Treningsstrikk test – De 3 beste treningsbånd og gummibånd for 2024

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  Vi har gjennomgått 14 ulike tester og sett på hundrevis av brukeromtaler for å finne ut av hvilken treningsstrikk som er best i test. Les videre i artikkelen for å finne ut hvilket produkt som fikk toppscore!

  Treningstrikk, ofte kalt gummibånd og fitnessbånd, blir stadig mer populært blant både profesjonelle idrettsutøvere og hobbytrenerne. De kommer i mange motstandstyrker og kan supplere enhver treningsøkt dersom du vet hvordan treningstrikken skal brukes. En av grunnene til at slike gummibånd er blitt så populære er at du kan ta de med deg over alt, uten at de tar opp mye plass eller veier noe særlig. Du kan ta de med på treningssenteret for å hjelpe deg å tøye ut, eller du kan benytte deg av de hjemme hvor du ikke har frivekter. Ved å velge riktig strikk med korrekt motstand kan du gjøre alle bevegelser og øvelser du vanligvis hadde trengt et komplett utstyrt treningssenter for å klare. Treningstrikken er også en favoritt blant de som har opplevd skader og ulykker, for med gummibånd med rett motstand kan du enkelt og trygt jobbe med problemområdet uten å bruke vekter. Med treningstrikk kjenner du selv hvor mye motstand du klarer, og du kan lett kontrollere bevegelsen for å unngå smerter og ubehag. Det finnes ulike typer strikker for ulike behov.

  I denne artikkelen skal vi ta en kikk på hva du må vite om disse allsidige gummibåndene, og hvilke produkter vi mener er de beste på markedet. Vårt håp er at du gjennom vår treningsstrikk test vil finne frem til det riktige fitnessbåndet for ditt bruksområde og at du ikke skal angre på ditt treningsstrikk kjøp.

  Kvinne trener ben utendørs

  Slik kom vi frem til våre anbefalte treningsstrikk

  Det ultimate målet med vår treningsbånd test er å kunne presentere deg de absolutt beste produktene som passer dine treningsmål. Det første vi derfor ser på er hvilke ulike typer treningsstrikk som finnes, og hvilke du bør velge ut ifra hva du ønsker å oppnå. Videre ser vi på noen av de mest populære produktene innenfor de kategoriene, og presenterer deg vår anbefaling. For de som ønsker å gå rett på sak kan du se vår toppliste av produkter under.

  Hvordan velge riktig treningsstrikk?

  Når du skal velge blant det store mangfoldet av tilbud der ute må du først vite hva det er du egentlig er ute etter. Gummibånd gir deg mer motstand jo lenger de blir strukket og derfor kan det være lurt å ha flere treningsstrikker til forskjellige øvelser. Dersom du bruker en treningsstrikk som hjelp til pull-ups han det hende at du ikke vil få den hjelpen du behøver av en med lett motstand. I denne øvelsen vil større motstand på strikket gjøre øvelsen enklere. Skal du kjøpe treningsstrikk bør du derfor vurdere å gå til anskaffelse av flere strikker med ulik motstand. Når du skal skaffe deg egne treningsstrikker har du hovedsakelig tre ulike typer å velge mellom:

  • Powerbands (store vanlige treningstrikker / fitness bands)

  • Treningsstrikk med håndtak

  • Minibands (kortere versjoner av powerbands)

  Hver av dem er best på sitt eget område. Powerbands kan erstatte de fleste maskiner og frivekter og fungerer ypperlig til bruk hjemme. Powerbands koster omtrent det samme som en måned på ditt lokale treningssenter, så det er verdt å vurdere denne investeringen. Med Powerbands kan du enkelt utføre alt fra biceps curls til markløft. Det er derfor ingen tvil om at du kan bygge muskler med hjelp av treningsstrikk.

  Treningsstrikk med håndtak fungerer i stor grad likt som Powerbands. I tillegg kommer de med ergonomiske håndtak polstret i skummateriale. Disse håndtakene gjør øvelsene mer behagelig å utføre. I tillegg gir de mer kontroll og kan være det rette valget for deg som er ute etter å rehabilitere en skade, eller dersom du sliter med balansen. De gjør det meget bra i vårt treningsstrikk test. Minibands tilbyr litt lavere motstand enn Powerband og er markert tynnere i designen. Disse brukes primært for å supplere friøvelser, heller enn å brukes som hovedøvelsen. Man kan for eksempel benytte seg av Minibands rundt knærne når man tar knebøy for å øke vanskelighetsgraden av øvelsen. Minibands kan være tilskuddet treningen din trenger for å skru opp vanskelighetsgraden når det er blitt for enkelt. Ulempen med Minibands er at de ikke egner seg særlig til å benytte som substitutt for frivekter. Men som Minibands er det best i vår treningsstrikk test.

  Dame holder gult strikk bak hodet

  Hva kjennetegner et godt treningsbånd?

  Ok, så du har nå bestemt deg for hvilket av treningsstrikk og fitnessbånd typene som passer best for deg, nå må du velge i havet at forskjellige leverandører og produkttyper. Hvordan finner du egentlig det beste treningsbånd? Da bør du først finne ut hva som kjennetegner en god treningsstrikk. Det finnes mye dårlige produkter der ute, og du skal være forsiktig slik at du ikke ender opp med et produkt som ikke er godt nok, eller som er rett og slett farlig. Det første du skal tenke på når du kjøper din første treningsstrikk er at valget ditt er av god kvalitet. Er gummibåndet laget av dårlig materiell vil den ha mye kortere levetid og kan i de verste tilfeller være farlig, alt dette tar vi i betraktning i vår treningsstrikk test. Dersom en treningsstrikk får rifter eller det flasser av lateksen bør man ikke bruke treningsstrikken videre da den kan ryke. Noen av de billigste produktene på markedet er for gode til å være sanne. Flere av strikkene mister raskt sin elastisitet og blir slappe etter lite bruk. De beste treningsstrikkene i vår test gjør at du ikke behøver å bekymre deg over dette. Det aller andre du bør tenke på er komfort. Du skal tross alt bruke et slikt gummibånd regelmessig. Noen treningsstrikker «lugger» ved direkte kontakt med huden, og du bør lese anmeldelser før du kjøper en strikk. I noen tilfeller lugger lateksen så mye at det kan oppstå irritasjon i huden. Men dersom du velger er seriøs leverandør slipper du tenke noe særlig på dette. Husk: man får ofte den man betaler for. Du må også passe på at du velger beste treningsbånd med den motstanden du er ute etter. Ulike muskelgrupper krever ulik motstand, derfor er de fleste treningsstrikker fargekodet, så det skal være enkelt å velge riktig. Det er verdt å nevne at det er ingen gullstandard å gå etter her, så man må sjekke med de individuelle produktene. En tommelfingerregel er likevel at mørke fitnessbånd har større motstand enn de lysere.

  Dame trener utendørs med strikk

  Gummibånd og treningsstrikk: Best i test – Våre anbefalinger

  Nå skal vi ta for oss hvilke treningsstrikk og gummibånd som er best i test. Vi tar hensyn til en rekke kriterier, som treningstrikkens pris, kvalitet og brukervennlighet.

  Minibands – Booty Builder

  Som navnet tilsier er dette produktet verktøyet som skal til for å stramme inn rompa! I pakken får du hele fire gummibånd med ulike motstandsstyrke. Med sine brede kant er de behagelig å bruke og naturgummien strikkene er laget i er av høy kvalitet. Det at de kommer i naturgummi betyr dessuten at du slipper unna den beryktede strikklukten en del andre produkter har. Ekstra pluss med denne pakken er at det følger med en fjerde gul strikk som egner seg perfekt til oppvarming. I sin klasse er denne treningsstrikk best i test.

  Fire miniband i farger

  Beste strikkpakke

  For dem som ønsker variasjon til en god pris har vi funnet fram en enkel liten strikkpakke. Dette gir mer allsidighet i treningen.

  Her får du med 2 powerbands og et miniband.

  Bruk strikken for å trene rumpe og lår.

  Powerbandsa er perfekt til assistense på chins/pullups og ekstra belastning på knebøy og markløft.

  Strikkpakke

  Treningsstrikk pris – Kjøp fitnessbånd fra nettbutikk

  Du vil finne treningsstrikker og fitnessbånd til alle slags priser. Det er viktig at du tenker over bruksområdet ditt før du kjøper. Dersom du skal bruke strikk til kun en øvelse bør du ikke kjøpe en pakke på fem, men dersom du skal benytte deg av treningsstrikk i flere, eller de fleste øvelser burde du vurdere å kjøpe en pakke med flere treningsstrikker. Kjøper du en og en blir det fort dyrt. Du kan spare penger av å handle på nett. Butikkprisene er forståelig nok høyere siden det koster å leie lokaler osv. Du bør altså handle i nettbutikk dersom treningsstrikk pris er viktig for deg. Men allikevel er vårt viktigste råd til deg som skal kjøpe din første treningsstrikk: «Billig er ikke bedre». De billigste alternativene på markedet kan ende med å koste deg dyrt. Når det er gjort kompromisser på materialkvalitet for å senke prisen blir sluttresultatet deretter.

  Dame med strikk rundt ben

  Fordeler med bruk av treningsbånd

  De første treningsbåndene som kom ut var laget som et hjelpemiddel for rehabilitering. Siden den gang har motstandsbånd og fitnessbånd blitt adoptert av både fitness-entusiaster og kroppsbyggere. Det finnes like mange treningstyper og metoder som det gjør mennesker som trener. Du vil høre fra noen at gummibånd bare brukes av de som vil utvikle mobilitet, og andre hevder at strikkene hører hjemme på tøyerommet. Sannheten er at strikken hører hjemme over alt, det er akkurat derfor den er blitt så populær. Trening med strikk hjelper på mobilitet, rehabilitering, balanse, styrke, utholdenhet og eksplosivitet – akkurat fordi du kan ta med deg strikken på alle typer trening. Dersom din vanlige treningsøkt har blitt kjedelig eller for enkel kan du inkludere treningsstrikk i øvelsene dine for å øke vanskelighetsgraden. Dette betyr at du ikke behøver å lære deg nye metoder, du simpelthen inkluderer et motstandsbånd neste gang du går igjennom øvelsene dine. Å bruke treningsstrikk er det enkleste og mest intuitive du kan gjøre, kanskje er det akkurat derfor treningsstrikker hører like hjemme på treningssenteret som det gjøre i stuen hjemme.

  Mann trener med treningsbånd

  Nå er du klar for å velge treningsstrikk

  Om du leter etter en ny måte å utfordre deg på, eller om du for skal i gang med trening for første gang, er treningsstrikk muligens det du leter etter. Men det er ikke bare å kaste seg uti, det kan være lurt å sjekke ut hva som finnes der ute. Vi har vist deg hva du skal se etter, med tanke på styrke, type og kvalitet. Nå sitter du igjen med den kunnskapen du behøver for å kjøpe riktig på første forsøk. Vi håper at denne siden har vært til hjelp og at du dette har vært en tilstrekkelig treningsstrikk test. Lykke til med treningen!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss