Fluestang test - finn den perfekte stangen for deg

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  Er du på jakt etter ny fluefiskestang, men syns det er vanskelig å velge? Det fins en rekke modeller og utforminger. Det viktigste er at du velger en stang som passer for deg. Blant en mengde ulike stenger har det blitt mer utfordrende enn før.

  Stenger lages i høyere kvalitet, og med flere finesser. Heldigvis har vi laget en guide til deg, som vil gjøre valget adskillig lettere. Dette er et utvalg av de aller beste fluestengene, enten du er nybegynner eller dreven fluefisker!

  Våre anbefalte produkt i 2022

  #2 - RT Flylite

  Dette er en mer økonomisk variant av Ron Thompson. Aksjonen kan minne om suksess -serien X1 og Explosive, men denne har litt færre funksjoner. Med et svært godt grep passer den perfekt i hånden, og gir allerede fra begynnelsen en god opplevelse. Et stort skyv i bunndelen, gjør at du kan kaste langt, selv med lite kraft.

  Denne modellen fluestenger kjennetegnes av at den har en flat tupp, og jevn aksjon som gjør stangen usedvanlig kastevennlig. Denne stangserien passer for både nybegynnere og de som er mer viderekommende.

  Fluestenger fra Ron Thompson har snellefeste i sort aluminium og snake-ringer. Stangen leveres også med futteral og tube. Dette er en rimelig stang, som det er lett å bli glad i.

  enhånds fluestang test

  Hvilken fluestang bør du velge - finn fluestenger tilpasset ditt bruk

  Det er flere ting å tenke på når du skal velge hvilken fluestang som passer for deg. Her gjelder det å både tenke på stanglengde, vekt, stangens aksjon og hurtighet, samt hvor mange deler stangen kan deles opp i.

  hardy fluestang test

  Det første spørsmålet du må stille deg er hvor du skal fiske. Er det i bekker og tjern, elver eller er du mer en kystfisker? Dette vil være avgjørende for hvilken vekt og lengde stangen bør ha. En huskeregel er at en ofte kaster lengre, med kortere stang. En lengre stang gjør det lettere å manøvrere snøret på vannet. Dette kalles mending på fagspråket.

  Hvor fleksibel stangen er avgjøres av hvor stor aksjon stangen har. Ordet aksjon forklarer hvordan stangen bøyes når du kaster. Det er ofte en smakssak hva du liker best, derfor er det verdt å prøve ut ulike modeller.

  Mange av modellene som produseres nå til dags har progressiv aksjon, noe som betyr at de har alle aksjonstypene i seg. Disse stengene har altså ikke faste flexepunkter, men en jevnere aksjon som blir dypere når den belastes.

  fluestang nybegynner

  Definer ditt bruksområde

  Hurtigheten på stangen sier noe om hvor mye tid det tar for stangen å rette seg ut fra oppspent posisjon. En viktig huskeregel her er at fluestenger som er hurtig, er svært enkle å manøvrere. Den krever da lite teknikk og egner seg fint for nybegynnere. Er hurtigheten middels passer den de fleste, mens en sen hurtighet gjør stangen mer krevende.

  Om du skal ut på langtur, og ikke vil bære alt for tungt, kan en to-delt stang være et godt valg. Denne er enkel og sette sammen, i motsetning til stengene som kommer i 9 eller 10 deler.

  fluefiske stang

  Når det gjelder om stangen burde være enhånds eller tohånds, sier dette noe om styringsmuligheten og rekkevidden. Enhånds fluestenger brukes både i innsjøer, tjern og elver, mens en tohånds fluestang nesten brukes utelukkende til laksefiske.

  Vi håper denne oversikten over de beste stengene, har hjulpet deg på veien mot å finne den rette stangen for deg. Så da er det bare å pakke sekken, finne frem vadebuksene og komme seg ut på tur. Vi sees der!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss