Magnesium - for kroppens stoffskifte, muskler og hjerte

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  (dere må gjerne forandre på (eller fjerne) headingene, men inkluder hovedkeyword og gjerne best og eller test i h1)

  Magnesium får du gjennom kosthold eller kosttilskudd, og er det fjerde mest alminnelige stoffet i kroppen. Halvparten av de 25 gram magnesium som kroppen inneholder finner vi i bein og den andre halvparten i msuklr og annet bløtvev.

  Først; Hva er magnesium? Magnesium er nødvendig for kroppens stoffskifte og normal funksjon av muskler og hjerte. Magnesium inngår som en ko-faktor i over 300 enzymer som deltar i kroppens energiomsetning, dannelsen av proteiner og nukleinsyre-stoffskifte. I tillegg til at magnesium er viktig ved overføring av nerveimpulser til muskler og hjertets impulsledning. Magnesium som legemiddel/kosttilskudd brukes ofte i behandling av for eksempel magesår eller som avføringsmiddel.

  Magnesium mat finner vi i kostholdsprodukter som melkeprodukter, kornprodukter, nøtter, mangler, grønne bladgrønnsaker, tørkede erter, bønner, poteter, fisk og kjøtt som gode kilder. Ved et større behov for magnesium eller at man allergi mot noe mat med magnesium som nevnt over, kan man ta tilskudd.

  Magnesium sine funksjoner

  Magnesium tilskudd eller magnesium gjennom mat er viktig for kroppen av to hovedgrunner:

  1) viktig for oppbygningen av sterkt beinvev og støttevev

  2) viktig for normal funksjon av nervesystemet

  Videre i kroppen finnes magnesium til 60-65 prosent i skjelettet og 40 prosent magnesium i muskulaturen. Mineralet deltar i flere prosesser i kroppen som påvirker ulike enzymer og enzymsyster som er ansvarlig for funksjoner i kroppen, som; energiproduksjon ved fysisk anstrengelser/aktivitet, mineraliseringm av benet i samspill med kalsium og vitamin D, regulering av kalsium- og kaliumstatus i kroppen, signaloverføring i nervesystemet og mellom nerver og muskler, deltar i enzymsystemer som er ansvarlig for stoffskiftet og deltar i enzymsystemer som er ansvarlig for cellefunksjoner.

  Magnesiummangel

  Det daglige behovet for magnesium er cirka 350 mg (milligram) for voksne, mens gutter i puberteten, gravide eller ammende bør ha et høyere inntak på cirka 450 milligram daglig. Tar man for mye, mer enn 600 til 700 milligram daglig, kan magnesium bivirkninger gi diaré. Det er likevel sjeldent at man får i seg for mye av det, fordi overskuddet av magnesium utskilles via nyrene, som igjen reguleres av ulike hormoner. Som biskjoldbrukskjertehormonet (PTH) og Aldosteron.

  Magnesiummangel er lettere å få for noen, og kan ofte oppstå i forbindelse med sykdom eller mangel på andre mineraler som kalsium og kalium. Magnesium og kalsium sammen er derfor avgjørende, fordi magnesium tas opp av kalsium. Årsaker til å utvikle magnesiummangel kan være kronisk diaré, som nedsetter opptaket av magnesium via mage-tarmkanalen, et for lavt matinntak, alkoholisme og vanndrivende medisin. Symptomer på magnesiummangel kan være lik de som oppstår ved kalsiummangel; nevrale forstyrrelser som skjelving, muskelsvakhet, kramper, mentale forstyrrelser, nedsatt appetitt, kvalme og tretthet. Ved milde symptomer på magnesiummangel ser man sjeldent. Magnesium søvn henger også sammen, ved et for lite inntak kan det gå utover søvnkvaliteten. Magnesium mot kramper blir også bedre hvis man har et lavt inntak av magnesium fra før.

  Som regel er medisinen da et økt inntak av magnesium gjennom kosten, ved å dekke magnesium dagsbehov og kanskje litt mer.

  Magnesiummangel symptomer er mer vanlig enn overdose av magnesium, her kan sympotonene være diaré, brekninger, lavt blodtrykk, hjerterytmeforstyrrelser, muskelsvakhet, bortfall av reflekser, nedsatt tarmmotorikk, pustevansker, eller i alvorlige tilfeller nevromuskulær utfall som lammelser.

  Bivirkninger av å ta magnesium kan være kvalme, diaré, magesmerter og/eller luft i magen.

  Magnesium som kosttilskudd

  Om du har magnesium mangel eller ikke, kan det være en idé å ta magnesium tabletter eller flytende magnesium som kosttilskudd. Det er ikke sikkert man får dekt behovet gjennom kosten hver dag, og så lenge man ikke tar for mye magnesium og holder seg til den magnesium dosering som er satt på innholdsfortegnelsen av produktet. Er det ingen fare.

  Som nevn finner vi mange gode kilder til inntak av magnesium gjennom blant annet melke- og kornprodukter, men som tilskudd kan man ta tabletter som inneholder magnesium.

  Her finnes mye å velge mellom, men vi bør merke oss at for mye magnesium tabletter bivirkninger kan forekomme. Vi snakker da om kosttilskudd og reseptfrie legemidler som kilder til magnesium.

  Den daglige doseringen ligger da mellom 100 til 350 mg magnesium, i enten flytende- eller tablettform.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  Vi har tatt en nærmere titt på hva vi mener er våre anbefalte produkter og kosttilskudd med magnesium.

  #1 - Beste produkt: Rene kapsler

  Én kapsel av inneholder 150 mg magnesium, og anbefalt daglig dose av dette produktet er tre kapsler per dag, som tas sammen med mat.

  Dette produktet er også kjent som magnesium bisglycinate, som er et biotilgjengelig magnesiumtilskudd, produsert i første klasse, som bruker det nyeste innen vitenskap og teknologi. Her finner vi 80 prosent biotilgjengelighet, det vil si at kroppen lettere tar opp næringsstoffet uten særlige bivirkninger. Dette er et av de beste og reneste tilskuddene på markedet, med fordeler til kroppen som:

  • At kapslene bidrar til å redusere tretthet og utmattelse

  • Motvirker muskelkramper

  • Opprettholder muskelfunksjon

  magnesium best i test

  #2 - Flytende Magnesium 1000 ml orange/pineapple

  Dette produktet gir magnesium i flytende form, med en smak av appelsin og ananas. Hvert produkt inneholder 1000 ml, og daglig anbefalt dosering er 25ml. Dette gir 250 mg magnesium, og også 125 mg med vitamin C. For et enda bedre opptak av magnesium.

  Gymgrossisten magnesium

  # 3 - Magnesium Synergi 180 kapsler

  Dette produktet inneholder tre ulike magnesiumformer. Hver kapsel gir 245 mg magnesium, og innholder magnesiumbisglycinat, magnesiumsitrat og magnesiumoksid. Kombinasjonen av alle tre magnesiumformene tar kroppen ta opp mineralet mer effektivt.

  Selv om det daglige behovet for en normal voksen person er 350 milligram, bør de som driver hard fysisk aktivitet og trening ha et høyere inntak av magnesium, da mineralet skilles ut sammen med svetten.

  Magnesium Synergi fra Alpga Plus er også tilsatt vitamin B6, som blant annet bidrar til normal funksjon av nervesystemet, reduserer tretthet og utmattelse, regulere den hormonelle aktiviteten i kroppen, immunsystemets normale funksjon og normal dannelse av røde blodlegemer. Vitamin B6 er også viktig for å opprettholde en normal psykologisk funksjon. I dette produktet får du dermed dekt både behovet for Vitamin B6 og magnesium.

  Oppsummert byr Magnesium Synergi på følgende egenskaper:

  • Inneholder tre ulike former magnesium

  • Dekker dagsbehovet for B6-vitamin

  • En kapsel gir 245 mg magnesium

  • Bidrar til en rekke vitale funksjoner i kroppen

  • Spiller en rolle for celledelingsprosessen

  kramper magnesium

  # 4 - Bodylab ZMA 120 kapsler

  ZMA-kapslene fra Bodylab inneholder sink, magnesium og vitamin B6. Dette hjelper kroppen å vedlikeholde et normalt testosteronnivå i blodet, i tillegg til å minske tretthet og utmattelse. I tillegg bidrar ZMA til en normal muskelfunksjon, proteinsyntese, energistoffskifte, immunforsvarets normale funksjon, normal hud, normalt hår, normalt syn og normale knokler.

  Anbefalt daglig dose av dette produktet er to kapsler daglig for voksne og barn over 11 år, de under 11 år anbefales å ikke bruke produktet. I to kapsler får du i deg 180mg magnesium, 20mg sink og 6,7mg vitamin B6. Produktet inneholder både magnesiumbisglycinat og magnesiumsitrat av magnesiumformer.

  zma med magnesium

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss