Chaga - Historisk folkemedisin

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Chaga er en type sopp som vokser på bjørk eller or, og skal visstnok være den kraftigste naturlige antioksidanten vi kjenner til. Soppen har en smak som kan minne om kaffe, og mange innen helse-verden antyder at soppen har vært og er en historisk folkemedisin.

  Før vi skal anbefale produkter innenfor denne sopptypene, vil vi svare på spørsmålet "hva er chaga?". Chaga er en sopp av typen kjuke, som vil si at den vokser på trær. Det mest vanlige er at kjukene eller soppen lever på døde trær, men chaga lever på levende trær som bjørk og or. Chaga sopp er svart og svulstlignende, og ordet chaga betyr sopp på russisk. Det har blitt den internasjonale betegnelsen på te laget av krektkjuke. Innenfor sibirsk urtemedisin regnes chaga som "kongen av medisinplanter", fordi den i løpet av 15 til 39 år vokser på treet, suger ut næringen og konsentrerer den. Chaga te har i mange hundre år vært brukt som en helsedrikk i spesielt Russland, Nord-Europa og deler av Asia. Den ble både brukt som te og generelt som styrkemiddel.

  Av alle de ca 200 medisinske soppene som finnes er chaga regnet for å være den med størst medisinsk potensiale. Det som er spesielt med denne soppen er at chaga inneholder mange viktige vitaminer, mineraler og sporstoffer, og den har en høy ORAC-verdi. Om du ikke vet hva ORAC er, så er det et mål forskere bruker for å måle næringsstoffenes antioksidantkapasitet. Altså evnen til å nøytralisere frie radikaler. Ofte har chaga en ORAC-verdi på over 100 000, sammenligner man med kakao har det 30 000 og gojibær har 25 00. Dette gjør chaga til den kraftigste naturlige antioksidanten. Chaga er også et adaptogen. Det vil si at soppen tilpasser sin virkning etter kroppen behov. I følge både myter og helsespesialister skal chaga visstnok blant annet virke krefthemmende, immunregulerende, blodrnensende, betennelsesdempende, blodsukkersenkende og bakterie- og virushemmende. Det er gjennomført noe forskning på chaga, og flere forskere antyder at soppen har disse virkningene. Det høye innholdet av antioksidanter gjør at chaga kan beskytte kroppens celler mot oksidativt stress, øke immunforsvaret og motvirke skader av frie radikaler.

  På smak er chaga mild og røykaktig. Soppen kan kjøpes som malt chaga pulver, chaga ekstrakt, som teposer eller kosttilskudd i tabletter. Du kan også smaksette chaga-teen din med for eksempel mandelmelk, agave og kanel eller blande den med varm kakao. Generelt sett inntas chaga helst i varme drikker. Teen kan du drikke dersom du har magesmerter, dårlig fordøyelse, influensa, astma, bronkitt, diabetes, høyt blodtrykk, nyrestein eller kronisk tretthetssyndrom. Chaga-teen kan bidra med å lindre smertene, plagene eller sykdomsforløpet.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Skal du kjøpe chaga i Norge kan du gjøre dette på ulike typer helsekostbutikker, og chaga sopp pris varierer. Under kommer våre anbefalte produkter av chaga i 2021.

  Chaga i tabletter

  Denne boksen med fermentert chaga fra Solaray inneholder 60 kapsler. Chaga har et naturlig innhold av polysakkarider (betaglukaner) som er kjent for å styrke immunforsvaret. Og fordi chaga er en adaptogen som kan daglig inntak av tablettene bidra til økt motstandskraft ved påkjenninger forårsaket av stress. Ettersom chaga-tablettene er fermentert, gjør det at næringsstoffene blir mer tilgjengelig for kroppen. Sopp-mycelet, som er den trådete og rotlignende delen av soppen som tar opp næring fra omgivelsene, dyrkes frem på glutenfri havre, høstes og fermenteres.

  Sopp-mycelet, den trådete, rotlignende delen av soppen som tar opp næring fra omgivelsene, dyrkes frem på glutenfri havre, høstes og fermenteres. Anbefalt daglig dose er 2 kapsler sammen med mat eller drikke, hvor to kapsler inneholder 1000 milligram fermentert chagasopp.

  Tablettene fra Solaray skal ha følgende egenskaper:

  ● En adaptogen sopp som kan støtte kroppens evne til å takle fysisk og psykisk stress

  ● Har et naturlig høyt innhold av polysakkarider/betaglukaner, som kan styrke og balansere immunforsvaret

  ● Naturlig innhold av SOD (superoksid dismutase) enzymer

  ● God antioksidant som kan beskytte kroppens celler mot oksidativt stress

  ● God for hjerte-/karsystemet, kan virke lett blodtrykksenkende og svakt kolesterolreduserende

  ● Generelt god for immunforsvaret

  Veganske Chaga tabletter

  Chaga-te fra Vimergy

  Hvis du ønsker å teste ut chaga som te er dette et godt alternativ. Vimergy Chaga Instant Box inneholder 20 porsjonsposer med chaga-te, med chagapulver inni. Pulveret har gjennomgått en nøye varmt-vann ekstraksjon, og inneholder 100 prosent chaga ekstrakt som er villhøstet i Canada. Du kan blande pulveret i te, smoothie eller annen drikke.

  Chaga-pulveret inneholder naturlige vitaminer, mineraler, sporstoffer, polysakkarider, betulinsyre, melanin, fytonæring, ergosterol, betaglukaner, saponiner, steroler, triterpener og aminosyrekompleks.

  Vimergy anbefaler daglig dosering til voksne med en til to poser chaga per dag.

  Chaga pulver

  Helsebringende superchaga

  Shift Superchaga er ekstrahert ved bruk av duo-ekstrahering for å få hentet ut alle de aktive virkestoffene i soppen. Disse tablettene gir deg også god virkning, de inneholder blant annet betaglukaner og polysakkarider som kan styrke og aktivere immunforsvaret ditt. I tillegg til et høyt innhold av antioksidanter, og adaptogen-soppen som leveres i tabletter kan hjelpe deg med å gjenopprett kroppens ulike funksjoner når de er i ubalanse.

  Du får her 30 tabletter, hvor den anbefalte daglige dosen er 1 tablett som inneholder 800 milligram chaga-ekstrakt.

  Chaga tabletter norge

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: