Tursekk test - Hvilke tursekker kommer best ut?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  En god tursekk er alfa omega for deg som enten er en erfaren friluftslivs-entusiast eller er nybegynner. Men hva legger man i det man kan regne som beste tursekk? Først og fremst må du kjøpe en sekk som passer til din bruk.

  På markedet over tursekker til bruk i friluftsliv er det mye å velge mellom, både når det kommer til merker, produsenter og modeller. Innenfor tursekker finnes det også mange forskjellige størrelser i form av volum, som videre velges ut i fra til hvilke bruk sekkens skal brukes. Kanskje trenger du bare en helt enkel tursekk til kortere gåturer eller du trenger en stor tursekk til lengre turer.

  Det er flere grunner til å velge gode tursekker, uansett om du skal på kortere eller lengre turer. For det første er det viktig å velge en god tursekk med tanke på ryggen din, du bør unngå å belaste ryggen din feil. En god sekk i riktig størrelse for deg vil derfor gjør det mulig for deg å pakke med deg det du trenger på tur, og at du kan bære tung last uten å bli ødelagt. Før du kjøper sekk er det derfor viktig å spørre seg selv "Hva skal den brukes til? Hva skal jeg ha med meg på tur? Hvor mange liter trenger jeg? Hvor tungt skal jeg bære? Hvilken passform bør jeg ha? Og hvor lett tilgjengelig vil jeg at ting skal være?". Når du har svart på de spørsmålene, velger du sekk ut i fra det. For mange er vekt, bærekomfort, slitestyrke, rominndeling, festesystemer, størrelse og passform viktig. Uansett til hvilken bruk det er snakk om.

  Er du av dem som er mye på tur, både dagsturer og overnattingsturer, kan det være smart å ha en sekk til hver av bruksområdene. På dagsturer trenger du ikke like stor sekk som til lengre turer med overnatting.

  Tursekker best i test

  For å gjøre valg av tursekk enklere har vi sett på hvilke ulike typer av testvinner tursekk og hva testene sier om beste tursekker. I kategorien tursekker best pris med tanke på billigere men fortsatt gode tursekker har blant annet Osprey Aether til herre og Osprey Ariel til dame kommet ut som testvinner. Aether er en tursekk 85 liter, men finnes i mange andre størrelser også. Begge sekkene skal ha fleksibel og god bærekomfort som gjør at du enkelt kan tilpasse sekken til din egen kropp. I tillegg kan rygglengden reguleres, og hoftebeltet formes til kroppen din for å avlaste bærevekten. Tursekkene har god ventilasjon og er designet til å sitte tett mot ryggen for å gi deg en å bedre bærekomforten. Sekken har gode løsninger når det kommer til tilgang til hovedrommet, topplokket og bunnen. Samtidig som sekken har festesystemer til å feste staver, isøks, liggeunderlag, drikkeflasker og fiskestang. Du får her en sekk med høy kvalitet til en god pris.

  Når det gjelder vinneren av kategorien beste tursekk er Fjällräven Kajka en testvinner. Dette er en unisex-modell, som også finnes i mange størrelser når det kommer til liter og volum. Produsenten selv sier at modellene opp til 75 liter egner seg for damer, mens modellene fra 85 til 105 liter er tilpasset herrer. Modellen på 85 liter har vært på markedet i over 10 år, og har fått mange positive omtaler. Sekken er populær fordi bæresystemet og -komforten er blant de beste på markedet. Du kan enkelt tilpasse rygglengden i forhold til hoftebeltet for å finne den perfekte balansen av vekten. Kajka er designet for å gi deg som bærer sekken optimal støtte i rygg og korsrygg. Tursekken er enkel å pakke i fordi den har en stor åpning på forsiden og en ekstra åpning nederst hvor du enkelt får tilgang til sovepose og annet utstyr. Generelt har tursekken gode løsninger når det både kommer til pakking, bæring, oppbevaring og løsninger med å hente ting fra sekken. Kajka gir deg også muligheten til å feste fiskestang, staver, drikkeflaske eller annet utstyr på utsiden av sekken.

  En annen testvinner blant test tursekker er Osprey Atmos AG 65. Dette er en av de beste tursekk dagstur med sine 65 liter, som har vunnet en Innovation Gold Award. Med Osprey Atmos AG kan du justere skilleveggene i hovedrommet og dermed tilpasse sekken ut ifra hvilke behov du har for turen. På den måten kan du benytte deg av de ulike åpningene til hovedrommet og posisjonere utstyret ditt strategisk i sekken. Produsenten Osprey har benyttet seg av et 3D-hulrom og netting i bæresystemet for å gi optimal lufting i ryggen. Noe som vil gi en best mulig passform, og samtidig forhindre at du blir svett og våt på ryggen og å unngå gnagsår underveis. Sekken er designet med justerbare stropper i bæresystemet som vil gi en best mulig tilpasning til den som skal bære sekken. Med kombinasjonen av hoftebelte og justerbare skulderstropper gjør dette at sekken vil sitte godt på ryggen over en lengre periode, uten at man kjenner noe særlig til den. Bruksområdene for Osprey Atmos 65 AG er både til kortere og lengre turer.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  Vi har sett på hvilke tursekker som har kommet best ut i tester gjort av andre, men under vil du finne våre anbefalte produkter i 2022 over hvilke tursekker vi mener er av de beste.

  Til deg som elsker friluftsliv

  Dette er en moderne og godt gjennomført unisex tursekk fra Lundhags. Tursekken passer til deg som elsker friluftsliv og vil pakke sekken til lengre turer. Her får du robuste festepunkter og spenner i aluminium, og et justerbart bæresystem fra 46 til 52 centimeter. Sekken rommer et volum på 75 liter, og har en vekt på 2,94 kilo uten at den er pakket. Lundhags Gnaur har god holdbarhet og brukervennlighet, og er laget i PolyCotton som er en blanding av ripstop polyester og bomull, med en vannsøyle på 1500 millimeter. Sekken er derfor både slitesterk og godt vannavvisende, og tåler derfor all slags vær. Hvis det skulle komme mye regn- eller snøvær følger det med et regntrekk som du kan sette utenpå sekken. Ønsker du mer plass til pakkingen kan du feste på Gnaur +. Klipsspennene er erstattet med robuste aluminiumskroker og enklere å håndtere når du har på hansker under kjøligere dager. Du har også muligheten til å komme inn i hovedrommet både fra bunnen og fronten av sekken, med en stor bagåpning.

  best i test tursekk

  Funksjonell og robust friluftssekk

  Helium V5 fra Bergans er en tursekk som rommer 55 liter og som anbefales til deg som ønsker en lett, allsidig og funksjonell sekk til friluftsliv. Sekken er laget av robust og slitesterkt materiale, og er en favoritt blant både turgåere og polfarer.

  Her får du en kombinasjon av justerbar rygglengde, skulderrem med Triple Density-skum og et formsydd hoftebelte som vil gi deg en behagelig bæreopplevelse. Ønsker du å være veldig lett kan du ta av hoftebeltet og topplokket som kan kombineres til en liten hoftesekk. Sekken har en klassisk toppåpning med snølås kombinert med diagonal glidelås foran som gir deg rask og enkel tilgang til det du trenger i sekken på tur. Sekken uten pakk veier 978 kilo, og har en anbefalt pekkvekt på opp til 18 kilo.

  Spesifikasjoner: 

  • Bæresystem: Bergans QuickAdjust™ PRO

  • Materiale: Nylon 66 med Dyneema® Ripstop

  • Rygglengde (justerbar): 45–56 cm

  • Hoftebelte, lengde (avtakbart (sparer 165 g vekt)): 85–140 cm

  • Lommer: Store, åpne sidelommer i mesh. Stor utvendig lomme med nøkkelring i lokket

  • Høydejusterbart, avtakbart topplokk (sparer 55 g vekt)

  • Kompatibel med drikkesystem

  • Justerbar brystreim

  • Bærehåndtak på toppen 

  • Stor utvendig lomme med nøkkelkrok

  • Festepunkt for pulk

  • Rikelig med festepunkter til for eksempel ski, vandrestaver og isøks

  • Bergans PLUS Modular-festesystem 

  • To multifunksjonelle PLUS-utstyrsremmer følger med ryggsekken

  • Kompatibel med dagtursekken 4703 Plus Daypack

  • Festepunkt for 4686 Hip Belt Pocket

  • YKK glidelåser 

  • Produktet inneholder bluesign® godkjente tekstiler

  tursekk best i test

  Unisex tursekk til dagsturer

  Haglöfs har her utviklet en lett tursekk, som samtidig har en god bærekomfort. Tursekken L.I.M rommer 35 liter og passer til deg som ønsker en lett tursekk til dagsturer, som også sitter godt på ryggen. Sekken har et Airback-bæresystem med et spesialdesignet ryggpanel som vil gi deg den ventilasjonen du trenger når farten øker og intensiteten blir høyere. Haglöfs L.I.M har de funksjonene som trengs; Men de er utført på det de kaller en ultralett og ultranyttig måte. Med 35 liter volum får du med deg det du trenger på lengre dagsturer, men det kan hende du skal vurdere en større sekk på lengre turer med overnatting.

  Egenskaper:

  • Airback-bæresystem: gir ventilasjon og luftgjennomstrømning til kontaktflaten i ryggen

  • Elastiske sidelommer

  • Elastiske lommer med glidelås i hoftebeltet

  • Kompatibelt ved væskesystem

  • Elastisk remsystem for kompresjon og festing av utstyr

  • Fast topplokk med lomme

  • Justerbar brystrem Polstret hoftebelte

  • Lastløftere

  • Dimensjoner (høyde x dybde x bredde): 59x31x25 cm

  liten tursekk test

  Til ski- eller gåturer uten for mye pakk

  Denne sekken anbefales til deg som skal på dagsturer hvor du kun trenger det mest nødvendige, samtidig ønsker en funksjonell og allsidig ryggsekk. Dakine Heli Pro har et volum på 20 liter, hvor du får med deg det du trenger på dagsturer på ski eller gåturer. Sekken har praktiske inndelinger av rom og lommer. Den har også mange andre smarte egenskaper som feste til skovl, bæresystem til ski eller snowboard, fleecelomme til skibriller og lomme til 15" laptop. Du kan feste sekken tett til kroppen med stroppene rundt brystet og livet. Sekken er kjent for at den skal sitte behagelig og sikkert på ryggen din.

  Sekken er lett, kompakt og funksjonell og veier bare 860 gram. Her kan turopplevelsen bli desto bedre når du kan ha med deg skift, drikke, matpakke, verdisaker eller andre ting du ønsker å ha på turen din.

  Spesifikasjoner og egenskaper oppsummert:

  • Spesifikk ski- og snowboardryggsekk

  • Vandret + lodret bæresystem til snowboard

  • Diagonalt + A-formet bæresystem til ski

  • Fleecelomme til skibriller

  • 15" laptop lomme

  • Redningsfløyte ved brystspenne

  • Isolert gjennomføring til drikkesystem.

  • Feste til skovl

  • Kompatibel med Dakine Spine Impact Protector (kan kjøpes i tillegg)

  lett tursekk

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss