Knebøystativ test | Finn beste squat rack

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Et knebøystativ er et treningsstativ som benyttes når du ønsker å kunne trene med vektstenger. Stativet er spesielt praktisk når du ønsker å kunne trene knebøy med ekstra vekt.

  Uten et stativ må du løfte opp og sette fra deg vekten på egen hånd, noe som kan føre til kjedelige belastningsskader om teknikken er feil. Det finnes flere typer knebøystativ, inkludert power rack som har fire føtter. En half rack er en annen type, som har to føtter.

  I vår knebøystativ-test skal vi se nærmere på noen av markedets beste knebøystativ. Forhåpentligvis gjør dette valget enklere for deg!

  Våre anbefalte knebøystativ i 2021

  Det å velge riktig knebøystativ kan være vanskelig, siden dette treningsstativet finnes i mange ulike prisklasser og varianter. Det viktigste å tenke på ved valg av stativ er kvalitet, vektklasse og stabilitet.

  Det er også lurt å sjekke hvorvidt stativet har ekstrautstyr som håndtak for dips og lignende.

  Testvinner: Hammer Core 2.0 vektstangstativ

  Om

  Core 2.0 er et vektstangstativ fra Hammer, og kommer i et kompakt og stilrent design. Dette er en squat rack Norge kommer til å elske, siden den er både solid, funksjonell og flott å se på.

  Modellen har to praktiske holdere for vektskiver på 30 mm, og har i tillegg mange justeringsmuligheter. Du kan justere bredden fra 77–124 cm, samt justere høyden i 11 ulike nivåer (117–189 cm).

  Merk også at Core 2.0 har såkalte sikkerhetsarmer for vektstangen. Disse forhindrer at vektstangen faller om du glipper den. Også disse kan justeres i åtte ulike posisjoner. Stativet har et veldig kompakt design, men kan samtidig vise til en solid oppbygning av stål. Stabiliteten er også god.

  Spesifikasjoner

  • Mål (H x D x B): 205 x 124 x 64 cm

  • Vekt: 19,5 kg

  • Maksimal belastning: 120 kg

  • Materialer: Stål

  • Farge: Svart

  • Annet: Mange justeringsmuligheter, kan brukes til å trene et bredt spekter av muskelgrupper, høy maksimal belastning, solid konstruksjon, lekkert design, enkel montering

  Konklusjon

  Vektstangstativet Core 2.0 fra Hammer er et godt valg for deg som ønsker et allsidig og justerbart knebøystativ. Denne modellen har et kompakt design, noe som gjør den til et plassbesparende valg. Modellen stikker av med seieren i vår test, noe som skyldes at den er både brukervennlig og funksjonell.

  knebøystativ best i test

  Vektstangstativ Maxi

  Om Master Maxi knebøystativ

  Maxi er et knebøystativ fra Master som kan vise til stabile og robuste egenskaper. Denne modellen er velegnet for både dips, squats, benkpress og andre treningsmetoder.

  Fordelen med Master Maxi er at den enkelt kan justeres både vertikalt og horisontalt. I tillegg til dette kan den håndtere en maksimal vekt på inntil 300 kg. Dette gjør Maxi til testens mest robuste modell. Master Maxi har også et klassisk og stilrent design, og vil ta seg godt ut på treningsrommet hjemme. Selv om modellen er robust, veier den ikke mer enn 28 kg.

  Spesifikasjoner

  • Mål (B x D): 131 x 82 cm

  • Vekt: 28 kg

  • Maksimal belastning: 300 kg

  • Materialer: Stål

  • Farge: Svart, metall

  • Annet: Justeringsmuligheter, robust, høy maksimal vektbelastning, klassisk og enkelt design, egnet for både dips, knebøy og benkpress

  Konklusjon

  Master Maxi er et knebøystativ som passer perfekt til hjemmebruk. Med denne modellen kan du enkelt trene alt fra benkpress til dips, takket være de mange justeringsmulighetene.

  Modellen er stabil og robust, og har en høy øvre vektgrense. Dette gjør den spesielt egnet for deg som løfter tungt, samt for tyngre brukere. Husk at maksimal vektbelastning ikke bør overskrides av sikkerhetsmessige årsaker.

  Master knebøystativ test

  Abilica knebøystativ

  Om

  Abilica sitt knebøystativ er et populært valg for nordmenn som løfter vekter. Med dette stativet får du utallige muligheter, både når det gjelder stående øvelser og vektløfting fra benk. Modellen har justerbare ledd både i høyden og bredden, og tåler en maksimal vekt på hele 150 kg. Samtidig veier ikke stativet selv mer enn 20 kg, noe som gjør det enkelt å forflytte på treningsrommet.

  Abilica-stativet har dessuten et flott og moderne design, og vil derfor appellere til deg som er opptatt av det estetiske. Med sorte bein og detaljer i metall, får stativet et tidsriktig uttrykk. Denne modellen kan brukes til alt fra dips til stativ for benkpress.

  Spesifikasjoner

  • Mål (H x B): 142 x 115 cm

  • Vekt: 20 kg

  • Maksimal belastning: 150 kg

  • Materialer: Stål, metall

  • Farge: Svart, metall

  • Annet: Justerbar både i høyde og bredde, allsidig knebøystativ for ulike treningsformer, flott og kompakt design, rimelig, laget av kvalitetsmaterialer

  Konklusjon

  Abilica sitt knebøystativ er et godt valg for deg som er opptatt av kvalitet og funksjonalitet. Med dette stativet får du mulighet til å trene alt fra dips til benkpress på en trygg måte.

  Stativet er ypperlig for treningsrommet hjemme, siden det er både plassbesparende og stilrent. Enheten oppleves dessuten som stabil og sikker under trening, noe som er et stort pluss.

  Abilica knebøystativ test

  Slik velger du riktig knebøystativ

  Det å velge riktig knebøystativ kan være en utfordring, siden det finnes så mange modeller å velge mellom. For mange er nok squat rack-pris blant de mest avgjørende faktorene, men også kvalitet og funksjonalitet bør spille inn. Samtidig kan et rimelig knebøystativ være av god kvalitet. Vi anbefaler spesielt at du velger et stabilt stativ som ikke føles vinglete under vektløfting. Dette er viktig både for sikkerhet og komfort. Alle produktene vi har testet har god stabilitet.

  Det er også lurt å velge et knebøystativ som har justeringsmuligheter. De aller fleste modeller gir deg mange muligheter for justering både i høyden og bredden. Dette er viktig for å kunne tilpasse enheten til din trening. Her er en oversikt over ulike faktorer du bør tenke på når du skal velge stativ for knebøy:

  • Pris

  • Design

  • Stabilitet

  • Justeringsmuligheter

  • Øvre vektbelastning

  • Stativets egenvekt

  • Dimensjoner

  • Enkel montering

  Finn beste vektstativ for knebøy

  I vår test har vi sett på ulike stativer som kan benyttes ved styrketrening. Enten du liker å trene knebøy, dips eller benkpress, kan et stativ som dette være et godt valg. Treningsapparatet er enkelt i bruk, og byr samtidig på mange muligheter. Sånn sett passer stativet for alle som ønsker å trene styrke.

  Sjekk ut testen vår, og finn det stativet som passer best for deg og dine treningsvaner. Husk at noen modeller er mer allsidige enn andre, og kommer for eksempel med ekstra håndtak for dips. Det viktigste er at du finner en modell som er sikker i bruk og som gir deg mye igjen for pengene. Med en kvalitetsmodell kan du få et treningsstativ som kan komme til glede i mange år fremover. Kontakt oss gjerne dersom du har noen spørsmål vedrørende valg av stativ for knebøy – vi deler gjerne gode råd og tips!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: