Sup brett best i test- en av de mest populære aktivitetene til vanns

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  "Stand-up-padling" eller SUP har vært en av de raskest voksende vannsportaktivitene siste året, og tok for alvor anmarsj på norske vann i fjor sommer. Stå oppreist padlende på brettet, nyt sol og kjerne-trening samtidig.

  Vi kaller det bare SUP, men hva betyr sup? Jo; stand-up-padling eller stående padling på godt norsk. Du kjøper et padlebrett, står oppreist på begge ben og padler avgårde så langt du vil, men innen sikkerhetens grenser.

  Det er kanskje noen som spør seg selv; Hva er sup? Det er et brett, enten oppblåsbart eller ikke, som er blitt en av de mest populære vannaktivitetene. I fjor sommer kunne man se mange av dem, i år ser vi dem også. Mange gjør det for treningens skyld, da du både må holde balanse som krever tilkobling i kjernemuskulatur og bruke armene til å padle. Du bruker bare én åre, og må derfor bytte side ofte, som da gjør at hele overkroppen får en god økt.

  Stand up paddle norge

  Hvilket sup brett skal jeg velge?

  Det er mange sup-brett på markedet, og hvilket du skal velge kommer helt an på hva som er formålet med bruken. Skal du kjøpe sup finnes det fire hovedtyper; surf, allround, flatwater og race SUP. Forskjellene er da fasongen på brettet, da hvert brett dekker sitt bruksområde.

  For deg som kjøper brett for første gang er nok en allround-brett det beste valget, da de er stabile og enkle å glide på stille vann, men tåler også bølger. Flatwater egner seg også godt for nybegynnere, men brukes da kun på stille og rolige farvann, uten bølger. De kan brukes på sjøen dersom forholdene er riktige. Surf-brett og race SUP egner seg bedre for de som har noe erfaring med SUP-brett. Du kan også velge mellom fast eller oppblåsbart. En oppblåsbar sup er laget av PVC-plast med vevde fibre som forbinder bunnen og topplaget som kalles en drop-stitch konstruksjon. Disse er lettere å bære rundt, krever mindre lagringsplass og er ganske stive. De er også mer slitesterke og perfekt for nybegynnere. Faste brett er laget av skum, glassfiber, kevlar, tre eller plast. Det vanligste er skum, dekket av epoksy og glassfiber, de er derfor mer skjøre enn sup oppblåsbar. I og med at poenget med brettene er å padle, må man da huske at lengden på åra og størrelsen på bladet er viktig.

  Pris varierer fra produkter til produkter, du bør finne et som passer deg, det vannet du vil bruke det på og hvilket nivå du er på. Sup brett Europris er stort sett de rimeligste, men kvaliteten også noe deretter. Padlebrett jula er også i den billige kategorien over produkter innen sup-brettene.

  Beste sup brett

  I sup brett test er det Red Paddle Vo som har vunnet flere priser av SUP-bransjen for beste oppblåsbare sup brett, i tillegg til beste varemerke og SUP-teknologi. Konklusjonen hos i sup anbefaling gjort av de som kan dette er at brettet bør ha kvalitet, derfor koste litt mer, men også velge riktig utstyr og padle-åre. Prisene på brettene ligger på mellom 2000 til 7000 kroner. Dette gjelder da både oppblåsbart sup brett og faste.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  Her følger våre to anbefalte produkter innen stand-up-paddle-board.

  Hydro-Force Oceana

  Oceana er et bra allround brett som ligger stabilit godt på vannet. Den har en fin overflate som er lett å holde balansen på. Vi har prøvd brettet i sjø og elv og det en fryd å bruke i begge vann elementene. For lengre turer er det et pluss at en kan avlaste med å sitte i perioder (eller hele tiden) med ryggstøtte.

  Hydro force SUP

  My Hood - SUP

  Denne kan brukes av hele familien, og potensielt flere om gangen da maks vekt er 150 kilo. Brettet har også sklisikring for å bedre balansen, og egner seg godt for både nybegynnere og de litt mer erfarne. Det kan brukes på både havet, sjøen, ferskvann og elver, og går under kategorien allround. Pumpe følger med.

  Spesifikasjoner:

  - Lengde: 305 cm

  - Bredde: 71 cm

  – Maks. brukervekt: 150 kg

  sup brett tilbud

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss