Vitamin C - tar vare på hele kroppen

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Vitamin C er et av de aller viktigste vitaminene for kroppen vår. Det er også et vannløselig vitamin, og derfor er det essensielt å sikre godt opptak, og en stor nok dose i hverdagen. Uten nok vitamin C kan du raskt bli sliten, få en mer gusten hud, og et dårligere immunforsvar.

  Hva er vitamin C?

  Vitamin C er en antioksidant og et vannløselig vitamin. Dette betyr at vitaminet er med på å beskytte oss mot frie radikaler, og at eventuelt overskudd skilles ut i urinen vår. Et annet navn for vitamin C er askorbinsyre. Det finnes mange gode kilder til dette vitaminet i naturen - blant annet i frukt og grønnsaker.

  Hvilken funksjon har vitamin C?

  Vitamin C har mye å si for helsa vår. Vi må for eksempel ha nok C-vitaminer for å:

  • Opprettholde et normalt immunforsvar

  • Opprettholde et normalt nervesystem

  • Holde kroppens bindevev ved like

  • Sikre god sårheling

  • Sikre at jern blir tatt sikkelig opp i tarmen

  • Beskytte kroppen vår mot frie radikaler

  • Ha god energi hele dagen

  Hvordan kan man få i seg nok vitamin C?

  Dersom du vil være sikker på at du får i deg nok vitamin C gjennom dagen gjelder det å spise sunt og variert. Gode kilder til vitamin C finner du i sunne og næringsrike matvarer, som grønnsaker, frukt og bær. Likevel er det ikke alltid like enkelt for alle å få dette til. Noen ganger kommer allergier i veien, andre ganger sliter kroppen med å holde på vitaminet, spesielt siden det er vannløselig. Da kan det hjelpe med et kosttilskudd.

  Våre anbefalte produkter i 2024

  I år finnes det flere gode C-vitamin produkter på markedet å velge mellom enn noen sinne. Det kan være en utfordring å lete seg fram til det beste av det beste. Her er våre valg - kanskje finner du en ny C-vitamin favoritt?

  Effektive dose: Bio-Vitamin-C

  Bio-Vitamin-C fra Pharma Nord er et ideelt kosttilskudd for de som søker en høy dose vitamin C uten de vanlige bivirkningene som kan følge med syrebaserte former. Med 750 mg syrenøytral vitamin C i form av kalsiumaskorbat per tablett, er dette produktet spesielt utviklet for å være skånsomt mot magen, noe som gjør det til et godt valg for personer med sensitiv fordøyelse.

  Denne formen for vitamin C støtter ikke bare et normalt fungerende immunsystem, men spiller også en kritisk rolle i å redusere tretthet og utmattelse. Dette er særlig verdifullt i travle perioder eller sesonger når kroppen er mer utsatt for infeksjoner. Videre er vitamin C essensielt for normal kollagendannelse, som er nødvendig for vedlikehold og reparasjon av blodkar, knokler, brusk, hud, tannkjøtt og tenner. Disse helsefordelene gjør Bio-Vitamin-C til et viktig supplement i daglig kosthold.

  Produktet er også utformet med tanke på vegetariske og veganske dietter, og fri for ingredienser av animalsk opprinnelse, noe som gjør det tilgjengelig for en bredere brukergruppe. Pharma Nords engasjement for kvalitet og sikkerhet bekreftes ytterligere ved at alle deres produkter produseres i Danmark under strenge retningslinjer som ligner de som brukes for legemidler. Dette sikrer at hver tablett ikke bare er effektiv, men også trygg for forbrukeren.

  Produktet er enkelt å integrere i daglig rutine med en anbefalt dose på én tablett daglig, og det inneholder 938% av referanseinntaket av vitamin C, noe som sikrer at man oppnår nødvendige ernæringsmessige krav. Oppbevaringsinstruksjonene er også enkle å følge, noe som hjelper med å bevare tablettens effektivitet og sikkerhet.

  best i test vitamin c

  Super for immunforsvaret: C-vitamin Complex

  Vil du ha et sterkere immunforsvar kan vitamin C være til god hjelp og nytte. Vitaminet er med på å opprettholde et velfungerende immunforsvar, og bidrar til å beskytte mange av kroppens viktigste funksjoner. Ønsker du å styrke immunforsvaret ditt er C-vitamin Complex produktet for deg. Her får du hele 1000 mg vitamin C per tablett, slik at immunforsvaret blir skikkelig rustet.

  beste vitamin c

  Best for huden: Collagen Beauty

  Vitamin C bidrar til normal kollagenproduksjon, som direkte påvirker din hudhelse og glød. Kollagen bidrar nemlig til at huden er sunn ut, og fungerer som den skal. I Collagen Beauty får du et kosttilskudd som kombinerer Verisol® kollagenpeptider og vitamin C! Dette er en perfekt kombo for frisk og strålende hud.

  mangel på c vitamin

  Rett på huden: Vitamin C Serum with Rose Root

  Effekten vitamin C kan ha på huden er stor, og dersom du også velger å påføre vitaminet direkte på huden vil du oppnå nytt liv og en merkbar glød. Vitamin C Serum with Rose Root er et dyptvirkende serum som reparerer og gjenoppbygger solskadet hud. Serumet er fullt av vitamin-C, og passer alle hudtyper - også fet eller sensitiv hud. Påfør serumet under sin daglige hudkrem - og du vil etter kort tid oppnå merkbare resultater.

  vitamin c daglig inntak

  Liposomal Vitamin C

  For oss er det kombinasjonen av antioksidanter, kalium og vitamin C som har sikret Liposomal Vitamin C plassen en plass på pallen. Det naturlige kosttilskuddet er skapt for å beskytte kroppen din, og samtidig gi deg økt energi. Den unike liposomale effekten i kosttilskuddet bekjemper skadelige radikaler forårsaket av miljøgifter, allergener, stress eller giftige kjemikalier. Liposomal Vitamin C bidrar til normal kollagenproduksjon, reduerer utmattelse og absorberes lett i kroppen.

  c vitamin pulver

  Hvor mye vitamin C trenger jeg hver dag?

  Hvor mye vitamin C du trenger hver eneste dag avhenger blant annet av alder, kjønn, om du røyker, om du er gravid eller om du er ammende. Som regel vil anbefalte dagsdoser av vitamin C være:

  • 20-50 mg for barn under 14 år

  • 75 mg for kvinner og menn over 14 år

  • 85 mg for gravide

  • 100 mg for ammende

  Røyker du har du nesten alltid et dobbelt så stort behov for vitamin c som ikke-røykere. Dersom du urinerer svært hyppig kan det også være behov for noe mer vitamin C enn ellers - da vitaminet er vannløselig og skilles ut i urinen vår.

  Hva skjer om jeg ikke får i meg nok vitamin C?

  Enkelte grupper kan være mer utsatte for mangel på vitamin C. Symptomer på vitamin C-mangel kan være alt fra tretthet og hyppige infeksjoner, til problemer med tannkjøttet eller smerter i kroppen. Opplever man alvorlig mangel på vitamin C vil sykdommen skjørbuk kunne utvikles.

  Behandles ikke sykdommen vil den kunne medføre alvorlig slapphet, blødende tannkjøtt og løse tenner, smerter i ledd og blødninger i indre organer, muskler og huden. Til slutt kan sykdommen være dødelig. Heldigvis er skjørbuk svært uvanlig her til lands.

  Hvilke grupper har større risiko for mangel på vitamin C?

  I dag finnes det visse grupper som har større risiko for å utvikle mangel på vitamin C, enn andre. Gruppen inkluderer personer med dårlig eller svært ensidig kosthold som for eksempel:

  • Eldre

  • Alkoholikere

  • Røykere

  • Personer med spiseforstyrrelser

  Kan man få i seg for mye vitamin C?

  Selv om vitamin C er vannløselig er det mange som lurer på om man kan få i seg for mye C-vitamin. Selv om det er uvanlig er det mulig å få i seg for mye vitamin C. Da vil man oppleve symptomer som:

  • Kvalme

  • Diaré

  • Andre mageplager

  Får man i seg alt for høye doser vitamin C over lang tid, kan risikoen for nyresten også øke. Dersom du har nedsatt nyrefunksjon eller ofte opplever nyrestein bør du altså være forsiktig med høye doser vitamin C over lang tid. Mistenker du at du har fått i deg for mye av vitaminet kan du alltids ringe Giftinformasjonen på deres døgnåpne telefon: 22 59 13 00.  

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss