Jodix - Jodtablettene alle bør ha i skapet

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  Jodix 130mg-tabletter er noe alle bør ha i beredskapet hjemme på kjøkkenet. Grunnet til det er at ved en atomulykke vil store menger radioaktivt jod slippes ut og sprer i luft, mat og drikke. Dette kan føre til store skader hos mennesker.

  Helsemyndighetene og regjeringen har i alle år anbefalt at en hver husstand skal ha et skap som inneholder varer til beredskap i krisesituasjoner. En av tingene vi bør ha i hus er Jodix 130mg som er jod i tablettform. Ved å innta en dose av disse tablettene vil det blokkere opptaket av det radioaktive jodet i skjoldbruskkjertelen. Noe som igjen vil begrense skadene som radioaktivt jod kan medføre. Ved en eventuell atomulykke kan store mengder radioaktivt jod slippes ut, spres i luften vi puster inn og videre til mat og drikke vi inntar. Radioaktivt jod er skadelig og kan gi skadelige seneffekter, som for eksempel kreft (1).

  Spesielt barn, gravide og ammede trenger høye doser med jod. Og det er ekstremt viktig at doseringen man får anbefalt følges nøye. Skulle vi plutselig stå i en krisesituasjon med atomulykke er det viktig at vi har jodix på lager, og videre følger myndighetenes anbefaling om bruk av tablettene. Typisk jodix dosering for alle over 12 år, inkludert gravide og ammede, er 130 milligram, mens barn fra 1 måned til 3 år bør ta 65 milligram. Personer over 40 år trenger ikke like høye doser som 130 milligram (1). En annen viktig ting å huske ved Jodix-tabletter er at man aldri skal ta tablettene før man eventuelt får beskjed fra myndighetene om at man skal ta det.

  Reseptfritt legemiddel for barn og voksne

  Jodix sine tabletter er et reseptfritt legemiddel som fint kan brukes av både voksne og barn over 3 år. Produktet er laget spesielt for å forebygge mot effekten av radioaktivt jod på skjoldbruskkjertelen ved radioaktivt nedfall. Spesielt ved en atomeksplosjon eller atomulykke. Typiske helseskader kan være lavt stoffskifte eller kreft i skjoldbruskkjertelen. Inntar du én dose umiddelbart etter mottatt informasjon ved radioaktivt nedfall, kan Jodix 130mg forhindre 90 til 99 prosent av opphopningen av radioaktivt jod i skjoldbruskkjertelen. Om inntaket av tabletten forsinkes i 3-4 timer, er den beskyttende effekten mot eksponering bare 50 prosent. Med andre ord er det viktig å ta dette seriøst, og den forebyggende effekten av én dose varer i 1-2 dager. En annen ting å huske er at tabletten skal inntas med mat og rikelig med vann. Jodix inneholder 30,6 milligram kalium per tablett. Virkestoffet er kaliumjodid og én tablett Jodix inneholder 130 milligram kaliumjodid. Andre innholdsstoffer i Jodix 130mg er mikrokrystallinsk cellulose, kolloidal vannfri silika og magnesiumstearat.

  jodix 130mg

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss