Skredsøker test

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  En skredsøker gjør skituren langt tryggere og kan være redningen i farlige situasjoner. Dette utstyret er obligatorisk på mange toppturer og kan hjelpe deg med å finne deler av turfølget dersom dere skulle blitt utsatt for et skred. En skredsøker kan også berge ditt eget liv dersom du selv skulle havne i et skred.

  Skredsøkere er en viktig del av utstyret ditt, og derfor er det også viktig at du velger en skredsøker som fungerer optimalt og gir deg den hjelpen du trenger. Vi har sett på markedets beste skredsøkere i 2020, for å gjøre jakten enklere for deg. Skredsøkeren kan være redningen dersom uhellet først skulle være ute og derfor er det viktig at du går til innkjøp av et godt produkt. Sjekk vår test av markedest beste skredsøkere for en trygg topptur.

   

  Black Diamond Guide BT

  Black Diamond Guide BT er markedets beste skredsøker. Her får du en rekkevidde på hele 60 meter samt et design som gjør det enkelt å håndtere søkeren. Søkeren kommer med en innebygd Bluetooth og du kan oppdatere softwaren etter hvert som oppdateringer kommer. Dette er en skredsøker som gjør deg langt sikrere på toppturer og derfor kommer den til topps i vår test.

  Mammut Barryvox s

  Mammut skredsøkeren Barryvox er nok et godt produkt for en sikrere ferdsel på toppturer. Rekkevidden ligger på 70 meter og du får et presist og raskt søk takket være de tre digitale antennene. Skjermen er opplyst og søkeren er meget intuitiv i bruk slik at alle kan forstå seg på instruksjonene og innstillingene. Modellen gikk ikke helt til topps i vår test, men har fortsatt mange gode funksjoner.

   Arva Axio

  Arva Axio er en moderne skredsøker som kommer i en praktisk bæreveske. Denne modellen brukes også tre antenner for et effektivt søk og har en rekkevidde på 60 meter. Den praktiske gruppesøk-funksjonen kommer godt med når du skal ut på tur med en større gruppe. Modellen holder deg trygg og er et godt hjelpemiddel å ha på toppturer, den kommer godt ut i vår test, men klatrert ikke helt til toppen.

   

  Beste produkt: Black Diamond Guide Bt

  Black Diamond Guide Bt er en meget god og sikker skredsøker som har klarert helt til topps i vår test. Rekkevidden ligger på 60 meter og søkeren har en innebygget Bluetooth funksjon. Dette er en skredsøker som kan oppdateres via Bluetooth, hver gang en ny oppdatering blir tilgjengelig. Designet er utviklet for å gi et godt grep og den har en batteritid på 400 timer i følge vår test.

  Skulle du havne i et søk vil du kunne dekke store områder med denne skredsøkeren. Menyen er svært intuitiv, og du får enkle instruksjoner som gjør det lett å lokalisere den savnede. Det medfølger en praktisk bæresele som også er enkel å ta av. Menyene kan finjusteres takket være Bluetooth og søkeren er lett av vekt. Dette er markedets beste skredsøker som gir deg de beste forutsetningene i et eventuelt skred.

  best i test skredsøker

  Mammut Barryvox s

  Mammut Barryvox er en presis skredsøker med flere gode funksjoner. Skjermen er opplyst og gir deg raske og enkle instruksjoner, men det er rekkevidden som virkelig trekker opp for denne modellen. Her kan du søke i et 70 meters område med tre digitale antenner. Det er enkelt å gruppe-teste søkeren før en topptur og softwaren kan oppdateres.

  Modellen fra Mammut har en praktisk bevegelsessensor innebygget og vil teste seg selv før hver neste oppstart. Batteritiden ligger på 300 timer og du kan enkelt håndtere søkeren selv om du har tykke hansker på deg. Det medfølger en bæresele som forhindrer at søkeren slår seg på automatisk. Dette er et godt valg av skredsøker med en lang rekkevidde.

  Mammut skredsøker test

  Arva Axio

  Arva Axio kommer med tre antenner og benytter alle antenne samtidig for et effektivt og presist søk. Skjermen har en avstandsmåler og skredsøkeren har en rekkevidde på 60 meter. Et stort pluss er det at søkeren har bruksanvisninger på norsk og er svært enkel å håndtere. I situasjoner hvor flere har blitt tatt av skred, er det mulig å benytte seg av en flaggfunksjon.

  Før toppturen kan du bruke gruppe-test-funksjonen for en kameratsjekk, og under eventuelle søk kan du slå på standby-modus. Dette er en allsidig skredsøker som både kan brukes digitalt og analogt. Modellen er en forbedret utgave av forgjengeren, og kommer nå med en praktisk bæreveske for sikker bruk.

  arva axio test

  Arva Neo Pro

  Arva Neo Pro er en meget brukervennlig søker som passer like godt til nybegynnere som til profesjonelle. Dette er en svært intuitiv skredsøker, men den er også en meget kraftig og har en høy ytelse. Rekkevidden ligger på hele 80 meter og søkestripebredden ligger på 70 meter. I sendemodus har Arvea Neo Pro en batterilevetid på 250 timer, og i søkemodus ligger levetiden på 40 timer etter vår test.

  Det kommer med praktisk flaggfunksjon i situasjoner hvor flere personer er tatt av skred, og en instant detection vil gi deg den korteste veien til nærmeste begravde. Det er mulig å sette søkeren i standby mode for å spare på batteritiden, dette er praktisk i en eventuell utgravning. Neo Pro er praktisk, brukervennlig med flere gode funksjoner for en nøyaktig test i forkant og et presist søk.

  Arva neo pro test

  Pieps Pro Bt

  Pieps Pro BT er en enkel søker som kan oppdateres via Bluetooth. Søkebredden ligger på 60 meter og du får med en bæreveske for enkel håndtering. Batteritiden ligger på 400 timer i vår test, og søkeren har tre antenner for et presist søk. Dette er nok en skredsøker med flaggfunksjon, noe som gjør det enklere å orientere seg i situasjoner hvor mange er begravde i eventuelle skred.

  Bærevesken som medfølger, sitter komfortabelt og det er enkelt å ta søkeren inn og ut av vesken. Du kan koble skreden til smarttelefonen din dersom du trenger å oppdatere innstillingene eller ønsker å sjekke hvor mye batteri som er igjen. Selv om dette er en relativt enkel skredsøker, har den funksjoner som er gode nok til å redde deg hvis du eller noen i turfølget blir utsatt for et skred. Den legger til rette for en rask og enkel navigasjon, takket være de brukervennlige instruksjonene.

  pieps pro skredsøker test

  Arva Evo5

  Arva Evo5 er en særdeles liten og nett skredsøker som er enkel å frakte med seg på tur. Her får du kun med de aller viktigste funksjonene og søkebredden ligger på 50 meter. Denne søkeren kan du enkelt få plass til i en lomme, og den kommer med en automatisk tilbakestilling dersom du har ligget i ro i 8 minutter etter vår test.

  Arva Evo5 er en smartsøker som har evnen til å filtrere vekk annet elektronisk støy som kan komme fra kraftlinjer, smarttelefoner eller lignende. Batteritiden  er 200 timer når søkeren er i sendemodus, men 30 timer når du har på søkemodus. Du kan markere begravde og flaggfunksjonen gjør det mulig å markere flere mennesker dersom dette skulle være nødvendig. Her kan du ikke bruke søkeren analogt da Arva Evo5 er en 100 % digital skredsøker. Du får det du trenger til å sikre deg selv på toppturer, i meget liten forpakning.

  arva evo5 test

  Huskeregler om skredsøker

  Før du drar ut på tur er det viktig at du bytter batteriet til søkeren din. Helst skal batteriet byttes så ofte som mulig, da et svakt batteri vil gi søkeren en langt dårligere rekkevidde. Mange produsenter anbefaler at du bytter batteriet allerede når det er halvveis utladet, men mange velger også å bytte når prosenten går under 70. En fulladet søker er det beste hjelpemidlet og kan være det som berger deg hvis du havner i et skred. Test alltid batteriet før du drar på tur

  Hvis du har kjøpt en ny skredsøker, bør du alltid sette av litt tid til å gjøre deg kjent med søkeren og test den gjerne. Dette kan komme godt med dersom du må lete etter deler av turfølget. For å gjøre et effektiv søk etter mennesker i et skred, er du nødt å ha trening og kjenne søkeren godt. Ta deg tid til og test ut søkeren og merk deg hvordan den fungerer i forkant av en topptur.

  Skredsøker pakke

  Hvis du og turvennene har kjøpt en pakke med skredsøkere, bør dere alltid teste kommunikasjonen før turen starter. Gjør en kameratsjekk, eller en test, og sørg for at søkerne fungerer sammen og ikke minst er skrudd på. Noen søkere kommer med Software som kan oppgraderes for å gjøre søkeren bedre. Dersom skredsøkerne til turfølget ditt kan oppgraderes eller oppdateres, er det viktig å sørg for at alle gjør dette før turen start.

  En skredsøker kan være redningen, men det beste er å unngå toppturer i risikofylte områder. Vær obs på omgivelsene dine og gjør kontinuerlig vurderinger av forholdene mens dere er ute på tur. Ingen ønsker å få bruk for en skredsøker, så skaff deg god kunnskap om klimaet og forholdene for å unngå å havne i ulykken.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss