Sykkelhjelm test - Sykkelhjelmer redder liv

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  Uansett om du skal sykle til jobb, butikken, bussen eller ut på trening; Bruk hjelm. Vi har gjort test av sykkelhjelm av ulike typer. For både barn, voksne, kvinner og menn.

  Mange kan synes at sykkelhjelmen ser harry eller teit ut. Mange tenker kanskje også at sveisen kan bli ødelagt hvis man bruker hjelmen. Det kan også være mange som tenker at "jeg trenger ikke å bruke hjelm på denne korte sykkelturen". Uansett hvor langt eller kort du skal sykle, bør hjelmen på. Selv om du har kontroll selv, kan ulykken skje. Krasje med en bil, fotgjenger eller bli nedkjørt av en annen syklist. Uten hjelmen stiller du enda mer sårbar, enn det du allerede er som syklist i trafikken. Med hjelmen kommer hodet ditt bedre ut av ulykken, enn om du syklet uten.

  Hjelm er viktig.

  Dagens sykkelhjelmer kommer i ulike varianter, og er egentlig blitt en del av stilen til det å sykle. Du får hjelmer med god ventilasjon, som gjør at sveisen din holder seg bedre enn i en tett hjelm. Du får hjelmer i ulike fasonger, farger og design. Valgmulighetene er mange, og du velger hjelm til din bruk.

  Sykkelhjelm dame kan være designet i mindre former, farger og annen fasong, men generelt er hjelm unisex. Sykkelhjelmer barn er naturligvis mindre, og har gjerne et design av det mer "barnslige" slaget. Nettopp fordi det er hjelm barn. En voksen person må derfor kjøpe sykkelhjelm voksen, men hjelmen må kjøpes i riktig størrelse tilpasset hodet.

  På markedet i dag er mips sykkelhjelm og høvding hjelm populært. MIPS står for Multi Directional Impact Protection System, og er sykkelhjelmer med et glidesjikt mellom hodet og inmold-skallet. Dersom ulykken skulle skje, og du slår hodet, frigjøres glidesjiktet. Inmold-skallet sklir mot lavfriksjonssjiktet og absorberer energien fra fallet, som gjør at hjernen får ekstra beskyttelse. MIPS er med andre ord en rotasjonsbeskyttelse og gir inntil fire ganger bedre beskyttelse mot hodeskader enn sykkelhjelmer uten MIPS. Hjelmene med MIPS er kommet godt ut av tester, også i sykkelhjelm barn test. Det finner flere hjelmmerker med MIPS.

  Hvis du er urban syklist er Hövding sykkelhjelm en av verdens tryggeste hodebeskyttelse, for den bruken. Dette er ikke en vanlig sykkelhjelm, men mer som en airbag som bæres som en krage rundt halsen. Dersom du havner i en sykkelulykke blåser airbagen opp for å beskytte hodet ditt. Denne har kommet godt ut av test sykkelhjelm, og er godt egnet for deg som bor i byen.

  Pris på sykkelhjelm varierer i alt fra 300 til 4000 kroner.

  Våre anbefalte produkt i 2023

  Vi har testet ulike hjelmer, og kommer her med våre anbefalte produkter innen hjelmer. Uansett hvilken du velger, og spesielt til deg som ikke har hjelm; Hjelm er en viktig investering.

  Giro Register Matte Black Mips - kul og kompakt hjelm med spesielt design

  Denne sportshjelmen fra Giro har 22 ventilasjonskanaler og RocLok-spenne i nakken. Her får du en flott allround-hjelm i urban stil. Den kan brukes til bysykling, like godt som til trening i skog og mark.

  Hjelmen besår av MIPS, som gir deg trygg beskyttelse om du faller å slår hodet. Giro-hjelmen har en enkel enhåndsjustcring i nakken, Quick-dry padding og er svart i fargen med mønster. Hjelmen passer fint til både damer og herrer.

  Denne hjelmen veier 306 gram.

  Giro sykkelhjelm test

  Sweet Protection Outrider Mips Helmet - til den kule typen

  Sweet Protection er et norsk merke, som ble grunnlagt i år 2000 og med base i Trysil. Firmaet selger både hjelmer, briller og beskyttelsesutstyr for blant annet sykkelsport. Viktigheten av funksjonalitet og kvalitet er en grunnleggende verdi for Sweet Protection. De er i tillegg opptatt av stil, selv om du skal beskytte hodet ditt.

  Denne hjelmen har også MIPS-funksjon. Hjelmen er justerbar. Den kommer også i ulike farger, slik at du kan velge den som passer deg best. Outrider-hjelmen er lett i vekt, med sine små 260 gram.

  Sweet protection test

  Birk Trust sykkelhjelm med refleks - Luftig hjelm til allround

  Denne hjelmen fra Birk Trust får du en lett, god og luftig sykkelhjelm. Den har i tillegg et stort refleksfelt som gjør hjelmen ekstra sikker i trafikken. Den beskytter og er godt synlig på mørkere dager. Hjelmen har et komfortabelt strammesystem, og avtagbar skjer. Den kan fint brukes både i terrenget og på landeveien. I tillegg til transportsykling til og fra jobb, eller til bysykling.

  Hjelmen veier 257 gram.

  Birk sykkelhjelm test

  Nutcase Little Nutty Love Bug Gloss Mips - Beskyttende barnehjelm til jenter

  Barnesykkelhjelmen fra Nutcase kommer i farger og design tilpasset spesielt for jenter, som elsker rosa. Størrelsen på hjelmen justeres med skrujustering i nakken, den har også en Fidlock magnetspenne ved haken for å unngå klemmeskader. I denne hjelmen får du trygg og god beskyttelse, samtidig som at hjelmen skiller seg ut i mengden med sitt jentete design.

  Barnehjelmen fra Nutcase har MIPS, som gjør at barnet unngår de verste skadene dersom hun faller å slår hodet. Hjelmen har 11 luftkanaler, skrujustering i nakken, avtakbar skjerm og skuminnlegg inkludert.

  Sykkelhjelm barn test

  Nutcase Little Nutty Tongues Out Mips - Barnehjelmen til både gutt og jente

  https://www.sykkelhjelm.no/shop/nutcase-little-nutty-tongues-out-mips-10421p.html

  Enda en barnehjelm fra Nutcase, også her får du følgende funksjoner:

  • 11 luftkanaler

  • Skrujustering i nakken

  • Klemmefri magnetlås i hakespenne

  • Avtakbar skjerm

  • Skuminnlegg inkludert

  • MIPS

  Denne barnehjelmen kommer med et artig design med "tungesmiley", og er gul i fargen. Noe som gjør barnet godt synlig når han eller hele er ute å sykler.

  Sykkelhjelm barn test

  Hövding 3 - For den urbane syklisten

  Hövding 3 er i dag kjent for å være verdens sikreste sykkelhjelm, ikke fordi det er en hjelm, men fordi det er en airbag for syklister. Denne har du rundt halsen, og ved en eventuell ulykke blåses airbagen opp og former seg rundt hodet og nakken. Som en beskyttende hette. I følge vitenskapelige undersøkelser er denne airbagteknologien åtte ganger sikrere enn den tradisjonelle sykkelhjelmen. Airbagen blåses opp i løpet av 0,1 sekund.

  Størrelsen på Hövding 3 kan tilpasses med Boa justeringssystem, den kan også kobles til din smarttelefon med bluetooth. På den måten får du tilgang til blant annet følgende funksjoner:

  • Utvalgte SOS-kontakter får automatisk melding dersom du havner i en sykkelulykke

  • Mulighet for analyse av personlige og kollektive sykkeldata

  • Batteristatus med påminnelse om lading

  En lynlås på forsiden gjør Hövding lett å ta av og på, i tillegg følger det med et svart basiscover som beskytter mot smuss og slitasje. Den skal alltid brukes med et basiscover, og hvis du skifter cover finnes det ulike cover til forskjellig stil, smak, design og funksjonaliteter i ulike varianter.

  Hövding 3 er godkjent for personer over 15 år med en nodestørrelse på 52 til 59 centimeter, og et halsmål på maks 47 centimeter i omkrets. Hjelmen er unisex og passer til både kvinner og menn.

  Batteritiden på Hövding 3 er på 15 timer ved aktiv sykling, den tåler regn og det gis lyd- og lyssignaler som indikerer når Høvding er aktivert eller deaktivert og trenger lading.

  Medfølgende tilbehør:

  • USB-C-kabel til opladning

  • Sort basiscover

  • Lynstartguide samt teknisk manual

  "Hjelmen" kan brukes til sykling i både by og på landeveien.

  Vekten er 800 gram.

  sykkelhjelmer test

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss