Gurkemeie test (pulver / kapsler mm testet). Hvilken liker vi best?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  #7

  #8

  #9

  Mange har i lang tid sammenlignet gurkemeie med safran, og noen har sett på gurkemeie som en dårligere versjon. Det er det absolutt ingen grunn til. Gurkemeie har nemlig flere helsefremmende egenskaper som du kan nyte godt av. I dag finnes det mange ulike produkter som inneholder dette krydderet.

  I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på gurkemeie og dets bakgrunn, samt hvilke produkter som er best. Les videre for å lære mer om helsegevinstene og resultatene av vår test!

  Helsegevinstene til gurkemeie er mange

  Når det kommer til gurkemeie, er det ikke mangel på positive egenskaper. I flere hundre år har krydderet blitt brukt som skjønnhetsmiddel eller medisin over store deler av verden. Gurkemeie kan blant annet:

  • Hjelpe til med å holde huden vakker

  • Styrke immunforsvaret ditt

  • Være med på å beskytte deg mot hjerte- og karsykdommer

  • Kanskje til og med ha en gunstig effekt på hukommelsen

  Våre anbefalte produkter i 2024

  Gurkemeie er en rot som mange maler til et gult krydder. Krydderet har lenge vært brukt til både mat, sminke og medisin. Flere steder brukes krydderet i dag til å farge ulike matretter, men innen naturmedisin brukes gurkemeie ofte til å behandle inflammasjon eller andre sykdommer og lidelser. Her til lands kan du få gurkemeie i pulverform, som hel rot, i tabletter, drikke eller konsentrat. For mange er smaken mild, men effekten kan være sterk.

  Økologisk Gurkemeie + Ingefør

  Når gurkemeie kombineres med en annen helsebringende rot, nemlig ingefær, får man en uslåelig kombinasjon. Gurkemeie med ingefær er et naturlig kosttilskudd som kan hjelpe verkende ledd, bidra til renere hud og ikke minst redusere kvalme. I denne formelen er det blitt tilsatt bioperine, slik at kroppen lettere tar opp alle de sunne stoffene i kosttilskuddet. 3 kapsler i løpet av dagen er alt som skal til for å se effekt. Les mer om produktet, eller kjøp det her.

  gurkemeie og Ingefær

  Best i matlaging: Organic Tumeric Powder

  Mange indiske retter inneholder ofte gurkemeie, som har en mild, men særegen smak. Gurkemeie passer godt til sitron, ingefær og andre sterkere krydre, samt til alle typer kjøtt. Det allsidige krydderet har også et høyt kostfiberinnhold, så dersom du liker å eksperimenter på kjøkkenet anbefaler vi at du tester ut Vitapranas Organic Tumeric Powder. Da får du alle helsegevinstene til gurkemeie inn med maten.

  gurkemeie pulver

  Svært god pris: Gurkemeie, 25 gram

  Hvis du er usikker på om gurkemeie faktisk er noe for deg, eller kun har lyst til å teste ut smaken av krydderet i en rett eller to - da kan du teste det ut for kun 25 kroner! Hos Gymgrossisten får du nemlig en liten eske gurkemeie, på 25 gram - til 25 kroner. Krydderet er økologisk, og kommer fra Urtekram.

  gurkemeie krydder

  Best for benhelse: Kalsium fra Elexir Pharma

  Elexir Pharma har utviklet et kosttilskudd med kalsium for bedre benhelse, og sammen med gurkemeie vil man også bekjempe inflammasjon og betennelse. Her får du også påfyll av vitamin D3 og vitamin K2, som også jobber for å opprettholde normale knokler. Dette er et flott produkt for eldre, eller de som er opptatte av å vedlikeholde skjelettet og benhelsa.

  gurkemeie tabletter

  For sunnere supper og sauser: Raw Eplesidereddik med gurkemeie, ingefær, chili ØKO

  Hvis du vil benytte deg av gurkemeiens positive egenskaper, og samtidig lage supper, sauser eller drikker som smaker - da bør du teste ut den deilige Raw Eplesidereddik med gurkemeie, ingefær og chilli. Denne sammensetningen gir en ekstra sterk og god smak, og inneholder ingredienser som kroppen din kommer til å elske. Eddiken er rawprodusert - så husk å riste flasken godt før bruk.

  gurkemeie dosering

  Reduserer tretthet og utmattelse: Super Magnesium

  Sliter du med tretthet og utmattelse vil Super Magnesium fra Great Earth, med gurkemeie, vitamin B6 og pepper, kunne hjelpe deg. Magnesium er et mineral kroppen har stort behov for, og mineralet bidrar blant annet til benhelsa vår, kroppens muskelfunksjon og energiomsetning, og nervesystemets normalfunksjon. Svært mange opplever også redusert tretthet og utmattelse når de får i seg mer magnesium. Sammen med gurkemeie er dette et kosttilskudd som virkelig kan løfte din helse til nye høyder.

  gurkemeie slanking

  Høyt innhold av kurkumin: Ekologisk Gurkmeja RAW

  I gurkemeie er det ofte kurkumin som får æren for mange av helsefordelene i krydderet. Hvis du ønsker deg et gurkemeie-produkt med mye kurkumin inneholder Ekologisk Gurkmeja RAW fra Powerfruits hele 5-10% kurkumin. Pulveret kan både brukes som krydder i maten, men går ekstra raskt ned i en smoothie eller juice.

  gurkemeie kapsler

  Best på smak: Eplesidereddik med ceylonkanel og gurkemeie

  Selv om mange er svært glade i smaken av gurkemeie vil ikke krydderet være tiltrekkende for alle smaksløker. Har du lyst til å få i deg alle godsakene gurkemeie har å by på, men sliter litt med smaken? Da vil Eplesidereddiken med ceylonkanel og gurkemeie fra Reneé Voltaire kanskje hjelpe deg med å få ned gurkemeien. Produktet smaker nydelig i en kopp te eller et glass juice.

  gurkemeie betennelse

  For flottest farge: Gurkemeiekonsentrat fra Biofood

  Gurkemeiekonsentrat fra Biofood gi deg ferskpresset gurkemeie med minst 0,3% kurkumin. Produktet er økologisk, og har en vakker oransje farge som vil gi liv til både mat og drikke. Dersom du vil imponere gjester med et sunt og fargerikt måltid, eller har lyst til å ta bilde av en smoothie-bowl i nydelig farge er dette gurkemeie-produktet for deg.

  gurkemeie bivirkninger

  Derfor virker gurkemeie så godt mot betennelser

  Gurkemeie kan bli sett på som en betennelsesdempende naturmedisin, og for mange brukes krydderet som en del av et betennelsesdempende kosthold. I gurkemeie finner vi omlag to prosent kurkumin, fargepigmentet som gir gurkemeien sin gule nyanse.

  Kurkumin brukes i dag ofte til å farge matvarer, men kan også benyttes til farging av ull eller silke. Kurkumin har en antioksodativ effekt, og angriper skadelige stoffer i kroppen. Gurkemeie har i tillegg en antibakteriell effekt, som kan være svært positivt for heling av sår.

  Hvordan bruke gurkemeie i kosten?

  Gurkemeie kan brukes til både smak, farge og for sin helsefremmende effekt i matlaging. I mange asiatiske grønnsaksbutikker får du kjøpt gurkemeie som hel rot, men i Norge er det mest vanlig å bruke gurkemeie som tørket krydder. Hvis du har lyst til å begynne å bruke gurkemeie oftere i matlaging kan du:

  • Bruke gurkemeien for sin fargegivende effekt i ris, gryter, supper, sauser, brød eller annet bakverk.

  • Smaksette supper, sauser og gryteretter med krydderet.

  • Krydre stekte og bakte grønnsaker for en varm og jordaktig smak.

  • Piffe opp juice og smoothies, og gjøre de enda sunnere.

  • Lage gurkemeiedrikk eller gurkemeiete, slik at du enkelt får i deg alle de positive egenskapene til krydderet.

  Slik bør du oppbevare ulike typer gurkemeie

  Siden gurkemeie kommer i mange varianter vil du ha behov for å oppbevare de forskjellige typene ulikt. Først og fremst bør du alltid følge pakningsvedlegget dersom du kjøper gurkemeieprodukter. Her står det ofte hvordan produktet skal oppbevares på best mulig måte. Ellers kan vi si at:

  • Krydderet gurkemeie bør oppbevares som regel holder seg best på tørre og mørke steder, som ikke blir for varme. For smakens skyld bør krydderet, eller gurkemeie-pulver helles i lufttette krukker eller esker, og settes i skap.

  • Gurkemeierot kan holde seg godt et par uker i kjøleskapet, og vil ha lengst holdbarhet dersom den pakkes inn i plast eller legges i en lufttett boks.

  • Gurkemeierøtter kan også fryses, dersom de ikke skal brukes på en stund. Skreller du dem først blir det enklere å bruke dem når de hentes ut av fryseren igjen.

  • Gurkemeie-ekstrakt eller drikke med gurkemeie bør oppbevares i kjøleskapet etter åpning.

  Hvor mye gurkemeie bør du få i deg hver dag?

  Det kan være vanskelig å gi konkrete anbefalinger når det kommer til dosering av gurkemeie. Dette kommer av at rota eller krydderet brukes til så mange ulike ting. Likevel kan vi si at vanlige terapeutiske doser ligger på omlag 15 gram gurkemeiepulver per dag - som tilsvarer en spiseskje. Eventuelt kan man sikte seg inn på 1500 mg ren kurkumin.

  Dersom man bruker krydderet i hjemmelaget mat vil det være vanskelig å få i seg "for mye", men dersom du benytter deg av gurkemeie som et kosttilskudd anbefales det alltid at man følger doseringen i pakningsvedlegget eller beskrivelsen på esken.

  Kan bruk av gurkemeie gi bivirkninger?

  Gurkemeie og gurkemeieprodukter blir mer og mer utbredt - også i vesten. Mange ønsker å benytte seg av krydderet som alternativ medisin, og da er det flere som lurer på om bruk av gurkemeie kan gi eventuelle bivirkninger. Per nå er det lite som tilsier at man får alvorlige bivirkninger av gurkemeie, selv i store doser.

  Dersom man får i seg mye gurkemeie vil noen kanskje oppleve forbigående mageplager. Ellers meldes det sjeldent om plager forbundet med bruk av gurkemeie. Likevel er det viktig å huske at du alltid skal følge doseringen som står oppgitt på ditt gurkemeie-produkt.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss