Regnjakke til dame - hvilken er best?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Er du bosatt i Norden og ikke lar deg stoppe selv om det plaskregner utenfor døra, da er regnjakke et "must have"-plagg. Spesielt om høsten, vinteren og på våren.

  Med en god regnjakke kan du gå på butikken uten å bli gjennomvåt, ta deg en tur ut i skogen uten å bli iskald og våt eller spasere gjennom byen på regntunge dager. Som ung synes vi kanskje å gå i regnjakke var teit, men i voksen alder er regnjakken eller regnkåpe blitt en form for et moteantrekk.

  Ilse Jacobsen, Helly Hansen og Didriksons blant merker med både stil og kvalitet, hvis man ønsker å se kul ut i jakken. Når du skal velge deg ut regnjakke bør man se på hvilket behov eller formål man har. Skal den brukes til/fra butikken og jobb eller når du går gjennom byen, er det kanskje farger, størrelse og lengde på jakken som veier tyngst. Om det er regnjakke til tur- eller treningsbruk vil behov i valg av jakke muligens være annerledes.

  På trening er en lett regnjakke dame som holder fukt, vind og puster viktig, fordi en altfor vanntett regnjakke fort kan føre til at du blir altfor klam og varm. På gåtur i skogen eller fjellet er nok et smart valg å velge vanntett regntøy som holder fukten/vannet ute, slik at du holder varmen hele turen. Alternativt kan man gå for et fullt "kit" med regnklær, ved å velge både vanntett bukse og jakke. I forkant av kjøpet kan man gjøre gode søk på produkter og lese seg opp. Pris her vil variere fra alt til noen hundrelapper til regntøysett dame for flere tusenlapper. Kvaliteten vil naturligvis være noe bedre på regnsett til en dyrere penge, men vår anbefaling er å velge pris ut fra egen lommebok. Produkter til under tusenlappen kan tross alt gjøre nytten sin, sett fra vårt ståsted.

  Regnjakker for dame

  Regnfrakk dame eller regnkåper egner seg nok best til de byturer, og her finner man mye. Pris vil her variere ut i fra mote, velger du merkeklær og moteriktig regnjakker vil pris bli høyere enn om du velger de mer rimelige merkene som for eksempel Stormberg. Regnkåpe dame kan se stilig ut, hvis man liker lange jakker. Alternativt kan man velge en kortere jakke, men med regnbukse til. Også regnjakker til bybruk bør ha pusteegenskaper, hvis ikke kan det fort føles veldig tett, klamt og trangt i jakken.

  En annen ting man må huske ved kjøp av regntøy er "vannsøylen", som sier noe om hvor mye regn/vann den tåler. Her anbefales det 10.000 mm til byturer, og minst 15.000 mm til skogs- og fjellturer. Kjøper man mindre enn det vil ikke regnjakken tåle regnet, og det mister funksjonen. Til turer som er lengre og gjerne utenfor byen, kan det uansett være lurt å velge godt ulltøy under, slik at du holder på varmen selv om det blir fuktig under regnjakken.

  Blant de mest populære regnsett dame er Didriksons Tigris regnjakke og bukse, her får du vanntett regntøy dame til en ok pris, men uten de beste varmeegenskapene.

  Blant regnkåper dame har Bergans (Hella Lady Coat) vært et godt alternativ for mange, både i pris, behov og størrelse. Her får du en kul jakke med gode egenskaper, til en ok pris. Den er både vindtett, vanntett og pustende, som dermed kan egne seg både til kortere og lengre turer i skog, by, fjell og mark.

  Tretorn regnjakke dame

  Didriksons har også en enda lengre regnkåpe, Sissel Womens Coat, er blant de mer moteriktige til bybruk og en urban og regntung dag.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  Vi har tatt en titt på produkter vi anbefaler innen regnjakker dame, gjennom søk på nettet og med fokus på regnklær dame til by- og turbruk.

  #1 - Beste produkt:

  Denne jakken får du kjøpt i gul eller svart farge, og er blant de populære regnjakkene til Helly Hansen. Jakken går under kategorien fritidsbruk, og kan dermed brukes både i by, sjø og skog, men kanskje ikke på de lengste fjellturene.

  Andre egenskaper er at jakken har Helly Tech-Protection som gjør den vanntett, vindtett og ventilerende, 2-lags materiale, helforseglede sømmer, slitesterk vannavstøtende behandling, foret for komfort, CIS-for, raglanermer og YKK-glidelås foran og knappestolpe foran. I tillegg til en hengende hette med trekksnor, stikklommer med slapp og trykknapp, vid og kurven nedre linning, Inside Elements-historielapp og HH-logo på ermet.

  lang regnjakke dame

  #2 - Haglöfs L.I.M Jacket Women

  Haglöfs-regnjakken finnes i flere farger, så her kan du velge den du liker best. Designet på jakken er minimalistisk, den er enkel å pakke med seg og lettere enn du ville forventet med tanke på kvaliteten. Jakken er laget av GORE-TEX Paclite Plus, og gir deg det du trenger av ytelse og beskyttelse når du er ute i skogen. Her får du de viktigste funksjonene, og med hette, komfort og bevegelsesfrihet. Jakken brukes ofte som skalljakke på lengre turer, hvor det er enda viktigere å holde farne.

  Oppsummert har Haglöfs-jakken følgende egenskaper:

  • Konstruert av ultralett og pustende GORE-TEX® Paclite® plus som er enkelt å pakke

  • Treveis justerbar hette med laminert og forsterket kant

  • Gjennomgående vanntette glidelåser 

  • Ingen sømmer i skuldre, sider eller innerermer: forbedrer slitestyrken, reduserer risikoen for gnag

  • Én lett tilgjengelig brystlomme med glidelås

  • Ekstra glatt, laminert innerklaff 

  • Artikulerte ermer med elastiske mansjetter for komfort 

  • Énhåndsjustering i nederkant

  • Reflekterende detaljer for synlighet

  • Lengde midt på ryggen 72 cm (damestørrelse M)

  Haglöfs regnjakke test

  Beste poncho: Fjällräven Un Blue

  Foretrekker du ponchoer er denne fra Fjällräven et godt velg. Dette er en poncho som kan være fin å ha med seg på regnfull festival/konsert, bytur eller i skogen.

  Den er både vanntett og røff og er enkel å ta på og av selvom en har på en stor ryggsekk under.

  Beste poncho dame

  # 4 - Didriksons Tigris Women´s Set

  Didrikson er Skandinavias største merke for regn- og funksjonsplagg. Filosofien til dette merker er at man ikke utfordrer elementene, men tilpasser seg dem. Merket ble "født" av Julius og Hanna Didrikson i 1913, da de begynte å produsere arbeidsklær til fiskerne i Grundsund, og siden har de vært tro til grunnideen sin. Her får du et regnsett som skal holde deg tørr og behagelig uansett vær.

  Her får du altså både regnjakke og -bukse, som i følge merket selv skal holde regnet ute og deg tørr.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss