Fluestang test - sjekk ut utvalget av fluestenger i dag!

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Fluefiske er mer enn bare en hobby – for mange er det en stor del av livet, og det skjønner vi godt! Det er spennende, byr på mengder av frisk luft og en unik kontakt med naturen. I denne artikkelen skal vi se på flere flotte fluestenger av høy kvalitet, som vil egne seg til ulike typer fluefiske.

   Det finnes flere modeller og flere klasser du kan velge mellom, avhengig av hva duønsker å få på kroken.

  Enhåndsstenger betjenes naturlig nok med kun én hånd, og egner seg ypperlig for bekker, tjern, innsjøer og mindre elver. Overhode-kast er en vanlig kaste-metode med stenger som dette.

  Tohåndsstenger er perfekt egnet for laksefiske, og derfor en en go-to for alle som ønsker seg en stor og feit laks på kroken! Her er speycasting en vanlig kastemetode.

   Her har vi samlet et utvalg som inkluderer både enhåndsstenger og tohåndsstenger, slik at du enklere kan finne den stangen som passer best for akkurat deg og ditt fluefiske. Sjekk utvalget, og finn den perfekte fluestangen for årets sesong!       

  Guideline Elevation - en hardfør og lett fluestang

   Vi starter med en lettvekter! Guideline Elevation er en meget lett stang som samtidig tåler svært mye, og som vil passe for fluefiskere på alle nivåer.

   Her får du en fluestang som er bygget med miljøvennlige komponenter, og hvor det har blitt tatt nøye hensyn til alle detaljer. Helt ny teknologi i kombinasjon med disse materialene gir deg her en fiskestang som er topp moderne! Unødvendig materiale er eliminert i hver enkelt del av stangen, slik at du sitter igjen med en fluestang hvor alle komponentene er viktige og nødvendige, og alt det som ikke trengs er slipt bort. Resultatet er selvfølgelig en meget lett stang som det er enklere enn noen gang å håndtere og jobbe med, og som gjør fiskingen mer komfortabel enn noen gang før!

   Stangen har en tupp som selvfølgelig er lett, men som også er svært følsom, noe som byr på en ekstra progressiv bøyningskurve nedover i klingen. Stenger som dette er spenstige og de er meget lette å kaste med, noe som gjør dem godt egnet både for deg som er nybegynner, og for enhver erfaren fisker som ønsker seg en ekstra spenstig og lett stang!

  Guideline fluestang test

  Enhånds fluestang av ypperlig kvalitet

   Vi fortsetter med en flott enhåndsstang av ypperlig kvalitet, som byr på resultatet av en årrekke med testing og nøye utprøvning, slik at du får den kvaliteten du fortjener!

   Denne modellen er som nevnt en enhåndsstang som vil egne seg perfekt for bruk i bekker og lignende, og som det er enkelt å håndtere. Selv om stangen holder en lav vekt, er den betydelig mer solid og sterk enn sine forgjengere, mye takket være ny nano carbonfiber. Det sørger for at vekten er lav, kraften god, og at du får den kraften du ønsker deg i hvert eneste kast!

   Håndtaket er laget av kork av aller høyeste kvalitet slik at du kan fiske i time etter time uten. Her får du overlegen lengde når du kaster, i kombinasjon med full kontroll og fart – akkurat det du trenger fra enhåndsstenger!

  Enhånds fluestang test

  Tohånds fluestang - Guideline LPX Chrome 

   For deg som jakter de store sjøørretene, laksene eller steelhead, så vil denne fluestangen være et naturlig valg!

  Dette er en en tohåndsstang som skriker kvalitet og styrke, og som vil være perfekt for lange dager på fiske. Her får du svært mye verdi og kvalitet for pengene, så dette er en sjanse du ikke bør la gå fra deg!

   Tohåndsstenger som dette gir deg et ypperlig eksempel på Guideline sin helt nye stang-aksjon. Her har du en medium rask aksjon som sørger for at du med en gang kjenner den dype kraften, som trår til tidlig i kastet. Dette går ikke på bekostning av hastigheten i stangen, som betyr at kastene dine blir presise og mer effektive enn noen gang før!

   Også dette er en fluestang som holder en lav vekt, og som det er enkelt å ta med seg både på korte og lange turer, noe som er ekstra fint når du skal langt avgårde til favoritt-fiskeplassen din!

   I tillegg til å være en meget lett stang, byr denne modellen også på en utrolig stabilitet og en umiddelbar respons. Du vil rett og slett føle at stangen er en forlengelse av deg selv, noe som byr på økt kontroll og komfort når du fisker.

   Det er et avansert karbon-mønster i klingen som sørger for de unike egenskapene, og som gir deg en medium rask aksjon og et raskt tilbakeslag. Tuppen av fluestangen er meget stabil som gjør det enklere for deg å sette fluen akkurat der du vil ha den.

  Når du kaster vil du kjenne hvor lett du kommer i kontakt med den nedre delen av stangen, noe som gir deg mulighet til å kaste lengre uten at du trenger å bruke mye krefter på det.

  Dette er en tohåndsstang som du får i flere ulike klasser, alt ettersom hva slags fisketurer du har tenkt deg ut på. Blant annet ser vi flere valg i klasser fra 8 til 11, som er klasser som egner seg perfekt for de større fiskene slik som sjøørret, sei, gjedde og selvfølgelig laks. Hvis du hovedsaklig er ute etter mindre fisker, finner du den også i lavere klasser.

  Med en fluestang som dette er du klar til å dra i land de store fiskene!

  fluestang tilbud

  RT Flylite

  Dette er en mer økonomisk variant av Ron Thompson. Aksjonen kan minne om suksess -serien X1 og Explosive, men denne har litt færre funksjoner. Med et svært godt grep passer den perfekt i hånden, og gir allerede fra begynnelsen en god opplevelse. Et stort skyv i bunndelen, gjør at du kan kaste langt, selv med lite kraft.

  Denne modellen fluestenger kjennetegnes av at den har en flat tupp, og jevn aksjon som gjør stangen usedvanlig kastevennlig. Denne stangserien passer for både nybegynnere og de som er mer viderekommende.

  Fluestenger fra Ron Thompson har snellefeste i sort aluminium og snake-ringer. Stangen leveres også med futteral og tube. Dette er en rimelig stang, som det er lett å bli glad i.

  enhånds fluestang test

  Fluestang pakke - perfekt for nybegynnere! 

   Guideline har virkelig fluestenger for alle, og har selvfølgelig også et stort utvalg av enhåndsstenger. Her har du et ypperlig eksempel på akkurat det – en fluestang som byr på gjennomtenkte løsninger og perfekt gjennomføring, som gir deg en fluestang som er perfekt for nybegynnere. Fluestenger som dette er selvfølgelig også flotte å bruke for deg som har mye erfaring, og ønsker deg en smart og snerten fluestang i samlingen din!

   Ni1 har en snillere aksjon enn du får i dyrere stenger, og vil egne seg flott for deg som er helt i starten av din fluefiske-hobby og ønsker deg en stang av høy kvalitet som vil by på mye moro.

  Stangen har lette emner hvor du vil merke at kraften er plassert dypere. Dette betyr at du ikke trenger like god timing og teknikk for å få til de perfekte kastene, men du vil fremdeles merke hvordan toppen av stangen virkelig hjelper deg med å gjennomføre og gi deg den presisjonen du ønsker.

  Du vil også dra fordel av at dette er en stang som hjelper deg til å tilvenne deg moderne aksjoner som man ofte finner i de dyrere stengene, noe som kanskje gjør dette til en av de aller beste modellene for nybegynnere!

   Dette er et flott sett som inkluderer Guideline sin egen FAVO-snelle. Dette er en sterk og lett snelle som byr på en jevn brems, og som ofte også blir brukt av erfarne fluefiskere.

  Dette er et fluestang-sett som inkluderer en transport-tube av PVC som har en egen oppbevaring til snellen.

  Stangen er 9 fot og i klasse 5. En fluestang klasse 5 er ekstra godt egnet til mindre fisk, slik som ørret og lignende, og byr på allsidige muligheter som egner seg godt for deg som ikke har så mye erfaring.

  Fluestenger som dette er direkte inspirerende, og byr på mengder med både glede og erfaring!

  2 hånds fluestang test

  Hvilken fluestang bør du velge - finn fluestenger tilpasset ditt bruk

  Det er flere ting å tenke på når du skal velge hvilken fluestang som passer for deg. Her gjelder det å både tenke på stanglengde, vekt, stangens aksjon og hurtighet, samt hvor mange deler stangen kan deles opp i.

  hardy fluestang test

  Det første spørsmålet du må stille deg er hvor du skal fiske. Er det i bekker og tjern, elver eller er du mer en kystfisker? Dette vil være avgjørende for hvilken vekt og lengde stangen bør ha. En huskeregel er at en ofte kaster lengre, med kortere stang. En lengre stang gjør det lettere å manøvrere snøret på vannet. Dette kalles mending på fagspråket.

  Hvor fleksibel stangen er avgjøres av hvor stor aksjon stangen har. Ordet aksjon forklarer hvordan stangen bøyes når du kaster. Det er ofte en smakssak hva du liker best, derfor er det verdt å prøve ut ulike modeller.

  Mange av modellene som produseres nå til dags har progressiv aksjon, noe som betyr at de har alle aksjonstypene i seg. Disse stengene har altså ikke faste flexepunkter, men en jevnere aksjon som blir dypere når den belastes.

  fluestang nybegynner

  Definer ditt bruksområde

  Hurtigheten på stangen sier noe om hvor mye tid det tar for stangen å rette seg ut fra oppspent posisjon. En viktig huskeregel her er at fluestenger som er hurtig, er svært enkle å manøvrere. Den krever da lite teknikk og egner seg fint for nybegynnere. Er hurtigheten middels passer den de fleste, mens en sen hurtighet gjør stangen mer krevende.

  Om du skal ut på langtur, og ikke vil bære alt for tungt, kan en to-delt stang være et godt valg. Denne er enkel og sette sammen, i motsetning til stengene som kommer i 9 eller 10 deler.

  fluefiske stang

  Når det gjelder om stangen burde være enhånds eller tohånds, sier dette noe om styringsmuligheten og rekkevidden. Enhånds fluestenger brukes både i innsjøer, tjern og elver, mens en tohånds fluestang nesten brukes utelukkende til laksefiske.

  Vi håper denne oversikten over de beste stengene, har hjulpet deg på veien mot å finne den rette stangen for deg. Så da er det bare å pakke sekken, finne frem vadebuksene og komme seg ut på tur. Vi sees der!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss