Sykkelstativ bil test

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Skal du ut på sykkeltur? Da trenger du et godt og stabilt sykkelstativ. Nordmenn er aktive og mange har blitt bitt av sykkelbasillen de siste årene. Når du skal legge ut på sykkelturen, er det viktig at du transporterer sykkelen på en trygg måte. Med et stativ kan du feste syklene på taket, eller henge dem bak på bilens hengerfeste. 

  Det er viktig at stativene tåler svingete veier, humper og kollisjon. De nordiske veiene er ofte utfordrerne, og derfor har vi et større behov for stabile stativer som tåler et ujevnt terreng. Vi har sett på noen av de beste sykkelstativene og gir deg rask innføring i hva du bør se etter og hvordan du bruker stativene trygt.

  Våre anbefalte produkt i 2023

  Thule 2 sykler / Thule 3 sykler

  Thule VelvoCompact er et praktisk stativ som kommer i to varianter. Her kan du velge mellom et stativ til to eller tre sykler. Knottene er låsbare og rammearmene er avtakbare – dette legger til rette for enkel montering. Brukervennligheten forsterkes av en justerbar og letthåndterlig enhånds-kobling.

  Det medfølger hjulholdere som er uttrekkbare, noe som gjør det enkelt å transportere sykler uavhengig av hjulavstand. Har du flere sykler hjemme, kommer denne funksjonen godt med. Trenger du tilgang til bagasjerommet? Med Thule VelvoCompact sin smarte fotpedal-vippe kommer du lett til, selv om sykkelen er montert.

  Du behøver ikke verktøy for å sette sammen Thule VeloCompact, noe som er et stort pluss. I tillegg er dette en av få sykkelholdere som kan legges sammen, slik at de tar minimalt med plass i bagasjerom og bod. Vi biter oss merke i at hjulstroppene er ekstra lange og kommer med pumpespenner, slik at hjulene kan festes uten problemer.

  Hvis du er på jakt etter et virkelig gjennomtenkt og brukervennlig produkt, er det ingen tvil om at Thule sitt VeloCompact er det rette valget – uansett om du velger modellen for to eller tre sykler.

  Thule sykkelstativ test

  Twinny Load

  Twinny Load Sykkelstativ Universal er et robust sykkelstativ til bilen. Her får du en maksvekt på 59 kilo og muligheten til å feste to sykler. Den høye maksvekten sikrer at du kan feste de fleste typer sykler, og modellen er kraftig nok til å transportere voksensykler.

  Den praktiske låsen gjør dette til et trygt stativ, og du slipper å bekymre deg for frekke tyver under stopp og pauser. Modellen fremstår svært robust og er utviklet i et motstandsdyktig materiale. Dette sikrer trygg transport, uansett hvor humpete og svingete veien er.

  Stativet monteres enkelt bak på bilen, og det gir god plass mellom syklene. Har du ekstra tykke dekk eller en terrengsykkel, kommer den romslige plassen ekstra godt med. Dette er et solid valg for de som ønsker kvalitet og et sterkt stativ.

  Twinny sykkelstativ

  Twinny Load Sykkelstativ Universal

  Universal sykkelstativet er nok et godt produkt fra Twinny Load. Denne modellen har en noe lavere maksvekt på 50 kilo og kommer uten lås. Du monterer enkelt modellen bak på bilens hengerfeste og her får du plass til to sykler.

  En stor fordel med denne modellen, er refleksene som er plassert bak på stativet. Skal du kjøre i mørket, kan du være trygg på at bilistene holder en god avstand. I tillegg er vekten praktisk for de med mindre robuste hengerfester. Dette er et ypperlig valg for mindre biler og de som vektlegger sikkerhet.

  sykkelstativ bil bakluke

  Twinny Load Sykkelstativ 30 kg

  Dette er et praktisk og enkelt sykkelstativ til bil, som passer godt for familier som skal kjøre til en rask sykkeltur. Stativet rommer to sykler med en maksimal vekt på 30 kilo. Her får du et praktisk låsesystem som sikrer at syklene henger godt på.

  Monteringen er brukervennlig, men dette er ikke stativet for de lengste turene. Dette er et sykkelstativ for bil, som skal fastest bak på bilens hengerfeste. Stativet er stabilt og holder godt, selv om terrenget er ujevnt. Men det kan lønne seg å kjøpe noen ekstra festereimer, dersom du planlegger en lengre kjøretur.

  Med en maksimal vekt på 30 kilo, er det ikke sikkert at festet klarer to voksensykler. Men dette er derimot den perfekte løsningen om du har barn. Monteringen er enkel, og dette er et budsjettvennlig valg for barnefamilier og korte turer.

  Sykkelstativ bil 4 sykler

  Sykkelstativ tips og råd

  Når du skal kjøpe og bruke et stativ til syklene, er det viktig at stativet er i riktig størrelse. Passer det til syklenes størrelse, vekt og type? Alle hengerfester har en maksvekt, så sørg for at hengerfestet ditt faktisk tåler både stativet og vekten til syklene. Trenger du et sykkelstativ til bil uten hengerfeste? Da må du gjøre et søk etter sykkelstativer til tak.

  Det er også viktig at du leser bruksanvisningen nøye da alle stativer monteres ulikt. Det kan lønne seg å gå til innkjøp av ekstra reimer for økt sikkerhet under lange turer. Selv om stativet er stabilt, bør du holde bilen rolig i svinger – selv under en liten og rask tur.

  Husk at du kjører med ekstra vekt og at kjøreegenskapene til bilen vil endre seg. Prøv deg gjerne frem i egen oppkjørsel, før du kjører ut på veiene. Slik sikrer du en trygg transport av syklene, samtidig som du øker egen sikkerhet i trafikken.

  Konklusjon

  1. Thule 2 sykler / Thule 3 sykler – Beste sykkelholdere

  Thule leverer et gjennomtenkt og brukervennlig produkt, som kommer i to varianter. Enten du trenger plass til to eller tre sykler, vil du nyte godt av de brukervennlige kvalitetene her. Sykkelstativene har en lastekapasitet på hele 60 kg, monteres på tilhengerfestet og er svært stødig i bruk.

  2.  Twinny Load Sykkelstativ Universal – Mest robust

  Modellen har en maksvekt på 59 kg og gir godt med plass til to sykler. Stativet fremstår robust og stabilt, og kan brukes på lengre turer.

   3. Produktnavn: Twinny Load Sykkelstativ Universal – Beste valg for mindre biler

  Modellen har en maksvekt på 50 kg, og egner seg godt for mindre biler og mindre robuste hengerfester. Refleks og lys på stativet øker sikkerheten.

  4. Twinny Load Sykkelstativ Universal – Beste familievalg

  Twinny Load har en maksvekt på 30 kg, og egner seg derfor godt til en voksensykkel og en barnesykkel. Dette er valget for de mindre turene med barn, hvor du kun trenger et stativ som får deg fra A til B. Modellen er brukervennlig og monteres på tilhengerfestet.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss