Barnesykkel Test - Kjøp riktig sykkel og skap sykkelglede på to hjul

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  #7

  #8

  #9

  Foreldre og voksne har et ansvar når det gjelder å lære barna kunsten å sykle. Et viktig element for å skape sykkelglede på to hjul er å kjøpe riktig sykkel. I vår test av barnesykkel finner du sykler til barn i alderen 3 til 14 år.

  Sykkel er noe alle barn fortjener å lære seg, og som foreldre har man gjerne et ansvar for å lære barna dette. Allerede fra 3-årsalderen kan det være fint å introdusere barnet for sykkelen, slik at de kan få inn balanse, forstå hva en sykkel er og etterhvert lære seg å sykle uten hjelp. Et fåtall av 3-åringen sykler selv på to hjul, men fra 5-årsalderen er det mange som endelig knekker koden. I starten handler det aller mest om å bli trygg på sykkelen, balansen, bremser og det tekniske. Etterhvert som barnet lærer seg å sykle på to hjul er neste steg å håndtere giring, trafikken og fartsfølelse. Mange barn starter med støttehjul, men det aller beste er å først få en sykkel uten pedaler og deretter en barnesykkel med pedaler hvor en voksen kan være en støtte bak dem.

  Velg riktig størrelse til barnets høyde og alder

  Det viktigste tipset ved kjøp av barnesykkel er å velge riktig størrelse til barnets høyde og alder. Det selges barnesykkel 12 tommer til barnesykkel 24 tommer og 26 tommer. Velger du riktig størrelse for de minste kan du bidra til mestring, trygghet og motivasjon til å lære seg hvordan man kan sykle på en barnesykkel. 3 år gamle barn bør begynne med en barnesykkel på 12 tommer. Disse kan kjøpes både med og uten trå-pedaler. Etterhvert som barnet vokser, blir trygge og klare for å fortsette læringen kan man kjøpe en større barnesykkel. 5 år gamle barn er ofte klare for å lære seg og sykle på to hjul, og for dem kan en barnesykkel 18 tommer eller barnesykkel 16 tommer være fint. Alt avhenger av barnets høyde, men de aller fleste sykler har gode muligheter for å justere høyden på setet og styret. Så fort barnet nærmer seg 10 år er de fleste klare for å ta neste steg vil en 20 tommer være fint. Jo større syklene er, jo flere funksjoner har dem i form av girsystemet, bremser og vekt på sykkelen.

  Hva kjennetegner en lett barnesykkel?

  20 tommer, 24 tommer eller 16 tommer, det selges mange modeller, størrelser og typer av barnesykkel. 4 år og oppover er gjerne alderen hvor de minste blir stadig mer klare for nye utfordringer. Hvis du plutselig har en sykkelspire i familien som elsker terreng, grus og utfordringer finnes det terrengsykler med dempere. Skal sykkelen brukes mest til leking i gata er det mange modeller til den slags bruk også. For en best mulig opplevelse for de minste kan det være en god idé å kjøpe en lettere barnesykkel. Avhengig av modell, prisklasse og størrelse får man tak i lette sykler for barn. Typiske kjennetegn på lette barnesykler er at de er utstyrt med lettere komponenter, koster litt mer og er laget for ekte sykkelglede hos de minste. En lett sykkel til de minste veier gjerne rundt 5 til 8 kilo, avhengig av størrelse.

  Best i test barnesykkel

  Selv om det selges mye bra av sykler for de minste, er det noen produkter som kommer bedre ut enn andre. I vår test av sykler til barn har vi hatt fokus på vekt, sykkelens utstyr, egenskaper og bruksområde. Vi har også hatt fokus på hvilke produkter som er best til de ulike aldersgruppene. Noen merker er både bestselgende, testvinnere og svært populære. For aldersgruppen 2-5 år finner vi de minste syklene fra Woom og Puky, mens for barn over 5 år er Merida, Superior og VidaXL gode valg. Felles for alle produktene i vår test er at dette er barnesykler til en gunstig prislapp, samtidig som de er høye på kvalitet, komfort og brukervennlighet hos de minste.

  Våre anbefalte produkt i 2023

  Under kan du lese mer om våre anbefalte produkter fra vår test av barnesykler. Her finner du robuste, solide og lette sykler for både de minste og litt eldre barna. Kjøp riktig sykkel og skap sykkelglede på to hjul.

  Lett og leken barnesykkel til barn mellom 4 og 6 år

  Merida har gjennom mange år vært kjent for å lage sykler av høyeste kvalitet, både til profesjonelle syklister og "vanlige mannen i gata". Også når det kommer til barn lager Merida sykler av beste kvalitet. Matts J.20 Race er en perfekt barnesykkel til barn i alderen 4 til 6 år. Sykkelen er leken, lett og solid, har gode V-bremser og sju gir. Rammen er laget av slitesterk og lett aluminium, har utskiftbar dropout-henger og er utstyrt med fester for stativ, skjermer og støtte. Merida Matts J er utviklet spesielt for å tåle røffere bruk av de minste. Ettersom sykkelen er laget for de minste er valg av komponenter valgt ut spesifikt for denne aldersgruppen. Dette sikrer mestring hos barna, trygghet, komfort og at den er enkel å bruke. Med sine snaue 10 kilo er Merida Matts J en forholdsvis lett sykkel. Vi anbefaler produktet til deg som ønsker å skape sykkelglede hos barnet/barna i huset. Merida Matts har en størrelse på 20 tommer og er en perfekt 2.sykkel for barn.

  Merida barnesykkel test

  Rimelig, stilig og solid barnesykkel til gutter og jenter

  VidaXL produserer sykler til en rimeligere pris, men leverer likevel produkter med kvalitet og slitestyrke. Denne barnesykkelen fra VidaXl er både solid og stilig, utstyrt med høydejusterbart sete og styre. Sykkelen kan gi mange år med sykkelglede for de minste, og den er tilgjengelig i størrelsen 18 tommer, 20 tommer og 24 tommer. Ettersom gutter og jenter kan like ulike farger kan man velge mellom blå og hvit eller rosa og hvit. Barnesykkelen har et støtteben som lar sykkelen stå stabilt når den parkeres. Andre gode egenskaper er at sykkelen leveres med kjedebeskytter for å hindre at kjeden fanger barnets føtter og klær. I tillegg til at sykkelen er dekorert med søte uttrykk for å vinne barnas hjerter. Når det kommer til sykkelens kvalitet og materialer har den en sterk ramme laget av Metal Intern Gas, som vil si sveiset stål. Setet har skum i seg for sittekomfort og den lave rammen gjør det lett å gå inn og ut av sykkelen. Sykkelen har solide bremser foran og bak, 1 gir, reflekser foran og bak og front- og baklys. For en svært gunstig prislapp leverer VidaXL en barnesykkel de minste kan ha mye glede med.

  Test av barnesykkel

  Til de aller minste - Fuji Rookie 16

  Fuji Rookie med 16-tommer hjul og kraftige dekk, er en tøff og robust barnesykkel med en lett aluminiumsramme. Sykkelen leveres med støttehjul, kjedekasse og polstring på styre og stem. Dette er en sykkel som passer for barn mellom 100 til 115 centimeter, eller 3 til 5 år. Sykkelen passer til barnet som skal lære seg å sykle. Det er en lett barnesykkel, og fin å lære seg hvordan man skal sykle.

  Sykkelen veier 11,5 kilo, inkludert støttehjul.

  barnesykkel med støttehjul test

  Til den litt eldre, og med demping - Superior Racer XC 24

  Superior Racer XC 24, leveres med 24-tommer hjul. Dette er en barnesykkel for tur, lek og terrengsykling.

  Sykkelen har en lett aluminiumsramme, SR Suntour dempegaffel, kraftige V-bremser, Shimano 1x8 gir og gode Schwalbe-dekk. Sykkelen er som den over laget for å være driftsikker og funksjonell, men samtidig lett.

  Denne sykkelen er blitt kåret til å være en robust terrengsykkel for små syklister. Med både dempegaffel og grove terrengdekk gjør det sykkelen mer stitilpasset.

  24-tommer passer til barn i høyden 130 til 155 centimeter.

  Sykkelen veier 9,1 kilo.

  Barnesykkel racer

  https://birk.no/superior-team-20-barnesykkel

  Dette er en av toppmodellene til barn fra merket Superior. Sykkelen er utstyrt med bedre deler enn de helt tradisjonelle barnesyklene til samme alder. Denne barnesykkelen har hatt fokus på vekt og funksjon, som skal fremme sykkelglede hos barnet ditt.

  Superior Team 20 leveres med en stiv aluminiumsgaffel som gjør sykkelen både responsiv og lett. Den har også hydrauliske skivebremser, som gjør bremsingen trygg og komfortabel. Rammen er av typen lett aluminium, og girene er 1x7 Shimano. Shimano tilfredsstiller også behovet for både lette og tunge gir, som gjør opplevelsen for barnet god i bakker, på flater og utforkjøringer.

  Ønsker du å gi barnet ditt sykkelglede tidlig, som den også kan ha med seg i voksen alder er dette et godt kjøp.

  Sykkelen veier 9,1 kilo.

  Sykkel til ungdom

  Til den lille jenta som er skikkelig jente - Dino Bikes Barnesykkel Unicorn rosa

  Har du en datter som elsker rosa, og ønsker samtidig kurv til barnesykkel, da er dette et riktig kjøp.

  Unicorn barnesykkel fra Dino Bikes er egnet for barn som skal lære seg å sykle. Sykkelen leveres med stålramme, rosa og hvite farger fra Unicor, og passer til fritidsbruk. Dette er ikke en sykkel for å sykle i marka, men mer å lære seg å sykle utenfor hjemmet, på landsbygda eller helt korte visitter rundt i byen. Men uansett hvor; Under oppsyn og tilsyn av foreldre eller en voksen person.

  Hjulene er 12-tommer, alderen er anbefalt 3 til 5 år. Og er i første omgang anbefalt for husholdningsbruk.

  Barnesykkel til jente

  Sporty og lett terrengsykkel til barn i høyden 120-140 cm

  For de litt eldre barna har man enda flere valg ved kjøp av sykkel, både landeveis- og terrengsykler. Det mest allsidige valget er å kjøpe en terrengsykkel, denne kan brukes året rundt, på alle slags veier og er trygge å håndtere. En klar favoritt til en gunstig prislapp er Superior sin TEAM 24 terrengsykkel for barn. Sykkelen har en nydelig farge av rød/hologram, en størrelse på 24 tommer og egner seg godt til barn i høyden 120 til 140 centimeter. TEAM 24 fra Superior er en lett og sporty terrengsykkel, som består av cirka samme komponenter og utstyr som voksensykkelen. TEAM 24 har en moderne sti-geometri på rammen og tåler derfor ordentlig terreng. Sykkelen har innvendig kabelføring og komponenter, som bremsehendler og gir. TEAM 24 er laget for å passe barnehender, mens den lette rammen av aluminium gir barnet god kontroll og komfort. Sykkelen er utstyrt med 1x9 girsystem fra SRAM, hydrauliske skivebremser for sikker bremsing, Suntour luftdempegaffel for komfort og gode kjøreegenskaper i terrenget og et lett hjulsett med Schwalbe-dekk i lett vekt. Alt i alt vil barnet ditt få en sykkel som akselerer kjapt, reagerer på hver pedaltråkk, en tøff cockpit med integrert styre/stemløsning og en terrengsykkel som veier kun 10,5 kilo. TEAM 24 anbefales til aktive barn som har lært seg å sykle og ønsker flere utfordringer.

  Sykkel til barn og ungdom

  Til den lille gutten som elsker "biler" - Dino Bikes Barnesykkel Cars 3 rød 12

  Dino Bikes har også designet en liten barnesykkel for gutter, med kurv. Sykkelen leveres med støttehjul, 12-tommer hjul og er av det minste slaget. Denne er egnet for gutten som er mellom 3 til 5 år, og som skal lære seg å sykle. Den passer til fritidsbruk, og de helt korteste turene.

  Rammen er av stål. Fargene er rød, svart og gul og designet etter filmet "biler". Sykkelen brukes under tilsyn av foreldre eller en voksenperson.

  Guttesykkel

  En av de letteste barnesyklene til barn fra 1,5 til 3,5 år

  Woom 1 er den ideelle sykkelen når man skal introdusere barnet for tohjuls-sykkelen for første gang. Woom er kjent for å lage de letteste barnesyklene på markedet, i tillegg til at syklene er enkle å håndtere for de minste. Woom 1 er en perfekt første-sykkel og er laget spesielt for barn fra 1,5 til 3,5 år eller 82 til 100 centimeter høye. Sykkelen kommer med to pedaler, med to hjul og i størrelsen 12 tommer. Men det anbefales at man først bruker sykkelen uten hjul for å øve inn balanse og trygghet. Dette gjør at de minste kan øve på balanse og bruke tid på å bli kjent med sykkel med to hjul. Woom 1 gjør at du slipper støttehjul, men heller kan gå rett over til en vanlig to-hjulssykkel så fort de nærmer seg 4 år. Woom 1 har dekk med lavprofil, lav høyde ved innstegsmodellen, god høyde foran og sykkelen veier kun 3,2 kilo. Woom 1 finnes i mange ulike farger, men vi valgte blå som vår favoritt.

  Woom sykkel barn

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss