Tandem kajakk - Frihetsfølelse og samarbeid for to

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Kajakkpadling er en populær aktivitet, mye på grunn av frihetsfølelsen man opplever ved å gli gjennom vannet. Enten i sjøen, innsjøen eller et vann i skogen. Med en tomannskajakk kan to stykker sammen finne flyt- og frihetsfølelse utendørs. Se oppblåsbar kajakk test i egen artikkel.

  En tandemkajakk er en kajakk for to personer, hvor man sammen må finne en flyt for å komme seg fremover i vannet. Når man får til denne synenergien sammen kan to personer oppleve frihetsfølelsen av å gli gjennom vannet i vakker natur, sjø eller landskap. Tandem kajakk er lengre og vanskeligere å snu enn en kajakk beregnet for én person. Teknikken for to er derfor enda viktigere, fordi det kan bli mye kluss om man ikke er samkjørt med padlingen.

  Noen enkle tips for deg som vil padle kajakk to personer er at den som sitter foran i kajakken styrer og kontrollerer rytmen på padlingen. Det vil si at padleren som sitter i front av kajakken kan padle fritt, ved å padle normalt fremover. Personen som sitter bak må følge rytmen på padlingen til den som sitter foran, i tillegg til at den som sitter bak har full oversikt over hva som skjer. Kunsten for den som sitter bak er å matche padlingen til den foran. Når man får til å padle synkront går reisen i vannet lett. Personen bak i kajakken er den som bør gjøre kurskorrigeringer, som for eksempel svinger. Man kan i grunn tenke seg at det å padle tandem kajakk er som å danse tango eller swing. For at dansen skal bli bra må man være samkjørt og tilstede for å finne flyt. Og når flyten kommer får dere sammen en unik følelse ute på vannet.

  Det er gjennomført flere tandem kajakk test, hvor blant annet NorthZone Tandem Duo har kommet godt ut. Denne kajakken er kjent for å være blant de mest stabile, komfortable og lettpadlet tandemkajakkene på markedet. Her kan dere få god marsjfart når dere finner flyt og blir synkrone. Tandemkajakk kan koste flere tusen kroner, men dette kan ses på som en investering dersom du bruker den mye og har kajakk som en hobby. Det kan også være lurt å følge med på tandem kajakk til salgs, da kan du gjøre gode kjøp.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  Vi har funnet tre ulike produkter av tandemkajakker som vi anbefaler til deg. Dette er alle tre kajakker med god kvalitet.

  En av de raskeste tandemkajakkene på markedet

  Boreal Design Esperanto Duo er en av de raskeste tandemkajakkene på markedet, og kommer også med barnesete. Her kan familien på tre reise ut på fine turer sammen og oppleve naturen på nært hold. Kajakken er ledd å padle, den er komfortabel, stabil og har god marsjfart. Skroget har medium rocker og leveres med et stort ror for enkel manøvrering. Boreal Design har tre lasteluker, så du har god lastekapasitet. Det største rommet i midten kan tilpasses til å bli et barnesete.

  Sittebrønnene i kajakken er plassert godt fra hverandre, noe som gjør at du kan padle i din egen rytme uten å forstyrre hverandre. Dette gjør at det er enkelt å padle sammen, uansett ulikheter i nivå eller størrelse på personene som skal padle.

  • Lengde:

    5,9 m

  • Bredde:

    72,4 cm

  • Vekt:

    47,6 kg

  Kajakk med barnesete test

  Stabil og lettpadlet tandemkajakk

  NorthZone Tandem Duo omtales for å være en av de mest stabile og lettpadlet tandemkajakkene på markedet. Kajakken er lett å padle, komfortabel å sitte i, stabil og har en god marsjfart. Skroget på kajakken har medium rocker og den leveres med et stort ror for enkel manøvrering. Lastelukene er praktiske, slik at du har god lastekapasitet og kan ha med deg diverse utstyr og ting når du skal på tur.

  Sittebrønnene i NorthZone Tandem Duo er plassert med god avstand fra hverandre, slik at man kan padle i sin egen rytme uten å forstyrre hverandre. Dette gjør at en meget erfaren padler og en helt nybegynner kan padle sammen, i tillegg til at både en liten og stor person kan padle sammen.

  • Lengde: 518 cm

  • Bredde: 67cm

  • Vekt: 38kg

  Du kan kjøpe NorthZone med ulike pakker.

  En deluxe pakke, koster 4000 kroner mer og da får du med to NorthZone aluminiumsårer, to Palm Coniston Nylon spruttrekk og to Palm Roar padlevester. Kjøper du Pro-pakken koster det 5000 kroner ekstra og da får du med to NorthZone SCG glassfiber padleårer, to Palm Coniston nylon spruttrekk og to Palm Roam padlevester. Kjøper du ekspert-pakken koster det 9000 kroner ekstra og da får du med to NorthZone Adventure Straight Fullcarbon, to Palm Coniston nylon spruttrekk og to Palm Roam padlevester.

  Denne kajakken er med andre ord en allsidig kajakk, som kan kjøpes av både nybegynnere og de mer erfarne padlerne. Du kan også kjøpe kajakken slik den er, uten å kjøpe ekstra pakker i tillegg.

  kajakk tandem til salgs

  Sit-on-top kajakk for to voksne

  Azul Sun 12 Basic er en praktisk tandem sit-on-top kajakk som passer perfekt for to voksne personer. Kajakken har en kapasitet på 250 kilo. Azul Sun kommer med to brettbare seterygger i plastikk, den har bærehåndtak på sidene, foran og pak. I tillegg til at kajakken har god lagerplass, to koppholdere til for eksempel kaffen og en drain plug.

  Denne tandemkajakken er en allsidig kajakk med et stort bruksområde, og anbefales til deg som er på utkikk etter nettopp det. Den er også noe rimeligere i pris. Kajakken er likevel stabil, og her kan hele familien skape morsomme og gode opplevelser på vannet.

  Spesifikasjoner:

  • Lengde: 360 cm

  • Bredde: 78 cm

  • Høyde: 40 cm

  • Vekt: 30 kg

  • Maks. brukervekt: 250 kg

  Øvrige detaljer:

  • Brettbare seterygger

  • Bærehåndtak foran og bak

  • Bærehåndtak på sidene

  • Lagerplass

  • Koppholdere

  • Drain plug

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss