Pull up stang test - Hang ups bar for vegg, tak, dør + stativ & strikk

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  #7

  Mange ser på pullups som en av de ultimate styrkeprøvelsene, hvor kun de mest veltrente klarer flere repetisjoner på rad. 

  Det kan likevel være mange helsefordeler ved å trene pull ups og chins for de fleste av oss, spesielt om du ønsker å få økt muskelmasse i overkroppen.

  Selv om øvelsene kan være krevende, er det enkelt å komme i gang med en pull ups stang. Om du er flinkt til å trene jevnlig, kan to - tre økter i uken gjøre at du fort vil merke progresjon og sannsynligvis begynne å se mer definerte muskler i løpet av noen uker. 

  Vi har gått gjennom en rekke produkter fra forskjellige nettbutikker og funnet noen typer pullups stanger som skiller seg ekstra positivt ut.  Les videre i vår test og finn produktet som passer helt perfekt for deg! I tillegg gir vi deg også en rekke tips og triks til hvordan du enkelt kan komme i gang med treningen.

  Hvordan bruke en pullups stang

  En pullups stang kommer i mange ulike former, hvor noen skal monteres i taket, andre foran døren eller på en vegg. I tillegg finnes det løsninger montert på et stativ, ofte i kombinasjon med andre apparater. Trening med en pull up bar lar deg utføre øvelsene pullups og chins, hvor pullups er øvelsene hvor du har håndflatene vendt vekk fra deg og skal løfte hodet over stangen, mens du under en chinups har et smalere grep og vender håndflatene mot deg.

  To damer trener pullups og chin ups

  Chinups er enklere øvelser som det kan være greit å begynne med. De fungerer også godt for å øke muskelmassen i biceps og nedre del av rygg. Siden både chinups og pullups er ganske krevende for kroppen, kan det være greit å trene få repetisjoner, spesielt i starten. En treningsøkt med tre sett med to repetisjoner hver kan være mer enn nok å begynne med, men for hver uke som går vil du nok merke at det blir enklere å legge til flere repetisjoner. Om det føles håpløst å fullføre én eneste pullup, kan du også bruke en treningsstrikk under de første øktene. Hva dette innebærer, kan du lese mer om lenger ned i artikkelen.

  Best i test: Våre vinnere

  Så hvor kan du finne beste pull up bar i Norge? De fleste nettbutikker med treningsutstyr tilbyr pull up og chin up stang, men det er ikke alle produkter som kommer med like god pris og kvalitet. Vi har samlet våre testvinnere i forskjellige kategorier nedenfor, så du enkelt kan finne det rette produktet for deg.

  Helhetlig testvinner: Casall Chin Up Bar

  Casall Chin Up Bar er en hang ups stang det både er enkelt å montere og som på kort tid vil kunne få deg i bedre form samt øke muskelmassen i både biceps, triceps, mage-, bryst- og ryggmuskler.

  Denne stangen er ganske så genial, da du enkelt kan stille inn lengden fra 70 - 100 cm. Dette gjør at du kan montere den på veldig mange forskjellige steder, og det går også enkelt å sette den opp og ta den ned.

  Prislappen på under 300 kr gir deg mye trening for pengene, og når det er Casall som har produsert produktet, kan du også være trygg på at det er et firma med lang erfaring som har vært med å designe din nye pull up stang.

  Casall chin stang for dører

  ​Pull up stang for døråpninger: "dørtrapes"

  Med dette smarte produktet er det enkelt å komme i gang med treningen. Stangen krever ikke noe avansert utstyr og passer til alle dører med bredde mellom 80 og 100 cm. Dette gjør at de fleste norske husholdninger vil ha et passende festested. Det er overraskene stabilt der det henger i døren. Testeren som veier 95kg fikk ingen problem med å ta pullups her. Produktet blir satt i klem øverst i døråpningen og kan trene med forskjellige grep.

  Når en er ferdig vippes det lett ned igjen og en slipper dermed å ha det oppe permanent.

  "Smart sak" ⭐⭐⭐⭐⭐

  Dørtrapes pullupstang test

  ​Pull up stang tak: Klarna Takmontert Pull Up Bar

  Klarna sin pull up stang for tak passer bra om du ønsker at produktet ditt skal ta minst mulig plass. Her trenger du nemlig hverken noe stativ som tar gulvplass eller en pull up par som stikker ut fra veggen. Dette er også et produkt for alle, da det kan ta opptil 350 kg. Stangen er også enkelt å feste da din pull up bar både kommer med monteringsanvisning og egne fester.  Klarna pull up bar for tak er et allsidig produkt, hvor du enkelt kan trene mange forskjellige øvelser. Det har både utovervendte og brede, sidevendte fester, og du kan også trene ved å holde smale grep midt på stangen. Stangen er med dette enkel å anbefale til alle som vil komme i gang med treningen, og dersom du er helt ny til pull ups, kan Klarna sitt produkt også kombineres med en treningsstrikk for å minske belastningen på kroppen.

  pullupstang for tak

  Pull up stang vegg: Pull-ups / chins-stang vegg

  Om du kjøper en pull up eller chin up bar til vegg, får du et fleksibelt produkt som enkelt kan justeres i forhold til høyde på personene som bruker stangen. Med denne stangen får du muligheten til å trene med forskjellige grep; et bredt, et normalt og et smalt, hvor hvert håndtak kommer med et belegg som gir deg veldig godt feste. Dette gjør pull up stangen for vegg veldig allsidig, noe som gjør at du kan få trent veldig mange muskelgrupper med produktet. Stangen koster litt mer enn en vanlig pull up stang, men til gjengjeld er det også et mye mer avansert produkt.

  Veggmontert pullup stang

  ​Pull up stativ: Klarna Chin Up-stasjon

  Klarna Chin Up-stasjon er det perfekte produktet for folk som tar treningen på alvor. Her får du et treningsapparat som kan brukes av alle personer på under 90 kg, hvor du enkelt kan trene både chinups, pull ups og dips i stativ. Det er mange fordeler ved å trene med et pullups stativ, men det krever at du har litt plass tilgjengelig. Her slipper du å få unødvendige skruehull i veggene, og ved å ha et statisk apparat kan det for mange være enklere å motivere seg til å trene, da du slipper å sette noe opp før du begynner eller ta noe ned når du er ferdig med treningen.

  Stativ til dips og chins

  ​Pullups strikk: ​Kjøp powerband

  Å trene pullups med strikk kan være en fin måte å starte på. Strikken fester du på apparatet du bruker til å trene pull up for så å plassere føttene eller knærne i strikken. Dette vil gjøre at din strikk tar noe av belastningen når du trekker deg opp. Å plassere knærne i din strikk er tyngre enn om du plasserer hele benene. Vi anbefaler derfor at nybegynnere starter med den enkleste varianten, for så å benytte seg av knærne når de begynner å komme i form. Les vår artikkel om powerband for å finne et bra produkt.

  Pull up stang XXL, G Sport, Clas Ohlson eller Sportamore – Hvor er det best å handle?

  Om du lurer på hvor du skal kjøpe din nye pull up stang, finnes det mange butikker og nettbutikker som tilbyr deg gode alternativer. Hva som er best for deg, kommer selvfølgelig helt an på hva slags pull up stang du er ute etter samt hvordan du foretrekker å handle. Du vil både kunne finne en pull up stang på XXL, på Clas Ohlson og G Sport, hvor G Sport også har flere alternativer å velge mellom.

  Chins trening på pull up bar

  Så enkelt som det har blitt å handle på nett, kan det likevel være greit å slippe å besøke fysiske butikker for å få tak i produktene du trenger. Via en nettbutikk spesialisert på sportsutstyr, f.eks Sportamore, kan du nemlig trygt og enkelt finne ønsket produkt. Med 30 dagers åpent kjøp og en egen prisgaranti er du også sikret å få best mulig pris for produktet samt du kan eventuelt levere det tilbake om det ikke skulle være så bra som du trodde.

  Få økt styrke med din pull ups stang

  Om du ønsker en ny utfordring som kan bidra til både økt styrke, bedre helse og mer selvtillit, vil en pull up stang kunne være midt i blinken for deg! Her kan du teste ut øvelser som er enkle å komme i gang med, men som krever veldig mye av kroppen. Dette gjør at korte og intensive treningsøkter kan ta deg fra slappfisk til veltrent på kort tid, og kombinert med kondisjonstrening samt egne øvelser for nedre del av kroppen, vil du stort sett dekke det meste av kroppens behov. Vi har gått gjennom mange gode produkter ovenfor, så om du er usikker på hvilket produkt som passer best, anbefaler vi at du leser gjennom de forskjellige testkategoriene våre. Det finnes nemlig mange forskjellige typer pull up stang, hvor det nok vil være noen som er helt perfekt til dine behov!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: