Vitamin C - tar vare på hele kroppen

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Vitamin C er et av de aller viktigste vitaminene for kroppen vår. Det er også et vannløselig vitamin, og derfor er det essensielt å sikre godt opptak, og en stor nok dose i hverdagen. Uten nok vitamin C kan du raskt bli sliten, få en mer gusten hud, og et dårligere immunforsvar.

  Hva er vitamin C?

  Vitamin C er en antioksidant og et vannløselig vitamin. Dette betyr at vitaminet er med på å beskytte oss mot frie radikaler, og at eventuelt overskudd skilles ut i urinen vår. Et annet navn for vitamin C er askorbinsyre. Det finnes mange gode kilder til dette vitaminet i naturen - blant annet i frukt og grønnsaker.

  Hvilken funksjon har vitamin C?

  Vitamin C har mye å si for helsa vår. Vi må for eksempel ha nok C-vitaminer for å:

  • Opprettholde et normalt immunforsvar

  • Opprettholde et normalt nervesystem

  • Holde kroppens bindevev ved like

  • Sikre god sårheling

  • Sikre at jern blir tatt sikkelig opp i tarmen

  • Beskytte kroppen vår mot frie radikaler

  • Ha god energi hele dagen

  Hvordan kan man få i seg nok vitamin C?

  Dersom du vil være sikker på at du får i deg nok vitamin C gjennom dagen gjelder det å spise sunt og variert. Gode kilder til vitamin C finner du i sunne og næringsrike matvarer, som grønnsaker, frukt og bær. Likevel er det ikke alltid like enkelt for alle å få dette til. Noen ganger kommer allergier i veien, andre ganger sliter kroppen med å holde på vitaminet, spesielt siden det er vannløselig. Da kan det hjelpe med et kosttilskudd.

  Våre anbefalte produkter i 2022

  I år finnes det flere gode C-vitamin produkter på markedet å velge mellom enn noen sinne. Det kan være en utfordring å lete seg fram til det beste av det beste. Her er våre valg - kanskje finner du en ny C-vitamin favoritt?

  Mest effektive dose: Altrient C

  For noen er det viktig å få et skikkelig påfyll med vitamin C, og dersom du ser etter det mest effektive produktet trenger du ikke lete lenger. Altrient C gir deg alle fordelene vitamin C har å tilby, og vitamintilskuddet er utviklet slik at det kan produsere serum-nivåer av vitamin C. Per pose får du 1000 mg vitamin C, noe som tilsvarer 1250% av referanseinntaket for en voksen person. Har du vitaminmangel eller behov for en skikkelig dose vitamin C trenger du altså kun å klemme ut innholdet i porsjonsposene i et glass vann, røre rundt og drikke alt et kvarter før du spiser. For et mer effektivt opptak kan innholdet også klemmes rett i munnen.

  best i test vitamin c

  Super for immunforsvaret: C-vitamin Complex

  Vil du ha et sterkere immunforsvar kan vitamin C være til god hjelp og nytte. Vitaminet er med på å opprettholde et velfungerende immunforsvar, og bidrar til å beskytte mange av kroppens viktigste funksjoner. Ønsker du å styrke immunforsvaret ditt er C-vitamin Complex produktet for deg. Her får du hele 1000 mg vitamin C per tablett, slik at immunforsvaret blir skikkelig rustet.

  beste vitamin c

  Best for huden: Collagen Beauty

  Vitamin C bidrar til normal kollagenproduksjon, som direkte påvirker din hudhelse og glød. Kollagen bidrar nemlig til at huden er sunn ut, og fungerer som den skal. I Collagen Beauty får du et kosttilskudd som kombinerer Verisol® kollagenpeptider og vitamin C! Dette er en perfekt kombo for frisk og strålende hud.

  mangel på c vitamin

  Rett på huden: Vitamin C Serum with Rose Root

  Effekten vitamin C kan ha på huden er stor, og dersom du også velger å påføre vitaminet direkte på huden vil du oppnå nytt liv og en merkbar glød. Vitamin C Serum with Rose Root er et dyptvirkende serum som reparerer og gjenoppbygger solskadet hud. Serumet er fullt av vitamin-C, og passer alle hudtyper - også fet eller sensitiv hud. Påfør serumet under sin daglige hudkrem - og du vil etter kort tid oppnå merkbare resultater.

  vitamin c daglig inntak

  Liposomal Vitamin C

  For oss er det kombinasjonen av antioksidanter, kalium og vitamin C som har sikret Liposomal Vitamin C plassen en plass på pallen. Det naturlige kosttilskuddet er skapt for å beskytte kroppen din, og samtidig gi deg økt energi. Den unike liposomale effekten i kosttilskuddet bekjemper skadelige radikaler forårsaket av miljøgifter, allergener, stress eller giftige kjemikalier. Liposomal Vitamin C bidrar til normal kollagenproduksjon, reduerer utmattelse og absorberes lett i kroppen.

  c vitamin pulver

  Hvor mye vitamin C trenger jeg hver dag?

  Hvor mye vitamin C du trenger hver eneste dag avhenger blant annet av alder, kjønn, om du røyker, om du er gravid eller om du er ammende. Som regel vil anbefalte dagsdoser av vitamin C være:

  • 20-50 mg for barn under 14 år

  • 75 mg for kvinner og menn over 14 år

  • 85 mg for gravide

  • 100 mg for ammende

  Røyker du har du nesten alltid et dobbelt så stort behov for vitamin c som ikke-røykere. Dersom du urinerer svært hyppig kan det også være behov for noe mer vitamin C enn ellers - da vitaminet er vannløselig og skilles ut i urinen vår.

  Hva skjer om jeg ikke får i meg nok vitamin C?

  Enkelte grupper kan være mer utsatte for mangel på vitamin C. Symptomer på vitamin C-mangel kan være alt fra tretthet og hyppige infeksjoner, til problemer med tannkjøttet eller smerter i kroppen. Opplever man alvorlig mangel på vitamin C vil sykdommen skjørbuk kunne utvikles.

  Behandles ikke sykdommen vil den kunne medføre alvorlig slapphet, blødende tannkjøtt og løse tenner, smerter i ledd og blødninger i indre organer, muskler og huden. Til slutt kan sykdommen være dødelig. Heldigvis er skjørbuk svært uvanlig her til lands.

  Hvilke grupper har større risiko for mangel på vitamin C?

  I dag finnes det visse grupper som har større risiko for å utvikle mangel på vitamin C, enn andre. Gruppen inkluderer personer med dårlig eller svært ensidig kosthold som for eksempel:

  • Eldre

  • Alkoholikere

  • Røykere

  • Personer med spiseforstyrrelser

  Kan man få i seg for mye vitamin C?

  Selv om vitamin C er vannløselig er det mange som lurer på om man kan få i seg for mye C-vitamin. Selv om det er uvanlig er det mulig å få i seg for mye vitamin C. Da vil man oppleve symptomer som:

  • Kvalme

  • Diaré

  • Andre mageplager

  Får man i seg alt for høye doser vitamin C over lang tid, kan risikoen for nyresten også øke. Dersom du har nedsatt nyrefunksjon eller ofte opplever nyrestein bør du altså være forsiktig med høye doser vitamin C over lang tid. Mistenker du at du har fått i deg for mye av vitaminet kan du alltids ringe Giftinformasjonen på deres døgnåpne telefon: 22 59 13 00.  

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss