten på racketen er 220 gram.

    Federer tennis racket

    Til nybegynneren eller amatøren

    Dette er en perfekt tennisracket for nybegynnere og amatører, som ønsker en lettere racket. Tennisracketen har en litt større treffoverflate på 102, lav vekt og en større sweetspot. Dette gjør racketen lett å håndtere og opplevelsen for nybegynneren eller amatøren god.

    Head MX Spark Elite kommer ferdig strenget og klar til bruk. Den veier 265 gram.

    Head tennisracket test

    Kvalitetsracket fra Head

    Dette er en kvalitetsracket fra Head. Her får du en treffoverlate på 100 sq.inch, en bred rammeprofil og en topptung balanse. Dette gjør at spilleren kan generere bra kraft på ballen. I tillegg er racketen veldig stabil. Head Challenge MP anbefales til både dyktige juniorer, damespillere, men også til herrer. Her får du en racket med utmerkede spillegenskaper.

    beste tennisracket

    Testvinnere

    ⭐⭐⭐⭐⭐

    #1 Testvinner

    Hastverk? Vårt valg:

    © Sweat.no 2024

    Om oss