Multivitamin - Dekker dagsbehovet for vitaminer og mineraler

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Det sies at ved et normalt, variert og sunt kosthold kan du få i deg dagsbehovet av viktige vitaminer og mineraler. Om du synes det er utfordrende å få til det hver dag, kan et daglig inntak av multivitaminer hjelpe deg med å dekke dagsbehover for vitaminer og mineraler.

  Det finnes mange ulike sorter, merker og produkter av kosttilskudd på markedet. I denne artikkelen har vi fokus på kosttilskuddet multivitamin, og vi vil gi deg våre anbefalte produkter. Men hva er egentlig multivitamin? Det ligger naturligvis i navnet. Multivitamin er et kosttilskudd sammensatt av flere næringsstoffer. Dette bidrar til å sikre kroppen daglige inntak av vitaminer og mineraler. Her får du ulike vitaminer og mineraler i ett og samme produkt, som gjør at du slipper å ta flere kosttilskudd hvis du trenger tilskudd av flere næringsstoffer. Multivitamin inneholder som regel vitamin C, vitamin D, vitamin A, vitamin E og vitamin B12. I tillegg til mineralene jod, sink, mangan, krom og selen.

  Personer som ikke klarer å ha et sunt og variert kosthold eller som har et generelt lavt energiinntak, bør vurdere å ta multivitaminer hver dag. For å sikre kroppens daglige inntak av viktige vitaminer og mineraler.

  Grunnen til at det er viktig å få tilført vitaminer gjennom kosten er fordi kroppen vår ikke produserer disse selv. Bortsett fra vitamin D, som dannes når sollys treffer huden og vitamin K som dannes ved hjelp av naturlige bakterier i tarmen. Man skal likevel være forsiktig, med tanke på å få i seg for mye dersom du tar andre kosttilskudd. Før begynner å bruke multivitamin bør du forsikre deg om at du ikke tar dobbelt opp av vitaminer og mineraler. For eksempel hvis du tar tran og multivitamin samtidig, bør du sjekke vitamin A-innholdet i begge. Tar du mer enn 1500 mikrogram per døgn med vitamin A, er ikke dette bra for kroppen. Og du bør vurdere å bytte ut tran med et annet omega-3-produkt som ikke er tilsatt vitamin A.

  Så lurer du kanskje på hva er beste multivitamin? Det er gjennomført mange av en såkalt multivitamin test, og som sagt finnes det mange ulike produker. Til syvende å sist bør du velge et produkt som passer deg med tanke på kjønn, alder (barn bør ha egne) eller om du gravid. Dette fordi innholdet av de ulike vitaminer og mineraler varierer ut i fra hvem produket er spesiallaget for.

  Markedet i dag har også lansert vegansk multivitamin, for eksempel Nycoplus sin veganske versjon av multivitaminer, hvor kroppen fortsatt får sitt daglige inntak av viktige vitaminer og mineraler, men hvor vitamin D er fra alger.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Vi har plukket ut fire ulike produkter av multivitamin som vi anbefaler deg.

  Spesiel til kvinner - Life Multiwoman

  Life Multiwoman er et naturlig produkt og kosttilskudd av multivitaminer som inneholder ekstrakter fra grønnsaker og bær. Blant annet brokkoli, blomkål, tranebær, gresskarkjerner, tomat og solbær. Dette fordi naturlige vitaminer tas bedre opp enn de som er kunstlig fremstilte. Life Multiwomen inneholder hele 12 vitaminer og 8 mineraler: Betakaroten, Vitamin A, Vitamin B 1, B 2, B 3, B 5, B 6 og B 12, biotin, folsyre, vitamin C, vitamin D, vitamin E, jod, jern, kobber, krom, mangan, molybden, selen og sink.

  Pakken inneholder 90 kapsler, og anbefalt daglig dose er 1 kapsel.

  multivitamin til kvinner

  Spesielt til menn - Life Multiman

  Life Multiman er et naturlig produkt og kosttilskudd av multivitaminer, spesielt for menn. Produktet inneholder, i likhet med kvinnene, naturlige ekstrakter fra grønnsaker og bær. Blant annet brokkoli, blomkål, tranebær, gresskarkjerner, tomat og solbær. Også her får du 12 ulike vitaminer og 8 mineraler, men dosene er annerledes enn hos kvinnene. Derav et spesialprodukt for hver kjønn.

  Her får du: Betakaroten, Vitamin A, Vitamin B 1, B 2, B 3, B 5, B 6 og B 12, biotin, folsyre, vitamin C, vitamin D, vitamin E, jod, jern, kobber, krom, mangan, molybden, selen og sink.

  Pakken inneholder 90 kapsler, og anbefalt daglig dose er 1 kapsel.

  Life multivitamin test

  Til den aktive mannen - Opti-Men fra Optimum Nutrition

  Opti-Men er spesielt utviklet for hjelpe aktive og mannlige atleter. Dette fordi det er viktig at kroppen får i seg riktige vitaminer, mineraler og næringsstoffer som den trenger for å kunne presere og restituere seg igjen, før neste treningsøkt. Dersom man ikke har en god balanse her blir det utfordrende for kroppen å gi alt, i tillegg til at det kan gå utover mental helse. Opti-Men inneholder pantonsyre, som visstnok skal bidra til normal mental ytelse og i tillegg redusere tretthet og utmattelse.

  Opti-Men inneholder de viktige næringsstoffene som spiller en sentral rolle for mannens helse og prestasjon. Produktet består av vitaminer, mineraler, aminosyrer og flere frukt- og urteekstrakter som er spesielt tilpasset den aktive mannen. For eksempel inneholder kapselene høye nivåer av sink og magnesium. Dette bidrar til normale testosteronnivåer, som aktive menn har et økt behov for.

  Det er anbefalt å ta tre kapsler daglig. En kapsel inneholder cirka 40 aktive ingredienser som skal bidra til å øke din mentale og fysiske prestasjon. Produktet er laget spesielt for menn som trener hard og som strever etter optimal ytelse og god resitusjon.

  Dette får du i produktet:

  • En nøye sammensatt kombinasjon av vitaminer og mineraler spesielt tilpasset menn

  • Innholder ca. 40 aktive ingredienser 

  • Hjelper deg til å opprettholde en god balanse i kroppen

  • Vitamin B6 bidrar til normal protein- og glykogenomsettning

  • Pantotensyre bidrar til normal mental ytelse

  • Kapslene er veganske og lette å svelge

  Best i test multivitamin for menn

  Til vegetarianeren eller veganeren - Biosymn OmniVegan

  Om du er vegetarianer, veganer eller bare ønsker et vegansk produkt er Biosymn OmniVegan kosttilskuddet for deg. Dette produktet er et nøye gjennomtenkt, sterkt og balansert multivitamin og -mineralprodukt med aktive virkestoffer fra utvalgte kilder. OmniVegan er godt egner for alle bevisste forbrukere, og er 100 prosent sertifisert vegansk.

  Kosttilskuddet inneholder tilsammen 28 vitaminer, mineraler, antioksidanter og andre essensielle næringsstoffer. Hvor vitamin D3 er hentet fra lav, vitamin A er i form av betakaroten fra alger og kalsium kommer fra havalger. Både vitamin B12 og folat finnes i den aktive metylformen som ikke trenger omdannelse før den tas opp av kroppen. Omnivegan er også tilsatt fosfolipider.

  Anbefalt daglig inntak er 1-2 tabletter, og pakken inneholder 90 kapsler.

  Vegansk Multivitamin test

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss