Test av yogasokker og sko - Hvilket produkt er vår favoritt for yoga?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  Yogaøvelser utføres stort sett på yogamatter, noe som gjør at mange instruktører mener det beste er å trene barbent. Likevel er det mange som foretrekker å trene med yogasko eller -sokker, og slike produkter kan være praktisk å ha om du trener utendørs eller ikke er like komfortabel med å være barbent.

  Slik velger du riktige yogasokker og yogasko

  Når du skal gå til innkjøp av yoga sokker, er det viktig å sjekke ut hva slags stoff sokkene er laget av, om de gir et godt feste, hvordan de reagerer på svette samt om de gir deg god kontakt med underlaget. Gode yogasokker vil støte fra seg svette så føttene holder seg ekstra tørre under lange treningsøkter, og de er også laget for å gi god stabilitet når du trener på en yogamatte eller et yogahåndkle. De fleste foretrekker å trene med sokker og ikke yogasko, men det finnes også egne skomodeller du kan bruke til alt fra Hatha- og Vinyasa- til Bikram- og Kundaliniyoga. Slike sko ser ut som en blanding av sandaler og treningssko, hvor store deler av foten ikke er dekket til. Dette gjør at du får optimal kontakt med underlaget og unngår unødvendig svette. I tillegg burde alle yoga sko ha en underside som gir et godt feste, gjerne via knotter eller annen teknologi på skoens underside.

  Våre anbefalte produkter – Beste fottøy for yoga

  Så hva skal du velge? Når du skal ha deg et par yogasokker, kan du velge mellom mye forskjellig, og mange vanlige treningssokker vil kunne fungere godt. Derfor har vi prioritert å finne gode sokker av høy kvalitet, som puster godt samtidig som de gir deg mye for pengene. Når det kommer til sko, er det derimot viktig at du velger noen som er spesiallaget for yoga. Vanlige treningssko vil ikke fungere særlig godt til yoga, da du mister kontakten til underlaget ditt og blir mindre fleksibel i foten.

  Beste yogasko: Gaiam

  Gaiam er et perfekt eksempel på hvordan å lage gode yogasko. Både toppen og sidene av skoene har åpne felt, noe som gir optimal ventilasjon. For å gi deg et ekstra godt feste når du trener på yogamatter eller yoga håndklær, kommer også skoene med knotter på undersiden. Har du aldri før trent med yogasko, vil skoene gi en helt annen opplevelse enn om du f.eks trener med vanlige treningssko.

  Du vil du nemlig kunne føle på kroppen akkurat hvordan foten er plassert på underlaget, så det er enkelt å justere seg og trene optimalt. I tillegg er skoene veldig komfortable å ha på, og så lenge du har en yogamatte eller et håndkle, vil du både kunne bruke de utendørs og på gymmen/i yogastudioet.

  Wraps for yoga

  ​Beste yogasokker: Åpen tå løsning med gummi

  For under 200 kr får du et par geniale yogasokker. Sokkene er nette og små og passer perfekt til yogatrening, både på og uten yogamatte.

  yogasokker

  Pass på dette når du kjøper yogasokker eller yogasko

  Når du handler yogasokker og yogasko på nett, er det viktig å sørge for at du som forbruker får de beste forutsetningene som mulig. For det første er det viktig å handle treningsprodukter hos anerkjente nettbutikker som tilbyr gode kjøpsvilkår, billige, men autentiske treningsprodukter samt goder som åpne kjøp, angrefrister og prisgarantier. Handler du f.eks hos Sportamore, får du en prisgaranti som sier at dersom du finner produktet til en billigere penge innen syv dager hos en annen norsk butikk eller nettbutikk etter du kjøpte produktet hos dem, vil de betale tilbake mellomlegget. Tilbudet kommer selvfølgelig med noen vilkår, så vi anbefaler at du leser gjennom reglene og forstår dine rettigheter.

  Ved å handle på nett får du ikke testet ut produktene før du kjøper de. Derfor er det også viktig at du kan få levert tilbake dine yoga sko eller sokker om de ikke skulle passe. For å løse dette problemet, tilbyr gode nettbutikker åpne kjøp, bare pass på at det ikke alltid er lov å returnere produktet dersom du har fjernet emballasje eller etiketter.

  Yoga posering

  Gi dine føtter den beste opplevelsen

  Selv om det går helt fint å trene yoga barbent, kan et par sko eller sokker til yoga være nyttig om du er kald eller ikke er komfortabel med å trene uten noe fotplagg i en yogasal eller et treningsstudio. Vanlige joggesko eller andre treningssko er generelt sett ikke å anbefale til yoga. Tykke såler og for mye stoff rundt foten gjør det nemlig vanskeligere å føle på kroppen hvordan føttene er plassert. Ovenfor har vi gått gjennom et par produkter vi mener passer veldig godt til yogautvøere, både fordi de er behagelige å bruke og frastøter svette, samtidig som de også gir deg mye treningsutstyr for pengene!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: