Snowboard test

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Det er lite som slår følelsen av å gode snowboard-svinger i vinterkledde fjellandskap. Dette er en sport som har blitt mer og mer populær de siste årene, og det skorter ikke på valgmuligheter når du skal kjøpe et nytt snowboard. Men hva skal du egentlig se etter, og hvilke brett passer best til din kjørestil? Dette skal vi hjelpe deg med i denne testen.

  Vi har sett på et knippe av markedets mest populære snowboard for både dame og herre. Når du vet hvilket erfaringsnivå du har, og hvor du ønsker å bruke brettet, vil denne testen guide deg til å finne snowboardet som gir deg den beste kjøreopplevelsen. Ta en titt og finn din modell i dag.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  Burton Women's Stylus: Beste snowboard for nybegynnere

  Burton Women's Stylus er et brukervennlig, lettkjørt og fleksibelt snowboard for damer. Dette brettet egner seg godt til nybegynnere, grunnet de myke egenskapene og den feilfrie kjøreopplevelsen. Burton Women's Stylus takler ulike typer terreng og gjør det enkelt å trene seg opp til en optimal kjørestil.

  Burton Men's Descendant Camber: Beste print

  Burton Men's Descendant Camber er et stilrent og lekent snowboard for menn. Dette brettet passer til medium ferdighetsnivå, og gir deg like god kontroll i begge retninger. Brettet egner seg godt i løype og i ujevnt terreng, og er derfor et allsidig brett. Designet og printet på brettet er unik, og et designelement i seg selv.

  Salomon Men's Super 8 Snowboard: Beste brett for erfarne

  Salomon Men's Super 8 Snowboard er et lengre brett som egner seg for de erfarne kjørerne. Her får du en ekstrem stabilitet og godt hold, uten at dette går på bekostning av mobiliteten når du kjører. Dette brettet skiller seg ut med gode kjøreegenskaper, og gir deg høy fart i puddersnø.

  Burton Women's Stylus

  Burton Women's Stylus er supert Flat Top Snowboard for damer. Dette snowboardet er ekstremt lettkjørt og egner seg derfor utmerket for nybegynnere som vil prøve seg i bakken for aller første gang. Brettet har en innovativ form som gjør det enkelt å teste ut varierte terreng. Brukervennligheten kommer først og fremst fra stabiliteten som brettet gir, og den behagelige feilfrie kjørefølelsen.

  Ønsker du god kontroll og stabilitet, vil dette være et godt valg av brett. Burton Women's Stylus er et noe mykere og mer fleksibelt snowboard, noe som gjør det lett å trene seg opp å forbedre ferdighetene og kjørestilen. Monteringen er enkel og intuitivt, her vil du finne at de fleste bindinger er kompatible. Burton Women's Stylus er et godt valg for nybegynnere og damer på jakt etter et brett som fremmer brukervennlighet og kjørestil.

  Snowboard dame test

  Burton Men's Descendant Camber

  Burton Men's Descendant Camber er et allsidig snowboard for men, som kan brukes både i løypen og i fritt terreng. Her kan du frikjøre akkurat som du ønsker selv, og brettet gir deg like mye kontroll uansett hvilken retninger du kjører i. Dette lekne brettet er mykt, samtidig som det gir mye stabilitet og grep rundt kanten. Montering er svært enkel og vil være kompatibel med de fleste bindinger.

  Brettet kommer med et nydelig design, skapt av Utagawa kuniyoshi i 1853. Dette maleriet befinner seg per dags dato i New York sitt metropolitan Museum of Art. Med Burton Men's Descendant Camber kjører du altså rundt med et lite stykke kunst under føttene. Snowboardet egner seg best for førere med medium ferdighetsgrad, og vil derfor gjerne være hakket vanskelig å mestre for nybegynnere.

  burton snowboard test

  Salomon Men's Super 8 Snowboard

  Salomon Men's Super 8 Snowboard er det perfekte snowboardet for menn som elsker frikjøring i tøft terreng. Halen til brettet er utviklet for å gi en unik flyt og stabilitet, uten at dette går utover mobiliteten til brettet. Salomon Men's Super 8 Snowboard er et noe lengre brett enn tradisjonelle snowboard, men det er altså ikke på bekostning av fleksibilitet og mobilitet.

  Salomon Men's Super 8 Snowboard gir deg et ekstremt god grep og du kan enkelt svaie fra side til side med full kontroll. ABS vegger er teknologien bak det gode grepet du får rundt kantene her. Dette er et balansert brett som egner seg for de litt mer erfarne førerne.

  salomon snowboard best i test

  Hvordan velge snowboard?

  Preppede løyper, frikjøring i fjellet eller toppturer – hvilket snowboard burde du egentlig gå for? Når det kommer til snøbrett, finnes det flere aspekter du må vurdere. Vi deler som regel brettene inn i to hovedkategorier, splitboard og solidboard. Et splitboard vil dele seg i to langs midten, og er derfor ofte brukt som ski med feller under toppturer. Et solidboard er det mer tradisjonelle snowboardet, som blir brukt i heisbar kjøring.

  Det er lett å fokusere på grafikk og utseende når du skal velge snowboard. Disse brettene er tross alt kjent for sine moderne og kule design. Men i første omgang bør du heller fokusere på å finne type lengde, før du ser på selve grafikken. Snowboard kan også velges ut ifra hvilken kjørestil du foretrekker. Her er park, pipe, eller freeride populære kriterier.

  I tillegg til kjøremåte og personlige preferanser, vil vekt, muskulatur og høyde spille en viktig rolle. Det finnes derfor ikke et fasitsvar på hvilket brett som er det beste, eller hva som egner seg aller best for deg. Men det finnes gode måter å regne seg frem til hva du bør se etter for å få en best mulig opplevelse. Se gjerne på nett etter et godt snowboard salg.

  Snowboard Norge: Lengde og høyde

  Generelt bør du se etter et brett som er 15 til 20 centimeter lavere enn deg. Som regel skal brettet nå deg opp til haken eller nesetippen. Men her finnes det dog noen unntak. Hvis du skal bruke brettet til rails, pipe, parkkjøring eller hopping, velger ofte kjørere et noe kortere brett. Her er det også populært å se etter symmetriske brett slik at det er lettere å kjøre både regular og switch.

  Disse snowboardene har ofte bindingen plassert i midten av brettet, og er ofte produsert for å være mykt, lekent og fleksibelt. Dette gjør det enklere å hoppe bedre på hardt underlag. Denne formen for snowboard er ikke like populær i Norge som i andre land, men erfarne og proffesjonelle går often for denne typen brett.

  Det vi oftest ser her til lands, er kjørere som foretrekker skianlegg og preppede løyper. Da skal brettet være noe lengre og gjerne ha stive kvaliteter. Et stivt brett vil gi en bedre kjørestyrke på skiftende underlag, samtidig som det øker stabiliteten under høy fart. Disse bakke-brettene har ofte en kort tail og lengre nose, med binding montert direkte bak senter.

  I Norge er det også mulig å kjøre snowboard utenfor løypene. Her finner vi ofte løssnø og brettet må ha kvaliteter som kan gi en fin flyt gjennom pudderet. Brett for frikjøring er derfor ofte myke og har en asymmetrisk utforming. Bindene er montert langt bak midten for økt kontroll. Med fishtail kan sidde brettene også gi en bedre flyt og svingradius.

  Solidboard

  Solidboard er ofte det vi kaller for bakke-brett i Norge. Disse egner seg best for preparerte løyper, men har du truger kan du også ta med deg solidboard på topptur. Dette er modellen for de som hovedsakelig kjører i preparerte løyper og bakker. Men har du strenge krav når det gjelder kjøreegenskaper på topptur, kan dette også være et godt valg.

  Solidboard er førstevalget til de som jakter fart og spenning på hardt underlag. Her er det ikke trenger krav til binding og ofte er brettene kompatible med bindinger fra andre produsenter. Hvis du har en snowboardpark tilgjengelig eller et anlegg du tenker å bruke, vil solidboard være det naturlige valget.

  Splitboard

  Splitboard er gjerne ikke det man ser for seg når man tenker på tradisjonelle snowboard. Disse brettene deles i to og kan brukes som ski dersom det kombineres med riktige bindinger. Skal du bruke bruke brettet på topptur, kommer disse egenskapene godt med. La trugene være hjemme og bruke brettet til å komme deg på toppen av fjellet.

  Det er enkelt å sette brettet sammen igjen når du er klar for å kjøre ned. Splitboard gir samme gleden og følelsen som tradisjonelle snowboard, og er førstevalget til de som i hovedsak bruker brett til frikjøring ned vinterkledde fjellsider. For å kunne bruke splitboardet som ski, må du ha egne bindinger som skapt for dette. Her er det også aktuelt med feller.

  Finn et snowboard for deg

  Hvis du er nybegynner og aldri har stått på snowboard før, bør du først og fremst kartlegge hvordan du planlegger å bruke brettet. For nybegynnere er det ofte myke og fleksible brett som gjelder, og stabilitet er en viktig faktor. Det kan være lurt å kjøpe snowboard på nett, slik at du kan finne gode snowboard tilbud og salg.

  I første omgang burde se bort ifra grafikk, og heller tenke på brettets kvaliteter og kjøreegenskaper. Legg inn din egen høyde og vekt, samt hvor du tenker å bruke brettet. Det produseres spesielle brett for nybegynnere som er enklere å håndtere og som fremmer en god læringskurve – dette er det beste valget når du skal sette utfor for aller første gang.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss