Power rack test | Finn beste powerrack for styrketrening

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  En power rack er et treningsstativ som også kalles for «power cage» eller bare «cage». Treningsapparatet er utmerket for deg som ønsker å trene squats og andre former for styrketrening.

  Ved å kombinere stativet med vektskiver, treningsbenk, vektstenger og lignende, har du et komplett treningsapparat til treningsrommet hjemme. Med en power rack kan du trene på alt fra chins og knebøy, til benkpress og lignende.

  En power rack kan dessuten ha festeanordninger for slynger og strikk, slik at du kan trene slyngetrening. I vår test ser vi nærmere på markedets beste power racks. Finn en modell som tilfredsstiller dine krav!

  Våre anbefalte power racks i 2021

  Det finnes mange flotte power racks å velge mellom. Når du skal velge modell bør du se på mer enn bare pris og merke. Funksjonalitet og kvalitet er vel så viktig!

  Som du kanskje har merket, tar power rack Norge med storm. Det som er så fint, er at den populære treningsformen enkelt kan utføres hjemme. Nedenfor finner du produktomtaler av noen av markedets beste power racks for hjemmebruk!

  Testvinner: Tunturi W60 Crossfit Rack

  Om produktet

  Tunturi W60 Crossfit Rack er designet for at man skal kunne trene med power rack hjemme på en trygg og enkel måte. Stativet byr på utallige muligheter når det kommer til treningsteknikk. Med denne modellen kan du blant annet trene pull-ups eller knebøy.

  Funskjonalitet

  Stativet har praktiske håndtak, slik at brukeren også kan trene på triceps-fall. Det er dessuten mulig å implementere vektplater med diameter på 30 eller 50 mm. Nederste stanglengde på dette stativet er 177,3 cm (indre) / 180 cm (ytre).

  Vektgrense

  Modellen har et enkelt design i sort stål, noe som gjør at den passer inn på de fleste treningsrom. Kvaliteten er god, og stativet tåler belastninger på opptil 200 kg.

  Spesifikasjoner

  • Mål (B x L x H): 118 x 176 x 215 cm

  • Vekt: 57,5 kg

  • Maksimal belastning: 200 kg

  • Maksimal brukervekt: 180 kg

  • Annen informasjon: Knebøy kan utføres på 24 ulike høydenivåer

  Konklusjon

  Tunturi W60 Crossfit Rack er en power cage-modell som passer utmerket for alle som ønsker å trene hjemme. Med dette treningsstativet kan du enkelt trene på alt fra pull-ups til squats. Modellen er laget av robuste og slitesterke materialer. Dette er et treningsstativ for deg som ønsker å kunne trene variert over lang tid!

  power rack test

  Masterfit X-Fit Cage

  Om produktet

  Masterfit X-Fit Cage er et treningsstativ som er skreddersydd for brukere som vil trene tungt. Modellen passer bra for mange crossfit-øvelser, og er utmerket for alle som driver med styrketrening. Du kan trene med vektstenger, eller bruke din egen kroppsvekt.

  Vektgrense

  Masterfit X-Fit Cage er et stativ som er laget av 2 mm tykk stål, noe som gjør at enheten tåler svært høy belastning. Ved knebøy kan du for eksempel ha en maksimal vekt på hele 400 kg. Enheten tåler inntil 800 kg maksimalt, noe som passer perfekt for alle som løfter tungt.

  Funksjonalitet

  Modellen er konstruert på en måte som gjør den sikker i bruk, noe som gjør den ypperlig for hjemmetrening. Den har flere festeanordninger for strikk og diverse tilbehør. Du kan bruke stativet med en vektstang på 50 mm.

  Spesifikasjoner

  • Mål (B x L x H): 160 x 160 x 210 cm

  • Vekt: 90 kg

  • Maksimal belastning: 800 kg

  • Annen informasjon: Kraftig konstruksjon, mange festepunkter for ekstrautstyr.

  Konklusjon

  Masterfit X-Fit Cage er et power rack som har høy kvalitet og en svært robust konstruksjon. Med en maksvekt på hele 800 kg, kan du bruke stativet selv til tung vektløfting. Dette er et stativ som kan anbefales alle som har høye krav til funksjonalitet og kvalitet, men også sikkerhet.

  power cage test

  Hammer Half Rack Core 4.0

  Om produktet

  Hammer Half Rack Core 4.0 er en power rack som passer flott til hjemmetrening. Det frittstående stativet er laget av kvalitetsmaterialer. Stativet er laget for å gi brukeren stor grad av fleksibilitet under treningsøkten.

  Vektgrense

  Modellen tåler en maksimal belastning på 200 kg, hvorav maksimal brukervekt er på 130 kg.

  Funksjonalitet

  Dette er et halvstativ som leveres med et praktisk hakehåndtak i stangen som går på tvers. Modellen har også j-kroker og dyppegrep som kan justeres. Stativet har hele 18 ulike posisjoner som lar deg justere høyden på vektstenger og lignende. Med Hammer Half Rack Core 4.0 kan du blant annet trene på chins og vektløft.

  Spesifikasjoner

  • Mål (B x L x H): 140 x 130 x 217 cm

  • Vekt: 61 kg

  • Maksimal belastning: 200 kg

  • Maksimal brukervekt: 130 kg

  • Annen informasjon: Festeanordning for strikk og lignende.

  Konklusjon

  Half Rack Core 4.0 passer for deg som trener lett til middels tungt, siden den maksimale belastningen ikke er på mer enn 200 kg. Samtidig er dette et robust treningsstativ som kan komme til glede i mange år fremover, takket være kvalitetsmaterialene stativet er laget av.

  Enheten oppleves som stabil og trygg under bruk, og passer derfor ypperlig til hjemmetrening. Er kanskje dette modellen for deg?

  power cage fra hammer

  Hvordan velge riktig power rack?

  Det finnes et stort utvalg av power racks på markedet. De fleste ser nokså like ut ved første øyekast, men det er likevel mye som skiller modellene fra hverandre.

  La oss se nærmere på hvilke faktorer du bør legge til grunn ved valg av power rack!

  Muligheter for ekstrautstyr

  Når du skal velge power rack er det blant annet viktig å tenke over dets funksjonalitet. Dette kan nemlig variere mye fra modell til modell. Du bør kunne feste strikk og vekter på stativet som et minimum.

  Prisklasse

  Pris kan også variere mye fra modell til modell. Husk på at kvalitet kan ha sammenheng med pris, men dette er ikke nødvendigvis tilfelle. Det finnes mange prisgunstige power racks som er av svært høy kvalitet.

  Maksimal vekt

  Maksimal belastning er viktig å ta hensyn til ved valg av power rack. Dersom du veier mye og løfter tungt, er det viktig å velge et stativ som tåler deg og vektene. Dersom stativet ikke tåler vekten din, kan det potensielt oppstå ulykker.

  Design

  Design er også lurt å tenke på ved valg av power rack. Husk at stativet blir en del av interiøret ditt! Velg gjerne et power cage med stilrent design, da apparatet blir en del av interiøret på treningsrommet. De fleste modellene har heldigvis et stilrent og nøytralt design.

  Finn beste power rack for deg!

  Enten du ønsker en enkel power rack eller har behov for en robust of funksjonell modell, finnes det et treningsstativ for deg. Velg gjerne power racks fra testen vår – da gjør du et trygt valg. Lykke til!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: