Squash racket test - Kjøp racket til eget bruk

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  En squashracket har cirka samme størrelse og vekt som en badminton- og tennisracket. Normalt er racketen 65 centimeter lang og veier mellom 110 til 180 gram. Når du skal kjøpe squash racket bør du kjøpe en som er tilpasset ditt bruk og nivå.

  Squash er en innendørs racketsport, som har blitt meget populært også i Norge og regnes for å være en meget fysisk krevende sport. Her kan du fint forbrenne 700 til 1000 kalorier i løpet av en times spilling. Selve navnet squash henviser til den myke ballen som brukes i spillet. Ballen er liten, hul og laget av gymmet. Selve spillet eller sporten foregår på innendørs baner med fire vegger, og med standardiserte racketer. Spiller du bare for moro skyld og ikke så ofte kan du som regel leie racket sammen med at du leier banen, men spiller du mye kan det være like bra å investere i en eget squash racket.

  Som med alt annet sportsutstyr er det en merkbar forskjell på de ulike racketene. Du kan fint kjøpe en squash racket billig, men da kan kvaliteten være noe dårligere. Er du nybegynner bør du velge en racket med større sweet spot, som vil si at der ballen kan treffe for å få bra fart er større. Er du mer erfaren kan du kjøpe en squash racket med liten sweet spot, men da må du nesten treffe korrekt hver eneste gang for at du skal få ordentlig fart på ballen.

  I squash racket test er det Tecnifibre Carboflex Airshaft som kommer ut som beste squash racket. Denne koster over 1000 kroner, men er blant de mest populære racketene blant dem som spiller mye. Squashracketen blir brukt av flere toppspillere. Racketen er forholdsvis lett og balansert, og passer til de fleste spillestilene underveis. Ramma er stiv og snøremønsteret gir deg gode tilbakemeldinger på skuddene dine. Også racketen fra Dunlop kommer ut som "best squash racket" i flere tester. Dunlop Hyperfibre Revelation Pro Lite er en ypperlig all-round-racket. Racketen har en lett vekt og balanse, og er godt egnet til flere ulike typer spillere på squashbanen. Selv om du ikke er "proff", kan du fint kjøpe en av disse racketene for å få en enda bedre spilleopplevelse på banen. Se også test av squash sko.

  Er du helt ny derimot trenger du nødvendigvis ikke kjøpe den dyreste og mest fancy racketen.

  Våre anbefalte produkt i 2023

  For å gjøre valget ditt litt enklere har vi plukket ut våre anbefalte produkter. Her finner du racketer i ulike prisklasser, slik at du kan velge den som passer deg.

  Gir deg en unik følelse på banen

  Denne racketen fra Tecnifibre er designet med en tynnere grepsstørrelse, som gjør at den også passer enda bedre til damehånden. Dette er den nyeste modellen av den veldig populære Carboflex 125. Her får du som spiller en fin touch og en utrolig spillefølelse. Airshaft-modellen har utviklet toppracketet i skaftet og det er gjort forbedringer i rackethodet. Du skal her få mer fart, aerodynamikk og "skarphet" i spillet sammenlignet med den tidligere modellen og forgjengeren. For de som har brukt den tidligere modellen, vil man merke forskjell. Squashracketen leveres strenget med den populære senen Dynamix V.P. fra Technifibre. Racketen veier 125 gram.

  Squashracket test

  For god kraft i slagene

  Dunlop sin squash-racket anbefales til deg som ønsker en lett racket med ulike teknologier for en best mulig opplevelse når du skal spille squash. Racketen passer for alle squash-spillere. Sonic Core er designet for god kontroll og kraft. Det er Sonic Core-fiber plassert i rammen som demper støt og vibrasjoner. Dette er en racket som gir deg god kraft i slagene, kontroll og er ekstra slitesterke. Du får altså mye kvalitet for pengene. Den har også en AeroProfile, HybridCrossSection-form på rammen og CX Grommets som minsker luftmotstanden og gir deg økt kontroll. Glidepolymene garanterer minimal friksjon mellom racket og strenger, noe som gir strengene i racketen økt holdbarhet.

  Racketen veier 125 gram.

  squash racket test

  Presisjon, kontroll og kraft

  Salmings Aero Vectran-serie leverer her en racket til deg som ønsker en lett squash racket med stengt hals. Fusione Powerlite gir deg en perfekt kombinasjon av presisjon, kontroll og kraft når du skal spille. Den har også Salmings nye aerodynamiske ramme og leveres strenget og klar for spilling. Vi anbefaler denne til deg som spiller en del squash og ønsker en solid, lett og god racket. Den veier 125 gram.

  Salming squashracket test

  Til nybegynneren eller mosjonisten

  Denne racketen fra Dunlop anbefaler vi deg som er nybegynner eller mosjonist, dette er også ofte den racketen mosjonister og nybegynnere spør etter. Dunlop Tempo Elite er en tettspilt squashracket me god tilgang til fart og fin følelse, rammen er laget av 100 prosent grafitt. Selve rackethodet er relativt stort og den hodelette balansen gjør at racketen føles lett å manøvrere over hele banen.

  Racketen leveres strenget, og veier 155 gram. Den er noe tyngre enn de dyrere modellene, men til deg som er fersk i spillet eller kun spiller for moro skyld trenger ikke det ha noe å si.

  beste squash racket

  Til viderekomne og nybegynnere

  Dunlop Apex Infinity 5.0 anbefales til både deg som nybegynner eller dyktig amatør, også juniorer og damer. Racketen er veldig lett og laget i HM6 Carbon, noe som sørger for maksimal kontroll og kraft i slagene. Den har en tynnere strengemønster enn andre for eksempel Dunlop Apex Synergy. Racketen har både AeroSkin og PowerMax-teknologi som gjør at den føles rask, stabil og lett å spille med. Racketen veier 115 gram, kommer strenger og i cover.

  Dunlop squashracket test

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss