Hvilken kano skal jeg velge?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  En kano er et fint fremkomstmiddel for å nyte den norske naturen, og spesielt byr sammenleggbare kanoer på en god fleksibilitet og enkle transportmuligheter, slik at du enkelt kan bære dem med deg opp på fjellet, eller kan transportere dem til bruksområdet i en vanlig personbil. En annen fordel er selvfølgelig enkel lagring hjemme, spesielt om du ikke har verdens største garasje eller et romslig uthus på hytta.

  Vi har testet og sammenliknet en rekke forskjellige sammenleggbare og oppblåsbare kanoer for å se hva du kan forvente deg. Vi har hovedsaklig landet på tre produkter som virkelig fremhever seg selv gjennom god kvalitet, enkel montering og behagelig bruk, blant kanoer til salgs i Norge.

  Våre anbefalte kanoer i 2024

  Athabasca 550 fremstår som en ideell kano for familieeventyr på vannet. Med sine 550 cm i lengde og en bredde på 95 cm, kombinerer denne kanoen eleganse med funksjonalitet, noe som gjør den til et ypperlig valg for de som verdsetter kvalitet og brukervennlighet i ett og samme produkt.En av de mest imponerende aspektene ved Athabasca 550 er dens lette vekt på kun 30 kg, takket være den innovative konstruksjonen av Kevlar/karbon. Dette gjør den enkel å transportere og håndtere, selv når man er alene. Samtidig gir den robuste komposittkonstruksjonen med GRP (Glassfiberforsterket Plast) og et indre lag av Kevlar/Karbon, en solid følelse av sikkerhet og holdbarhet. Dette betyr at man kan se frem til mange års bruk uten bekymringer for slitasje eller skade.Når det kommer til kapasitet, er Athabasca 550 imponerende med en nyttelast på opptil 470 kg. Dette gjør at kanoen kan håndtere alt fra soloeventyr til familieutflukter med to til fire personer om bord. Med de komfortable kurvsetene, blir turene på vannet en nytelse, og man kan enkelt tilbringe timer på å utforske uten å føle ubehag.Kanoens design sikrer også en stabil og sikker posisjon i vannet, noe som er essensielt for familiebruk, spesielt når man har med seg yngre padlere. Denne stabiliteten kombinert med kanoens smidighet og hastighet, til tross for dens lengde, er virkelig bemerkelsesverdig. Dette gjør Athabasca 550 til en kano som ikke bare er lett å manøvrere, men også en glede å padle, enten man er en erfaren padler eller en nybegynner.Den vakre trekarmen tilføyer et estetisk element som skiller denne kanoen fra mange andre på markedet. Ikke bare gir dette et klassisk og tidløst utseende, men det viser også en oppmerksomhet til detaljer som mange padleentusiaster vil sette pris på.Samlet sett, med sin kombinasjon av lettvektsmaterialer, robust konstruksjon, romslighet og brukervennlighet, er Athabasca 550 en utmerket kano for de som søker en pålitelig, stilig og allsidig båt for sine vannbaserte eventyr. Den er spesielt godt egnet for familier, men dens kvaliteter vil utvilsomt tiltrekke et bredt spekter av padlere.

  karbon kano

  Beste kano: Ally 815 DR sammenleggbar kano

  Beste Ally kano for familie og barn

  Ally kanoer tar tar opp de to første plassene i testen siden de overbeviser med en god kombinasjon av pris og ytelse. Merket, som er et underselskap av Bergans, gir mange gode valg for deg som vil kjøpe kano, med plast kano i forskjellige lengder.

  Grunnen til at Ally 815 DR sammenleggbar kano havne på førsteplass er at den er en av de romsligste og lengste modellene fra denne produsenten. Her får du plass til både bagasje og ett eller to barn i midten. Den er enkel å padle og glir raskt gjennom vannet, takket være den dynamiske utformingen. Slik kan dem måle seg med raske modeller av glassfiber eller kevlar.

  Ally 815 DR egner seg for lange turer, men du bør være forsiktig med stryk og hvitt vann. Når det er sagt hindrer den beskjedne vekten på 23 kg deg ikke fra å bære kanoen forbi de verste strykene. Det er et lett løft for vanlig spreke voksne.

  Bæreevnen på 390 kg er det heller ingenting å si på. Det er plass til opptil 3 voksne med fullt utstyr for langtur, eller eventuelt for en familie med to barn og utstyr. Om du vil ut alene er det heller ikke vanskelig å padle kanoen alene.

  Den samlede lengden på kanoen er 515 cm, og den maksimale bredden på midten er 90 cm, noe som er romslig plass for de fleste av oss. Dertil er dybden på kun 34 cm, mens høyden på baugen er 45 cm.

  kjøp kano til salgs

  Ally 611 15' DR sammenleggbar kano

  Kano tilbud for to fra Ally

  Ally 611 15' DR er den minste sammenleggbare kanoen fra Ally, og egentlig den klassiske og mest solgte varianten som fortsatt lages den dag i dag. Den er også den billigste kanoen av denne typen, noe som gjør den attraktiv for deg som nettopp har begynt å padle, eller om du vil ha en liten og rimelig båt som kan brukes for eksempel på hytta.

  Den videre fordelen med den lille kanoen er også den noe lavere vekten. Ally 611 15' DR sammenleggbar kano veier 5 kilo mindre enn den store modellen over. Det vil si, 18 kg. Dermed er den lettere å bære med seg om dere for eksempel skal fiske ørret eller ha villmarksliv på høyfjellet utenfor allfarvei.

  lengden er på beskjedne 450 cm, og bredden er 94 cm på midten. Baugen har en dybde på 36 cm, med 47 cm i piggen. Bæreevnen er på 310 kg. Slik passer kanoen bra for to voksne med oppakning, eller en familie med to små barn som skal ut på en liten rundtur, med fisking eller setting av garn.

  Som tomannsfarkost egner Ally 611 15' DR seg også for lengre turer som involverer bæring over land og padling med en opplasting av en romslig ryggsekk til hver. Den korte totallengden gjør denne kanoen også velegnet for litt raskere elver, selv om hovedstyrken til farkosten er innsjøer. Om ikke strykene er for store klarerer dere dem helt fint.

  pris kano test

  Hva må man ta hensyn til om man vil begynne med kano?

  Ved valg av kano bør du i første omgang tenke på hva dere skal bruke kanoen til. Om det er deg alene som skal ut i naturen, så kan det lønne seg å kjøpe en liten og lett båt. Den vil gi deg fleksibilitet, og lar deg bære med deg alt du skulle trenge på ryggen, uten at du overbelaster deg selv.

  Om dette derimot er en kano som skal brukes sammen med venner og familie, og flere enn kun den bedre halvdelen, så kan det lønne seg å kjøpe den største modellen. Da er det for det første mindre sjanse for å velte, men det er også enklere å få med seg alt av bagasje og utstyr.

  Tilbud kano

  Husk på sikkerheten når du skal ut i kano, og øv før dere legger ut på langtur

  Om du skal ut i kano for første gang, så kan det lønne seg å øve litt under trygge forhold, og det gjelder for alle som skal være med. Det betyr at man øver seg på å sette seg inn, og på å bevege seg i båten. Den første øvingen er også en god anledning for å øve på takten med padleårene.

  Øv der hvor vannet er grunt og klart, og helst varmt nok til at man kan falle uti uten å miste pusten. Den beste sikkerheten får dere om dere øver på å klatre oppi båten fra vannet igjen. Dette er grunnleggende kunnskaper for sikker bruk, siden det kan være langt til land, også i norske innsjøer.

  Redningsvesten er egentlig en selvfølge, men mange velger også å bruke våtdrakt når de skal ut i kano. Da er du sikker på å holde deg varm, uansett hva som skjer. De fleste vil likevel klare seg med regntøy og ull på kroppen.

  Tar du hensyn til disse gode rådene så er det ingenting som står i veien for fantastiske naturopplevelser, avslappende stille turer i villmarken og fersk ørret som spreller i stekepannen over leirbålet. Husk regnjakke, se gode regnjakker for dame.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss