Sykkelcomputer test - "Hvilken sykkelcomputer bør jeg velge?"

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Med en sykkelcomputer kan du registrere treningsturen din med lengde, tid, puls, watt og kart. Dagens computere finnes i mange prisklasser, og de aller dyreste har funksjoner som nesten er på lik linje med en mobiltelefon. Vi har tatt en titt på det vi ser på som de beste sykkelcomputer.

  Det kan være utfordrende å velge hvilken computer man skal kjøpe, hvilket merke og hvilke funksjoner man ønsker. Felles for de fleste av dagens computere kommer er at nesten alle har sykkelcomputer gps. Med gps kan du navigere deg frem, dersom du har rotet deg bort. Du kan også legge inn ruten i forkant, og få navigasjonen underveis på treningsturen din.

  Garmin sykkelcomputer er kjent for å være markedets beste, men du har også polar sykkelcomputer, sigma sykkelcomputer og vdo sykkelcomputer som kan være minst like bra. Dette er litt smak og behag. Har du alltid hatt Garmin, blir det fort det du velger. Forskjellene er ikke så store når det kommer til funksjoner, men sigma og polar kan føles mer avanserte. Mens vdo er en enklere variant, med mindre funksjoner. Her får du fart og distanse, og en billig variant av computer.

  I test av sykkelcomputer er det gjerne funksjoner som at man kan koble computeren til wattmåler, pulsmåler og eventuelt kadensmåloer som scorer høyt. I tillegg til kvaliteten på gps, batteritid og knappefunksjonene. Det finnes mange touchmodeller, men fungerer ikke touchen godt nok kan det bli mer irritasjonsmoment enn fungerende. For mange er også treningsanalysen en viktig funksjon i sykkelcomputere, ved at man kan laste opp økten til Strava eller Garmin Connect, for eksempel. Her kan man etter økten analysere trening i watt, puls, fart og tid. Noe som er svært nyttig for den som trener mer enn kun for gøy. En trådløs sykkelcomputer fungerer som at du kan overføre øktene direkte etter endt tur, via enten Bluetooth eller WiFi, uten at du må koble computeren til en pc eller Mac.

  Test sykkelcomputer

  Garmin Edge 1030 er sykkelcomputeren som kommer best ut i test, dette er kjent for å være en av markedets mest avanserte computere. Den egner seg godt for deg som elsker å analysere, ha oversikt over alt du kan ha oversikt over og å ha alle funksjoner. Her har du alt du trenger, mye data og en stor og god skjerm. Her får du fargeskjerm, touch, navigasjon, oversikt over høydemeter, ruter, kart, puls, watt, frekvens, gradestokk. For å nevne noe. Du får også fysiologiske målinger, treningsstatus, kondisjonsberegning, restitusjonstid, treningsbelastning, Aerob treningseffekt, Anaerob treningseffekt og ytelseskondisjon. For at dette skal bli helt korrekt, er det viktig at du fyller inn riktige data som vekt, høyde, kjønn, osv.

  Ønsker du rimeligere varianter finnes også Garmin Edge 830 og Garmin Edge 530. 830 kommer også med touch, mens 530 har uten touch. Funksjonene er likevel mange av de samme, men skjermen mindre. Dette er smak og behag, men om du vil spare penger og ha en lettere variant er disse to minst like bra. Begge disse to har også kommet godt ut av Garmin sykkelcomputer test og andre tester med andre merker.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Vi har lest oss opp på produkter, og kommer her med våre anbefalte produkter innen sykkelcomputere 2021.

  Til deg som ønsker alle funksjoner

  Garmin Edge 1030 Plus Bundle inneholder alt du trenger. Her får du sykkelcomputere, pulsbelte, hastighets- og tråkkfrekvenssensorer. Dette er av den mest avanserte computeren, som vil være en komplett treningspartner. Denne kan brukes til alle slags sykkelturer, avsidesliggende grusveier og episke stigninger. Med 1030 kan du utforske verden og sette deg nye mål. Computeren hjelper deg med å sette deg og overgå treningsmål, sammen med strukturerte treningsøkter som synkroniseres med mobilenheten din. Den kommer også med treningsforslag basert på treningsbelastningen og kondisjonsberegningen din.

  Høydepunkter:

  - Inntil 24 timers batterilevetid

  - Solid kvalitet som takler det meste, med IPX 7-sertifisering

  - Foreslår daglige treningsøkter basert på din fysiske form

  - Hendelsesregistrering, sender ut en beskjed til din nødkontakt ved uhell

  - Gratis treningsplan via Garmin Connect

  - I pakken medfølger HRM Dual pulssensor, hastighetssensor og pedalfrekvenssensor

  garmin sykkelcomputer test

  Kombinerer brukervennlighet med smarte funksjoner

  Denne computeren kombinerer brukervennlighet med smarte navigasjonsfunksjoner. Wahoo Element Roam har en krystallklar 2,7 tommer fargeskjerm, lang batterilevetid og intergrert montering. Computeren er helt trådløs, men uten kompliserte dataoverføringer og behov for nedlasting av kart fra datamaskin. Dette gir deg tilgang til hele verden når du skrur den på første gang.

  Dette er navigasjonsfunksjonene:

  - Back On Track: Tar deg tilbake til riktig vei hvis du tar feil vei

  - Get me started: Turn-by-turn-navigering tilbake til starten av runden din

  - Retrace your route: Turn-by-turn navigering for å spore deg tilbake til startpunktet

  - Take me to: Velg et punkt på kartet eller skriv inn en adresse for å få navigasjon dit

  - Saved locations: Lagre favorittsteder for enkelt å få turn-by-turn-navigering

  I tillegg er skjermen lett å lese under alle lysforhold, fordi den har en lyssensor som tar hensyn til omgivelsene. Skjermen har også et slitesterkt Gorilla™ Glass, som tåler veldig mye. Funksjonen Perfect View Zoom gjør at du enkelt kan zoome inn og ut mellom datafeltene, ved bare ett trykk på de lett knappene på sidene av computeren. Quicklook LED er programmerbare LED-lys, som gir deg en ny måte å holde oversikt over din egen ytelse og dine egne mål i treningen.

  Wahoo sykkelcomputer

  Funksjonell, liten og kraftig sykkelcomputer

  Dette er en billigere variant av sykkelcomputere, men likevel funksjonell. Polar M460 er en sykkelcomputer for alle forhold, med gps, Strava Live Segments og kan kobles til watt- og pulsmåler. Her får du mye for pengene. M460 har integrert gps og barometer, lang batterilevetid og et lett og funksjonelt design. Noe seriøse syklister setter pris på. Den har også Bluetooth som gjør at du kan koble den til mobilen, og dermed overføre øktene til for eksempel Strava. Dersom du bruker pulssensor gir Polar-computeren deg funksjoner som kondisjonstest, ortostatisk test, treningsbelastning og restitusjonsostatus. LED-lys i front bedrer sikkerheten og designet er funksjonelt, med enkelt tilgang til knapper.

  Computeren er også kompatibel til Flow mobil applikasjon, som gir deg en rask og visuell oversikt over treningen via Flowapp. I tillegg til enkel synkronisering via Bluetooth. Den er også kompatibel mot Flow sin egen nettjeneste hvor du kan se opprettelse av detaljerte egne treningsmål, få en detaljert analyse, se treningsbelastning og restitusjonstid.

  Sykkelcomputer test

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: