Skredsekk test - Kan redde livet ditt

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Er du en av dem som elsker toppturer på randoneeski?! Snøskred er ikke noe man vil oppleve, men likevel en risiko å havne i når man er på topptur. De godt erfarne vet hvilket utstyr man bør og skal ha, men er du fersk i topptur-verden kan det være verdt å lese denne artikkelen med anbefalte produkter innen skredsekker.

  Er ulykken først ute og du havner i et alvorlig snøskred er det ikke sikkert du kommer helskinnet gjennom det, selv om du har skredsekk. Det er gjennomført studier der det er brukt og ikke brukt skredsekker. Der fant man at 100 personer som ble tatt av snøskred var det 22 uten skredsekker som døde, og 13 personer med skredsekk som døde. Blant to av de døde med skredsekk, var årsaken at skredsekken ikke blåste seg opp på grunn av mekanisk feil. Med andre ord bør du bruke skredsekk når du skal på topptur, og du bør investere i en sekk som har høy kvalitet og gode funksjoner. En god skredsekk som blåser seg opp hvis det kommer snøskred dobler sjansen din for å overleve. 41 prosent av dødsfallene i snøskred kunne vært unngått med en god skredsekk, og bruker du skredsekker har du 87 prosent sjanse for å overleve snøskredet.

  Skredsekker er en ryggsekk med en gass eller luftpatron, som ofte kalles ABS skredsekk. Blir du tatt av en snøskred drar du i snoren eller spaken som utløser en ballong. Når ballongen utløses gjør det deg til en større partikkel i et skred, som igjen gjør at du kommer høyere opp i snøskredet og sjansen for at du blir begravd er mindre. Store ting havner høyt opp og små ting havner langt ned i et skred. Det viser seg at 75 prosent av de som dør i snøskred har mangel på luft. Bruker du skredsekk reduseres sjansene for at du blir begravd i snøskredet. Det lønner seg også å gjøre ta en "test skredsekk"-dag før du drar ut på den mest strabasiøse turen, slik at du vet at utstyret fungerer, sekken sitter godt på deg og at du vet hvor du skal dra når.

  Skredsekkene kommer kommer med ulike funksjoner og teknologier, som videre påvirker prislappen på sekken. Mammut skredsekk har for eksempel et Protection Airbag-system med traumabeskyttelse, som vil si at ballongen beskytter hodet ditt mot slag når den er opplåst. I skredsekk test er Mammut og Ortovox sine toppmodeller av sekker, de som kommer best ut. De beste sekkene har naturligvis en dyrere prislapp, så hvis du ikke ønsker å punge ut rundt 10 000 kroner for en sekk kan det vært lurt å følge med på skredsekk tilbud.

  Når du skal kjøpe skredsekk bør du bruke litt tid. Det er viktig at du kjøper en sekk som sitter godt på ryggen din, her kjøper man som regel ut i fra høydestørrelsen. Du bør også velge en sekk som passer til din bruk, hvor utfordrende turer du skal på og hvor mange liter du trenger at sekken skal romme. Dette vil være med på å avgjøre hvilke funksjoner og teknologier sekken trenger å ha, og videre hvilken pris sekken vil havne på tilslutt.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Nedenfor finner du våre anbefalte produkt i 2021, dette er våre to favoritter med mange gode egenskaper og funksjoner.

  Perfekt til lange, gode og sikre turer

  Ortovox Ascent er en skredsekk med Avabag, som er et airbag-system. Sekken anbefales til deg som vil gå lange, gode og sikre turer i offpisten. Avabag-teknologien fra Ortovox er det mest revolusjonerende som er skjedd innen skredryggsekker. Ofte har skredsekker vært både store og tunge, men dette er ikke tilfellet med Avabag. Sekken veier 1830 gram, inkludert både avabag og gasspatroner. Avabag-systemet har vunnet prisen for årets beste produkt på den prestisjefylte ISPO-messen.

  Sekken har ergonomisk designede stropper og skumfylt ryggpanel, noe som gjør at ryggsekken passer kroppen og gir deg en god vektfordeling. Ortovox-sekken har også D-skifix-system som gir deg muligheten til å feste skiene, snowboardet eller snøskoene diagonalt på sekken, for å få best mulig bærekomfort.

  Skredsekken leveres med Avabag-enhet, men uten gasspatroner. Dette må du kjøpe ved siden av. Avabag-systemet kan også taes av eller påmonteres når du måtte ønske. Sekken har også et Short Back System Fit. Det betyr at den passer til en lavere høyde eller lengde på ryggen. Systemet er designet med fokus på kvinner eller menn med en kortere rygg.

  Spesifikasjoner og egenskaper:

  • Materialer: Nylon 420D + Nylon 100D Rippstop

  • Inkl. lett AVABAG airbag-system

  • Vekt: 1.830 gram (inkl. AVABAG + gasspatron)

  • Volum: 28 liter

  • D-Skifix

  Beste skredsekk

  "Allround"-sekk til alle typer fjellaktiviteter

  Denne sekken anbefaler vi til deg som ønsker en ekte "allround"-sekk som fungerer til alle typer fjellaktiviteter hvor du trenger en skredsekk. Mammut Removable Airbag 3.0 rommer 30 liter og har Mammut sitt R.A.S. 3.0-system. Dette er Removable Airbag System, som kan taes ut av sekken hvis du kun vil ha en skisekk. Skredsekken er komfortabel å ha på ryggen, og en god sekk å bruke hvis du skal på dagsturer på ski eller snowboard. Du kan også feste skiene eller snowboardet på sekken.

  Protection Airbag System 3.0 er et airbagsystem hvor ballongen utløses med beskyttelse rundt hode, nakken og brystet. Dette er et nytt system som trygt, lett å bruke og føles lett på ryggen. Airbag-systemet kan også taes ut, slik at du kan bruke sekken som en fritidssekk.

  Selve ballongen i en synlig farge for at du lettere skal synes dersom du havner i et snøskred, og er 150l. Selve patronen kan du enkelt skru inn i systemet for rask bruk. Husk at patronen ikke følger med, men må kjøpes ved siden av.

  Egenskaper og spesifikasjoner oppsummert:

  • Avtagbart R.A.S 3.0. system

  • V-ramme i aluminium, for støtte

  • Lett tilgjengelig front lomme til skredutstyret

  • Stabil diagonal innfesting til ski

  • Frontfeste til snowboard

  • Innfesting av hjelm

  • Goggle lomme

  • Avtagbart hoftebelte med lomme

  • Klargjort for drikkesystem

  • Vekt R.A.S 3.0 m. patron: 1010g

  Vekt: 2,510 kg (inkl. R.A.S), Volum: 28 L (inkl. R.A.S)

  Mammut skredsekk test

  Arva Reactor 40 L

  En driftsikker lett modell på 40L som er basert på Arvas gassflasker som blåser opp en ballong på veldig kort tid. Ballongen beskytter hode og nakke og bidrar til å løfte deg oppover om du blir tatt.

  Den kommer med en skredlomme i front for plassering av søkeutstyr og spade. Sekken er ellers også fullt funksjonell og har blant annet stropper for skifeste.

  Vekt: 2180 gram

  Volum: 40L

  Arva skredsekk test

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss