Terrengsykkel test - Sykkelen som gir deg mange muligheter

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Terrengsykkel er ikke bare terrengsykkel lenger. På dagens marked finner du blant annet fulldempet terrengsykkel, hardtail og elektrisk terrengsykkel. Felles for alle er at det å kjøpe terrengsykkel gir deg mange muligheter.

  Før du skal kjøpe terrengsykkel er det viktig å vite hvilken bruk det skal være til. Har du planer om å sykle mye på sti og ordentlig terreng, er det fulldempet sykkelen du bør kjøpe. Her får du demper foran på gaffelen, i tillegg til demper i ramma under setetpinnen. Dette gjør at du har både god komfort og en større trygghet når du sykler på teknisk sti. Begge demperne kan ofte også låses, slik at du på grus- og asfaltpartier slipper å "gjynge" mens du sykler.

  En hardtail-sykkel derimot er godt egnet for deg som ønsker å sykle mest på grus, i tillegg til enklere sti og skogspartier. Forskjellen fra fulldemper, er at en hardtail kun har demper foran ved gaffelen. Denne kan som regel også låses, slik at du kan være helt stødig i partier uten for mye dumper, steiner eller røtter. Sykkelen kan naturligvis også brukes på lengre stipartier, men komforten blir ikke den samme og det kan føles mer utfordrende på stipartier.

  Tilslutt finner vi el terrengsykkel. Her får du en elektrisk sykkel, som går på batteri og som gjør at du får litt "hjelp" av den elektriske motoren. Dette er perfekt for dem som trenger et lite dytt i ryggen på trening eller for deg som liker større fart. Selv om det er elektrisk, får du fortsatt like god trening. I tillegg til flere mil. Ulempen er at batteriet kan gå på de lengste turene, i tillegg til at sykkelen er tyngre. El-sykler finnes i både fulldemper og hardtail, igjen er det bruksområdet ditt som avgjør hvilken du går for. For de aller fleste er nok en hardtail-sykkel nok.

  En annen viktig faktor ved kjøp av terrengsykkel er at du får hjelp til å velge riktig størrelse. En for stor eller for liten sykkel vil gjøre opplevelsen negativ, og ytelsen på sykkelen dårligere.

  Dagens marked har egne terrengsykkel dame, terrengsykkel herre og terrengsykkel barn. Du kan fint kjøpe en billig terrengsykkel, men igjen er det bruken som avgjør. Prisen er også med på å avgjøre kvaliteten på sykkelen. Når vi sier en billig sykkel er det snakk om syklene fra 2000 til 8000 kroner, disse vil være tyngre og kanskje ikke gi deg den beste opplevelsen. Med en gang du legger mellom 10 til 16 000 kroner i kjøpet av sykkelen, vil du få en sykkel med kvalitet og kjørekomfort. For de aller ivrigste og de som konkurrerer er det gjerne en sykkel fra 20 000 kroner og oppover som vil være best.

  De fleste terrengsyklene i dag kommer også med enten 27,5 eller 29 tommer hjul, dette er større hjul, som etter ekspertene skal gi større rulleglede. Du finner fortsatt 26 tommer hjul, som er det vi er vant med fra gammelt av, men 27,5 eller 29 er det du bør gå for.

  Best i test terrengsykkel er noe mange søker opp før man kjøper sykkel, og et av merkene som kommer best ut er Trek terrengsykkel. Trek har vært på markedet i mange år, og er kjent for å ha meget gode sykler. Likevel er det slik at prisen på Trek er stiv, og for den "normale mannen" i gata kan du få en like god sykkel i mindre kjente merker. På dagens sykkelmarked er det mange merker, det er mye å velge mellom og generelt sett er det mange sykler med god kvalitet.

  Våre anbefalte produkt i 2023

  Vi har tatt en titt på hva som finnes på markedet, og kommer her med våre anbefalte produkter av terrengsykkel i 2023. Her finner du både fulldemper, hardtail og el-sykkel, i ulike prisklasser.

  Lett og rask sykkel til deg som vil konkurrere

  Superior er kanskje et ukjent merke for mange, men er i dag et av Europas raskest voksende sykkelmerke. Superior produserer gode sykler i alle kategorier, og spesielt innenfor terrengsykling. Merket har også markert seg i verdenscupen i terrengsykling, så selv om du ikke har tenkt å konkurrere får du er en rask og god sykkel.

  Superior Team 29 Elite er en lett og rask carbon hardtail, og leveres kun med gode komponenter. På denne får du en lett og fintfølende dempegaffel fra DT Swiss. Denne er både god på humpete underlag og i kraftoverføring i klatringer på grus og asfalt, fordi demperen enkelt kan låses fra styret. Sykkelen leveres også med singeldrev og drivverk fra Shimano, som gir problemfri og funksjonell giring. Team 29 Elite skal være en rå terrengsykkel til både tur og trening, i tillegg til at den tåler de hardeste rittene.

  Denne hardtailen fungerer til det meste; Grusturer, asfalt og stier. Sykkelen har en ramme, dempegaffel, to hjul og et drivverk som får deg fremover. Ettersom det også er færre bevegelige deler på en hardtail enn fulldempet sykkel, betyr det at det er mindre som kan gå i stykker. Denne enkelheten og følelsen av perfekt respons i hvert tråkk gjør at hardtail terrengsykkel fortsatt er en type sykkel mange bør vurdere.

  Terrengsykkel elite

  Hardtail terrengsykkel til den prisbevisste

  Superior XP 909 er en enklere og rimeligere variant enn Superior Team 29 Elite. Superior XP 909 har en rask og stilren aluminiumshardtail. Rammegeometrien passer til dagens standard på terrengløyper perfekt. Sykkelen veier 12,4 kilo. Dette er også en hardtail-sykkel, som gir deg muligheten til å sykle både grus, asfalt og sti. Demperen kan låses.

  Test av terrengsykkel

  Prisgunstig fulldemper

  Dette er en prisgunstig fulldemper med 140 millimeter vandring, heve- og senkepinne og robuste komponenter. Rock Machine kommer med 29-tommers hjul, kraftige dekk og leken geometri. Sykkelen fungerer til ordentlig stisykling, utforkjøringer og bratte klatringer. Terrengsykkelen leveres med Rock Shox Recon gaffel, 2,4 " dekk fra WTB og hydrauliske skivebremser fra shimano. Dette gir deg både selvtillit og kontroll når det går utfor.

  Rock Machine har vært på markedet siden 1994, og er kjent for å levere tøffe sykler som ikke koster mer enn det må gjøre.

  Fulldempet terrengsykkel

  En rå fulldempet elektrisk sykkel

  Superior eXF er en fulldempet elsykkel som passer perfekt til grovere stier. Sykkelen leveres med en robust aluminiumsramme og moderne geometri. Dette skal gi deg flyt og selvtillit i både tekniske klatringer og utforkjøringer. Shimano sin kraftige Steps EP8-motor på 85 Nm gir deg mye kraft. Batteriet på 504 Wh er integrert, og har en rekkevidde på cirka 120 kilometer ved terrengsykling i økonomisk modus (Eco-modus).

  Drivverket er fra Shimano Deore, og sykkelen har hydrauliske skivebremser. Sykkelen veier 22,8 kilo.

  elektrisk terrengsykkel test

  Rimelig sykkel til fritidsbruk

  Denne hardtail terrengsykkelen har en stiv bakramme, dempegaffel og er den klassiske terrengsykkelen. XC 819 er en kul og rimelig terrengsykkel. Denne egner seg for flere ting; Sykle til jobben, skole, fotballtrening eller sosiale aktiviteter. Den leveres med en solid dobbelbuttet aluminiumsramme. I tillegg til deler fra kjente merker som Shimano, One1 og Suntour- Sykkelen har også en to-delt krank med totalt 16 gir å velge mellom. XC819 har også hydrauliske skivebremser, og et bredt styre som gjør at man får en trygg terrengsykkel som gir deg god kontroll i de bratteste og mest utfordrende utforkjøringene. Sykkelen er tøff, og har en robust kvalitet som gjør at du har den lenge dersom du tar godt vare på den. Sykkelen har en vekt på 15 kilo.

  Terrengsykkel Superior

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss