Best i test spinningsykkel 2024 – Se vår anbefaling under

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  Trenger du en motivasjon for å beholde formen hele året rundt? Kunne du trengt et treningsapparat med direkte tilgang i hjemmet? Da kan en spinningsykkel være løsningen. En spinningsykkel er i prinsippet et alternativ for dem som vil sykle hele året. I Norge er ikke dette enkelt på grunn av klima. Men å trene på spinningsykkel kan også være en fin form for rehabiliteringstrening. Spinningsykkel er både smidig for leddene og skjelettet, slik at også folk med slitasjeskader kan bruke den flittig.

  Flyttesalg

  I vår spinningsykkel best i test har vi vurdert flere spinningsykler med fokus på komfort, fleksibilitet, pris, kvalitet og funksjoner. Har den program som man kan kjøre for bedre oksygenopptak, og har den enkle innstillinger som gjør at den føles som en ekte sykkel? Vi har også sett på beste alternativer av spinningsykkel med skjerm som gir deg god oversikt under økten. I vår spinningsykkel test finner du de beste kjøpene av både rimeligere og dyrere alternativer.

  Merkevaren er ikke alltid det som teller mest, selv om høy kvalitet er gjennomgående på våre produkter. Det er produsenter som Abilica, Nordic og Titan Life står i spissen av vår vurdering, selskaper som har årelang erfaring med ergonomiske spinningsykler for treningsstudioer og hjemme-trening. For de mer seriøse mosjonistene er Stages sine spinningsykler en testvinner.

  Hvorfor velge en spinningsykkel?

  Sykling har blitt en folkesport, og enten det er som et transportmiddel til og fra jobb eller til mosjon, viser trender at flere og flere velger sykling. Men det er ikke alltid været i Norge passer med det å sykle. Derfor passer en spinningsykkel perfekt for å perfeksjonere formen hele året.  En spinningsykkel erstatter sykling på de aller fleste punkt, og har man en passende plass for å trene hjemme, kan man til og med ha spinningsykkelen innendørs. Da må man sørge for å sette sykkelen i et svalt rom, gjerne med en flott utsikt som gjør spinningen mer motiverende. Det er viktig å huske på dette da du garantert vil få en treningseffekt av sykling. Da er det kjekt å ha et lite håndkle på styret slik at svette samles opp og ikke renner ned på den og gulvet.

  Med en spinningssykkel hjemme vil man kunne få mer jevnlig høyintensitetstrening som både er skånsom for muskler og ledd, men som man dessuten får en i skikkelig god form av, på en morsom måte.

  Bestem deg for en spinningsykkel med ønskede egenskaper

  Det er sikkert mange spinningsykler som kan passe for akkurat deg, men sjansen for at man går glipp av noen viktige fordeler, er til stedet om man ikke sjekker produktene grundig først. Vi har gjort test av spinningsyklene for deg, slik at du i ro og mak kan vurdere dette hjemmefra. Men det kan være smart å tenke gjennom noen aspekter med en god spinningsykkel. Det som kjennetegner en god spinningsykkel er at den er solid, har enkle innstillinger som passer de fleste og har en god pris. Er du kun ute etter en billig spinningsykkel, har vi også funnet alternativ for det.  Det er du selv som vet hva som er den beste spinningsykkel for deg, enten det handler om sittestilling eller funksjoner. Det folk søker etter på nett er ganske gjennomgående:

  • Spinningsykkel med magnetmotstand

  • Sykkelcomputer til spinningsykkel

  • Spinningsykkel med wattmåler

  • Spinningsykkel tilbud

  • Trening med spinningsykkel

  I stedet for at du skal travle rundt på hver eneste sportsbutikk og vurdere nye eller brukt spinningsykler selv, så har vi gått gjennom de vi synes er best for deg. Utvalget er stort, også på nett, og derfor har vi gjort en grundig evaluering av spinningsyklene som blir presentert i denne artikkelen.

  Best i test: Våre vinnere

  I vår spinningsykkel-test har vi vurdert de beste kjøpene av gode spinningsykler i prisklassen 5000 til 30.000 kroner. Uansett om du velger den dyreste eller billigste modellen kan du være trygg på at du får kvalitet og egenskaper som trengs for både harde, rolige, lange eller korte økter på spinningsykkel hjemme.

  Beste billigste vinner: Solid spinningsykkel til alle nivåer

  205 Indoor fra Nordic spinningsykkel er testvinneren av de billigste alternativene som gir mye for pengene. 205 Indoor er en solid konstruksjon spinningsykkel som lar deg gjennomføre en fullverdig økt hjemme, enten det er intervall, tøffe og lange økter. Spinningsykkelen er laget av solide materialer, har god funksjonalitet og passer til alle nivåer, både nybegynnere og viderekomne. Svinghjulet er 20 kilo og sykkelen har fast nav, tredelt krank, justering av sete og styre for optimal sittekomfort og praktiske transporthjul som gjør den enkel å flytte etter bruk.

  spinningsykkel test

  Beste spinningsykkel til mosjonisten som vil ha unik sykkelopplevelse

  Vi starter med vinneren i den dyrere prisklassen. Stages SC2 er spinningsykkelen til deg mosjonisten som ønsker det beste alternativet for en unik sykkelopplevelse innendørs. SC2 har raske innstillinger, er enkel å vedlikeholder og av høy kvalitet. Rammen har 15 års garanti og er laget av kromoly stål, rustfri syrefast stål og er TIG-sveiset. Svinghjulet har høy treghet, High-intertia og perimeter-vekt i støpejern, mens drivsystemet er solid CarbonGlyde med Gates Carbon Drive Karbonfiberbelte. SC2 har sete og styre som enkelt kan justeres til brukeren. Til supermosjonisten som ønsker watt kan du legge til Stages Power Meter og en standard batteridreven konsoll. Stages SC2 er et ideelt kjøp til den mer seriøse mosjonisten som vil ha topp kvalitet, ytelse og en god spinningsykkel hjemme. SC2 er også en populær spinningsykkel på treningsstudioer.

  beste spinningsykkel

  Spesiallaget for damer– Abilica Racer

  Abilica Racer er den råtøffe spinningsykkelen spesial-tilpasset for kvinner. Her får man finjustert den aerodynamiske sittestillingen og man kan tråkke mange watt på den. Her kan man klikke på sine spinningsko med cleats og heve sadelen. Abilica Racer har en flott passform og kan enkelt rulles til side om man trener i stua, i gangen eller på et tilegnet rom.

  abilica spinningsykkel for dame

  Baraton

  Vil man heller ha en litt lettere variant, er Baraton et alternativ. Denne har en hyggelig pris men ikke så avansert som spinningsykkelen over. Denne passer for de vil holde seg i god form gjennom vinteren, uten å måtte ut i snø og vind.

  Maks brukervekt er 130kg og om du er er en lengre person anbefales dette produktet ikke da setet ikke kan justeres så mye.

  Baraton spinningsykkel

  Abilica spinningsykkel med robust ramme og topp kvalitet

  Abilica er en anerkjent produsent av treningsutstyr blant profesjonelle idrettsutøvere, treningssenter, mosjonister og utstyr til bruk hjemme. Premium Pro er en robust, kraftig og bestselger fra Abilica spinningsykkel. Med robust ramme og topp kvalitet i alle komponenter får du en god spinningsykkel du kan ha glede av i mange år. Premium Pro er lydløs i drift med magnetiske bremser, den har tung utveksling som lar deg få høy belastning og en skjerm/computer som viser watt, distanse, hastighet og tråkkfrekvens når du sykler. Det ergonomiske designet har stort og kraftig styre med både bukkestyre og tradisjonelt spinninghåndtak som gir gode variasjonsmuligheter for både sittestilling og grep. Abilica Premium Pro er en sikker vinner som passer for alle nivåer og ambisjoner.

  spinningsykkel test

  Stiv sykkelramme og unik sykkelfølelse fra Titan Life

  Titan Life Indoor Bike S72 scorer også høyt i vår test. Spinningsykkel med magnetisk motstandssystem sørger for en friksjonsfri følelse når du trener, mens det stive oppsettet på sykkelrammen gir deg en direkte kraftoverføring til pedalene. Summen av dette sørger for en unik sykkelfølelse når du trenger. Utover det har S72 justerbart styre, racing sadel og sportspedaler som også gir en god opplevelse. I tillegg til innebygd pulsmåler på skjermen som gir deg oversikt over puls og intensitet på økten. Skjermen viser også informasjon om tid, avstand, hastighet, kalorier og tråkkfrekvens.

  Hva skal du se etter på en god spinningsykkel?

  En spinningsykkel kan være så mangt, men først og fremst har den noen detaljer som går igjen. For det første står den stødig på gulvet med sine føtter i stål. Stabiliteten økes også med selve svinghjulet som kan stilles inn med motstand. Dette er som regel en tvinne som fins på rammen, og har flere nivå som kan simulere flatt terreng eller bakker.  Ønsker man ytterligere fordeler, kommer mange av spinningsyklene med MTB klikk på pedalene for mer effektivt tråkk. Den har et styre som gir syklisten mulighet til å få en ergometrisk sittestilling, noe som er viktig å øve på før sesongen utendørs starter. Det er svært enkelt å endre høyden på sadelen slik at passer flere høyder. I tillegg finner man flaskeholder på rammen, slik at man kan drikke under treningen.

  Men skal man loggføre treningen, er det viktig å huske på at man kan få med computer som måler ting som tid, distanse, men også puls og kaloriforbruk. Dessuten kan man kjøpe spinningsykkel med wattmåler, som hjelper mange syklister til å belaste mest mulig effektivt for beste resultat over tid. 

  Spinningsykkel vs. ergometersykkel og sykkelrulle

  Skal du velge spinningsykkel, ergometersykkel eller sykkelrulle? Mange vil nok si at en ergometersykkel ikke har de samme egenskapene som en spinningsykkel. Men det er ikke å kimse av at ergometersykkelen både er mer fleksibel og lettere. Når det er sagt, vil nok de fleste med litt erfaring velge en spinningsykkel framfor en ergometersykkel, både fordi den er mer solid og man kan få et mer jevnere tråkk likt det å sykle på landeveien. Den store forskjellen på ergometersykkel vs. spinningsykkel er at en ergometersykkel er utstyrt med et mer avansert motstandssystem som kan justeres nøyaktig ved hjelp av tall eller prosent. En spinningsykkel har på sin side et enklere system for brems og motstand, noe som gjør at du ikke får den samme nøyaktige kontrollen. Ergometersykkel ser man gjerne på treningssenter og blir ofte brukt til mer spesifikk kondisjonstrening, måling av kardiovaskulær ytelse, test av VO2 maks (O2-opptak). Også designet på en ergometersykkel skiller seg ut med en ergonomi som ligner mer på en profesjonell racersykkel, noe som gjør ergometersykkel til et godt valg for lengre økter og mer seriøs sykkeltrening. For den seriøse sykkelmosjonisten som ønsker å få enda mer følelse av å sykle fort etter veien, kan en sykkelrulle være tingen. Mange av disse sykkelrullene kan kobles direkte til sykkelen man sykler på til vanlig og med nettkobling kan man streame live-sykling mot andre syklister verden over. Dessuten kan man få mer ut av analyseprogrammene som følger med. Watt, puls, tråkkfrekvens også videre er alt med dersom man har en dataskjerm foran seg. Dette regnes likevel som tilleggsutstyr og er noe man må påkoste i tillegg. En sykkelrulle er svært lett og kan klappes sammen og settes i ett skap eller under en seng. For de fleste av oss kan en vanlig spinningsykkel hjemme være tilstrekkelig for å kjøre effektive økter som intervaller, rolige økter, restitusjon eller som oppvarming før styrke.

  Er sommerkroppen slapp - gjør et kupp i vår utvalgte nettshop nå!

  Det kan hende tiden er inne for å komme i gang med treningen. Men dagene er lange og kveldene strekker ikke til for alt annet som skal skje. Kanskje rommet nede står klart til bruk som treningsrom? Hvorfor ikke slå til nå. Som vi snakket om tidligere har vi i våre vurderinger tatt høyde for pris. Akkurat nå har vi en rekke gode tilbud for spinningsykler på salg. Og vi har mange å velge mellom til en god pris. Fant du ikke våre omtaler spennende nok, ta en titt på disse alternativene:

  • Merida spinningsykkel

  • Body bike spinningsykkel

  • Cassall spinningsykkel

  • Schwinn spinningsykkel

  • Diamant spinningsykkel

  • Actila spinningsykkel

  • Keiser spinningsykkel

  • Sportsmaster spinningsykkel

  Har du i tillegg en TV på rommet, kan du spinne av gårde samtidig som du får med deg vårklassikerne, ukes-rittene og ikke minst Tour de France til sommeren. Det er garantert at du kommer i form til sommeren!

  Konklusjon

  Med en spinningsykkel har du garantert en god treningsform året rundt som både er varsom med kroppen, samtidig som den gir utmerket kondisjonstrening. Man trenger ikke store plassen for å kjøpe en spinningsykkel for hjemmet. Med den slipper man å trene ute i bitende kulde midt på vinteren.  Spinningsyklene har gode innstillinger og er mer solide enn ergometersykler. Vår testvinner Abilica Racer har både computer og wattmåler og passer for dem som higer etter å bli habile syklister i terreng og på landevei. Den er fleksibel og kan stilles inn for aerodynamisk sittestilling, gjennomført med stilig racing sadel. Dette gir en helhetlig score godt over noen av de andre valgene.  Ta en nærmere titt på alle våre spinningsykler som nå har utmerket og konkurransedyktige priser som alle kan sette pris på.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss